Tι παραλάβαμε σήμερα..

το εσφιξες καλα το ζωναρι παππου...

Ζηλευω, αλλα εχω ενα αριθμο απο την ιδια μαμα οποτε επαναπαυομαι.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Να σαι καλά φίλε Νεκτ.

Εγώ & ο Κοτσ. σε περιμένουμε Πάτρα όπως έχουμε πει.
Εγώ θα έρθω όταν δεν θα με περιμένετε..
Μπράβο ρε φίλε, όταν παίρνεις εργαλεία, παίρνεις.. Δεν κάνεις δουλειές μεσοβεζικες.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παραλαβη απο lefeld γερμανιας την περασμενη Πεμπτη οταν ελειπα στη Ρουμανια και σημερα που γυρισα ηταν το πρωτο πραμα που τσεκαρα :)

Eπιτραπεζια σεγα Scheppach SD1600 με μολις 89 ευρω + 15 μεταφορικα +60 λαμες δωρο!! Το νεο μοντελο μαλιστα!! Εδω το λιγο παλαιοτερο.

Εδω η σεγα https://www.lefeld.de/scheppach-dekupiersaege-sd1600v-406mm-saegeblattset.html
48930409603_c34e83684f_b.jpg

Δεν πιστευα οτι θα ξανααγοραζα επιτραπεζια σεγα αυτου του τυπου καθως νομιζα οτι η Dremel και η μικρη proxxon θα με καλυπταν για εσωτερικες κοπες.
Ειχα πουλησει περυσι δυο επιτραπεζιες σεγες, μια boston και μια proxxon καθως ολες τις κοπες που εκανα με σεγα τις κανω με τις μικρες πριονοκορδελες proxxon.
Ελα ομως που για εσωτερικες κοπες πανω απο 1εκ. σκληρο ξυλο οι μικρες σεγες ζοριζονται πολυ. Ετσι λοιπον εψαξα για σεγα που να παιρνει ακεφαλες λαμες.

Η παραπανω σεγα οχι μονο εχει ανταπτορες για ακεφαλες λαμες, αλλα εχει και ενσωματωμενο φωτισμο led ο οποιος ειναι πααααρα πολυ χρησιμος.
Επισης εχει και φυσητηρα για τις σκονες και τα πριονιδια ο οποιος πραγματικα λειτουργικος και οντως φυσαει αρκετα δυνατα.

Εδω τα ανταπτορακια για τις ακεφαλες λαμες τα οποια ερχονται με εναν οδηγο που σου επιτρεπει να βιδωνεις τις λαμες επι τοπου και μετα να τις κρεμας στην σεγα! Αυτο ειναι χρησιμο για την κατω μερια της λαμας οπου συνηθως αλλαζει πιο δυσκολα απο την πανω μερια.

48931135897_2204194120_c.jpg

Εδω ο οδηγος. Παρατηρουμε οτι πισω, εκει που ειναι η τρυπα στην βαση, υπαρχουν δυο εγκοπες.
48930948146_53a90027ff_c.jpg

Η πισω εγκοπη ειναι για τις λαμες με καρφακι. Η μπροστα εγκοπη ειναι για τις ακεφαλες λαμες καθως το ανταπτορακι μπαινει πιο μπροστα απο εκει που μπαινουν οι λαμες με καρφακι.

Εδω φαινεται πιο καθαρα πως παιρνει τις διαφορετικες λαμες αυτη η σεγα.
48930581218_166c90da6c_z.jpg

Και εδω η κατω μερια της σεγας με την εξοδο για την σκουπα, τον διακοπτη και τις ρυθμιζομενες στροφες.
48930633978_34075dfb97_c.jpg

Τις επομενες μερες θα δοκιμαστει ενδελεχως αν και τα πρωτα σημαδια ειναι πολυ καλα. Θα γινουν και καποιες επεμβασεις. Να βρεθει και ο χωρος που θα μπει :)
Οποιος θελει λαμες με καρφακι, ας μου πει με pm. 60 λαμες ειναι παρα πολλες για μενα καθως θα χρησιμοποιω περισσοτερο ακεφαλες.

Παραλαβη απο lefeld γερμανιας την περασμενη Πεμπτη οταν ελειπα στη Ρουμανια και σημερα που γυρισα ηταν το πρωτο πραμα που τσεκαρα :)

Eπιτραπεζια σεγα Scheppach SD1600 με μολις 89 ευρω + 15 μεταφορικα +60 λαμες δωρο!! Το νεο μοντελο μαλιστα!! Εδω το λιγο παλαιοτερο.

Εδω η σεγα https://www.lefeld.de/scheppach-dekupiersaege-sd1600v-406mm-saegeblattset.html
48930409603_c34e83684f_b.jpg

Δεν πιστευα οτι θα ξανααγοραζα επιτραπεζια σεγα αυτου του τυπου καθως νομιζα οτι η Dremel και η μικρη proxxon θα με καλυπταν για εσωτερικες κοπες.
Ειχα πουλησει περυσι δυο επιτραπεζιες σεγες, μια boston και μια proxxon καθως ολες τις κοπες που εκανα με σεγα τις κανω με τις μικρες πριονοκορδελες proxxon.
Ελα ομως που για εσωτερικες κοπες πανω απο 1εκ. σκληρο ξυλο οι μικρες σεγες ζοριζονται πολυ. Ετσι λοιπον εψαξα για σεγα που να παιρνει ακεφαλες λαμες.

Η παραπανω σεγα οχι μονο εχει ανταπτορες για ακεφαλες λαμες, αλλα εχει και ενσωματωμενο φωτισμο led ο οποιος ειναι πααααρα πολυ χρησιμος.
Επισης εχει και φυσητηρα για τις σκονες και τα πριονιδια ο οποιος πραγματικα λειτουργικος και οντως φυσαει αρκετα δυνατα.

Εδω τα ανταπτορακια για τις ακεφαλες λαμες τα οποια ερχονται με εναν οδηγο που σου επιτρεπει να βιδωνεις τις λαμες επι τοπου και μετα να τις κρεμας στην σεγα! Αυτο ειναι χρησιμο για την κατω μερια της λαμας οπου συνηθως αλλαζει πιο δυσκολα απο την πανω μερια.

48931135897_2204194120_c.jpg

Εδω ο οδηγος. Παρατηρουμε οτι πισω, εκει που ειναι η τρυπα στην βαση, υπαρχουν δυο εγκοπες.
48930948146_53a90027ff_c.jpg

Η πισω εγκοπη ειναι για τις λαμες με καρφακι. Η μπροστα εγκοπη ειναι για τις ακεφαλες λαμες καθως το ανταπτορακι μπαινει πιο μπροστα απο εκει που μπαινουν οι λαμες με καρφακι.

Εδω φαινεται πιο καθαρα πως παιρνει τις διαφορετικες λαμες αυτη η σεγα.
48930581218_166c90da6c_z.jpg

Και εδω η κατω μερια της σεγας με την εξοδο για την σκουπα, τον διακοπτη και τις ρυθμιζομενες στροφες.
48930633978_34075dfb97_c.jpg

Τις επομενες μερες θα δοκιμαστει ενδελεχως αν και τα πρωτα σημαδια ειναι πολυ καλα. Θα γινουν και καποιες επεμβασεις. Να βρεθει και ο χωρος που θα μπει :)
Οποιος θελει λαμες με καρφακι, ας μου πει με pm. 60 λαμες ειναι παρα πολλες για μενα καθως θα χρησιμοποιω περισσοτερο ακεφαλες.
Χαιρομαι πάρα πολύ για την αγορά σου και εύχομαι για τη μέγιστη χρήση της. Την κοιτάω εδώ και 1 με 1,5 χρόνο τη συγκεκριμένη (ίσως και το παλιό μοντέλο) αλλά κόλουσα στο ότι έχω συνηθίσει με τη dremel. Περιμένω με ανυπομονησία να τη χρησιμοποιήσεις και να μας πεις τις εντυπώσεις σου.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω συναδελφοι!

Αν και την πηρα αποκλειστικα για εσωτερικες κοπες με ακεφαλες λαμες Δεσποινα, θα κανω και καποιες δοκιμες με κανονικες λαμες με καρφακια.
Mεχρι το αλλο Σαββατοκυριακο θα πρεπει να την εχω δοκιμασει σχολαστικα. Ηδη εχω διαμορφωσει το παπουτσακι που κραταει κατω το ξυλο. Το εχω κοψει για καλυτερη ορατοτητα.

Με γειες, Μιχαλη. Καλοδουλευτη.
Αντε γιατι η μικρη σκεφτεται να αρχισει τις παραγγελιες. Της αρεσε το γραμματακι και θελει και αλλα τωρα 😁

Καλορίζικα και καλοδούλευτα σε όλους!!

Αλλά για μένα το παρακάτω είναι εργαλείο...!!!

@mikemtb όπως είπε κι ο Χιώτης για πες μας απο που και πόσο...!!!

Gadgetάκι για κάποιους, εργαλείο για άλλους:
5f0bd71b61189635ff56d966953cf3b5.jpg
f52ed2fa30f2ef5c8d261e096dc33c12.jpg

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk