Τι παραγγείλαμε σήμερα

Εχει ενσωματωμενη μπαταρια που διαρκει αρκετα. Δεν χρειαζεται καλωδια για να το χρησιμοποιησεις.

Στην πριζα (usb) μπαινει μονο για να φορτιζει, οπως ενα κινητο δηλαδη.

• Like
Reactions: pavlos49
Έχω ήδη ένα μεγάλο Light Ring της Elegiant και είχα δει μία παρουσίαση του φίλτατου Χιώτη για το mini Light Ring της Elegiant, όταν πρόσεξα πως έβγαλαν κουπόνι που το ρίχνει στα 2 ευρώ με μεταφορικά, έκρινα πως αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσω για φωτογραφήσεις σε χώρους που θα θέλω να ρυθμίζω στοιχειωδώς τη θερμοκρασία του φωτισμού. Επειδή κάποιος στα σχόλια σημείωνε πως το μαύρο ring light έχει λιγότερες λειτουργίες, προτίμησα το λευκό από τίς δύο επιλογές που δίνει. (Τελικά μαζί με ένα μικρό allowance η τιμή πήγε σχεδόν στο 1 ευρώ).

Το κουπόνι ήταν το "BG44b5e5".

View attachment 194772

Έψαξα λίγο αυτό που αναφέρεις για το χρώμα του πλαισίου και πράγματι ένας αγοραστής που είχε παραγγείλει και τα δυο είδη γράφει "The black version is smaller and have less functions than the white version", οπότε καλού κακού έκανα κι εγώ μια παραγγελία με λευκό πλαίσιο. Βέβαια σε άλλες φωτογραφίες reviewers φαίνεται και το μαύρο να έχει τα ίδια buttons αυξομείωσης έντασης και αλλαγής θερμοκρασίας φωτισμού.

To παρήγγειλα κι εγώ παιδιά (άλλη μια άχρηστη κινεζοαγορά, αλλά δεν μαμιέται...).

και εγω το χτυπησα, αλλα θα μου φανει χρησιμο, γιαιτ προχειρο φωτογραφισεις αντικειμενων τις κανω πια με το κινητο

Μόνο από τις παραγγελίες του φόρουμ πρέπει να ξεπούλησε το συγκεκριμένο προϊόν 😀

@zerlan φίλε πρέπει να σου το στείλουν δωρεάν με τόση πελατεία που τους έστειλες

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Από εδώ και πέρα οι επαφές θα γίνονται απευθείας με το εργοστάσιο παραγωγής και μόνο.

Από την άλλη πλευρά ας δούμε πόσο φροντίζει και επιδοτεί την εξαγωγική του δραστηριότητα ένα οργανωμένο κράτος, ώστε να φτάνουν προϊόντα από την άλλη άκρη του κόσμου με 2 ευρώ, (έχοντας 40 τεμάχια LED Beads, ενσωματωμένη μπαταρία 200mAh) την ώρα που για να παραλάβεις κατσαβίδι από αποθήκη σε κοντινή περιοχή, θα πληρώσεις 3 ευρώ μόνο για μεταφορικά.

Χάρη στο link που έβαλε ο Μιχάλης, βρήκα σήμερα σε καλή τιμή αυτό το laserάκι

Ήταν πειρασμός και το παρήγγειλα
(και αν δεν είχα αφήσει και την ασφάλιση θα ήταν 5€ πιο κάτω, αλλά είπα ειδικά σε αυτήν την περίπτωση να μην την αφαιρέσω)

2022-03-19_18-42-10.jpg

Ε, ας πειραματιστώ λίγο και εγώ με αυτά τα μηχανάκια. :D

Ελπίζω να κόβει άνετα τους καπλαμάδες με τους οποίους θέλω να αρχίσω να παίζω. :)

Καλοριζικο!!

Φοβερη τιμη, δεν νομιζω να την ξαναδουμε τοσο χαμηλα -για κανενα laser 5.5w ισχυος!!

Καλα εκανες και αφησες την ασφαλεια, αν συμβει κατι εχεις τα λεφτα πιστωμενα αμεσα και χωρις πολλες ερωτησεις. Σε αντικειμενα αξιας επιβαλλεται η ασφαλεια.

Καπλαμαδες θα κοβεις πεντε πεντε μαζεμενους :)
Eδω εκοψα κοντρα πλακε λευκας 5μμ με 3 περασματα και 3μμ με ενα περασμα. Καπου τα εχω ανεβασει στο νημα με τα laser εngravers.

• Love
Reactions: nikfor
Χάρη στο link που έβαλε ο Μιχάλης, βρήκα σήμερα σε καλή τιμή αυτό το laserάκι

Ήταν πειρασμός και το παρήγγειλα
(και αν δεν είχα αφήσει και την ασφάλιση θα ήταν 5€ πιο κάτω, αλλά είπα ειδικά σε αυτήν την περίπτωση να μην την αφαιρέσω)

View attachment 195192

Ε, ας πειραματιστώ λίγο και εγώ με αυτά τα μηχανάκια. :D

Ελπίζω να κόβει άνετα τους καπλαμάδες με τους οποίους θέλω να αρχίσω να παίζω. :)
Mε το καλό !

Πάντως στην πράξη η μόνη ασφάλεια ως προς το εαν θα ερθει οκ ειναι το paypal , όλα τα αλλα είναι στο χέρι του ποιος θα σου κάνει το support (ειδικά τώρα που το bangood παίζει μνο του μπάλα ), Το paypal σου κάνει επιστροφή μέχρι καποιο ποσό χωρίς πολλά πολλά και επειδή τους πονάει στο bangood το paypal προσπαθούν να τα εχουν καλά

Δεν παει ετσι ακριβως στην πραξη!

Η μικρη αυτη ασφαλεια εχει νοημα και μαλιστα μεγαλο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να γινει η δουλεια γρηγορα -αν κατσει η στραβη.
Καλο βεβαια το paypal και αποτελει οντως εγγυηση αλλα δεν ειναι πανακεια, ουτε αντικαθιστα την ασφαλεια.

Αν πχ παθει ζημια προιον κατα την μεταφορα, η εαν ερθει χαλασμενο κλπ, ο πωλητης δικαιουται να σου πει να το στειλεις πισω με εξοδα δικα σου και εκεινος να στο αντικαταστησει. Εκει την εκατσες αν δεν εχεις κανει την μικρη εξτρα ασφαλεια που ασφαλιζει ακριβως αυτο, οτι θα παρεις τα λεφτα πισω αμεσα χωρις να χρειαστει να επιστρεψεις κατι. Και αυτο γιατι απλα το banggood θα αποζημιωθει απο την ασφαλιστικη.

Ολα αυτα τα λεω επειδη στις ελαχιστες φορες που ειχα προβλημα (χαμενο δεμα/ζημια/DOA) με το bangood, το ζητημα λυνοταν αμεσα με επιστροφη χρηματων με το πρωτο email....

Γι αυτο εξακολουθω να κανω την μικρη προαιρετικη ασφαλεια ακομα και αν αγοραζω το φτηνοτερο πραμα απο το banggood, ποσο μαλλον οταν προκειται για ακριβο πραμα.

Δεν ήταν προτεραιότητα, αλλά επειδή έβγαινε στα 9 ευρώ και έχει χρησιμότητα σε λεπτομέρειες και εσοχές παράγγειλα ένα τριβείο Δέλτα (μαζί με τα παρελκόμενά του).
To τριβείο Δέλτα είναι της Topshak και το κουπόνι που έριξε τόσο την τιμή ήταν το "BG9101ab". (Μαζί αξιοποίησα και το Shipping Voucher 3$ για να πέσει στα 9 ευρώ).
Έρχεται μαζί με 12 Sandpapers (80 Grits, 120 Grits και 180 Grits) και έχει λίγες αλλά καλές κριτικές.

TOPSHAK TS-SD2.jpg

Πώς βγήκε η φράση «η φτήνια τρώει τον παρά»​

Η συμβουλή του ιδρυτή της Εθνικής Τράπεζες από την οποία προήλθε η έκφραση​

Στη διαχείριση των οικονομικών, οι παλιότεροι συνήθιζαν να δίνουν τη συμβουλή πως «η φτήνια τρώει τον παρά», εννοώντας ότι αν ψωνίσεις φτηνό πράγμα, γρήγορα θα σου χαλάσει και θα το πετάξεις κι έτσι θα καταλήξεις να ξοδέψεις τελικά περισσότερα χρήματα.
Επίσης η φράση χρησιμοποιείται με την έννοια ότι κάποιος που αγοράζει συνέχεια φτηνά πράγματα, πιστεύοντας ότι δεν ξοδεύει πολλά χρήματα, στο τέλος αν τα αθροίσει θα διαπιστώσει ότι συνολικά έχει χάσει ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη, η φράση αυτή έμεινε από μια συμβουλή που έδωσε ο ιδρυτής της Εθνικής Τράπεζας, Γεώργιος Σταύρος:

«Αποτελεί λάθος ότι εμπόριον είναι ν’ αγοράζετε όσο το δυνατόν πιο ευθυνά και να πωλήτε όσο το δυνατόν πιο ακριβά. Τούτο είναι ορθόν μόνο εις εκτάκτους περιστάσεις. Μόνιμον εμπόριον και τακτικούς πελάτας έχει μόνον εκείνος ο οποίος πωλεί πλέον ευθηνά από όσον άλλος. Τοιουτοτρόπως αποκτά και την φήμην του ευθυνού και δια τούτο του πλέον προτιμουμένου εμπόρου. Οι κειροί είναι και δια πολύ μακρόν χρόνον θα είναι δύσκολοι και το χρήμα ολίγον. Ο λαός, λοιπόν, θα δυσκολεύεται να αγοράζη. Ούτω το εμπόριον θα μαραίνεται, αν δεν διευκολύνωμεν τους αγοραστάς με, κατά το δυνατόν, μικράς τιμάς. Αποτελεί δε πειρασμόν η μικρά τιμή δι όσους έχουν αγοραστικάς ανάγκας. Η ευθήνεια κατατρώγει των πελατών το χρήμα και κάμνει πελάτας ακόμη και πολλούς από όσους δεν έχουν μεγάλην διάθεσιν ν’ αγοράσουν…».

Αυτά τα τελευταία λόγια του Γεωργίου Σταύρου τα διαμόρφωσαν και βγάλανε τη φράση: «η φτήνια τρώει τον παρά».

Πηγή

Πραγματικα ΤΖΑΜΠΑ!

Ακομα και χωρις εκπτωση μεταφορικων βγαινει στα 11 ευρω.

Γυαλοχαρτα βρισκουμε μετα? Ειναι συμβατα με καποιο της αγορας?
Λογικά θα δέχεται 14άρια όπως τα περισσότερα τριβεία mouse. (Παράδειγμα από skroutz).
Συνήθως η διαφορά βρίσκεται στις οπές που έχουν για συλλογή της σκόνης, που διαφοροποιούνται ανά μάρκα, γι' αυτό κάποιες εταιρείες αφήνουν μεγαλύτερα ανοίγματα για λόγους συμβατότητας.

Πάντως ένα 18V τριβείο mouse της Einhell που έχω περίπου μια τετραετία, είναι από τα εργαλεία που βρίσκονται μπροστά, γιατί είναι μανιτζέβελο και βολικό για γρήγορες μικρές δουλειές.