Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πολυ καλο μηχανημα δειχνει με ευκολη λειτουργια και χρηση.
Δυο μειονεκτηματα.
1)Δεν εχει την ελληνικη γλωσα στο μενου και κυριως αμεσα διαθεσιμους ελληνικους χαρακτηρες.
2) σε καθε εκτυπωση αφηνει στην αρχη 2,5cm κενο χαρτι ανεξαρτητα του μηκους του κειμενου. Κοιταξα στο μενου για καποια ρυθμιση αλλα νομιζω ειναι τεχνικο θεμα. Προκειται για την αποσταση μεταξυ κοπτικου και θερμικου εκτυπωσης. Βγαινει η ταινια δηλαδη απο το θερμικο μεχρι το κοπτικο ματα δυομιση εκατοστα περιπου. Δηλαδη σε χρηση ετικετων που το θελω γω, η μιση ταινια θα παει για πεταμα. :drool:

Απο καυκα στα 35 περιπου.

Καλοριζικα συναδελφοι!
Νεκταριε ποσο κοστιζουν οι ανταλλακτικες ταινιες? Και τι ειδη ταινιων εχει? Χρωματα, υλικο ταινιας κλπ.
Στον εκτυπωτη Dymo το κενο δεξια αριστερα που αναφερεις ειναι της ταξεως των 9μμ.

Παραδοσιακη επισκεψη της επιστροφης, στο Λεροι του αεροδρομιου πριν απο λιγο με ελαχιστες προμηθειες αυτη τη φορα.

48789353132_fd2a25584f_b.jpg

Λινελαιο, νεφτι μυρωδατο πευκου, αοσμο διαλυτικο και κολλα εποξικη Axton ταχειας πηξεως απο την σειρα των προιοντων του Leroy για δοκιμη.

Οι πονηροι πουλανε την κολλα 2.99 τα 12γρ την μιση ποσοτητα απο την κανονικη συσκευασια. Το ματι πεφτει στα 2.99 βεβαια.. :)
Δηλαδη ερχεται σε τιμη οσο και η καταξιωμενη Bison που πουλιεται ~6ευρω η κανονικη συσκευασια των 24gr. Ελπιζω να αξιζει οσο η Bison.

Μια δοκιμή με την εποξική θα μας πείσει Μιχάλη αν αξίζει τα λεφτά της.
Νεφτι πεύκου πάλι πρώτη φορά ακούω. έχει κάτι το ιδιαίτερο εκτός από τη μυρωδιά ;
Καλορίζικα όλα Μάϊκ.

Μιχαλη, το leroy εχει και pattex 2 συστατικων, που ειναι ειναι αρκετα καλη (και στα χαρτια καλυτερη απο τη bison, 130kg αντι 100), αλλα εχει λιγο ελεεινο σωληναριο-στομιο.
Το νεφτι πευκου μυριζει υπεροχα (ή εγω ειμαι αρρωστος :P ) αλλα επισης εχω διαβασει οτι ειναι καλυτερο/πιο υγιεινο για κατασκευες που ακουμπανε παιδια κτλ, αλλα και για καλυτερη μυρωδια του ξυλου (οχι τοσο "χημικη"). Δεν ξερω αν ισχυουν ολα αυτα, παντως εγω για παιδικο επιπλο χρησιμοποιησα το αοσμο και σιγουρα ξεμυρισε γρηγορα η μυρωδια βερνικιου/νεφτι.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα συναδελφοι!
Νεκταριε ποσο κοστιζουν οι ανταλλακτικες ταινιες? Και τι ειδη ταινιων εχει? Χρωματα, υλικο ταινιας κλπ.
Στον εκτυπωτη Dymo το κενο δεξια αριστερα που αναφερεις ειναι της ταξεως των 9μμ.

Παραδοσιακη επισκεψη της επιστροφης, στο Λεροι του αεροδρομιου πριν απο λιγο με ελαχιστες προμηθειες αυτη τη φορα.

48789353132_fd2a25584f_b.jpg

Λινελαιο, νεφτι μυρωδατο πευκου, αοσμο διαλυτικο και κολλα εποξικη Axton ταχειας πηξεως απο την σειρα των προιοντων του Leroy για δοκιμη.

Οι πονηροι πουλανε την κολλα 2.99 τα 12γρ την μιση ποσοτητα απο την κανονικη συσκευασια. Το ματι πεφτει στα 2.99 βεβαια.. :)
Δηλαδη ερχεται σε τιμη οσο και η καταξιωμενη Bison που πουλιεται ~6ευρω η κανονικη συσκευασια των 24gr. Ελπιζω να αξιζει οσο η Bison.
Της παναγιας τα ματια εχει.
12-13 εχουν οι οριτζιναλ με μια ματια που ειδα αμαζον, εχει αφτερμαρκετ στο 1/3 της τιμης ομως.

Αν ήσουν άρρωστος δεν θα είχες όσφρηση, οπότε δεν ισχύει ! χα χα χα χα

Αν σκεφτεις οτι μ αρεσει, επισης, η μυρωδια της βενζινης, του πετρελαιου και αλλων τετοιων, σχεδον σιγουρα ΕΙΜΑΙ "αρρωστος" :P :D

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχαλη, το leroy εχει και pattex 2 συστατικων, που ειναι ειναι αρκετα καλη (και στα χαρτια καλυτερη απο τη bison, 130kg αντι 100), αλλα εχει λιγο ελεεινο σωληναριο-στομιο.
Το νεφτι πευκου μυριζει υπεροχα (ή εγω ειμαι αρρωστος :P ) αλλα επισης εχω διαβασει οτι ειναι καλυτερο/πιο υγιεινο για κατασκευες που ακουμπανε παιδια κτλ, αλλα και για καλυτερη μυρωδια του ξυλου (οχι τοσο "χημικη"). Δεν ξερω αν ισχυουν ολα αυτα, παντως εγω για παιδικο επιπλο χρησιμοποιησα το αοσμο και σιγουρα ξεμυρισε γρηγορα η μυρωδια βερνικιου/νεφτι.

Καπου κανεις λαθος Αγγελε για τα specs της Bison, ισως την μπερδευεις με της ταχειας πηξεως που μπορει να αεχει 100kg/cm2. Η κανονικη εχει 170kg/cm2 νομιζω.
Η Βison universal ειναι η καλυτερη απο τις κοινες που εχω δοκιμασει. Για τις Patex γενικοτερα δεν εχω καλη εντυπωση μου φαινονται ανεπαρκεις για τα λεφτα τους.

Για το νεφτι πευκου και μενα μου αρεσει η μυρωδια, μου θυμιζει αλλες ομορφες εποχες, κατα τα αλλα η διαφορα ειναι ελαχιστη με τα white spirits.
Αν υπαρχει θεμα υγειας, η ευαισθησιας, σιγουρα τα αοσμα spirits ειναι καλυτερα.

+++

Ευχαριστω συναδελφοι!

Εεε, νομιζα οτι για ταχειας πηξεως μιλαμε. Τετοια ειναι και η pattex, τετοια και η bison που εχει το leroy (ok, ισως εχει και μακρας) και (νομιζω) τετοια και η axton που πηρες.

Η εποξικη Axton ειναι του λεπτου!!!
Αλλου στη συσκευασια βεβαια γραφει 2 λεπτα, αλλου 1 λεπτο, αλλου 30 λεπτα αν ειναι μη πορωδες το υλικο.

Θα την συγκρινω με του Lidl της ταχειας πηξεως. Γενικως κολλες ταχειας πηξεως δεν τις πολυδουλευω καθως ειναι σημαντικα πιο αδυναμες απο τις κανονικες.
Απλα εχω καποιες γιατι ολες χρειαζονται.

Καλορίζικα Μιχάλη τα πράγματα...

Το νεφτι πεύκου είναι ότι πιο καθαρο και ποιοτικο υπάρχει σε διάλυμα αφού υποτίθεται δεν έχει υποστεί έξτρα επεξεργασία όπως το αοσμο νεφτι η το κανονικό....
Το όμω λινελαιο έχω καιρό να το χρησιμοποιησω αλλά έχει μεγάλη πολυχρηστικοτητα....
Το αοσμο νεφτι είναι χρήσιμο πολύ ως προς την ελάττωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος,αφου υποστει την λαταλλληλη επεξεργασια,από την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση όταν ανοίγεται ένα δοχείο χρώματος νευτιου, διαλυτικόυ η πολυρεθανικης βάσεως...υπολογίζεται ότι 1 λίτρο από τα παραπάνω ρυπαίνει την ατμόσφαιρα,κάθε φορά που ανοίγει κάποιο προς καταναλωση,γύρω στα 9 με 12 τετραγωνικά την φορά....Φανταστείτε τι γίνεται...

Ήρθε και η σκάλα που είχα ανοίξει θέμα τις προηγούμενες ημέρες. Τελικά πήρα την Profal 800310 από το κέντρο σκάλας. (@Spynet: ευχαριστώ για το λινκ).

Σύμφωνα με την εταιρία, φτάνει τα 6,80μέτρα και ζυγίζει 20 κιλά. Οι πρώτες εντυπώσεις ως άσχετος από τέτοιες σκάλες: την περίμενα πιο στιβαρή σε σχηματισμό "Ι" με τα τρια κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο. Υπάρχει κάποιος τζόγος στις ενώσεις και επιπλέον το ίδιο το υλικό κάθε κομματιού έχει μια ευκαμψία. Σε βίντεο από αντίστοιχες σκάλες "λ" του εξωτερικού (δεν κατάφερα να βρω κάτι από Ελλάδα) είδα ότι, επιπλέον των γάτζων, έχουν κλιπς για να ασφαλίζουν τα κομμάτια της σκάλας μεταξύ τους. Τέλος, υποθέτω - δεν το γράφει στις οδηγίες - το κάθε κομμάτι πρέπει να έχει μια αλληλεπικάλυψη με το προηγούμενο minimum 3 σκαλιά αλλιώς η σκάλα δείχνει να ζορίζεται (στο εξωτερικό πάλι, κάθε κομμάτι είχε ένα στοπ γιαυτόν τον λόγο).
Όλα αυτά είναι από ότι πρόλαβα για λίγο να δω χθες αργά το απόγευμα.

Εδώ το 2ο κομμάτι μάλλον έπρεπε να μπει ένα σκαλί πιο χαμηλά. Το ύψος του σπιτιού στο σημείο αυτό είναι γύρω στα 6,4 μέτρα
20190924-191128-1.jpg

Και εδώ δίπλα στην παλιά 2πλη σκάλα όπου λείπουν δύο σκαλιά, ένα έχει κάνει κοιλιά μάλλον από πτώση κορμού και τρίζει στην ένωση από το βάρος
20190924-192129-1.jpg

Καλοριζικη Δημητρη και γω επενδυσα σε σκαλες τελευταιως αντικαθιστωντας τις παλιες ψηλες ξυλινες.
Στις ψηλες σκαλες, με η χωρις δεσιμο, θελει απαραιτητως προσεκτικες και αργες κινησεις αιλουρουειδους...

Σημερινη παραλαβη απο banggood Κινα. Κατσαβιδακι μπαταριας μολις 12.59 δολλαρια, αν και βλεπω οτι πηγε πλεον 14.99.
https://www.banggood.com/Wowstick-1...p-1266074.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Το 3βολτο κατσαβιδακι μπαταριας (2χ ΑΑΑ κοινες μπαταριες) WOWSTICK με θηκη και αρκετες μικρες μυτες ολων των ειδων.
48792114273_6a4b0cfac9_b.jpg

Η συσκευασια κορυφαια, παραπεμπει σε gadgetοειδη της samsung! Η ποιοτητα κατασκευης του κατσαβιδιου καταπληκτικη, με τιποτα δεν θυμιζει κατσαβιδι των 11 ευρω!!!

Εδω ενα κοντινο πλανο με το κατσαβιδι, τις μυτες και την υφασματινη θηκη η οποια χωριζεται εσωτερικα σε δυο μερη, μια για το κατσαβιδι και μια για τις μυτες. Πολυ εξυπνο και βολικο!
48792114003_eebd1908e2_b.jpg

Το κατσαβιδακι ειναι πολυ μικρο για αντιστοιχες μικροδουλειες.
Ομως μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν κατσαβιδι χεριου μεχρι ενος σημειου και μετα οταν λασκαρει η βιδα να συνεχισει με την μπαταρια.

Στη φωτο δεν μπορεσε να ξεβιδωσει φυσικα με το μοτερακι του τις περιεργες τετραγωνες βιδες του βιδολογου της Dewalt. Προφανως και δεν ειναι ξεβιδωμα για τα κυβικα του.
Ομως γυρνωντας το λιγο με το χερι, μετα ξεβιδωσε. Το ιδιο και στο βιδωμα, βιδωσε μεχρι ενος σημειου και μετα μιση στροφη χωρις το μοτερ, με το χερι.

Εδω βλεπουμε και τα specs με την ροπουλα του να βρισκεται σε σχεδον μηδενικα επιπεδα των 0.12Νm που ομως ειναι αρκετα για τα μικροβιδακια πολλων συσκευων :)
48792612326_8b658dab41_b.jpg