Τι παραγγείλαμε σήμερα

Σκατά παραγγείλαμε σήμερα.
Μπαίνω στο site του καταστήματος που ψωνίζει ο ξάδελφος στην Αμερική και θα μου φέρει το πιεστικό μπαταρίας της RYOBI και βλέπω το παρακάτω:
8 εργαλεία,1 μπαταρία 1.5Αh,2 μπαταρίες από 4 Ah,φορτιστής και 2 τσάντες με 308€.
Δηλαδή...38,5 ευρώ το κάθε εργαλείο και ΔΩΡΟ οι 3 μπαταρίες,ο φορτιστής και 2 τσάντες μεταφοράς τους.
Κι εμείς εδώ θέλουμε 230 ευρώ για 2 μπαταρίες 4 Ah της Bosch με τον φορτιστή τους και πανηγυρίζουμε για τις χαμηλές τιμές των Topshack...
Kατά τα άλλα είναι Αμερικανάκια.
Για να δείτε το link-που να μην το δείτε καλύτερα-κατεβάστε σαν πρόσθετο στον chrome τον URBAN VPN και επιλέξτε χώρα τις ΗΠΑ.
Ευτυχώς ο Νικόλας δεν χρησιμοποιεί Chrome. 🤪🤪🤪
View attachment 213929
Κανονικά τέτοια ποστ θέλουν ρεπορτ και ban ισοβίως απευθείας..... Ώστε να μην μας παίρνει από κάτω και να παραμενουμε ψυχολογικά (και ψυχιατρικα!) υγιεις.....! o_O

Αυτοι ryobi τζάμπα, εμεις τοπσακ......

Κανονικά τέτοια ποστ θέλουν ρεπορτ και ban ισοβίως απευθείας..... Ώστε να μην μας παίρνει από κάτω και να παραμενουμε ψυχολογικά (και ψυχιατρικα!) υγιεις.....! o_O

Αυτοι ryobi τζάμπα, εμεις τοπσακ......
Μόνο τα Ryobi...;:(
Πάνω από 1000+ στην Ευρώπη τα συγκεκριμένα...

• Like
Reactions: KOSSTV
Παρήγγειλα το ρούτερ/τρίμερ της bulle μαζί με τις τρεις έξτρα βάσεις

Σαν κλώνος του makita φαίνεται.

Το πρόβλημα που ίσως θα έχω είναι το κολάρο για τα 8 χιλιοστά το οποίο σε αντίθεση με τα 6 χιλιοστά και το 1/4" είναι απλά ένα δαχτυλίδι με μία εγκοπή (βλέπω πως και το makita το ίδιο κολάρο έχει) και δυστυχώς όλα μου τα κοπτικά είναι με άξονα 8 χιλιοστών (έχω ένα σετ της bosch με 30 κοπτικά συν άλλα 6 που είχε το κανονικό ρούτερ της stayer) και θα είναι πολύ κρίμα να μη μπορώ να τα χρησιμοποιήσω αξιόπιστα.

Βρήκα κάποιες λύσεις για συμβατό κολάρο 8 χιλιοστών υπό την προϋπόθεση πως όντως είναι αντίγραφο.

Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο εργαλειάκι της bulle ή από το τρίμερ της makíta;
Θα ψάξω να βρω διαστάσεις του κολάρου των 8 χιλιοστών της makita για να ξέρω αν θα είναι συμβατά τα 3rd party.

• Like
Reactions: nikfor
..........

Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο εργαλειάκι της bulle ή από το τρίμερ της makíta;
Θα ψάξω να βρω διαστάσεις του κολάρου των 8 χιλιοστών της makita για να ξέρω αν θα είναι συμβατά τα 3rd party.

Καλύτερα να το παραλάβεις πρώτα και μετά να αγοράσεις Collet των 8mm

Όταν αγόρασα το αντίστοιχο Makita, ήμουν σίγουρος πως όλο και κάποιο θα έκανε από αυτά που είχα στο συρτάρι μου, αλλά δεν έκανε κανένα και αγόρασα το original (κάπου 10€).

Αυτά που βάζω στη φωτογραφία είναι τα 3 original της Makita (6, 6.33, 8)

20230418_152133.jpg

Αν θέλεις να σου μετρήσω κάτι, πες μου :)

• Like
Reactions: tonal

Σαν κλώνος του makita φαίνεται.

Το πρόβλημα που ίσως θα έχω είναι το κολάρο για τα 8 χιλιοστά το οποίο σε αντίθεση με τα 6 χιλιοστά και το 1/4" είναι απλά ένα δαχτυλίδι με μία εγκοπή (βλέπω πως και το makita το ίδιο κολάρο έχει) και δυστυχώς όλα μου τα κοπτικά είναι με άξονα 8 χιλιοστών (έχω ένα σετ της bosch με 30 κοπτικά συν άλλα 6 που είχε το κανονικό ρούτερ της stayer) και θα είναι πολύ κρίμα να μη μπορώ να τα χρησιμοποιήσω αξιόπιστα.

Βρήκα κάποιες λύσεις για συμβατό κολάρο 8 χιλιοστών υπό την προϋπόθεση πως όντως είναι αντίγραφο.

Θα ψάξω να βρω διαστάσεις του κολάρου των 8 χιλιοστών της makita για να ξέρω αν θα είναι συμβατά τα 3rd party

Έχω το μεγαλύτερο router της BULLE, το οποίο έχει τον σφιγκτήρα για 12mm και για 6 – 8mm έχει κολλάρα που εφαρμόζουν στο εσωτερικό του σφιγκτήρα χωρίς κανένα πρόβλημα (αν έχω καταλάβει σωστά τον ενδοιασμό σου).

• Like

Όταν αγόρασα το αντίστοιχο Makita, ήμουν σίγουρος πως όλο και κάποιο θα έκανε από αυτά που είχα στο συρτάρι μου, αλλά δεν έκανε κανένα και αγόρασα το original (κάπου 10€).

View attachment 214127

Το κόλετ των 8 χιλιοστών έχει καλή συγκράτηση και κεντράρισμα;

Μόνο οι διαστάσεις αυτού με ενδιαφέρουν.
Για τα άλλα έτσι κι αλλιώς δεν έχω κοπτικά.

Αύριο θα το εχω στα χέρια μου. Θα μετρήσω τα κολάρα τουλάχιστον να ξέρω αν ειναι συμβατά μεταξύ τους.

Έχω το μεγαλύτερο router της BULLE, το οποίο έχει τον σφιγκτήρα για 12mm και για 6 – 8mm έχει κολλάρα που εφαρμόζουν στο εσωτερικό του σφιγκτήρα χωρίς κανένα πρόβλημα (αν έχω καταλάβει σωστά τον ενδοιασμό σου).
Ο ενδοιασμός μου για το κολάρο των 8 χιλιοστών είναι η κατασκευή του.

Σαν φιλοσοφία υλοποίησης από τις φωτογραφίες τα κολάρα του bulle και του makita είναι ίδια.
Ενώ οι φωλιές των 6 χιλιοστών και του 1/4” έχουν μεγαλύτερο μήκος και 4 σχισμές η φωλιά για τα 8 χιλιοστά είναι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία στα δεξιά, ένα κοντό δαχτυλίδι με μόνο μία σχισμή. Πόσο καλά να κεντράρει και να συγκρατεί με αυτή την κατασκευή;

Είναι διαφορετικά στο μεγαλύτερο. Τα κολάρα των 6 - 8mm έχουν μήκος 26mm και μία σχισμή. Των 6mm έχει επιπλέον 2 σχισμές αλλά φυσικά όχι διαμπερείς.

20230418_224135.jpg 20230418_224217.jpg

Edit: Αν διαβάζει ο Δημήτρης dk31, ο πρώτος σφιγκτήρας μάλλον είναι 1/2" αλλά δεν θυμάμαι αν υπήρχε στην αρχική συσκευασία.

• Like
Reactions: dk31
Έχοντας ήδη παραγγείλει 2 4άρες μπαταρίες μαζί με τον φορτιστή τους,περίμενα να το βγάλουν κάποια προσφορά εδώ και κανένα μήνα και εχθές το έβαλαν στα 99$ από τα 119$.Πρόκειται για το πιεστικό μπαταρίας της RYOBI
FireShot Capture 121 - RYOBI ONE+ HP 18V Brushless EZClean 600 PSI 0.7 GPM Cordless Cold Wat_ ...jpg

παρήγγειλα επίσης με 40$ ένα τρομπάκι μπαταρίας όπου με 4$ επιπλέον,είχαν επιπλέον και ένα φακό.

FireShot Capture 122 - RYOBI ONE+ 18V Cordless 2-Tool Combo Kit with High Pressure Inflator _ ...jpg

Το κακό είναι ότι έχασα ένα flash sale λίγων ωρών όπου είχαν το παρακάτω σετ στα 99$ αντί 159$.
Όλα θα τα στείλει η ξαδέλφη με καράβι μαζί με άλλα δικά της πράγματα.Το πότε θα τα στείλει και πότε θα τα παραλάβω,άγνωστο.

FireShot Capture 109 - RYOBI ONE+ HP 18V Brushless Cordless Compact Cut-Off Tool Kit with 1._ ...jpg

Διαβάζοντας για την RYOBI,έμαθα -σίγουρα οι περισσότεροι θα το γνωρίζετε-ότι οι μπαταρίες της,αν και εξελιγμένες,ταιριάζουν σε εργαλεία που έχουν βγει το 1996!!! και επίσης ότι ανήκει στο ίδιο group,αυτό της TTI, που επίσης ανήκουν οι εταιρείες Milwaukee,RIDGID,AEG,Hoover και άλλες που μου είναι εντελώς άγνωστες.

Edit: Αν διαβάζει ο Δημήτρης dk31, ο πρώτος σφιγκτήρας μάλλον είναι 1/2" αλλά δεν θυμάμαι αν υπήρχε στην αρχική συσκευασία.
Το είδα. Πρέπει να το έχεις αγοράσει αργότερα. Το είχα ψάξει το μοντέλο που έχεις (Bulle 633001) και παντού στην περιγραφή έλεγε ένα Κόλετ 12mm και δύο αντάπτορες 6 και 8mm.

@tonal
Αν ο αντάπτορας μοιάζει με αυτούς που δείχνει στην φωτογραφία ο newbie, δεν θα τον φοβόμουνα.

• Like
Reactions: newbie
Aυτο το νεο 18βολτο brushless πιεστικο της Ryobi ειναι αλλο πραμα, καθως εχει διπλασια δυναμη απο το προηγουμενο Ryobi!

600psi πιεση το νεο vs 320psi το παλαιο!! Μιλαμε για τεραστια διαφορά!

Καλοδουλευτα!!

Aυτο το νεο 18βολτο brushless πιεστικο της Ryobi ειναι αλλο πραμα, καθως εχει διπλασια δυναμη απο το προηγουμενο Ryobi!

600psi πιεση το νεο vs 320psi το παλαιο!! Μιλαμε για τεραστια διαφορά!

Καλοδουλευτα!!
Σ'ευχαριστώ πολύ.
Στις κριτικές,πολλοί αναφέρουν ότι δεν βλέπουν την υποτιθέμενη διπλάσια δύναμη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.
Δεν βαριέσαι όμως,ακόμα και την ίδια με το παλιό να έχει,εγώ την δουλειά μου θα την κάνω.

Και 50% πιο δυνατο να ειναι, παλι για πολυ μεγαλη διαφορα μιλαμε.
Επισης το brushless μοτερ εξασφαλιζει 20 με 30% μεγαλυτερη διαρκεια εργασιας με την ιδια μπαταρια.

Μεγαλη αναβαθμιση απο το προηγουμενο μοντελο το οποιο oμως, οπως ειπες, μια χαρα δουλεια κανει, απλα ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο :)

View attachment 214127

Παρακάτω είναι οι διαστάσεις που μετράω στο bulle

20230419_224523.jpg

Αν μπορούσες να μετρήσεις τις αντίστοιχες στα makita θα σου ήμουν υπόχρεος.

Θέλει πάρα πολύ δυνατό σφίξιμο το κολάρο των 8 χιλιοστών σε βαθμό που φοβάμαι μη χαλάσω το σπείρωμα.
Απορώ πώς σφίγγει το ορίτζιναλ makita.

Θα πάρω σίγουρα άλλο αν ταιριαζουν οι διαστασεις με αυτές του makita πχ:

ή

Για τα 90€ που κοστίζει συνολικά (κουρευτικό και βάσεις) δεν είναι κακό αλλά έχει ποιοτικά θεματάκια.

Το μοτέρ είναι μια χαρά. Μόνο ο εσωτερικός πλαστικός ανεμιστήρας κάπου ακουμπάει αλλά αυτό διορθώνεται.
Δεν έχει τζόγους ο άξονας προς καμία κατεύθυνση. Δουλεύει ομαλά και με φυσιολογικό/χαμηλό θόρυβο.

Η βυθιζόμενη βάση έχει τζόγο. Δεν έχω δει ακόμα αν μπορεί να διορθωθεί.
edit: Αφού κλειδώσει είναι αρκετά σταθερή.

Η τροχαλία για τη μεταφορά της κίνησης για την βάση offset ήρθε με ένα δόντι σπασμένο (η makita έχει κωδικό 222171-5 για το συγκεκριμένο εξάρτημα αλλά είναι αλμυρούτσικη η τιμή).

20230419_234520.jpg

Η βάση offset μπορεί να μετατραπεί σε κανονική βάση με λαβή.

Θα επικοινωνήσω με το κατάστημα και τη unimac να δω τι μπορεί να γίνει για την τροχαλία ή αν θα πρέπει να επιστρέψω τις βάσεις για αντικατάσταση.

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor and enduras1
...

View attachment 214211

Αν μπορούσες να μετρήσεις τις αντίστοιχες στα makita θα σου ήμουν υπόχρεος.

Καλημέρα :) Τα μέτρησα όλα και η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά που βρήκα με τα δικά σου είναι πως αυτό το 6,5 που γράφεις σε μένα είναι 6. Δεν ξέρω αν επηρεάζει σε κάτι.
Επίσης, δεν ξέρω αν το στρογγυλοποίησες, αλλά αυτό το 14 στα δικά μου είναι 13.9

Πάντως στο Makita δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο σφίξιμο είτε βάλεις το 8, είτε το 1/4, είτε το 6. Την ίδια δύναμη νομίζω θέλουν.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πέφτει κάπου στα 120€ που και που και είναι καλή αγορά.
Από την άλλη δεν αξίζουν οι πανάκριβες βάσεις του (δεν τις έχω).
Δηλαδή, εκ των υστέρων και βάσει των δικών σου εμπειριών, σκέφτομαι πως θα ήταν έξυπνο να αγοράσει κάποιος το original ρουτερ και τις κινέζικες βάσεις .

• Love