Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πάρε μια φτηνή μάσκα/κράνος από Κίνα, πάρε και ορθογώνιο γυαλί για οξυγονοκολλήσεις (υπάρχουν τέτοια στην αγορά) και προσάρμοσε το γυαλί στην μάσκα. εννοείται θα πρέπει να βγάλεις αυτό της μάσκας. παιδέψου λίγο και θα τα καταφέρεις.

Υπάρχει και άλλη λύση.
Στην ήδη μάσκα που έχεις, αν υπάρχει μπουτόν για τρόχισμα με γωνιακό τροχό όπου εκεί όπου δεν λειτουργεί η σκίαση, φόρα απλά σκούρα γυαλιά για οξυγονοκόλληση ή όχι τόσο σκούρα και πιστεύω θα είσαι οκ. εγώ στη θέση σου αυτά θα δοκίμαζα.
Κάτσε να δεις τι λύση θα σου προτείνει και κάποιος άλλος από εδώ και ανάλογα πράξε.

Διαβάζω τα παλιά πόστ που κάποιοι είναι υπέρ των εργαλείων μπαταρίας και κάποιοι τα βρίσκουν λίγα.

Σε λίγα χρόνια το αυτοκίνητό σας θα είναι με μπαταρία, όχι μόνο τα εργαλεία σας.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Η δύναμη και ο άπειρος χρόνος εργασιας είναι τα υπέρ του ρεύματος..
Η ευχρηστία και η εξοικονόμηση ενέργειας τα υπέρ της μπαταρίας...
Αυτά θα αργησουν να αλλάξουν..

Στο σχολείο μας έλεγαν για το τζίτζικα και το μέρμυγκα...
Πως το μυρμήγκι μάζευε όλο το καλοκαίρι για να έχει το Χειμώνα. :grinning-smiley-043
Καλορίζικα σε όλους κύριοι... Καλές και όμορφες κατασκευές.

Ανάποδα τα λες, αυτοί που παίρνουν πολλά εργαλεία είναι οι τζίτζικες. :flipout:

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Για τις μπαταρίες Εneloop Pro γίνεται η κουβέντα.

Στα χαρτια ετσι ειναι, δεν κανεις λαθος, αλλα στην πραξη εγω προσωπικα τα βλεπω λιγο διαφορετικα τα πραγματα.

Πρωτα απ'ολα θεωρω οτι η διαφορα στην αυτοεκφορτιση ειναι αμελητεα (90vs85% μετα απο 1 χρονο).
Δευτερον, θεωρω παρα πολυ σημαντικη την διαφορα στην χωρητικοτητα της ταξης του 30%. Ο,τι χρησιμοποιεις διαρκει 30% παραπανω, ειτε φακος ειναι αυτο, ειτε φωτογραφικη ειτε αλλη συσκευη. Καλο πραμα η μεγαλυτερη αυτονομια.
Τριτον, εαν φορτιζεις τις μπαταριες μια φορα την βδομαδα, τοτε οι μαυρες θα ζησουν ~10 χρονια. Οι αλλες θα ζησουν ~38 χρονια. Ποσο συχνα φορτιζει κανεις τις μπαταριες του? Εαν τις φορτιζει καθημερινα τοτε οι ασπρες ισως βολευουν :))

Αν είχαν την ίδια τιμή, έτσι θα ήταν όπως τα λες.
Αλλά οι μαύρες κάνουν τα διπλά.:operator:

Είχα 4 γωνιακούς τροχούς, οι δύο μικροί με ρύθμιση ταχύτητας.
Πήρα τώρα και έναν μικρό φτηνό μπαταρίας Einhell για να τον χρησιμοποιώ όπου δεν έχω ρεύμα.
Τελικά χρησιμοποιώ συνέχεια παντού τον μικρό μπαταρίας. :operator:
Τον έχω σε μια τσαντούλα μαζί με όλων των ειδών δισκάκια, καμπάνες, συρματόβουρτσες, γυαλόχαρτα, ...

Εγω εφερα στο χωριο το μινι τροχακι της parkside, και με κοροιδευανε ("ειναι για να κοβει οδοντογλυφιδες" κτλ), μεχρι που χρειαστηκε να κοψουμε μια βεργα ψαροντουφεκου, ενα καγκελο, κατι αλλα και αρχισανε "ειναι χρησιμο τελικα, αυτο", "πολυ βολικο" κτλ 😁

Αγγελε το μικρό τροχακι του lidl είναι απίστευτα βολικό..
Η μεγαλυτερη εως τωρα εξυπηρετηση ηταν σε 6οροφη σκαλωσιά,όπου η πρόσβαση με ρεύμα είναι άκρως δύσκολη, να κόβεις τσέρκια 8αρια με άνεση και με πολυ ευκολία...απλώς δεν υπάρχει...

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εγω εφερα στο χωριο το μινι τροχακι της parkside, και με κοροιδευανε ("ειναι για να κοβει οδοντογλυφιδες" κτλ), μεχρι που χρειαστηκε να κοψουμε μια βεργα ψαροντουφεκου, ενα καγκελο, κατι αλλα και αρχισανε "ειναι χρησιμο τελικα, αυτο", "πολυ βολικο" κτλ 

χαχαχα ετσι ειναι.. η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια :))

++++

Παραλαβη περασμενης βδομαδας, ενα βιβλιαρακι για whittling (ειδος ξυλογλυπτικης) με μιση λιριτσα και 4 λιρες μεταφορικα.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/1565237722/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
little-book-of-whittling-book-with-wood-logs-and-mini-carved-tree-on-bench-in-front-of-fence.jpg

Σημερινή αγορά
Επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο τής σειράς Compact Stihl MSA 120 σέτ με μπαταρία AK 20 καί φορτιστή,καί μιά μπαταρία έξτρα AK 30

ms110.jpg

ms210.jpg

ms310.jpg

ms410.jpg

ms510.jpg

Σε ευχαριστώ Γιώργο,μαζί μέ τήν μπαταρία τήν ΑΚ 30 είναι 4 κιλά τό σύνολο μαζί με λάμα-αλυσίδα.
Είμαι καί εγώ περίεργος να το δώ στήν πράξη.
Πάντος από βιντεάκια στό youtube γιά τό μπόι του τα πάει αρκετά καλά,έχει υψηλές στροφές από άλλα αντίστοιχα αλυσοπρίονα,από ότι διαβάζα στά specs.
Φοράει λεπτή λάμα 1.1 mm αυλάκι οδηγών,καί αντίστοιχη λεπτή αλυσίδα μέ οδηγούς 1.1 mm πού αυτό έχει σάν αποτέλεσμα να κάνει πιό λεπτή τομή καί έτσι να κόβει πιό γρήγορα καί πιό ξεκούραστα.

Δημητρη πολυ ξεχωριστο και ποιοτικο εργαλειο φαινεται. Με τη λεπτη λαμα θα ειναι σιγουρα πιο ελαφρυ και πιο αποτελεσματικο!
Καλοριζικο και αναμενουμε εντυπωσεις απο την πρωτη δοκιμη. Η λαμα 30εκ το κανει πολυ βολικο και ευχρηστο.

Δημητρη πολυ ξεχωριστο και ποιοτικο εργαλειο φαινεται. Με τη λεπτη λαμα θα ειναι σιγουρα πιο ελαφρυ και πιο αποτελεσματικο!
Καλοριζικο και αναμενουμε εντυπωσεις απο την πρωτη δοκιμη. Η λαμα 30εκ το κανει πολυ βολικο και ευχρηστο.

Καλορίζικο Δημήτρη.....καλές κοπες εύχομαι....!!!

Σας ευχαριστώ Μιχάλη καί Κωστή.

Καλορίζικο κύριοι.

Δημήτρη σκοτώνει το εργαλείο. Το έχω δει στην πράξη αλλά δεν έκοψα.

Σέ ευχαριστώ Πάνο,όταν τό δοκιμάσω θά πώ εντυπώσεις,καί εγώ αυτό βλέπω στά βίντεο ότι έχει καί ροπή καί ταχύτητα.

Last edited by a moderator: