Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μερικές ψιλοαγορές τών τελευταίων ημερών.

Καραμπίνερ,λάδι γιά δίχρονα (πού παρεμπιπτόντως είχε τελειώσει τού 1 λίτρου καί αναγκαστικά πήρα μπουκαλάκια τών 100 ml μιάς πού τά χρειαζόμουν γιά δουλειά άμεσα) ,μπουζί κλαδευτικού αλυσοπρίονου μιάς πού φοράει κάτι μικρά λόγο μικρότερου κινητήρα,καί όχι τά κλασσικά που φοράνε τά κανονικά αλυσοπρίονα RCJ7Y η BPMR7A,η WSR6F,ένα ζευγάρι μαξιλαράκια γιά ζώνες ασφαλείας,αλλά η χρήση τους θά είναι γιά τόν ιμάντα προστασίας πτώσεων που είναι αναγκαίο μέ όλο τό βάρος τών εξαρτήσεων.
Αντικατάσταση μπιτόνι καυσίμου,δοσομετρητής καί σύρριγα γιά τήν ακρίβεια τού μείγματος λάδι-βενζίνης γιά δίχρονα.
Καί ένα σακ-βουαγιάζ γιά νά έχω οργανωμένα καί μέ τάξη τά μέσα ατομικής προστασίας στήν προκειμένη,ζώνες προστασίας πτώσεων,σχοινιά,κράνος,γυαλιά προστασίας,γάντια,καραμπίνερ κ.τ.λ

diaf110.jpg

diaf310.jpg

diaf410.jpg

diaf210.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με γειες Δημητρη..παντα ειναι χρησιμα τα αναλωσημα....

Τελικος δεν αντεξα στο πειρασμο.....

https://postimg.cc/N5WrYTvp

Ευχαριστώ Κωστή,επίσης καλοδούλευτο καί καλές εργασίες μέ τό νέο σου παλμικό κατσαβίδι.

Καλοριζικα μαστορες!!

Δημητρη τα καραμπινερ ειναι το ιδιο μεγεθος με αυτα που ειχε το λιντλ πριν 2-3 βδομαδες. Αυτα που αγορασες εχουν πιστοποιηση?
Κωστη πλεον εχεις ενα ωραιοτατο και πληρες σετ δραπανου και παλμικου κατσαβιδιου. Καλα εκανες και ενεδωσες στον πειρασμο :))

Καλοριζικα μαστορες!!

Δημητρη τα καραμπινερ ειναι το ιδιο μεγεθος με αυτα που ειχε το λιντλ πριν 2-3 βδομαδες. Αυτα που αγορασες εχουν πιστοποιηση?
Κωστη πλεον εχεις ενα ωραιοτατο και πληρες σετ δραπανου και παλμικου κατσαβιδιου. Καλα εκανες και ενεδωσες στον πειρασμο :))

Eυχαριστώ Μιχάλη.
Τα καραμπίνερ τα απλά χωρίς ασφάλεια δέν έχουν πιστοποίηση τά θέλω γιά να κρεμάω διάφορα εξαρτήματα στήν ζώνη μου,νά κατεβάζω κλαδιά κ.τ.λ.Τό δεξιό πού έχει ασφάλεια έχει πιστοποίηση μιάς πού τό θέλω γιά να σηκώνει εμένα,καί έχει μέχρι 22 KN αντοχή τουτέστιν 2,2 τόνους αντοχή,άν τό σχοινί είναι κάθετα μέσα στό καραμπίνερ.

Καί δυό σημερινές αγορές

Ενα μεταλλικό καβαλέτο κοπής ξύλων ,έλλειπαν 2 βίδες καί 2 παξιμάδια από τήν συσκευασία,αλλά νά ναι καλά οι μαστοράντζες πού έχουν τά πάντα-όλα.Πανεύκολη η κοπή πού τό δοκίμασα σήμερα,ακόμα απορώ πώς δέν τό είχα αγοράσει τόσα χρόνια,καί γιά νά κόψω έσκυβα σέ κούτσουρα τσάμπα καί βερεσέ.

Καί ένα καρότσι πτυσσόμενο μέ δυό ρόδες πού όλο έλεγα να το πάρω,καί ολο το αμελούσα καί μού τό θύμισε ο Κωστής πρόσφατα πού τό αγόρασε.
Αν καί είχα 2 καρότσια μέ δυό ρόδες (τελευταία φωτό),αυτό τό σπαστό δέν πιάνει χώρο σχεδόν καθόλου στό ιχ,καί είναι καί ελαφρύ,βέβαια είναι πιό "μινιόν",γιά 90 κιλά βάρος αναφέρει ο κατασκευαστής.

diafo110.jpg

diafo210.jpg

diafo310.jpg

diafo410.jpg

diafo510.jpg

diafo610.jpg

diafo710.jpg

Καλοριζικα Δημητρη! Χρησιμα πραματα βλεπω.

Η Boreman εχει χτυπησει τις τιμες παντου σε πολλα εργαλεια. Πως βλεπεις την ποιοτητα?

Το στηριγμα για κοπη ξυλων το βρηκες και σε καλη τιμη, ειναι μεγαλο βοηθημα. Ποια ειναι η αποσταση των στηριγματων? Μπορει να μπει κουτσουρο 30εκ και να κοπει στη μεση?
Χρονια χρησιμοποιω κατι δαγκανες που μπαινουν σε παγκο εργασιας και μπορεις να ρυθμισεις την αποσταση για να κοψεις στη μεση και πιο μικρα κουτσουρα.

Καλοριζικα Δημητρη! Χρησιμα πραματα βλεπω.

Η Boreman εχει χτυπησει τις τιμες παντου σε πολλα εργαλεια. Πως βλεπεις την ποιοτητα?

Το στηριγμα για κοπη ξυλων το βρηκες και σε καλη τιμη, ειναι μεγαλο βοηθημα. Ποια ειναι η αποσταση των στηριγματων? Μπορει να μπει κουτσουρο 30εκ και να κοπει στη μεση?
Χρονια χρησιμοποιω κατι δαγκανες που μπαινουν σε παγκο εργασιας και μπορεις να ρυθμισεις την αποσταση για να κοψεις στη μεση και πιο μικρα κουτσουρα.

Να σαι καλά φίλε Μιχάλη,ευχαριστώ.

Κοίτα γιά τά χρήματα πού έχουν είναι μιά χαρά από ποιότητα,τό καβαλέτο κοπής ξύλων η απόσταση είναι 35,5 cm από τήν μεσαία δαγκάνα στό ένα άκρο,καί 45,5 cm από τήν μεσαία δαγκάνα στό άλλο άκρο,μαγκώνει πολύ καλά τό ξύλο.Δέν έχει κανένα πρόβλημα όσο θέλεις κόβεις,δέν κόβεις μόνο από έξω,αλλά καί από τήν μέσα μεριά ,βάζεις ένα ξύλο 36 cm από δαγκάνα σέ δαγκάνα καί τό κόβεις στήν μέση,όπως φαίνεται αυτό πού έχω στήν φωτογραφία.Απλά σέ τέτοιες κοπές θά κάνεις πρώτα μιά τομή από επάνω,καί μετά θά κόψεις από κάτω πρός τά επάνω,γιά να μήν σου μαγκώσει η αλυσίδα στό κλείσιμο τού ξύλου,άν καί είμαι σίγουρος ότι τά γνωρίζεις αυτά περί τεχνικής κοπής.

Από πτυσσόμενο καρότσι παρατηρώ ότι βγαίνει καί τό express μέ 2 ευρώ παραπάνω,πού τό δίνει 10 κιλά φορτίο παραπάνω δηλαδή max βάρος 100 κιλά,αλλά αυτά πρέπει νά είναι φασόν από έναν Κινέζο,τά είδα από κοντά καί τά δύο,καί είναι ένα καί τό αυτό.

Τώρα γιά τό καρότσι τί να πώ 90 κιλά δέν θά βάλω επάνω πάντος,μέχρι 40-50 κιλά το πολύ θα βάζω επάνω,γιατί φοβάμαι στά όρια μήν τό πάρω στό χέρι.

Ευχαριστώ παιδες....θα το τιμήσω λείαν σύντομος...

Καλορίζικα και αυτά Δημήτρη....

Τελικά αυτό το καροτσάκι της Boreman έχει επιτυχία...
Εγώ πάντως το βλέπω πολύ στιβαρό...μετέφερα ήδη μια κουζινα με άνεση....αντέχει άνετα τα 40-50 κιλά...

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευχαριστώ παιδες....θα το τιμήσω λείαν σύντομος...

Καλορίζικα και αυτά Δημήτρη....

Τελικά αυτό το καροτσάκι της Boreman έχει επιτυχία...
Εγώ πάντως το βλέπω πολύ στιβαρό...μετέφερα ήδη μια κουζινα με άνεση....αντέχει άνετα τα 40-50 κιλά...

Την μετεφερες και απο σκαλια την κουζινα με το καροτσι?
Ρωταω γιατι ψαχνω να δω τι ειδους καροτσι βολευει για μεταφορα οικιακων συσκευων (και πλυντηριων 60/70 κιλων) απο σκαλες, πανω κατω.
Ισως βολευουν καλυτερα τα φουσκωτα λαστιχα, ισως να κανουν και τα συμπαγη λαστιχα. Ο,τιδηποτε ειναι καλυτερο απο μεταφορα με τα χερια απο δυο ατομα.

Όχι...μπήκε κατευθιαν σε ασανσέρ...
Δεν νομίζω ότι με αυτό μπορείς να ανεβοκατεβάζεις οικιακές συσκευές τύπου κουζίνας αν και το υλικό αλουμινίου δείχνει συμπαγες..θα δοκιμάσω κάποια στιγμή..
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο,γιατί η ασφάλεια είναι το παν όπως και η ευκολία στην χρήση,θες συγουρα πιο στιβαρό κατασκευαστικά ,όπως λες, με σιδερένιο σκελετο ώστε να σου κρατάει σταθερά το βάρος της οικιακής συσκευής...οπως αυτο δηλ...

https://www.skroutz.gr/s/12112492/HT-1830.html

Θα επερνά κάτι τέτοιο αλλά είναι άβολο να το βάλεις στο αμάξι...το Boreman είναι σπαστο πράγμα που εμένα θα βολέψει αφάνταστα..

Ναι, κατι τετοιο νομιζω οτι θα ηταν καλυτερο -με φουσκωτες ροδες- για σκαλες.
Δεν το εχω παρει ακομα γιατι δεν ξερω αν η πλατφορμα φορτωματος μπροστα, 35 εκατοστων μηκους και 20 εκ. πλατους ειναι αρκετη για οικιακες συσκευες.

Εχει κανεις αποψη περι του θεματος? ειναι αυτη η μικρη πλατφορμα αρκετη για οικιακες συσκευες. Ολα τα καροτσια παρομοιες διαστασεις εχουν για την πλατφορμα φορτωσης.