Nektarios2015
AVClub Fanatic
- 4 March 2015
- 10,384
Ψαχνωντας δισκο κοπης για μελαμινη, mdf-καπλαμα και Κ.Π. διαπιστωσα τα εξης.
Το πριονι μου εχει αμερικανικες προδιαγραφες και οχι ευρωπαικες. Δηλ. ο δισκος που εχει πανω ειναι 254, 40δ, με διαμετρο αξονα 5/8 = 15.875mm και σωμα 1.8 και παχος δοντιου 2.8. riving knife παχος 2.2mm
Εδω εχει μονο δισκους 30mm αξονα και θα πρεπει να βαλω reduction rings. Το αλλο που διαπιστωσα ειναι οτι σε επωνυμο δισκο δεν μπορω να βρω τιποτα σε 80 δοντια στην Ελλαδα και τιποτα σε 1.8/2.8 παχη ενω τα 2.2/3.2 δεν μπορω να τα βαλω αν δεν αλλαξω riving knife.
Συγκρινοντας τις τιμες με μεταφορικα των freud 80t με ευρωπαικο Bosch κατεληξα στον μοναδικο δισκο με 80 δοντια της bosch που κανει για παγκοπριονο με δοντι 2.5mm και σωμα δισκου 1.8.
Θα χρειαστω reduction ring 30 σε 5/8. Η Bosch στην Ελλαδα δεν εχει στον καταλογο τετοιο δαχτυλιδι και γι'αυτο θα κατασκευασω σε τορνο ενα καλης ποιοτητας.
Bosch 2608642500 Expert for Wood απο amazon.de.
View attachment 131522
μήπως το αμερικάνικων προδιαγραφών πριόνι σου έχει και μεγάλο άξονα για να χωράει δίσκους dado?
μου εξηγεί κάποιος τι σημαίνουν αυτές οι γραμμές πάνω στο δίσκο?
αυτά που είναι σαν άσπρα άγκιστρα (και γιατί το ένα έχει και άσπρη τελεία ενώ τα άλλα όχι) και οι άλλες οι μαύρες τεθλασμένες
Προσοχή στην ποιοτητα αυτων των υλικων Κωστα,για λογους ασφαλειας...Εγώ πήγα μέχρι την Κίνα σήμερα.
Είναι πολλές οι "παραγγελιές" για φωτιστικά τύπου Edison.
<μήπως το αμερικάνικων προδιαγραφών πριόνι σου έχει και μεγάλο άξονα για να χωράει δίσκους dado?.>
οχι, dado. Ειπαμε αμερικανικο αλλα κινεζικο.
Στην αμερικη τα μασιφ ξυλα ειναι φτηνοτερα απο το κοντρα πλακε, λογικο ειναι να δουλευουν τετοια εξαρτηματα. εδω ποσοι εχουν δει dado σε επιπλο? Αφου δεν εχει ξυλο στο επιπλο αλλα mdf τι dado να κανουν?
Σήμερα πήρα για τον Θείο μου ένα βενζινοκίνητο ελαιοραβδιστικό γιατί μέχρι και πέρυσι με τα χέρια τις μαζεύαμε...
![]()
http://www.genitries.gr/shop/kipos/rabdistika-elion/ελαιοραβδιστικο-βενζινοκινητο-kasei/
Δεν είναι φυσικά επώνυμο αλλά με λίγη προσοχή την δουλειά θα την κάνει μιας και είναι μόλις 3 χωράφια με ελιές.
Βγήκε κοντά στα 170 ευρώ (τιμή αγοράς όπως πάντα).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.