Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ελα ντε... Και λιγο να χανουν οι τρυπες λες να χασει αντοχη η συνδεση ή θα φαινεται;

Οι τρύπες δεν θα χάνουν καθόλου. Αρχικά τρύπας κάθετα ένα τακο μεγαλο και μετά κόβεις το ένα άκρο με φαλτσοπριονο στις μοίρες που πρέπει. Κολλάς αυτό το άκρο σε μια πλάκα και ξετρυπας. Αυτή η πλάκα είναι εκεί που πατάει το κομμάτι που θέλεις. Μόλις τελειώσω το ΠΑΓΚΟΠΡΙΟΝΟ θα φτιάξω ένα να δω πως πάει.

Βασικά δεν θέλω να ασχοληθώ.

Επειδη δεν ειναι απαγορευτικη η τιμη ενος τετοιου εξαρτηματος καλα κανεις. Υπαρχουν περιπτωσεις ομως που θα σου γλυτωνε χρηματα ενα diy jig. Εγω πχ εφτιαξα μια κατασκευη "απομίμηση" ενος Jig που χρησιμοποιουν στην αμερικη για να ανοιγουν τρυπες για τα κλειδια της κιθαρας. Ειχα στην ακρη ενα κομματι κοντρα πλακε και δεν μου κοστισε τιποτα. Το original ειναι απο μεταλλο και κοστιζει 150 χωρις τα μεταφορικα. Τυχαια πριν μερικες εβδομαδες ειδα να το κατασκευαζει και ενας Ρωσος για να ανοιγει τρυπες για...καβιλιες...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οκ, απλώς ρωτάω για να με βοηθησεις να κάνω και εγώ την επιλογή μου, δεν κατά κρίνω την δική σου.
Εννοειται αντωνη πως το budget σου θα σε βοηθησει στην επιλογη σου καθως επισης και η χρηση που θα κανεις.Το wolfcraft ειναι μια επιλογη αξιοπιστη(εμενα βεβαια συνεχιζει να με χαλαει η επιλογη μονο για 4 παχη)....απλα οπως σου ειπα το china σου δινει και την επιλογη να το κανεις παγκου.The choice is yours

Εννοειται αντωνη πως το budget σου θα σε βοηθησει στην επιλογη σου καθως επισης και η χρηση που θα κανεις.Το wolfcraft ειναι μια επιλογη αξιοπιστη(εμενα βεβαια συνεχιζει να με χαλαει η επιλογη μονο για 4 παχη)....απλα οπως σου ειπα το china σου δινει και την επιλογη να το κανεις παγκου.The choice is yours

Πάντως της Wolfcraft θεωρώ με λίγους υπολογισμούς τοποθετηθησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα παχη ξύλου.

Κουμπώνει μόνο σε 4 διαστασεις....Θα πρέπει κάθε φορά να προσθαφερεις cm και να μην το εφαρμόζεις στο δόντι π έχει στην άκρη του....Όλα αυτά σε περίπτωση που δεν ταιριάζει ή διάσταση του

Πάντως της Wolfcraft θεωρώ με λίγους υπολογισμούς τοποθετηθησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα παχη ξύλου.

Αυτα ολα απο οτι εχω δει εχουν 15 μοιρες κλιση στις τρυπες.
Με ενα σχεδιακι που εκανα βγαινει οτι για καθε 1 χιλιοστο παχου υλικου που προσθετεις πρεπει να τραβηξεις το jig κατα 1.865mm. Φτιαχνεις λοιπον το Jig με ξυλο και στο πλαινο κολλας μια κλιμακα εκτυπωμενη σε αυτοκολλητο με γραμμες και νουμερα ανα 1.865mm. Και ετσι εχεις παχη ανα 1mm

Εδω το jig και η θεση του για ξυλο 19mm και 38mm οπου και χρειαζεται να κινηθει το jig κατα 35.45mm. Mια αλλη λυση ειναι να φτιαξεις αποστατικα τακακια. Δηλαδη στα 19mm βαζεις το Jig ακριβως στο ακρο του σοκορου και το σφιγγεις με νταβιδι. Στα 38mm εχεις φτιαξει τακακι με παχος ακριβως 35.45mm και το χρησιμοποιεις για να κανεις την αποσταση απο το σοκορο ακριβως τοση.

pocket.png

εγώ πάλι γιατί δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα με τις διαστάσεις στο pocket hole της wolfcraft?
ο οδηγός έχει 4 διαχωρισμούς διαστάσεων
από 12 έως 19χλσ προτείνει 25αρα βίδα (όχι αποκλειστικά και μόνο)
από 19 έως 27χλσ προτείνει 30αρα βίδα (όχι αποκλειστικά και μόνο)
από 27 έως 38χλσ προτείνει 40αρα βίδα (όχι αποκλειστικά και μόνο)
από 38χλσ και πάνω προτείνει 60αρα βίδα (όχι αποκλειστικά και μόνο)

οπότε συνίσταται για πάχη ξύλων από 12χλσ και πάνω

προσωπικά το έχω δοκιμάσει μέχρι σε 50χλσ μαδέρι ελάτης πλανισμένο με 70αρα βίδα με άριστα αποτελέσματα.
πόσο πιο παχύ ξύλο να ενώσεις με pocket hole?

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

εγώ πάλι γιατί δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα με τις διαστάσεις στο pocket hole της wolfcraft?
ο οδηγός έχει 4 διαχωρισμούς διαστάσεων
από 12 έως 19χλσ προτείνει 25αρα βίδα (όχι αποκλειστικά και μόνο)
από 19 έως 27χλσ προτείνει 30αρα βίδα (όχι αποκλειστικά και μόνο)
από 27 έως 38χλσ προτείνει 40αρα βίδα (όχι αποκλειστικά και μόνο)
από 38χλσ και πάνω προτείνει 60αρα βίδα (όχι αποκλειστικά και μόνο)

οπότε συνίσταται για πάχη ξύλων από 12χλσ και πάνω

προσωπικά το έχω δοκιμάσει μέχρι σε 50χλσ μαδέρι ελάτης πλανισμένο με 70αρα βίδα με άριστα αποτελέσματα.
πόσο πιο παχύ ξύλο να ενώσεις με pocket hole?

+1 τό ίδιο σκέπτικό έχω καί εγώ,όπου μού έχει χρειαστεί μέ έχει ικανοποιήση.

Έχω ένα μισάδακι ακόμα. Μην κάνουμε κ έξοδα :ernaehrung004:

Αντώνη δεν το ήξερα. Ίσως με την επόμενη. Αλλά μας χωρίζει η απόσταση ρε γμτ κ γίνεται μπέρδεμα μετά με την παραλαβή (προώθηση).

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Έχω ένα μισάδακι ακόμα. Μην κάνουμε κ έξοδα :ernaehrung004:

Αντώνη δεν το ήξερα. Ίσως με την επόμενη. Αλλά μας χωρίζει η απόσταση ρε γμτ κ γίνεται μπέρδεμα μετά με την παραλαβή (προώθηση).
Έχε χάρη που δεν υπάρχει φατσουλα "σου κρατάω μουτρα"

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Εγώ ήθελα ένα κρεπ καθαρισμού γμτ.
Θα τα βρισκαμε με την προώθηση.

Γιαυτό έχουμε το ενδιαφέρομαι να αγοράσω!
:-)

Τιμώρησε με κ για αυτό. Θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω :flipout: