Προσωπικα εχω ενα στον χωρο που εχω τον οπλοβαστο μου.
πρώτα έκκεντρο , και μετά δέλτα , μετά το κλασσικό παλμικό , και τελευταίος ο ταινιολειαντήρας (στα ελληνικά : Belt sander) ακόμη πιο πίσω , εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω , εκτός αν έχεις να τρίψεις μεγάλες επιφάνειες από την αρχή , οπότε προηγείται ο ταινιολειντήρας. Tα πολυτριβεία δεν τα πολυγουστάρω , είναι λίγο απόλα και τίποτα . Όπως επίσης πιστεύω ότι κανένα πολυεργαλείο τύπου Fein , Bosch , μπορεί στο τρίψιμο να ανταγωνισθεί το κλασσικό δέλτα τριβείο .
Δεν ειναι εργαλειο μαστορα, αλλα εργαλειο για αφιαρεση υγρασιας απο το χωρο.
Meaco DD8L dessicant αφυγραντηρας.
Απαραιτητο εξαρτημα!
Προσωπικα εχω ενα στον χωρο που εχω τον οπλοβαστο μου.
Αλλα πρεπει να αγορασω ενα να καλυπτει ολο το σπιτι.
Ιδανικα θα ηθελα να εχει και ιονιστη αερα.
"Ντροπη και αισχος"................. σε αμφοτερους τους ανωτερω κυριους, που δεν εχουν ανοιξει ΑΚΟΜΑ ενα θεμα που να εξηγουν τα "τι, πως, ποσο, ποιο, γιατι" των αφυγραντηρων που κατεχουν.
Δωστε πληροφοριες στον λαο (σε εμενα εννοω, απλα το κοινωνικοποιω για μεγαλυτερη εμφαση).
(εχει σκουριασει το σπρευ break free εξωτερικα Enduras.......λες να εχω υγρασια σπιτι;;;;;![]()
Ενισταμαι κυριε δικαστα,"Ντροπη και αισχος"................. σε αμφοτερους τους ανωτερω κυριους, που δεν εχουν ανοιξει ΑΚΟΜΑ ενα θεμα που να εξηγουν τα "τι, πως, ποσο, ποιο, γιατι" των αφυγραντηρων που κατεχουν.
Δωστε πληροφοριες στον λαο (σε εμενα εννοω, απλα το κοινωνικοποιω για μεγαλυτερη εμφαση).
(εχει σκουριασει το σπρευ break free εξωτερικα Enduras.......λες να εχω υγρασια σπιτι;;;;;![]()
Προτού συνεχίσουμε τη συζήτηση ας βεβαιωθούμε ότι μιλάμε για τα ίδια πράγματα:
α) κλασικό τριβείο δέλτα (metabo DSE 300 Intec)
β) πολυτριβείο όπως αυτό (Skil Fox) ή αυτό (B&D mouse KA100).
γ) πολυεργαλείο όπως αυτό (Dremel Multimax).
Όντως με το πολυεργαλείο μπορείς να κόψεις, να τρίψεις αρμούς κλπ. Καλοδεχούμενη η λειτουργία, δεν ξέρω βέβαια αν θα μου χρειαστεί ποτέ.
Μεταξύ του κλασικού δέλτα και του πολυτριβείου τώρα, αναρωτιέμαι αν μεταξύ δύο καλών μηχανημάτων της κάθε κατηγορίας, το δεύτερο κάνει πολλές δουλειές καλά (σε σύγκριση και με ένα καλό έκκεντρο), ενώ το πρώτο μια δουλειά άψογα.
Κατάλαβα. Επομένως αφού το πολυεργαλείο κάνει την ίδια δουλειά με το κλασικό δέλτα, και έχει και επιπλέον δυνατότητες, καλύτερο είναι να προτιμηθεί.
Για το πολυτριβείο, αυτό που έβαλα της B&D δε δείχνει να έχει δυνατότητα περιστροφής, αυτό όμως της Skil νομίζω έχει
http://www.skil-fox.com/facts (πάτα "τεχνικά στοιχεία": Κινήσεις λείανσης: 17000-26000 α.λ., τροχιά λείανσης Γ: 2,0 mm). Δηλαδή παίρνει και το στρόγγυλο περιστρεφόμενο γυαλόχαρτο εκτός από το "μεγάλο δέλτα".
Επίσης έχει κάποια ενδιαφέροντα εξαρτήματα για λείανση σε δύσκολα σημεία (μια προέκταση, καθώς και ένα για στρόγγυλες-κυλινδρικές επιφάνειες). Εδώ ένα βίντεο επίδειξης.
Από κει και πέρα προφανώς δεν κάνει το ίδιο καλή δουλειά με ένα καλό έκκεντρο, αναρωτιέμαι όμως αν τελικά αξίζει τον κόπο. Θα το σκεφτώ σοβαρά.
Ενισταμαι κυριε δικαστα,
http://avclub.gr/forum/showthread.php/114079-Αγορά-αφυγραντήρα/page23
Επειδή παίρνει το στρογγυλό γυαλόχαρτο δεν σημαίνει ότι είναι περιστροφικό έκκεντρο. Αναφέρει κινήσεις λείανσης και τροχιά λείανσης αλλά δεν αναφέρει τα βασικά την έκκεντρης περιστροφής δηλαδή ονομαστικές στροφές το λεπτό, εκκεντρότητα, απόσταση των κέντρων και παλινδρομήσεις το λεπτό, οι παλινδρομήσεις είναι διπλάσιες των ονομαστικών στροφών.
Στη σελίδα του προϊόντος αναφέρεται ρητά ότι λειτουργεί και ως έκκεντρο τριβείο (random orbital sander).
Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά στο site πράγματι δεν αναφέρονται τα στοιχεία που γράφεις, ωστόσο στο manual του, σελ. 2, αναγράφονται οι rpm (9500-13000) της περιστροφής, που είναι οι μισές των παλινδρομήσεων (19000-26000) και η διάμετρος του κύκλου της ταλάντωσης (2 mm).
Για έκκεντρο λοιπόν μου φαίνεται, τώρα το πόσο καλή δουλειά κάνει σε σχέση με ένα κλασικό έκκεντρο τριβείο, είναι άλλο θέμα. Άλλωστε και σε καθαρά τεχνικό επίπεδο δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες (π.χ. αυτό της Skil έχει μόνο δύο ταχύτητες περιστροφής, δεν έχει ενδιάμεσες ρυθμίσεις).
https://flic.kr/p/A9d2o3δοκιμες απο δευτερα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.