Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραλαβη απο Κινα, Εbay, ενα σετακι με καλουπια για κατασκευη στυλο με υγρο γυαλι.

IA6YYHth.jpg

Μεσα στο σετακι περιλαμβανονται και 30 ανταλλακτικα (μπλε,κοκκινο,μαυρο) που ταιριαζουν ακριβως στα καλουπια.
Τα δυο καλουπια εχουν χωρητικοτητα 10γρ σε υγρο γυαλι μαζι με το ανταλλακτικο. Το τριτο καλουπι παιρνει 15γρ, αρα μπορει να μπουν και περισσοτερα/μεγαλυτερα διακοσμητικα αντικειμενα μεσα εαν χρειαστει.

Οι μυτες ειναι καλλυμενες με κερι για να μην τυχει και βραχουν με την ρητινη στο καλουπι, παρ'ολο που η μυτη μπαινει σε ειδικη εσοχη.
RK4H7QLh.jpg

Τα καλουπακια θα δοκιμαστουν συντομα και θα γινει και αναλυτικη παρουσιαση στο νημα με το υγρο γυαλι.
660aa8fc-377c-4afa-b8c6-4f4c560b903d.__CR0,0,970,300_PT0_SX970_V1___.jpg

Απόστολε το διαγνωστικό είναι πολυ καλο και στην προηγουμενη έκδοση του, αυτή που συγκρίνει μέσα, το ειχα παρει δωρο σε ένα φίλο με συνεργείο και το χρησιμοποιείουσε επαγγελματίκα.
Τώρα τι εννοείς θέλεις να βάλεις εξαρτήματα και θα το χρησιμοποιήσεις εκεί?
Παίζει και ρόλο vcds?

Όχι, εννοώ ανταλλακτικά για το αμάξι.
Θα τα βάλω και θα δείξω τον πλήρη κὺκλο του πως το χρησιμοποιούμε.

Όλα αυτά δουλεύουν λίγο ως vcds (εξάλλου συνδέονται και με υπολογιστή όπου μπορείς να το δουλέψεις και με άλλα utilities), μέχρι ποιό σημείο δεν γνωρίζω ακόμα, δεν το έχω ψάξει.
Πάντως έχει αρκετές χρήσιμες λειτουργίες. Θα γράψω, κάποια πράγματα όταν τελειώσω.

μια μη προγραμματισμένη αγορά σήμερα από τα lidl. Πήγα γα τον slow juicer που θέλω να δοκιμάσω και έπεσα απάνω σε αυτή την μπαλαντέζα απο προηγούμενες προσφορές.
Είναι ταμάμ για μια εγκατάσταση που θέλω να κάνω και ήμουν έτοιμος να αγοράσω τα εξαρτήματα για να την φτιάξω. Απορώ πως δεν την είχα δει στα φυλλάδια.
Ειναι 4,5μ και εχει 4 σούκο με καλώδιο 3χ1,5
viber_image_2022-03-03_13-36-51-508.jpg

Εξαιρετικα εξυπνη και υπερχρησιμη σε εναν παγκο εργασιας που θελεις να βαλεις ληψεις ρευματος κατα μηκος του.

Οντως αν δε το εγραφες δεν θα την βλεπαμε καθως εγω δεν την ειδα ουτεσ την επισκεψη μου στο καταστημα.

μια μη προγραμματισμένη αγορά σήμερα από τα lidl. Πήγα γα τον slow juicer που θέλω να δοκιμάσω και έπεσα απάνω σε αυτή την μπαλαντέζα απο προηγούμενες προσφορές.
Είναι ταμάμ για μια εγκατάσταση που θέλω να κάνω και ήμουν έτοιμος να αγοράσω τα εξαρτήματα για να την φτιάξω. Απορώ πως δεν την είχα δει στα φυλλάδια.
Ειναι 4,5μ και εχει 4 σούκο με καλώδιο 3χ1,5
View attachment 194248
Πολυ χρησιμη αλλα ούτε εγώ την έχω δει...ρε μήπως μπερδεύτηκες και την ξήλωσες από την εγκατάσταση του καταστήματος;:D:D:D

• Haha
Reactions: mixalio
Δεν προσέχετε καλά όλα τα ράφια... είχε αυτή και μαζί και μία άλλη στρογγυλή με 4 πρίζες και 1.5 m καλώδιο. :)
Ακόμα είναι στα ράφια.

Παρέλαβα σήμερα το μικρό ρουτεράκι της Makita, στην τιμή των 52€!

20220304_182535.jpg

Η τιμή του πέφτει συνεχώς τους τελευταίους μήνες, τόσο που έπεσε πιο χαμηλά από την οικονομική "ερασιτεχνική" version, της πορτοκαλί σειράς της Makita (που πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο εργαλείο)

(σήμερα ανέβηκε λίγο η τιμή, αλλά θα ξαναπέσει σίγουρα)

2022-03-04_18-30-20.jpg

Είναι αυτό που αντέγραψαν οι Κινέζοι και που το συζητούσαμε πρόσφατα για αγορά μέσω Banggood.

To κινέζικο το είχα και ήμουν ευχαριστημένος, αλλά επειδή είναι από τα εργαλεία που χρησιμοποιώ συχνά, ήθελα να δοκιμάσω το original Makita.

Είναι τόσο φτηνό (για Makita) που είχα κάποιες αμφιβολίες σχετικά με αυτό. Έλεγα, μήπως πρόκειται για το κινεζικο, και το πουλάνε με φίρμα της Makita. :unsure:

20220304_182002.jpg

Το εξέτασα προσεκτικά και λέω σίγουρα πως παρ όλη την τρομερή ομοιότητα δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Όλα είναι διαφορετικά.
Το Makita είναι πιο βαρυ, το ίδιο και η βάση του.
Τα εξαρτήματα είναι από πιο παχύ μέταλλο και το καλώδιο είναι πολύ καλύτερο στο Makita. Ακόμα και η φτερωτη του μοτέρ είναι πιο σοβαρή στο Makita.
Πάντως, το κινέζικο (που ζεσταίνεται πολύ) έχει σώμα από αλουμίνιο, αλλά αυτό το Makita από σκληρό πλαστικό.

Είχε μεσα στο κουτί και ένα Makita bit κοπτικό μαζί.
Παίρνει bit 6mm αλλά αν βάλεις άλλο κόλετ παίρνει και 6,35

:) Και ο ήχος του μοτέρ διαφορετικός.
Θα γράψω εντυπώσεις εν καιρώ.

Μήπως ξέρεις αν το συγκεκριμένο παίρνει ανταπτορα για 8mm,ώστε να κάνουν τα κοπτικα που έχει lidl την Τριτη;

Μήπως ξέρεις αν το συγκεκριμένο παίρνει ανταπτορα για 8mm,ώστε να κάνουν τα κοπτικα που έχει lidl την Τριτη;

Καλά θα ήτανε γιατί έχω μπόλικα bit των 8mm, αλλά δυστυχώς όχι, δεν μπορούν να μπουν.
Μπαίνουν μόνο αυτά των 6 και των 6.35mm

• Like
Reactions: MAN0S
να ρωτησω βρε παιδια, την ιδια δουλεια με το ρουτερ δεν κανει?
το πλεονεκτημα του σε σχεση με το ρουτερ, ειναι μονο η μορφολογια του που ειναι πιο πιασαρικη?

Ναι Νικόλα, θεωρητικά, την ίδια δουλειά κάνει.
Είναι όμως τόσο ευέλικτο που δεν συγκρίνονται τα δυο είδη.
Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που θέλεις ένα ελαφρύ ρουτεράκι που πιάνεται με το ένα χέρι και - ίσως το πιο σημαντικό - να έχεις άμεση οπτική επαφή με αυτό που κάνεις.

Φοβερη τιμη το ρουτερακι, καλοριζικο Νικο!!

Οντως οι διαφορες με το Maktec ειναι ελαχιστες, τα εχω δοκιμασει και τα δυο. Εχω ομως την εντυπωση οτι το τσοκ ειναι 6μμ και οχι 1/4" (6.3μμ).
Και δεν θυμαμαι καμμια συσκευασια να ειχε μεσα ανταπτορακι. Το ιδιο κοπτικο στην πλαστικη θηκη ομως το θυμαμαι και στα δυο ρουτερ!

Να αναφερω εδω οτι η ελλειψη καλωδιου στα τριμερακια μπαταριας ειναι ενα ανεκτιμητο δωρο.
Το παναλαφρο brushless 12βολτο bosch το εχω δει καποιες λιγες φορες κατω απο τα 100 ευρω στο Amazon.de ...:)

Το τσοκ είναι στα 6μμ και στο πορτοκαλί που έχω κι εγώ Μιχάλη. Υπάρχει ωστόσο επίσημο ανταλλακτικό σε 1/4 της ίντσας από την Makita και το προμηθεύτηκα από επίσημο μεταπωλητή.

• Like
Reactions: Χιωτης