Ευχαριστώ πολύ παίδες. Παρέλαβα και την ηλεκτροσυγκόλληση. . .
![]()
Πιστεύεις ότι πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξω την τσιμπίδα γείωσης; τόσο ψεύτικη είναι η δικιά του; γιατί σε ένα τέτοιο μηχάνημα, να έβαζαν μια "ψεύτικη" τσιμπίδα;Καλορίζικα και καλοδούλευτα τα εργαλεία και πάντα με ασφάλεια κατά τις εργασίες! Σε ότι αφορά την ηλεκτροσυγκόλληση, θα πρότεινα, επειδή πρόσφατα αγόρασα κι εγώ τη μικρή Helix που έχει την ίδια άθλια τσιμπίδα (μανταλάκι) σώματος γείωσης με τη δική σου, να κάνεις την κατ' εμέ σωστή κίνηση και να την αλλάξεις με κάτι τέτοιο (ή ανάλογης μορφής):
https://www.skroutz.gr/s/25143911/Imperia-HL-300A-Τσιμπίδα-Γείωσης-46089.html
εφόσον θέλεις να έχεις τη μέγιστη πραγματική διέλευση ρεύματος (και κατ' επέκταση απόδοση συγκόλλησης) από τα προς συγκόλληση δοκίμια. Είναι κρίμα γιατί το μηχανάκι σου φαίνεται αρκετά σοβαρό για τα λεφτά του κι επίσης βλέπω ότι συνοδεύεται από 16άρια καλώδια, οπότε θεωρώ πως το σώμα γειώσης που έχει τώρα είναι ο αδύναμος κρίκος της υπόθεσης και για 3-4 ευρώ δεν αξίζει να παραμείνει (είναι και αρκετά απλή η αλλαγή του συν τοις άλλοις).
Όχι δεν πήρα ακόμη. Προσεχώς θα πάρω και είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο:αν δεν ειναι καλη η γειωση σαν και αυτη που εβαλε ο lazarefa , μπορει να μην πιανει δυνατα, να περναει πολυ ρευμα απο στενα σημεια και γενικα να κανει την μηχανη σου να κολλαει στα 100Α οπως θα κολλαγε με καλη γειωση στα 80 ή και λιγοτερο
μην σε αγχωνει, και ετσι οπως ειναι δουλευει μια χαρα, απλα θα δουλευει καλυτερα με αυτη που προτεινει ο φιλος. ιδιαιτερα στα πολλα αμπερ.
κι εγω θελω να παρω μια τετοια και ολο το αμελω γιατι δεν την δουλευω συχνα την ηλεκτροκολληση, αλλά εχουν δικιο τα παιδια
αληθεια πηρες αυτοματη μασκα? πολυ χρησιμο αξεσουαρ
Σε ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις φίλε μου. Ναί!! με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω την τσιμπίδα γείωσης που μου προτείνεις..να'σαι καλάΜε την ψεύτικη τσιμπίδα γείωσης που έχει τώρα η μηχανή σου (είναι ακριβώς ίδια με τη δική μου που έχω τη mini Helix, λογικά δεν είναι καν χάλκινη, είναι επιχαλκωμένη) δεν είναι το θέμα ότι δεν θα μπορείς να κολλήσεις (αλλοίμονο). Απλά επειδή η επιφάνεια επαφής και αντίστοιχα και διέλευσης του ρεύματος εκεί που πιάνεις τη γείωση δεν είναι η πρέπουσα (είναι αρκετά μικρή η επιφάνεια συγκράτησης στις δαγκάνες, ουσιαστικά είναι σημειακή η επαφή) ουσιαστικά δημιουργείται ένας "λαιμός" κατά τη ροή του ρεύματος από τη μηχανή προς το δοκίμιο με συνέπεια εσύ να δίνεις Χ αμπέρ στη μηχανή και στην πράξη να κυκλοφορούν στο κύκλωμα λιγότερα.
Αυτό στην πράξη δύσκολα θα φανεί αν κολλάς πχ με ένα 2,5άρι ηλεκτρόδιο στα 50-60 Α, αλλά όσο θα δίνεις περισσότερο ρεύμα από το μηχάνημα τόσο πιο εμφανές να είναι. Η συνέπεια θα είναι δουλειές που για παράδειγμα θα γίνονταν κανονικά ας πούμε με 80 ή 100 αμπέρ, εσύ θα δίνεις στη μηχανή περισσότερα και πάλι δουλειά δεν θα κάνεις όπως πρέπει, οπότε θα ζορίζεται και η μηχανή χωρίς λόγο (υπερθέρμανση κλπ).
Αν σκεφτείς ότι το κόστος και η διαδικασία αλλαγής είναι αστεία, δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνεις. Τώρα θα μου πεις γιατί δεν ήταν έτσι από το εργοστάσιο; Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, τα 2,5-3 ευρώ διαφορά της μιας τσιμπίδας από την άλλη είναι η αιτία, γιατί όταν το εργοστάσιο παράγει πχ 100.000 μηχανές το χρόνο, μόνο από τις φτηνές τσιμπίδες κερδίζει τουλάχιστον 250.000 ευρώ, οπότε καταλαβαίνεις τις οικονομίες κλίμακας καθώς και το γεγονός ότι επηρεάζεται και η τιμή διάθεσης του προϊόντος, και σ' αυτές τις χαμηλές κατηγορίες τιμής ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος.
Σε ότι αφορά την τσιμπίδα ηλεκτροδίου τέλος, αν κρίνω από τη δική μου, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με τη δική σου 8εφόσον είναι ίδια με της Helix mini) αν και στις κριτικές στο σκρουτζ για τη δική σου διάβασα ότι κάποιος γράφει ότι δεν συγκρατεί πολύ καλά τα ηλεκτρόδια. Πάντως και η τσιμπίδα είναι φθηνό εξάρτημα (5-10 ευρώ βαριά) αν και ίσως ελαφρά πιο μπελαλίδικη η αντικατάσταση. Ξεκινάς με αυτήν που έχεις κι αν διαπιστώσεις θέμα στην πορεία, την αλλάζεις.
Να´σαι καλά φίλε μου..τα έχω όλα ,εκτός της μάσκας. Μαγνήτες έχω 4 από αυτούς: https://www.skroutz.gr/s/20463068/Yato-%CE%9C%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%93%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-82x120x13mm-%CE%A5%CE%A4-0863.htmlαφου εισαι αθηνα, καλυτερα οταν ληξει και η καραντινα, να δοκιμασεις στο λαϊβ ο ιδιος πρωτου αγορασεις, το ποια σου καθεται καλυτερα στο κεφαλι .
απο τα 22-23 ευρω και πανω εχουν ολες τις ρυθμισεις νομιζω.
να θυμασαι οτι θα χρειαστεις και 1-2 μαγνητες που ειναι πολυ βοηθητικοι στις κατασκευες, και ειναι καλο αν δεν εχεις ηδη, να παρεις και ενα φτηνο πιστολι θερμου αερα που ουτως ή αλλως χρειαζεται για πολλες άλλες δουλιες. με το καιρο τα ηλεκτροδια οταν τα ανοιξεις, ιδιαιτερα αν δεν ειναι καλα σφραγισμενα μετα, απορροφουν υγρασια δυσκολευοντας πολυ την συγκοληση. ετσι το πιστολι θερμου αερα μπορει μεσα σε λιγα λεπτα να αφαιρεσει την υγρασια απο αυτα.
τελος απο ηλεκτροδια, για σιδηρο απο τα καλυτερα ειναι τα oerlikon τα κιτρινα που δουλευουν οι επαγγελματιες δεκαετιες τωρα
https://www.skroutz.gr/s/25491593/Oerlikon-Ηλεκτρόδια-Fincord-M-2-5mm-x-350mm-1kg.html
προτιμοτερο να παιρνεις μικρες συσκευασιες για να μην παιρνουν αερα μετα
Παραλαβή ενίσχυσης ασφάλειας περισσοτερο η δικιά μου με δυο καλαισθητους πυροσβεστηρες για να τοποθετηθούν δίπλα σε αντίστοιχες κουζίνες για αντιμετώπιση πυρκαγιων από μαγειρικά έλαια κλπ.
https://www.e-shop.gr/baseus-pyrosbestiras-fire-fighting-hero-600ml-red-p-TLS.141030
Να´σαι καλά φίλε μου..τα έχω όλα ,εκτός της μάσκας. Μαγνήτες έχω 4 από αυτούς: https://www.skroutz.gr/s/20463068/Yato-Μαγνητική-Γωνία-Συγκόλλησης-82x120x13mm-ΥΤ-0863.html
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.