Τι παραγγείλαμε σήμερα

Εμένα όντως μου βγήκε πολύ καλό.
Το ταλαιπώρησα αρκετά όταν το δοκίμαζα να δω τι ψάρια πιάνει και δεν το είδα να μασάει.
Τώρα πόσο καιρό θα κρατήσρι αυτό δεν γνωρίζω, ο χρόνος θα δείξει.

Πριν λίγο παράγγειλα αυτό:
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=1961
Έχω ακόμη ένα δράπανο ρεύματος της Black&Decker πολύ παλιό 35+ χρόνων, που δουλεύει άψογα επαγγελματική σειρά και έχω και ένα μπαταρίας της ίδιας εταιρείας, αλλά ήθελα κάτι σύγχρονο-δυνατό, αξιόπιστο και να είναι ρεύματος.
Ετσι προχώρησα στην παραγγελία του... 😊 😊

Πριν λίγο παράγγειλα αυτό:
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=1961
Έχω ακόμη ένα δράπανο ρεύματος της Black&Decker πολύ παλιό 35+ χρόνων, που δουλεύει άψογα επαγγελματική σειρά και έχω και ένα μπαταρίας της ίδιας εταιρείας, αλλά ήθελα κάτι σύγχρονο-δυνατό, αξιόπιστο και να είναι ρεύματος.
Ετσι προχώρησα στην παραγγελία του... 😊 😊

Πολυ καλη επιλογή!!!
Μπράβο Αδαμαντα!

Ευχαριστώ πολύ. Μια ερώτηση μόνο, γενικά για τα δραπανα...
Έχουν συνήθως όπως αυτό, έναν διακόπτη με μια θέση επιλογής σε σφυράκι και μια σε επιλογή βίδας.
Ποια η διαφορά τους και με τι κριτήρια γίνεται η επιλογή τους;
στην επιλογή σφυράκι είναι το κρουστικό ή κάνω λάθος;

ακριβως!
ομως να προσεξεις να μην βαζεις κρουση αν πας να τρυπησεις μεταλλο ή ξυλο
καλοδουλευτο να ειναι διαμαντη!

Ετσι οπως τα λεει ο Νικολας ειναι....η κρουση ειναι για τοιχο/μπετο αλλα προσωπικα δεν θα το δουλευα το δραπανο εκει..ειναι για λεπτοδουλειες πιο πολυ...
Εν καιρο θα πας σε αλλο μηχανημα,εκτος και εαν εχεις ηδη ,για αυτα...που ακουει στο ονομα περιστροφικου πιστολετου SDS...

Ακριβώς όπως τα λένε τα παιδιά. Το συγκεκριμένο δράπανο προορίζεται κυρίως για μηχανουργικές διατρήσεις (όπως όλα όσα δουλεύουν με μηχανική κι όχι πνευματική κρούση), οπότε η κρουστική λειτουργία του αναμενόμενα δεν ενδείκνυται για ζόρικες διατρήσεις σε σκυρόδεμα (σε συνήθη τοιχοποιία σπιτιού πάντως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα). Για να καταλάβεις πριν 6-7 χρόνια έκανα με ένα καλό αντίστοιχο Metabo 780W 2 τρύπες σε ταβάνι για να περάσω ούπατ για ανεμιστήρες οροφής και βλασφήμησα την ώρα και τη στιγμή που δεν είχα (τότε) πνευματικό. Η μέρα με τη νύχτα η διαφορά τους σε σοβαρό μπετόν όπως της οροφής.
Επίσης μια παρατήρηση. Παρότι το συγκεκριμένο είναι εξαιρετικό γενικά δράπανο στην κατηγορία του, θα προτιμούσα κάτι ανάλογο με 2 μηχανικές ταχύτητες διάτρησης αντί για τη 1 που έχει το εν λόγω, μιας που αν μη τι άλλο δεν είναι και φτηνό.
Όπως και να έχει, καλορίζικο και καλοδούλευτο με ασφάλεια.

Metabo 780w και ζοριστηκε να ανοιξει 2 τρυπες σε μπετο?
Μιλωντας για 8αρα τρυπα και κρουση, ή το Metabo τα εφτυσε ή τα τρυπανια ειναι χαλια.

Διαμαντη εργαλειο το Bosch, με καλα τρυπανια θα ξετρυπας τα παντα, δεν εχει καμια σχεση με το B&D που εχεις

Ποια ειναι πνευματικα, ξερουμε;
Προσωπικα, το μονο που ξερω ειναι ενα Spit του πατερα μου, πανακριβο.

Διαμαντή με το καλό να το παραλάβεις
Με βάση το παλίο B&D ρεύματος αλλά και αυτό της μπαταρίας που διαθέτεις πως και δεν πήγες σε SDS ώστε να έχεις όλη την γκάμα και ανάλογα την εργασία να χρησιμοποιείς αυτό που ταιριάζει;

Είναι εκείνα που παίρνεις μαζί σου στην εκκλησία κάθε Κυριακή και μετά από κανένα μήνα, γίνονται πνευματικά 😎

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Είναι εκείνα που παίρνεις μαζί σου στην εκκλησία κάθε Κυριακή και μετά από κανένα μήνα, γίνονται πνευματικά 😎
Αντωνη εγραψες...!!!
Λες να ξεκινησω απο αυριο..:flipout:

Οχι ρε Κυριακο.
Πιθανον, τωρα που το σκεφτομαι, εσεις εννοειτε αυτα που δουλευουν απο καζανι. Οποτε ok.
Αλλα, το Spit του πατερα μου, ξερω οτι ειναι "πνευματικο", χωρις να ξερω τι σημαινει αυτο, ή αν ειναι και αλλα (ποια?) ετσι.

Εχω την εντυπωση οτι εχει παρεξηγηθει ο ορος και δεν χρησιμοποιειται σωστα.
Pneumatic Drills ειναι ο αγγλικος ορος και αναφερεται στα εργαλεια που δουλευουν με αερα, που θελουν δηλαδη αεροσυμπιεστες.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pneumatic_tool

μα και τα sds δουλευουν την κρουση με αερα!
για αυτο τα λεμε πνευματικα πιστολετα.
επειδη το εμβολο συμπιεζει αερα που σπρωχνει το μηχανισμο, σε αντιθεση με τα κρουστικα δραπανα που εκει η κρουση ειναι μηχανικη και μονο
αρα ορθα λεγονται πνευματικα. για αυτο αλλωστε και οι κραδασμοι τους ειναι πιο γλυκεις απο τους κραδασμους των κρουστικων δραπανων παρα το μεγαλυτερο εργο τους
μην ξεχναμε οτι και η αναρτηση της σιτροεν λεγεται πνευματικη παρα του οτι ουτε συμπιεστης υπαρχει και δεν υπαρχει μονο αεριο αλλά και λαδι που συμμετεχει στην απορροφηση κραδασμων
ο ορος "πνευματικο" υπονοει την υπαρξη αεριου

https://www.youtube.com/watch?v=uayo9ZfzpU0

Oταν λεμε οτι δουλευει με αερα εννουμε την τροφοδοσια του εργαλειου και οχι τον μηχανισμο. Αυτο τουλαχιστον εννοουν οι ξενοι και αυτο πιστευω οτι ειναι και το σωστο.

με ορολογια μηχανικων, σωστο ειναι οπως το ειπα. ο ορος "πνευματικο" δεν αναφερεται μονο στην λειτουργια ενος εργαλειου ή μηχανισμου με αερα, αλλά με αεριο γενικοτερα
ο αερας ειναι ενα αεριο και αυτο αλλά δεν ειναι το συνολο των αεριων.
οι ξενοι που εννοουν κατι τετοιο το λενε λαθος, αλλά αν μια παραδοχη εστω και λανθασμενη ειναι ευρυτερα αποδεκτη τοτε χρησιμοποιειται και ετσι.
απο εκει και μετα ολα ειναι θεμα παραδοχων απο τον κοσμο.