Τι παραγγείλαμε σήμερα

Oι ραγες του skil εχουν το καλο οτι ειναι συναρμολογουμενες, δηλαδη 4 κομματια των ~40εκ. που ενωνεις οσα χρειαζεσαι.

Ναι αλλα εχουν απώλεια ακρίβειας 1 mm ανά μετρο!

Sent from my iPad using Tapatalk

3a2c28cd33a171fe951f381d2555d598.jpg

Εριξα μια πενια με δυο τετοια τεμαχια!

Mαξιμουμ 1 χιλιοστο, οχι 1 χιλιοστο ντε και καλα.
Θεωρητικα αλλα και πρακτικα μπορεις να πεσεις σε σετ οπου οι 3 η 4 ενωσεις να μην εχουν καμμια αποκλιση.

Μηδενικη αποκλιση βρισκεις στις μονοκοματες ραγες αλλα αυτες ειναι πανω απο ενα μετρο και πανακριβες..

και ερωτώ ξανά...1 χιλιοστό στο μέτρο (όταν κόβει μέγιστο 1.40, δηλαδή στα μακρυά κόντρα πλακέ θες 2 κοπές...δηλαδή πρακτικά ότι και να κόψεις μπορεί να χάσεις 1 χιλιοστό σε ότι μήκος χρειαστεί) τι σημασία έχει?

Αναμένω σχόλια ιδιοκτητών του συγκεκριμένου skil. Με την ευκαιρία, δηλώνω fan των μεταλλικών ραγών και βυθιζόμενων δισκοπριονων. Προσφερουν πολυ καλύτερη αξιοποίηση του εργαλείου.

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

και ερωτώ ξανά...1 χιλιοστό στο μέτρο (όταν κόβει μέγιστο 1.40, δηλαδή στα μακρυά κόντρα πλακέ θες 2 κοπές...δηλαδή πρακτικά ότι και να κόψεις μπορεί να χάσεις 1 χιλιοστό σε ότι μήκος χρειαστεί) τι σημασία έχει?
Είμαι λιγο τελειομανης, τι να κάνω;

Sent from my C6833 using Tapatalk

Ωραία λοιπόν, το ομολογώ.
ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ :)

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ωραια προσφορα δημητρη αλλα τωρα σκεφτομαι και το skill

Εχεις δίκιο Βασίλη είναι τά διπλά χρήματα τό Bosch από τό skil μέ τήν προσφορά τού e-shop,αλλά από τήν άλλη θά έχεις ένα επαγγελματικό εργαλείο μέ πολύ καλύτερο δίσκο κοπής.
Οσο γιά τήν ράγα φτιάχνεις από ξύλο μιά μικρή 70 cm καί μιά μακρυά 1,30 μέτρα,αυτό έχω κάνει στην παρακάτω φωτό καί άς χάνει 1-2 mm στό μέτρο (σσσσ μήν μέ ακούσει ο μαστροΧρήστος καί δέν μου ξαναμιλήσει :ernaehrung004:)
Η στήν τελική αργότερα αγοράζεις τήν μεταλική τής Bosch,αν θέλεις τήν τελειότητα.

raga10.jpg

Σωστα δημητρη μαλλον θα παω στο bosch αλλωστε ειπα τωρα που θα παιρνω μεμονομενα κομματια θα παιρνω καλα εργαλεια!

Να σας πω την αποψη μου για το skil που πηρα απ την προηγουμενη προσφορα του eshop,μιας και υπαρχει ενδιαφερον.

Είναι αξιοπρεπες και δειχνει ότι θα αντεξει καιρο.
Εχει δυναμη και βαρος,το οποιο όμως όταν το συνηθισεις,δεν σου φαινεται.

Το μεγαλυτερο όμως προσον για μενα,ειναι το μεγαλο βαθος κοπης.
Το εβαλα σε μαδέρια και δεν εκανε κιχ!
Η μεταλλικη του βαση είναι καλη και χωρις τζόγους(όπως το dexter που πηρα και το πηγα πισω την ιδια στιγμη)
Επισης ένα αντιστοιχο ruobi,το πηγα πισω για τζογους στο ρουλεμάν.Ηταν όμως πιο ευκολοδουλευτο στο χερι...

Η βαση τωρα.
Είναι πλαστικη,πραγμα που σημαινει ότι αν πιεστει δημιουργει στρεβλώσεις-κενα,στις ενωσεις.
Αν όμως (νομιζω) καποιος το προσεξει αυτό,δεν θα εχει πρόβλημα.

Εδώ το κουμπωμα,αναποδα

07bc18.jpg

Κουμπωμενη αναποδα.Τα μαυρα είναι τα αντιολισθητικα πατηματα και είναι αρκετα καλα

5ca3fd.jpg

Εδώ είναι το θεμα,αν πιεστει απ την αντιθετη πλευρα δημιουργει μικρο κενο και περναει το τσιγαροχαρτο.Αν δεν πιεστει δεν περναει σε καμια περιπτωση

f2b879.jpg

Οι σφικτήρες της μπαινουν με αυτόν τον τροπο που σημαινει ότι θα δεθει στα πλαγια του ξυλου...

25ae79.jpg

Εδώ η πλαστικη βαση που είναι στιβαρη,εφαρμοζει καλα το μηχανημα μεσα της και ολισθαινει τελεια πανω στις ραγες

ff3a0f.jpg

286d59.jpg

475dad.jpg

c03074.jpg

Και το εδώ το εργαλειο

69381f.jpg

aec112.jpg

Στο αν αξιζει...νομιζω ναι,στο αν θα το ξανα αγοραζα,σιγουρα ναι.

Ότι άλλο θελετε ,ευχαρίστως.

Και επειδή σας κουρασα,bonus foto :2thumb22sup: με Πινδο!

f33e73.jpg

Μπράβο Πάνο. Ευχαριστούμε για την αναλυτική παρουσίαση.

να πω και εγώ τη γνώμη μου για το skil.
Έχω το Bosch PKS66CE με δίσκο Optiline μιας και τον πρώτο τον διάλυσα:2thumb22sup: μου έχει κοστίσει περίπου 250 αγορά και δίσκος.
Κοίταξα για ράγα της Bosch και παίρνει την FSN140 + ένα αντάπτορα για να μπει στην ράγα.Κόστος ατο αμαζον γύρω στις 120 λίρες.

Οπότε παράγγειλα το skil με τη ράγα με 73 και το bosch θα το κάνω παγκοπρίονο μόνιμα.
Εκτος ανννννν τυχόν ταιριάζει το bosch στις ράγες του skil :Banane0:

Για την κατασκευή οδηγού από ξύλο,το πρόβλημα (για μένα) είναι οτι σε κρατάει κόντρα μόνο στη μία μεριά, δεξιά πχ.
αν είναι μεγάλο το κομμάτι (3,05 χ 1,23 πανελ) και σταματήσεις να αλλάξεις θέση και δεν προσέξεις πολύ μπορεί να σου φύγει λίγο αριστερά,
κάτι που στο τέλος φαίνεται.Ενώ η ράγα δεν σε αφήνει να πας αριστερά δεξιά.

Last edited:
Mπραβο Πανο, χρησιμοτατη παρουσιαση του skil και της ραγας του.
Για μενα το σετακι skil που πηρες παραμενει στο μυαλο μου σαν Best value for money. Iδιως μετα απο αυτα που εγραψες για την ραγα, καθως δεν την εχω χρησιμοποιησει στην πραξη.

να πω και εγώ τη γνώμη μου για το skil.
Έχω το Bosch PKS66CE με δίσκο Optiline μιας και τον πρώτο τον διάλυσα:2thumb22sup: μου έχει κοστίσει περίπου 250 αγορά και δίσκος.
Κοίταξα για ράγα της Bosch και παίρνει την FSN140 + ένα αντάπτορα για να μπει στην ράγα.Κόστος ατο αμαζον γύρω στις 120 λίρες.

Οπότε παράγγειλα το skil με τη ράγα με 73 και το bosch θα το κάνω παγκοπρίονο μόνιμα.
Εκτος ανννννν τυχόν ταιριάζει το bosch στις ράγες του skil :Banane0:

Για την κατασκευή οδηγού από ξύλο,το πρόβλημα (για μένα) είναι οτι σε κρατάει κόντρα μόνο στη μία μεριά, δεξιά πχ.
αν είναι μεγάλο το κομμάτι (3,05 χ 1,23 πανελ) και σταματήσεις να αλλάξεις θέση και δεν προσέξεις πολύ μπορεί να σου φύγει λίγο αριστερά,
κάτι που στο τέλος φαίνεται.Ενώ η ράγα δεν σε αφήνει να πας αριστερά δεξιά.
Το πιθανότερο είναι να ταιριάζει
Στο YouTube υπάρχουν βίντεο με κατασκευη ραγας με οδηγό για χειρός, για να αποφευχθεί αυτό που περιγράφεις.

With the good (με το καλο:) Kyriako!!

Nα επανελθεις και στις κατασκευες...:))

Να σαι καλά. Μέχρι να εξολοθρεύσω τα vampires του υπογείου ασχολούμαι με κήπο και δουλειές του σπιτιού.

Κατόπιν βοήθειας από Χιώτη και Endura1 έβαλα παραγγελία τα παρακάτω:

Καλημέρα,

άποψή μου, να παραγγείλεις και 2 προφίλτρα μαζί με τους δακτύλιους, για τις σκόνες για να παρατείνουν την διάρκεια των φίλτρων σου.

Επίσης αν μπορείς στείλε τον πωλητή να του ρίξω και εγώ μια ματιά.

Αντώνης