Tι παραλάβαμε σήμερα..

μαλιστα καταλαβα.Ρωταω γιατι προσφατα αγορασα την φρεζα της parkside με 1400 watt και το μονο που καταφερα ηταν να γρατζουναω το εδαφος και σκεφτομουν να στραφω σε μια τετοια λυση,αλλα με γλιτωσες απο την ταλαιπωρια.Ευχαριστω και παλι καλοριζικα

Να σαι καλά Κώστα.
Μόνο κανονική φρέζα βενζινοκίνητη,έστω καί μέ 3 ίππους κανα 250 άρι ευρώ θά κάνεις τήν δουλειά πού θέλεις λόγο τού βάρους πού ξεκινάνε από τά 30 κιλά περίπου οι μικρότερες,καί όσο τήν κρατάς σταθερή καί κάτω,τά μαχαίρια λόγο τού βάρους σκάβουν καί βυθίζονται στό χώμα μόνα τους.
Οι περισσότερες ηλεκτρικές φρέζες είναι γύρω στά 10 κιλα καί δέν έχουν καί τήν απαραίτητη ισχύ,ταχύτητα έχουν,αλλά όχι ισχύ καί τό κατάλληλο βάρος γιά να βυθιστούν σέ σκληρά-πατημένα χώματα.
Μόνο κάτι Texas έχω δεί στό Youtube μέ ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ,καί βάρος καμμιά 30 κιλά πού κάνουν δουλειά σε σκληρά-πατημένα χώματα.

Να σαι καλά φίλε Πάνο σέ ευχαριστώ,έχω ένα δίλλημα καί θά ήθελα τήν γνώμη σου,έχω ένα μικρό χορτοκοπτικό FS38 γιά τίς άκρες τού γκαζόν καί γιά ελαφρά χορτοκοπή,τό έχω 13 χρόνια καί δουλεύει απροβλημάτιστα,επειδή μέ έχει πιάσει τώρα μιά "λόξα" γιά να ανανεώσω όλα τα εργαλεία τής δουλειάς,σκέφτομαι η νά αγοράσω ένα καινούργιο FS38 η νά πάρω τό προσάρτημα τού Combi πού παίρνει καί μεσηνέζα καί δίσκο ? ιδού η απορία.
Τά χρήματα σχεδόν τά ίδια,τό "μανίκι" είναι πού θα θέλω νά κόψω χόρτα καί μετά μπορντούρα η κλάδεμα καί άντε άλλαζε προσαρτήμα μπορντούρας καί αλυσοπρίονου,καί έτσι έλεγα γιά τά ελαφρά χόρτα-άκρες γκαζόν νά έχω ένα FS38,καί γιά μπορντούρες τόν κινητήρα Combi μέ προσάρτημα φρακτοκόπτη,καί γιά κλάδεμα τό προσάρτημα αλυσοπρίονο.Βέβαια έτσι θα συντηρώ δυό κινητήρες,αλλά από τήν άλλη δέν θά κουράζω καί πολύ τόν ένα κινητήρα,μιάς πού τό χορτοκοπτικό δουλεύω πιό εντατικά,καί λιγότερο τόν φρακτοκόπτη καί τό κονταροαλυσοπρίονο.
Παρεμπιπτόντως τό FS38 είναι καί 1 κιλό καί κάτι ψιλά ελαφρύτερο από τόν κινητήτα Combi μαζί μέ τό προσάρτημα μεσηνέζας η δίσκου.

Καλημέρα Δημήτρη.Καλυτερα μόνο το Combi για όλα λόγω βαρους,χώρου κλπ.Αλλωστε πρωταρχικά το Combi φτιάχτηκε για μεσινεζα,εκεί που δεν ξέρω το αποτέλεσμα είναι σε μπορντούρα λόγω στροφών.Δηλαδη μήπως αργείς στα πολλά μέτρα και κατά πόσο θα βολεύει το βάρος και η στάση σώματος που θα απαιτεί.Θα τα δεις όμως αυτά στην πορεία.
Το φτεζακι ειναι καλό,για δέντρα και μεγάλα παρτέρια.Το θέμα φθοράς σε κινητήρα το αποκλείω, επειδή έχω δει αυτά που έχει ο δήμος σε τί εξωτερική κατάσταση είναι αλλά παρόλα αυτά δουλεύουν απροβληματιστα.Ισως κάνα συμπλέκτη μετά από χρόνια,που τον αλλάζεις και μόνος σου.

Καλησπέρα. Παραλαβή δίδυμου τροχού Ιταλίας παρακαλώ 520watt Τριφασικός, με δυνατότητα αλλαγής σε μονοφασικός. Θα χρησιμοποιηθεί για γυάλισμα κυρίως.

Θα ακολουθήσει λεπτομερές νήμα με την συντήρηση και θέση σε λειτουργία.

71385f4bb28b72cd8f560a3e487581f6.jpg

f451aa9160a720b705fbb727152a9e93.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ωραίο πράγμα. Παλιά μεγάλα Μηχανουργεία μου θύμισες τώρα. Καλή .........Ανάσταση του σου εύχομαι.

Καλορίζικα Κώστα. Νομίζω καλή τιμή έχει το φυσερό. πως πάει από δύναμη ; είναι θορυβώδες ; συνήθως κάτι τέτοια βγάζουν αρκετό θόρυβο.

Η τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο ειναι η καλυτερη για αυτο που περνεις....εχω δοκιμασει και το πολυ ακριβοτερο Makita που ειναι αξιοπρεπεστατο αλλα οι διαφορες θα ειναι μικρες εαν κρινω απο τα χαρακτηρηστηκα....και δεν αξιζουν τα παραπανω χρηματα..
Δεν το δοκιμασα ακομη αλλα εαν κρινω απο τις 3.2 m3/min που ειχε ενα παλιο 10ετιας Krassuman σε σχεση με τα 4,1 m3/min της Bulle η διαφορα θα ειναι "εμφανης"..
Η διαφορα σε σχεση με το παλιο,για αυτο εξαλλου εγινε η αγορα,ειναι στην ρυθμιση των στροφων που μπορεις να εχεις διαφορετικη ροη αερα αναλογα την εργασια....
Δεν υπαρχει φυσερο που να μην κανει θωρυβο...οποτε δεν περιμενω καποια αλλαγη..
Θα αναφερω εντυπωσεις....απο τα πιο χρησιμα εργαλεια παντως σε παρα πολλες δουλειες....

Καλοριζικο Κωστα ο διδυμος τροχος...καλα γυαλισματα...

Το 18βολτο κρουστικο απο την προσφορα του Κωτσόβολου ηρθε σημερα με γενικη ταχυδρομική. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το μέγεθός του που το λες οριακα μεγαλυτερο απο ενα 12βολτο. Σιγουρα για μια εργαλειοθηκη εκτος εργαστηριου ειναι σουπερ. Στα συν και ο compact φορτιστής
27debf3307fd7e7fcd9f764d9f0e9304.jpg
66cb86bc6d9ad3af374d50c4e0de5a2d.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το 18βολτο κρουστικο απο την προσφορα του Κωτσόβολου ηρθε σημερα με γενικη ταχυδρομική. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το μέγεθός του που το λες οριακα μεγαλυτερο απο ενα 12βολτο. Σιγουρα για μια εργαλειοθηκη εκτος εργαστηριου ειναι σουπερ. Στα συν και ο compact φορτιστής

Καλοδούλευτο το 18 βολτο κρουστικό, ελπίζω να φανεί αντάξιο των προσδοκιών σου.

Kαλοριζικα συναδελφοι, και το φυσερο στην πολυ καλη τιμη, και ο διδυμος τροχος που φαινεται δυναμη απο πλευρας ροπης και το μικρο δραπανακι της B&D αν και 18βολτο! Ωραια εργαλεια!!

Σημερα ηταν μερα αναλωσιμων με παραλαβη απο Αμαζον.

Τρυπανια για πλακιδια και οχι μονο, Τρυπανια ξυλου μεγαλου μηκους και δισκοι γυαλοχαρτο (ενισχυμενοι ζιρκονιου εως 28 φορες περισσοτερη διαρκεια) για γωνιακους τροχους 100 και 115μμ διαμετρου.
47469007142_24328eab2d_b.jpg

Τα τρυπανια πλακιδιων https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07PB87R4D/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Τα τρυπανια ξυλου https://www.amazon.co.uk/gp/product/B007ADIM00/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
Τα δισκακια (flap disks) https://www.amazon.co.uk/gp/product/B000T9UBLU/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

Τα δισκακια θα χρησιμοποιηθουν σε γωνιακους τροχους μπαταριας (12βολτο και 18βολτο) σε major project σουλουπωματος σιδερενιας περιφραξης κηπου.
47469008302_b43235eb26_b.jpg

Tα τρυπανια πλακιδιων μου αφησαν αριστες εντυπωσεις. Tα προτιμησα απο τα Bosch επειδη ειχαν περισσοτερα νουμερα συμπεραμβανομενων του 3 και 12μμ, ειναι στη μιση τιμη και ηθελα να τα δοκιμασω μιας που λενε οτι ειναι καρβιδιου.
Δυο λογια για την δοκιμη στο νημα με τις δοκιμες αναλωσιμων αργοτερα.

Το παρέλαβα και εγώ σήμερα. Βαρύτερο και μεγαλύτερο από το απλό . Αλλά το απλό για τρύπημα δεν έκανε . Ένα να βιδωνει ένα να τρυπάει . Με λιγότερο από 80 δύο εργαλεία . Μια θήκη θέλει να βρω τώρα .
444e48e882ab1bf974e4dc67a9d1d68b.jpg
47836cfa17fd06673a828197d87f49a5.jpg

Μιχάλη καλοδούλευτα τά νέα σου αναλώσιμα
Kωστή καλοδούλευτο τό νέο σου φυσερό.

Καλημέρα Δημήτρη.Καλυτερα μόνο το Combi για όλα λόγω βαρους,χώρου κλπ.Αλλωστε πρωταρχικά το Combi φτιάχτηκε για μεσινεζα,εκεί που δεν ξέρω το αποτέλεσμα είναι σε μπορντούρα λόγω στροφών.Δηλαδη μήπως αργείς στα πολλά μέτρα και κατά πόσο θα βολεύει το βάρος και η στάση σώματος που θα απαιτεί.Θα τα δεις όμως αυτά στην πορεία.
Το φτεζακι ειναι καλό,για δέντρα και μεγάλα παρτέρια.Το θέμα φθοράς σε κινητήρα το αποκλείω, επειδή έχω δει αυτά που έχει ο δήμος σε τί εξωτερική κατάσταση είναι αλλά παρόλα αυτά δουλεύουν απροβληματιστα.Ισως κάνα συμπλέκτη μετά από χρόνια,που τον αλλάζεις και μόνος σου.

Καλησπέρα
Πολύ σωστός,εκεί κατέληξα σήμερα φίλε Πάνο μετά ωρίμου σκέψεως,μόνο στό Combi,όλα σέ ένα καί νοικοκυρεμένα,έτσι καί αλλιώς γιαυτό φτιάχτηκαν αυτά τά μοτέρ γιά νά είναι all in one,καί όχι νά έχουμε πολλούς κινητήρες. -bye-
Εχει αορτήρα πού δένει στόν κινητήρα πού είναι απαραίτητος στήν προέκταση μέ το προσάρτημα τού αλυσοπρίονου,καί μετριάζει κατά πολύ τό βάρος καί τήν κούραση,καί έτσι άν καί ο φρακτοκόπτης είναι λίγο πιό βαρύς από τό αλυσοπρίονο θά παλεύεται.

Σημερινή αγορά τό προσάρτημα μέ κεφαλή δίσκου Stihl FS-KM

Kαί η κεφαλή μεσηνέζας Stihl AutoCut 25-2

sta110.jpg

sta210.jpg

sta310.jpg

Kαλοδουλευτα Δημητρηδες!!

Οι τιμες των Stihl προκαλουν ριγος και δεος!! :))

Θηκη για την ζωνη ψαχνεις Δημητρη για τα δραπανακια η βαλιτσα/τσαντα μεταφορας?

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλοδουλευτα Δημητρηδες!!

Οι τιμες των Stihl προκαλουν ριγος και δεος!! :))

Θηκη για την ζωνη ψαχνεις Δημητρη για τα δραπανακια η βαλιτσα/τσαντα μεταφορας?
Βαλίτσα . Να μην τα βάζω σε σακούλες για να τα μεταφέρω