Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κ
Τα αφησα στο πατρικο φίλε Νίκο.
Θα βάλω μια φωτο όμως των εξαιρετικά μηχανουργημενων σφικτηρων που με περιμεναν στο σπίτι από το Banggood.
Είναι της Veico με κόστος περι τα 16 ευρώ με τα μεταφορικά και θα χρησιμοποιηθουν για την κατασκευή του sled για το νέο μου Dewalt!
View attachment 191391
[US$20.99 30% OFF]VEIKO 2 Set Quick Acting T-Track Hold Down Clamp with T Bolts and Silder Aluminum Alloy Woodworking Clamps for Routers Drill Presses CNC Table Saws Tool Accessories from Tools on banggood
Τα έχω κι εγώ στο καλάθι και τα σκέφτομαι αλλά δεν τα έχω αγοράσει ακόμα διότι δεν έχω που να τα αξιοποιήσω προς το παρόν..
Μερικες βεργες θα πάρω μάλλον άμεσα..

@enduras1 Εντάξει αυτές πρέπει να 'ναι αλλά μάλλον τελείωσε η προσφορά στην τιμή που τις πήρες (4,5 ευρώ και οι δυο), τώρα τις έχει 4,85 η μία.
Και πάλι, δε λέω, καλή τιμή επειδή είναι Bahco.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί το sled του παγκοπρίονου χρειάζεται T-track και σφικτήρες ??
Εγώ ότι έχω βάλει να κόψω και αφού πατάει καλά στην κάθετη επιφάνεια του sled δεν κουνιέται χιλιοστό δεδομένου ότι ο δίσκος γυρίζει προς τα κάτω και πιέζει το αντικείμενο στο sled.

Κυριάκο μεγειά τα όμορφα συμπράγαλα.

Νίκο, τα κομμάτια χρειάζονται στήριξη οπωσδήποτε. Αν είναι μεγάλα μπορείς να τα κρατάς και με το χέρι καθώς κόβεις (και πάλι οι σφιγκτήρες τα κρατάν καλύτερα και με πολλή δύναμη). Τα μικρά μόνο με σφιγκήρες για να μην πλησιάζουν τα χέρια σου τον δίσκο. Επίσης, τα πιο σκληρά υλικά (πχ αλουμίνιο) έχω δει ότι χρειάζονται ακόμα καλύτερη στήριξη - βάζω και τους δύο σφιγκτήρες και σφίγγω γερά.

Δημήτρη αλουμίνιο δεν έχω κόψει στο παγκοπρίονο το αποφεύγω. Πλαστικό ...θα αποφύγω να ξανακόψω εκτός και αν είναι ανάγκη... ο λόγος ... λιώνει και κολλάει στον δίσκο και στον προφυλακτήρα του δίσκου. Τώρα αν είναι για μικρό κομμάτι ξύλο που το χέρι θα είναι κοντά στον δίσκο το στερεώνω με σφικτήρα επάνω στο κάθετο του sled και δεν κουνιέται καθόλου.
Ο λόγος που δεν έχω κατασκευάσει το sled με t-track και σφικτήρες είναι γιατί δεν ήθελα να το κάνω χονδρό και να χάσω ύψος κοπής.

• Like
Reactions: nikfor
Νίκο η πλειονότητα των sled που βλέπουμε στο διαδίκτυο είναι με ράγες και σφικτηρες.
Τόσο στην επίπεδη επιφάνεια αλλά και στον φράχτη.
Θεωρώ πως με το μικρό τους υψος οι ράγες μπαίνουν ακόμα και σε 12 χιλιοστά ξυλου.
Αλλά και στον φράχτη ακόμα συγκρατούν το ξυλο εκεί που τα χέρια καλό είναι να είναι μακρυά

Για κοπές αλουμινίου και πλαστικού θέλει δίσκο με δόντι τύπου TCG. Για τις περιστασιακές κοπές που κάνουμε δουλεύει μια χαρά.

Με τον σφιγκτήρα στον φράκτη γίνεται μια χαρά η δουλειά για να κόβεις δοκάρια και πηχάκια - για να κόψεις επιφάνειες δεν μπορεί να δουλέψει. Αν πάντως το δοκιμάσεις κάποια στιγμή θα καταλάβεις στην πράξη ότι γίνεται καλύτερα/ευκολότερα η δουλειά. Για το χαμένο ύψος κοπής, όταν χρειαστεί, τις κάνεις με τον οδηγό για γωνιακές κοπές.

... Τώρα αν είναι για μικρό κομμάτι ξύλο που το χέρι θα είναι κοντά στον δίσκο το στερεώνω με σφικτήρα επάνω στο κάθετο του sled και δεν κουνιέται καθόλου.
Ο λόγος που δεν έχω κατασκευάσει το sled με t-track και σφικτήρες είναι γιατί δεν ήθελα να το κάνω χονδρό και να χάσω ύψος κοπής.
Σωστα
Το t-track μου εχει λειψει μονο σε κομματια υπο γωνια ... που δεν πατανε ολοκληρα στο καθετο του sled

Παραλαβη απο το Ελληνικο e-shop www.pswnia.gr, εκ Σερρων, με πολυ καλες τιμες.
Ενα φωτιστικο με κλιπ που διαθετει και βαση για κινητο με μολις 6 ευρω, φτηνοτερο απο να το επαιρνες απο Κινα!!

AldjI2gh.jpg

Δεν με ενδιαφερει ο μικρος βραχιονας και η βαση που εχει για το κινητο. Ομως θα μου φανει χρησιμη για αλλο σκοπο.
Με ενδιαφερει πρωτιστως το κλιπ που πιανει πολυ γερα στον παγκο ωστε το led ring να φωτισει ομοιομορφα ενα αντικειμενο.

Το φωτιστικο λειτουργει με USB και ενα power bank ειναι πολυ χρησιμο. Ο βραχιονας με το led εκτεινεται στους 60 ποντους.
914QnQuh.jpg

..και εδω το αποτελεσμα με αριστη αποδοση χρωματων και λεπτομερειας χωρις σκιες
MfknORdh.jpg

Περισσοτερες λεπτομερειες αργοτερα, στο νημα με τα Gadgets.

Last edited:
H απόδοση χρωμάτων και λεπτομέρειας χωρίς σκιάς άριστα γίνεται εξαιτίας ποιότητας εργαλείων και όχι φωτισμού...... Όπου τα ακουμπήσεις φωτοβολούν από μόνα τους...... :p :p :p :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Παραγγελία χθές, παραλαβή σήμερα.
Από Σοφιανό με Γενική ταχυδρομική.
Διάφορα υλικά για κατασκευή μαχαιριών.
Την παραγγελία την έκανα για το Kydex, για κατασκευή θηκών, και πρόσθεσα και κάποια άλλα συμπληρωματικά.

3F5306B1-36C4-4BFF-AAD5-C5A1E58A9B85.jpeg

Κι ένα βιντεάκι για τον τρόπο επεξεργασίας του Kydex.
Χρόνια πολλά και στο Θανάση που μου είπε για το Kydex κι αντί να κεράσει αυτός έβαλε εμένα στα έξοδα. :p

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Haha
Reactions: Σωφρον
Δύο παραλαβές για μένα σήμερα
Μια από Banggood και μια από Leroy
Η εταιρεία courier που χρησιμοποιεί το Leroy είναι πολύ καλή!

Attachments

• 20220118_132632.jpg
    20220118_132632.jpg
    1.2 MB · Views: 45
  • 20220118_133424.jpg
    20220118_133424.jpg
    1.3 MB · Views: 45
  • 20220118_210326.jpg
    20220118_210326.jpg
    1.4 MB · Views: 44
Δεν υπάρχουν πλεον φίλε δυστυχώς.
Λο Γιώργος που έβαλε παραγγελια από το σάιτ τον ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει απόθεμα.

Ευτυχως προλαβα να παρω μια τριαδα. Και τσαμπέ...τυχερος ειμαι 😁