Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ειναι τρελο εργαλειο ο απογυμνωτης! Και ταιριαζει πολυ καλα με πρεσσα ακροδεκτων facom...

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Παραγγελια χθες των 4 γραμμικων ρουλεμαν για τον παγκο.

Untitled.jpg

Εχουν ηδη αποσταλει με Priority Direct Mail (+2.5 euros, 7-10 εργασιμες) και τελικο κοστος 25,5 ευρω.

Ένα σάρωθρο για εξωτερικούς χώρους.
Κατάφερα να πείσω την Θεία να χρηματοδοτήσει την αγορά γιατί περνάνε τα χρόνια και το καθάρισμα της αυλής γίνεται δυσκολότερο.
Τώρα αν θα το δουλεύει είναι άλλο καπέλο!!!

17663000_popup.jpg

http://www.karcher.gr/gr/Products/H...terikn_chron/cheiroknita_srothra/17663000.htm

Κόστος κοντά στα 116 ευρώ με ΦΠΑ (τιμή αγοράς).

Ψαχνωντας δισκο κοπης για μελαμινη, mdf-καπλαμα και Κ.Π. διαπιστωσα τα εξης.
Το πριονι μου εχει αμερικανικες προδιαγραφες και οχι ευρωπαικες. Δηλ. ο δισκος που εχει πανω ειναι 254, 40δ, με διαμετρο αξονα 5/8 = 15.875mm και σωμα 1.8 και παχος δοντιου 2.8. riving knife παχος 2.2mm
Εδω εχει μονο δισκους 30mm αξονα και θα πρεπει να βαλω reduction rings. Το αλλο που διαπιστωσα ειναι οτι σε επωνυμο δισκο δεν μπορω να βρω τιποτα σε 80 δοντια στην Ελλαδα και τιποτα σε 1.8/2.8 παχη ενω τα 2.2/3.2 δεν μπορω να τα βαλω αν δεν αλλαξω riving knife.

Συγκρινοντας τις τιμες με μεταφορικα των freud 80t με ευρωπαικο Bosch κατεληξα στον μοναδικο δισκο με 80 δοντια της bosch που κανει για παγκοπριονο με δοντι 2.5mm και σωμα δισκου 1.8.
Θα χρειαστω reduction ring 30 σε 5/8. Η Bosch στην Ελλαδα δεν εχει στον καταλογο τετοιο δαχτυλιδι και γι'αυτο θα κατασκευασω σε τορνο ενα καλης ποιοτητας.

Bosch 2608642500 Expert for Wood απο amazon.de.

bosch_80t.jpg

Ψαχνωντας δισκο κοπης για μελαμινη, mdf-καπλαμα και Κ.Π. διαπιστωσα τα εξης.
Το πριονι μου εχει αμερικανικες προδιαγραφες και οχι ευρωπαικες. Δηλ. ο δισκος που εχει πανω ειναι 254, 40δ, με διαμετρο αξονα 5/8 = 15.875mm και σωμα 1.8 και παχος δοντιου 2.8. riving knife παχος 2.2mm
Εδω εχει μονο δισκους 30mm αξονα και θα πρεπει να βαλω reduction rings. Το αλλο που διαπιστωσα ειναι οτι σε επωνυμο δισκο δεν μπορω να βρω τιποτα σε 80 δοντια στην Ελλαδα και τιποτα σε 1.8/2.8 παχη ενω τα 2.2/3.2 δεν μπορω να τα βαλω αν δεν αλλαξω riving knife.

Συγκρινοντας τις τιμες με μεταφορικα των freud 80t με ευρωπαικο Bosch κατεληξα στον μοναδικο δισκο με 80 δοντια της bosch που κανει για παγκοπριονο με δοντι 2.5mm και σωμα δισκου 1.8.
Θα χρειαστω reduction ring 30 σε 5/8. Η Bosch στην Ελλαδα δεν εχει στον καταλογο τετοιο δαχτυλιδι και γι'αυτο θα κατασκευασω σε τορνο ενα καλης ποιοτητας.

Bosch 2608642500 Expert for Wood απο amazon.de.

View attachment 131522

Της Freud είναι και αυτό.
Αν δεις μοιάζουν πολύ και είναι και Ιταλικός.

μήπως το αμερικάνικων προδιαγραφών πριόνι σου έχει και μεγάλο άξονα για να χωράει δίσκους dado?

μου εξηγεί κάποιος τι σημαίνουν αυτές οι γραμμές πάνω στο δίσκο?
αυτά που είναι σαν άσπρα άγκιστρα (και γιατί το ένα έχει και άσπρη τελεία ενώ τα άλλα όχι) και οι άλλες οι μαύρες τεθλασμένες

μήπως το αμερικάνικων προδιαγραφών πριόνι σου έχει και μεγάλο άξονα για να χωράει δίσκους dado?

μου εξηγεί κάποιος τι σημαίνουν αυτές οι γραμμές πάνω στο δίσκο?
αυτά που είναι σαν άσπρα άγκιστρα (και γιατί το ένα έχει και άσπρη τελεία ενώ τα άλλα όχι) και οι άλλες οι μαύρες τεθλασμένες

Απορροφούν τους κραδασμούς Σώτο.
Και ο δικός μου μπλέ το έχει αυτό.
Επίσης η μπλε επίστρωση βοηθάει πολύ στο να γλυστράει ο δίσκος στο ξύλο.

Εγώ πήγα μέχρι την Κίνα σήμερα.
Είναι πολλές οι "παραγγελιές" για φωτιστικά τύπου Edison.
Προσοχή στην ποιοτητα αυτων των υλικων Κωστα,για λογους ασφαλειας...

<μήπως το αμερικάνικων προδιαγραφών πριόνι σου έχει και μεγάλο άξονα για να χωράει δίσκους dado?.>

οχι, dado. Ειπαμε αμερικανικο αλλα κινεζικο.
Στην αμερικη τα μασιφ ξυλα ειναι φτηνοτερα απο το κοντρα πλακε, λογικο ειναι να δουλευουν τετοια εξαρτηματα. εδω ποσοι εχουν δει dado σε επιπλο? Αφου δεν εχει ξυλο στο επιπλο αλλα mdf τι dado να κανουν?

Οι λευκές γραμμές δεν είναι ζωγραφισμένες, είναι κοψίματα στο δίσκο (το λευκό είναι ο φόντος της φωτό).

<μήπως το αμερικάνικων προδιαγραφών πριόνι σου έχει και μεγάλο άξονα για να χωράει δίσκους dado?.>

οχι, dado. Ειπαμε αμερικανικο αλλα κινεζικο.
Στην αμερικη τα μασιφ ξυλα ειναι φτηνοτερα απο το κοντρα πλακε, λογικο ειναι να δουλευουν τετοια εξαρτηματα. εδω ποσοι εχουν δει dado σε επιπλο? Αφου δεν εχει ξυλο στο επιπλο αλλα mdf τι dado να κανουν?

Καλημέρα. Ταπεινή μου γνώμη, οτι το πριόνι σου ειναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών με Φ άξονα 16 mm (τυπική διάσταση άξονα)
Το ουσιαστικό στην επιλογή δίσκου ειναι να μην ειναι στενότερος στο δόντι, απο οτι το riving knife, γιατι τοτε θα σου κολλάει το ξυλο μολις φτάνει στο riving knife (δίσκοι thin kerf).
Εχε υπό όψη σου οτι λεπτό σώμα δίσκου σημαίνει και σχετική ευλυγισία του δίσκου, άρα κοπές κουκουρουκου (ειδικά σε μεγάλο ύψος κοπής)

Sent from my iPad using Tapatalk

Σήμερα πήρα για τον Θείο μου ένα βενζινοκίνητο ελαιοραβδιστικό γιατί μέχρι και πέρυσι με τα χέρια τις μαζεύαμε...

73_71_C10_elaioravdistiko_venzinis_1_2_Hp_Kasei.jpg

http://www.genitries.gr/shop/kipos/rabdistika-elion/ελαιοραβδιστικο-βενζινοκινητο-kasei/

Δεν είναι φυσικά επώνυμο αλλά με λίγη προσοχή την δουλειά θα την κάνει μιας και είναι μόλις 3 χωράφια με ελιές.

Βγήκε κοντά στα 170 ευρώ (τιμή αγοράς όπως πάντα).

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Σήμερα πήρα για τον Θείο μου ένα βενζινοκίνητο ελαιοραβδιστικό γιατί μέχρι και πέρυσι με τα χέρια τις μαζεύαμε...

73_71_C10_elaioravdistiko_venzinis_1_2_Hp_Kasei.jpg

http://www.genitries.gr/shop/kipos/rabdistika-elion/ελαιοραβδιστικο-βενζινοκινητο-kasei/

Δεν είναι φυσικά επώνυμο αλλά με λίγη προσοχή την δουλειά θα την κάνει μιας και είναι μόλις 3 χωράφια με ελιές.

Βγήκε κοντά στα 170 ευρώ (τιμή αγοράς όπως πάντα).

Καλοδούλευτο κ αυτό. Κάποια στιγμή να μου γράψεις πληροφορίες για το "πρωτόλαδο". Ιδιότητες, οξέα, υγιεινό? κ ότι άλλο εσύ νομίζεις.