Tι παραλάβαμε σήμερα..

Eυχαριστω Γιωργηδες!
Το background των φωτογραφιων αλλαζει για να ταιριαζει στα επικαιρα θεματα που συζηταμε :)

Αυτο το νημα Γιωργο κατα τη γνωμη μου οντως εχει εξελιχθει απο πλεον ενδιαφεροντα και χρησιμοτερα στην κατηγορια των εργαλειων καθως βλεπεις μια τεραστια ποικιλια εργαλειων και αναλωσιμων, σχεδον καθημερινα.

Την σκονη για την κολλα και εγω δεν την ηξερα, ουτε επισης οτι ειχε βγει το 3ης γενιας Ζamo που επαιρνε ανταπτορακια!
Αρκετα εργαλεια/αναλωσιμα που δεν γνωριζα, τα ειδα εδω!

Το νημα ειναι πραγματικα μια πηγη εμπνευσης (...και εξοδων:) για τους απανταχου εργαλειολατρες και DIYers!
Αξιζει να το πιασεις απο την πρωτη σελιδα εως την τελευταια!

Μια μικρή παραλαβή από κέντρο βίδας

Ένας οδηγός σεγας bosch για παράλληλες και κυκλικές τομές στα 6 (στο amazon.de είναι στα 13 + μεταφορικά!!!)

Ένα σετ ποτηροτρύπανα bosch για ξύλο πάχους 23mm σε διάφορα διαμετρήματα από 22 έως 68mm στα 9 ,

Ένα σετ καρυδακια bosch 1/2", 13,17,19,21&24 με αντάπτορα για παλμικο, αλλά και ανταπτορα 1/2" σε 1/4" θηλυκά για να προσαρμοζεις κατσαβιδολαμες σε μπουλονοκλειδο. (Δεν ενδείκνυται λόγω υψηλών ροπών, αλλά ας υπάρχει) στα 26

Ένα σετ από 5 πριονολαμες μετάλλου bosch στα 4 και

Ενα ζευγάρι σφιγκτηρακια ΓΙΑ πάγκο της wolfcraft στα 7 . Είναι πολύ βολικά για σταθεροποίηση σωλήνων και όχι μόνο.

Σύνολο 52 +3 μεταφορικά 55

Εξαιρετική η ανταπόκριση από το κέντρο βίδας (Ντετσικας). Τους θεωρώ από τους καλύτερους.

Καλοριζικα Δημητρη! Ολα χρησιμα.

Σε ορισμενα επωνυμα προιοντα/αναλωσιμα, καποια Ελληνικα μαγαζια -μαζι με το κεντρο βιδας- εχουν καλυτερες τιμες απο το εξωτερικο.
Πηρα τις προαλλες και γω απο το K.Bιδας ενα ανταλλακτικο δισκακι Proxxon που ηταν στην χαμηλοτερη τιμη που υπαρχει διεθνως.

Βεβαια αγορασα και αλλα 5-6 προιοντα για να μην παραγγελω μονο το δισκακι των 4 ευρω...:))

Σημερα, μολις τα παρελαβα απο το κεντρο βιδας. Εδω το δισκακι για τον αλοιφαδορο, μαζι με διαφορες κολλες...
50431764832_827900e143_b.jpg

Πηρα την κολλα πολυουρεθανης δυο συστατικων για να τεσταρω την ελαστικοτητα της και την αποτελεσματικοτητα της στα πλαστικα.
Λενε πως υπερτερει της εποξικης στα πλαστικα αν και σαν αντοχη οι εποξικες δυο συστατικων ειναι πιο ισχυρες. Θα δουμε στην πραξη.

Μπράβο, καλές οι επιλογές σου. Τα ποτηροτρύπανα της Bosch τα έχω πάρει κι εγώ από το ίδιο μαγαζί να σου πω. 2-3 φορές που τα έχω δουλέψει μόνο είναι μια χαρά. με έχουν καλύψει πλήρως μιας και δεν έχω υψηλές απαιτήσεις.
Καλορίζικα όλα.

Εγώ πέρασα την Τρίτη από Lidl Ιεράπετρας και είπα να μπω μήπως είχε ξεμείνει καμιά μαγνητική μπάρα. 6 είχαν μείνει και πήρα τις τρεις !!

Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα και την δύναμη συγκράτησης. Δεν έχω όμως άποψη από άλλες παρόμοιες άλλης μάρκας οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. τη δουλειά τους όμως την κάνουν και με το παραπάνω όπως θα δείτε εδώ. https://avclub.gr/forum/showthread....-σχόλια-προσφορές?p=1058558621#post1058558621

IMG-0702.jpg

Κακορίζικα όλα !
Αν είναι εύκολο link για τα σφιγκτηράκια πάγκου please?
Από Amazon σημερινή παραλαβή

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01IC1K350/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B000BK7AOS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BT0G5UY/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
fdd9e333180396af0236285cd7e936f6.jpg

b84bbcee46c3316fc514e479920c5cb8.jpg

1a132356e69aedb74be9f101135ae1f7.jpg

399296569d380ef6a3551bd0524ef6b9.jpg

Μέχρι τώρα αντί για το πολυκατσαβιδι δουλεύω με αυτό
9fe4e2375106f7af76496c419324a228.jpg

Κανένα παράπονο έχει και την καστάνια ενσωματωμένη αλλά το wera είναι πολύ πιο στιβαρό
ffa88754f3bdb00fb3526aeb9632abec.jpg

Φοβερό σετάκι !
Όλα τα παρακάτω θα πάνε στο συρτάρι τώρα εκτός από το Bosch T που την ροπή που σου δίνει δεν την βρίσκεις πουθενά σε τέτοια τιμή
Αν και η μπιλίτσα που συγκρατεί τις μύτες χάλασε από τον πρώτο καιρό επισκευάστηκε με μίνι στρογγυλό μαγνητάκι νεοδμιου στη βάση και τώρα είναι καλύτερο από καινούργιο
9abddbd7a263a2edd664ecbb81480170.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Γιώργο οι μαγνητικές μπάρες του Λιντλ κάνουν καλή δουλειά. Έχω κι εγώ μια 3αδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Μιχάλη ξέρω ελάχιστα από κόλλες και σε παρακολουθώ συχνά. Ότι παίρνεις το βάζω στα προσεχώς ο˜‰

Αμέσως.
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=10700
Τα milwaukee είναι εξαιρετικά.
Το κατσαβίδι wera το έχω στα υπόψη. Κάποια στιγμή θα μπει στο καλάθι.

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ !
Αν και πάγκος μου είναι Bosch πιστεύω να ταιριάζουν
Αλλοιώς θα παίξει πατέντα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πιστεύω ότι ταιριάζουν. Εγώ έχω έναν Black & Decker WM825 https://www.skroutz.gr/s/12404795/Black-Decker-Workmate-825-WM825.html Κι έναν tactix (που τον χρησιμοποιώ περισσότερο σαν καβαλετο). Οι διατομές στις τρύπες είναι ίδιες και ταιριάζουν όλα τα σφιγκτηρακια πάγκου. Πιστεύω το ίδιο ισχύει και για τον bosch

Kαλοριζικες οι μπαρες Γιωργο, ειναι πραγματι VFM. Δεν υπαρχει αυτη η τιμη για τις συγκεκριμενες, πολυ ισχυρες, μαγνητικες μπαρες. Εχω καμμια δεκαρια τριγυρω και 1-2 spare.

Γιωργο ναυτικε, κοσμημα η καστανιτσα της Wera και παρα πολυ χρηστικο το κατσαβιδι, με τις ενσωματωμενες μυτες και το αποσπωμενο στελεχος HEX που μπαινει σε δραπανο.
Κριμα που δεν εχει λειτουργια καστανιας αλλα δεν γινοταν. Υπαρχει παρομοιο κατσαβιδι (μονο το χερουλι) με καστανια χωρις ενσωματωμενες μυτες ομως :)

Oι μυτες shockwave Milwaukee για παλμικο ειναι καλουτσικες, το μαγνητικο ανταπτορακι Μιlwaukee απο τα καλυτερα αλλα η πλαστικη θηκη ειναι για τα μπαζα.
Θες πενσα να βγαλεις και να βαλεις τις μυτες..

Κακορίζικα όλα !

Κανένα παράπονο έχει και την καστάνια ενσωματωμένη αλλά το wera είναι πολύ πιο στιβαρό

Πολύ καλό το Wera με τις μύτες στο "σώμα" και έχει φάει πολύ "δρόμο" μέσα στα χρόνια χρήσης. Αλλά τώρα τελευταία χρησιμοποιώ μέσα στο σπίτι για διάφορα βιδώματα το μαύρο XIAOMI/Wiha...ίσως λόγω καινούριου, ίσως λόγω καστάνιας (???). Κάτι κάνουμε ανάποδα ε??? :ernaehrung004:

Υπαρχει παρομοιο κατσαβιδι (μονο το χερουλι) με καστανια χωρις ενσωματωμενες μυτες ομως :)

Αυτό το παρόμοιο Μιχάλη, το έχω βάλει σε αυτήν την κασετίνα αντικαθιστώντας την "μαμίσια" λαβή (με μία μικρή πίεση στην θήκη όταν κλείνει, λόγω μεγαλύτερου όγκου της λαβής...αλλά χωράει και κλείνει μια χαρά) και έχει γίνει ένα super "ιβριδικό" σετάκι :drummer:

Στην μαμίσια κεφαλή/λαβή έχω βάλει ένα τσοκάκι 1/4 με μικρό τρυπανάκι (1.5, 2 mm), και το χρησιμοποιώ για γρήγορα προτρυπήματα σε ξύλο πριν περάσω ξυλόβιδες. Το μαυροπράσινο δακτυλίδι του αντάπτορα που μπαίνουν οι μύτες (και σε μένα το τσοκάκι πλέον) γυρίζει ατέρμονα και κρατώντας το με τα 2 σου δάχτυλα μπορείς να περιστρέφεις άνετα την λαβή με το άλλο σου χέρι και να τρυπάς. Κοινώς το έχω κάνει χειροτρύπανο. Το έχω βολευτεί τα μάλα.

Σημερινή παραλαβή. Στιβαρό με δύναμη, περισσότερα νομίζω δεν χρειάζεται να πω. Είχα καιρό να δουλέψω και μετά από ένα συνεχόμενο δίωρο συνεχούς κοπής μου φάνηκε βαρύ.
7f1f8751d74ddccc744e65f9879250e3.jpg
3f5473509bb934ff5a4bbf3f868fe824.jpg

Αυτό το παρόμοιο Μιχάλη, το έχω βάλει σε αυτήν την κασετίνα αντικαθιστώντας την "μαμίσια" λαβή (με μία μικρή πίεση στην θήκη όταν κλείνει, λόγω μεγαλύτερου όγκου της λαβής...αλλά χωράει και κλείνει μια χαρά) και έχει γίνει ένα super "ιβριδικό" σετάκι :drummer:

Στην μαμίσια κεφαλή/λαβή έχω βάλει ένα τσοκάκι 1/4 με μικρό τρυπανάκι (1.5, 2 mm), και το χρησιμοποιώ για γρήγορα προτρυπήματα σε ξύλο πριν περάσω ξυλόβιδες. Το μαυροπράσινο δακτυλίδι του αντάπτορα που μπαίνουν οι μύτες (και σε μένα το τσοκάκι πλέον) γυρίζει ατέρμονα και κρατώντας το με τα 2 σου δάχτυλα μπορείς να περιστρέφεις άνετα την λαβή με το άλλο σου χέρι και να τρυπάς. Κοινώς το έχω κάνει χειροτρύπανο. Το έχω βολευτεί τα μάλα.

Σε βρισκω προχωρημενο και στα wera και στις ψιλομετατροπες Νικο :) :a0210:
Καλα εκανες, βολευει παρα πολυ η λαβη με την καστανια και το σετακι σου τωρα ειναι σουπερ!
Πολυ καλη ιδεα και η μετατροπη σε ξυλοτρυπανο για προτρυπημα με το τσοκακι του bosch. Ισως πιο βολικο και απο το πραγματικο vintage ξυλοτρυπανο που χρησιμοποιω εγω.

+++++++

Καλοριζικο Παυλο αλλα ουτε μαρκα φαινεται, ουτε τι ακριβως ειναι, ουτε λινκ... Mονο η τιμη αχνοφαινεται τυπωμενη στα 375 ευρω:)

Stihl είναι Μιχάλη, μοντέλο fs 235.
Μπάμπη όχι καλάμια αλλά κάτι πιο σκληρό. Είναι στην άκρη του χωραφιου και δεν κόβονται με τίποτα. Τα είχα ραντισει, έχουν ξεραθεί αλλά είναι πολύ σκληρά και πλεγμενα μεταξύ τους και θέλει να μπει βοήθεια με χέρι. Βάτα ή βατσινιες νομίζω λέγονται.
Σε λίγο θα μαζέψουμε ελιές και χρειάζεται ένα καθάρισμα το χωράφι, 9 στρέμματα είναι. Είχα σκεφτεί να βάλω τέτοια εποχή, λίγο πριν το μάζεμα, τρακτέρ με καταστροφεα που ξύνει μέχρι και το χώμα, αλλά είδα ότι έχουν κλείσει οι σειρές και φοβάμαι να μην κάνω ζημιά στις ελιές, οπότε πρέπει να γίνει δουλειά με μεσηνεζα. Η παλιά κινεζικη που είχα τα έφτυσε.

Καλοριζικα Δημητρη! Ολα χρησιμα.

Σε ορισμενα επωνυμα προιοντα/αναλωσιμα, καποια Ελληνικα μαγαζια -μαζι με το κεντρο βιδας- εχουν καλυτερες τιμες απο το εξωτερικο.
Πηρα τις προαλλες και γω απο το K.Bιδας ενα ανταλλακτικο δισκακι Proxxon που ηταν στην χαμηλοτερη τιμη που υπαρχει διεθνως.

Βεβαια αγορασα και αλλα 5-6 προιοντα για να μην παραγγελω μονο το δισκακι των 4 ευρω...:))

Σημερα, μολις τα παρελαβα απο το κεντρο βιδας. Εδω το δισκακι για τον αλοιφαδορο, μαζι με διαφορες κολλες...
50431764832_827900e143_b.jpg

Πηρα την κολλα πολυουρεθανης δυο συστατικων για να τεσταρω την ελαστικοτητα της και την αποτελεσματικοτητα της στα πλαστικα.
Λενε πως υπερτερει της εποξικης στα πλαστικα αν και σαν αντοχη οι εποξικες δυο συστατικων ειναι πιο ισχυρες. Θα δουμε στην πραξη.

Με γειες :)
Με ενδιαφερει και εμενα το τεστ της PU.
Παντως, λιγες κολλησεις που εχω κανει με πολυουρεθανικη τωρα τελευταια (ενος συστατικου μαλιστα-φανταζομαι των δυο θα ειναι πιο δυνατες), με εχουν αφησει πολυ ευχαριστημενο.
Btw, μην ξεχνας οτι ψαχνω εποξικο στοκο "μακρας ωριμασης", οπως ο τελευταιος δεξια, αλλα αυτος ειναι του 5λεπτου, νομιζω. Αν βρεις πουθενα, μη με ξεχασεις...