Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εγώ πήρα το Παλμικό κατσαβίδι, ένα σπρέυ, ένα σετάκι δίχαλα - καρφιά και ένα σετ βίδες...

Στο σετ με τα τρυπανια, παει αντιστοιχια τρυπανι και αντιστοιχος σπειροτομος? ενα αλλο που ειναι καπως περιεργο, τι ακριβος κανει?

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    93.4 KB · Views: 241
Ποιες χτενες?:operator:
Μιλαω για ρομτερμα δεξια, κατω κατι σαν μινι ροπαλο προιστορικου ανθρωπου...

Αυτο βιδωνει σε αυτο που ειναι πανω αριστερα για να δημιουργηθει η λαβη που μαγκωνει τις χτενες για να κοψεις το σπειρωμα!
Ειναι διαιρουμενο για να χωραει στο κουτακι.

Με αυτο βιδωνεις τους σπειροτομους στις τρυπες που εχεις ανοιξει με τα αντιστοιχα τρυπανια.
Ναι, τα τρυπανια αντιστοιχιζονται με τους σπειροτομους.

Εκτος αν ρωτας για κατι αλλο.

Δοκιμαζοντας....

paralavi.jpg

δοκιμασα να ξεβιδωσω μπουλονακι που με ροποκλειδο βιδωσα στα 110 νμ.
επαιξε τελεια το κατσαβιδι.

tested.jpg

η βαση με μεγγενη ειναι αλουμινιου, με σιδερενιες βιδοδιαδρομες, ελαφρια, για πολυ ελαφριες εργασιες.
Κουναει οταν βαζεις δυναμη (λχ εαν εκοβα με σεγα) λογω του λαστιχου στιριξης που κρατα ελαστικοτητα οταν σφιγγεις την βιδα στιριξης σε παγκο κλπ (ΠΡΟΣΟΧΗ η λαβη της βιδας στηριξης εναι πλαστικια...αρα σφιγγετε με προσοχη στο χερι...Χαθηκε να βαλουν ενα σιδερο;). Παντως η κινουμενη μεγγενη επι σφαιρας κρατα σταθερα την θεση της, εφοσον κλειδωθει.

Α και οποιος ψαχνει, στην μεταμορφωση ειχε γεννητρια βενζινης:

ypirxe.jpg

Εγω την πήρα...αλλα μαλλον αυριο θα την επιστρέψω...δεν μου γέμισε το μάτι...

Κυρίως για κόψιμο ξύλων οργάνου με πριόνι και επεξεργασία λεπτομερειών με το Dremel. Για το πρώτο ισως να μην μου κανει σπαστη μέγγενη αλλα δεν θελω να γεμίσω τον πάγκο αν με μια μπορω να κανω και τις δυο δουλειές.

Αυτή η μέγγενη είναι αστέρι, μόλις βεντουζώσει σηκώνει ολόκληρο τραπέζι, οι σφιγκτήρες είναι όλοι μεταλλικοί !!!

104862_01_f.jpg

Μόλις σφίξεις και την σφαιροειδή βάση δεν κουνιέται καθόλου !!!

Το ανοιγμά της είναι ακριβώς 7 εκατοστα..

Κυρίως για κόψιμο ξύλων οργάνου με πριόνι και επεξεργασία λεπτομερειών με το Dremel. Για το πρώτο ισως να μην μου κανει σπαστη μέγγενη αλλα δεν θελω να γεμίσω τον πάγκο αν με μια μπορω να κανω και τις δυο δουλειές.

Ο συνδεσμος του profchaos εχει μια φωτογραφια που εκφραζει ακριβως για ποια χρηση ενδεικνυεται η μεγγενη, απλα η διπλη τιμη της στανλευ εδω μου φαινεται πιο δικαιολογημενη

meggeni_stanley.jpg

Ο συνδεσμος του profchaos εχει μια φωτογραφια που εκφραζει ακριβως για ποια χρηση ενδεικνυεται η μεγγενη, απλα η διπλη τιμη της στανλευ εδω μου φαινεται πιο δικαιολογημενη

meggeni_stanley.jpg

Επειδή τήν έχω τήν Stanley καί είδα σήμερα απο κοντά και της lidl ,καμμιά σχέση αρκετά πιο στιβαρή κατασκευή η stanley.

την στανλευ την έχω εδώ και καιρό. είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος καθώς την χρησιμοποιώ για πολύ παραπάνω εργασία από ότι προορίζεται. σίγουρα τα λεφτά της τα έβγαλε τις πρώτες κιόλας ημέρες. στα συν ότι είναι όλα τα τμήματάτης μεταλλικά και τα ελαστικά μέρη στον κύριο σφικτήρα απλά τα τραβάς και βγαίνουν σε περίπτωση που θες πιο γερό π[ιάσιμο χωρίς να σε νοιάζουν τυχόν σημάδια που θα μείνουν.

Εγω την πήρα...αλλα μαλλον αυριο θα την επιστρέψω...δεν μου γέμισε το μάτι...

Ευγενιε αν μιλάς για την μέγγενη, είναι το μόνο που πήρα σήμερα. Και γενικά δεν είμαι φίλος των lidl εργαλείων. Την πήρα για το εξοχικό Και σε σύγκριση με την proxxon που πήρα πρόσφατα, νομίζω ότι αξίζει να την κρατήσεις για μικροδουλειες και όχι μόνο. Δεν είδα κανένα ιδιαίτερο κούνημα όπως είπε ο φίλος πιο πάνω. Την χρησιμοιησα με ξύλο και ρασπα, βάζοντας αρκετή δύναμη. Βέβαια την είχα καργαρει (με το χέρι), στο ξύλινο τραπέζι. Για τα λεφτά της είμαι ευχαριστημένος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιλάω για αυτήν με τον σφιγκτηρα και όχι με την βεντουζα....