Tι παραλάβαμε σήμερα..

εφόσον με ικανοποίησαν το μικρά πιατάκια πήρα και τα μεγάλα να ολοκληρωθεί το σερβίτσιο.. :p

Attachments

• servitsio.jpg
    servitsio.jpg
    103.1 KB · Views: 389
Προσωπικα εχω ενα στον χωρο που εχω τον οπλοβαστο μου.

Τι έχει ο χώρος είπαμε; :flipout:
Από τον στρατό είχα να ακούσω την λέξη. Καλά, πόσα όπλα έχεις; :ears:

Χαχαχα.
Έχω 6 κυνηγετικα όπλα παιδιά και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο έχω οπλοκιβωτιο και συναγερμό!

Ο ιονιστης είναι εργαλείο καθώς "φτιάχνει" την ατμόσφαιρα και την απαλλάσσει από ρύπους!

Καλησπέρα στην παρέα των μαστόρων!
Παρέλαβα τις προάλλες αυτόν τον γωνιακό τροχό.
Το μηχάνημα έχει ρύθμιση στροφών, αντικραδασμική λαβή, προφυλακτήρα που ρυθμίζεται χωρίς εργαλείο, μικρό βάρος, μεγάλο καλώδιο, δυνατότητα αλλαγής δίσκων χωρίς το κλασικό γαντζόκλειδο, καθώς και το σύστημα ασφαλείας (συμπλέκτη) για την περίπτωση που πάει να μπλοκάρει ο δίσκος. Στη χρήση μου άφησε άριστες εντυπώσεις.

Το χειμώνα είχα πάρει τον τον KG901 της B&D, σημειωτέον τότε έκανε 34 από το ίδιο κατάστημα...

Μου είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις, είχε αρκετή δύναμη (900 Watt), ενώ εύχρηστη είναι η δυνατότητα τοποθέτησης της λαβής σε τρια διαφορετικά σημεία καθώς και ο προφυλακτήρας που ρυθμίζεται χωρίς εργαλείο. Δεν έχει ρύθμιση στροφών όμως, ενώ ζεσταινόταν αρκετά (όχι υπερβολικά) μετά από παρατεταμένη χρήση. Πολύ καλός για τα τότε λεφτά του, απλά σύντομα κατάλαβα πόσο χρήσιμο (παρότι απλό) εργαλείο είναι ο τροχός, και έτσι επένδυσα σε κάτι καλύτερο για τις επόμενες επισκευές/κατασκευές μου. Ιδίως η ρύθμιση στροφών είναι μεγάλη υπόθεση.

Επόμενό μου απόκτημα (μνημονίου επιτρέποντος) ελπίζω να είναι κάποιο τριβείο, προβληματίζομαι όμως για το αν θα πρέπει να πάρω ένα έκκεντρο και ένα κλασικό δέλτα μόλις μπορέσω, ή ένα multi-sander για όλες τις δουλειές όπως αυτό. Θα τρίβω μεγαλούτσικες επιφάνειες (π.χ. τραπέζια κήπου), μπορεί ακόμη να χρειαστεί και για καμιά επισκευή σε πολυεστερικό πλεούμενο, θα χρειαστεί όμως να τρίψω και κάποιες λεπτομέρειες π.χ. σε μικρά έπιπλα...

Last edited:
πρώτα έκκεντρο , και μετά δέλτα , μετά το κλασσικό παλμικό , και τελευταίος ο ταινιολειαντήρας (στα ελληνικά : Belt sander) ακόμη πιο πίσω , εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω , εκτός αν έχεις να τρίψεις μεγάλες επιφάνειες από την αρχή , οπότε προηγείται ο ταινιολειντήρας. Tα πολυτριβεία δεν τα πολυγουστάρω , είναι λίγο απόλα και τίποτα . Όπως επίσης πιστεύω ότι κανένα πολυεργαλείο τύπου Fein , Bosch , μπορεί στο τρίψιμο να ανταγωνισθεί το κλασσικό δέλτα τριβείο .

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

πρώτα έκκεντρο , και μετά δέλτα , μετά το κλασσικό παλμικό , και τελευταίος ο ταινιολειαντήρας (στα ελληνικά : Belt sander) ακόμη πιο πίσω , εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω , εκτός αν έχεις να τρίψεις μεγάλες επιφάνειες από την αρχή , οπότε προηγείται ο ταινιολειντήρας. Tα πολυτριβεία δεν τα πολυγουστάρω , είναι λίγο απόλα και τίποτα . Όπως επίσης πιστεύω ότι κανένα πολυεργαλείο τύπου Fein , Bosch , μπορεί στο τρίψιμο να ανταγωνισθεί το κλασσικό δέλτα τριβείο .

Το μπορεί ή δεν μπορεί είναι θέμα χαρακτηριστικών και ισχύς εξόδου μεταξύ το συγκρινόμενων εργαλείων αλλά το σίγουρο είναι ότι ένα κλασσικό τριβείο δέλτα δεν μπορεί να τρίψει κονίαμα ή κόλλα πλακιδίων ενώ ένα πολυεργαλείο μπορεί.

Προτού συνεχίσουμε τη συζήτηση ας βεβαιωθούμε ότι μιλάμε για τα ίδια πράγματα:

α) κλασικό τριβείο δέλτα (metabo DSE 300 Intec)
β) πολυτριβείο όπως αυτό (Skil Fox) ή αυτό (B&D mouse KA100).
γ) πολυεργαλείο όπως αυτό (Dremel Multimax).

Όντως με το πολυεργαλείο μπορείς να κόψεις, να τρίψεις αρμούς κλπ. Καλοδεχούμενη η λειτουργία, δεν ξέρω βέβαια αν θα μου χρειαστεί ποτέ.

Μεταξύ του κλασικού δέλτα και του πολυτριβείου τώρα, αναρωτιέμαι αν μεταξύ δύο καλών μηχανημάτων της κάθε κατηγορίας, το δεύτερο κάνει πολλές δουλειές καλά (σε σύγκριση και με ένα καλό έκκεντρο), ενώ το πρώτο μια δουλειά άψογα.

Δεν ειναι εργαλειο μαστορα, αλλα εργαλειο για αφιαρεση υγρασιας απο το χωρο.
Meaco DD8L dessicant αφυγραντηρας.

Απαραιτητο εξαρτημα!
Προσωπικα εχω ενα στον χωρο που εχω τον οπλοβαστο μου.
Αλλα πρεπει να αγορασω ενα να καλυπτει ολο το σπιτι.
Ιδανικα θα ηθελα να εχει και ιονιστη αερα.

"Ντροπη και αισχος"................. σε αμφοτερους τους ανωτερω κυριους, που δεν εχουν ανοιξει ΑΚΟΜΑ ενα θεμα που να εξηγουν τα "τι, πως, ποσο, ποιο, γιατι" των αφυγραντηρων που κατεχουν.

Δωστε πληροφοριες στον λαο (σε εμενα εννοω, απλα το κοινωνικοποιω για μεγαλυτερη εμφαση).

(εχει σκουριασει το σπρευ break free εξωτερικα Enduras.......λες να εχω υγρασια σπιτι;;;;;;)

"Ντροπη και αισχος"................. σε αμφοτερους τους ανωτερω κυριους, που δεν εχουν ανοιξει ΑΚΟΜΑ ενα θεμα που να εξηγουν τα "τι, πως, ποσο, ποιο, γιατι" των αφυγραντηρων που κατεχουν.

Δωστε πληροφοριες στον λαο (σε εμενα εννοω, απλα το κοινωνικοποιω για μεγαλυτερη εμφαση).

(εχει σκουριασει το σπρευ break free εξωτερικα Enduras.......λες να εχω υγρασια σπιτι;;;;;;)

Να τους κρεμάσουμε!!! :p

Ενισταμαι κυριε δικαστα,
http://avclub.gr/forum/showthread.php/114079-Αγορά-αφυγραντήρα/page23

Χαχαχαχα!!!
Απο ολα εχουμε τελικα!

Φιλε Ramiuw καταρχην καλως μας ηρθες!

Πολυ ενδιαφερουσες οι κριτικες σου για τα εργαλεια που εχεις!

Οσο για τα τριβεια δυστυχως η ευτυχως δεν μπορεις να περιοριστεις μονο σε ενα!
Γνωμη μου ενα δυνατο εκκεντρο περιστροφικο με φυλλο 125 η 150 χιλιοστα και επειτα ενα τυπου mouse ειναι μια καλη λυση.
Επειτα το πολυεργαλειο με την μικρη βαση Δελτα δινει λυσεις και με αλλες εργασιες και τελος ενα θηριο τανκ αναποδα σε εναν παγκο ειναι εξαιρετικη προσθηκη στην συλλογη.

Με λιγα λογια με εμας εδω ΕΜΠΛΕΞΕΣ............

Χεχεχεχεχε

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Προτού συνεχίσουμε τη συζήτηση ας βεβαιωθούμε ότι μιλάμε για τα ίδια πράγματα:

α) κλασικό τριβείο δέλτα (metabo DSE 300 Intec)
β) πολυτριβείο όπως αυτό (Skil Fox) ή αυτό (B&D mouse KA100).
γ) πολυεργαλείο όπως αυτό (Dremel Multimax).

Όντως με το πολυεργαλείο μπορείς να κόψεις, να τρίψεις αρμούς κλπ. Καλοδεχούμενη η λειτουργία, δεν ξέρω βέβαια αν θα μου χρειαστεί ποτέ.

Μεταξύ του κλασικού δέλτα και του πολυτριβείου τώρα, αναρωτιέμαι αν μεταξύ δύο καλών μηχανημάτων της κάθε κατηγορίας, το δεύτερο κάνει πολλές δουλειές καλά (σε σύγκριση και με ένα καλό έκκεντρο), ενώ το πρώτο μια δουλειά άψογα.

Για τα ίδια πράγματα μιλάμε …

Δεν βλέπω το λόγο ένα τριβείο Δέλτα να είναι καλύτερο (αισθητά) στο τρίψιμο από ένα πολυεργαλείο με το Δέλτα εξάρτημα, και αυτό γιατί :

• Έχουν πανομοιότυπα φύλλα λείανσης και Δέλτα βάση σε σχήμα και διαστάσεις.
  • Βασίζονται στον ίδιο μηχανισμό λειτουργίας, είναι και τα δύο παλμικά.
  • Έχουν την ίδια ονομαστική ισχύ 300W
  • Έχουν παρόμοιο αριθμό παλινδρομήσεων/ταλαντώσεων, από 20000 έως22000 ανά λεπτό

Στο θέμα του πολυτριβείου τώρα ως έκκεντρο δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα κλασσικό έκκεντρο τριβείο και ο λόγος είναι ότι το έκκεντρο περιστρέφεται ενώ το πολυτριβείο όχι δηλαδή δεν βασίζονται στην ίδια αρχή λειτουργίας, την έκκεντρη περιστροφή, εκτός και κάνω λάθος αλλά πουθενά δεν διάβασα αριθμό περιστροφών ανά λετπό.

Στο θέμα των εξαρτημάτων γενικά θετικό είναι που τα τριβεία παίρνουν (όποια παίρνουν) διάφορα εξαρτήματα λείανσης σε ποικιλία σχημάτων όπως π.χ. το πολυτριβείο ως «έκκεντρο» για ερασιτεχνική περιστασιακή χρήση σε εξυπηρετεί δεν χρειάζεται να πάρεις κλασικό έκκεντρο.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κατάλαβα. Επομένως αφού το πολυεργαλείο κάνει την ίδια δουλειά με το κλασικό δέλτα, και έχει και επιπλέον δυνατότητες, καλύτερο είναι να προτιμηθεί.

Για το πολυτριβείο, αυτό που έβαλα της B&D δε δείχνει να έχει δυνατότητα περιστροφής, αυτό όμως της Skil νομίζω έχει
http://www.skil-fox.com/facts (πάτα "τεχνικά στοιχεία": Κινήσεις λείανσης: 17000-26000 α.λ., τροχιά λείανσης Ø: 2,0 mm). Δηλαδή παίρνει και το στρόγγυλο περιστρεφόμενο γυαλόχαρτο εκτός από το "μεγάλο δέλτα".
Επίσης έχει κάποια ενδιαφέροντα εξαρτήματα για λείανση σε δύσκολα σημεία (μια προέκταση, καθώς και ένα για στρόγγυλες-κυλινδρικές επιφάνειες). Εδώ ένα βίντεο επίδειξης.

Από κει και πέρα προφανώς δεν κάνει το ίδιο καλή δουλειά με ένα καλό έκκεντρο, αναρωτιέμαι όμως αν τελικά αξίζει τον κόπο. Θα το σκεφτώ σοβαρά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κατάλαβα. Επομένως αφού το πολυεργαλείο κάνει την ίδια δουλειά με το κλασικό δέλτα, και έχει και επιπλέον δυνατότητες, καλύτερο είναι να προτιμηθεί.

Για το πολυτριβείο, αυτό που έβαλα της B&D δε δείχνει να έχει δυνατότητα περιστροφής, αυτό όμως της Skil νομίζω έχει
http://www.skil-fox.com/facts (πάτα "τεχνικά στοιχεία": Κινήσεις λείανσης: 17000-26000 α.λ., τροχιά λείανσης Ø: 2,0 mm). Δηλαδή παίρνει και το στρόγγυλο περιστρεφόμενο γυαλόχαρτο εκτός από το "μεγάλο δέλτα".
Επίσης έχει κάποια ενδιαφέροντα εξαρτήματα για λείανση σε δύσκολα σημεία (μια προέκταση, καθώς και ένα για στρόγγυλες-κυλινδρικές επιφάνειες). Εδώ ένα βίντεο επίδειξης.

Από κει και πέρα προφανώς δεν κάνει το ίδιο καλή δουλειά με ένα καλό έκκεντρο, αναρωτιέμαι όμως αν τελικά αξίζει τον κόπο. Θα το σκεφτώ σοβαρά.

Επειδή παίρνει το στρογγυλό γυαλόχαρτο δεν σημαίνει ότι είναι περιστροφικό έκκεντρο. Αναφέρει κινήσεις λείανσης και τροχιά λείανσης αλλά δεν αναφέρει τα βασικά την έκκεντρης περιστροφής δηλαδή ονομαστικές στροφές το λεπτό, εκκεντρότητα, απόσταση των κέντρων και παλινδρομήσεις το λεπτό, οι παλινδρομήσεις είναι διπλάσιες των ονομαστικών στροφών.

Τι να πω........Θα ψελλισω μονο............εεεμ δεν ειναι στο δικο μας μαγαζι (κι ας ειναι μεσα στο ιδιο πολυκαταστημα)............και δεν το ειχα παρει χαμπαρι.

Τωρα αν θελετε να φορεσω το γαιδουροκαπελο (αμερικανια) και να κατσω στην γωνια, θα το κανω.

Ευχαριστω πολυ για το λινκ Νεκταριε!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Επειδή παίρνει το στρογγυλό γυαλόχαρτο δεν σημαίνει ότι είναι περιστροφικό έκκεντρο. Αναφέρει κινήσεις λείανσης και τροχιά λείανσης αλλά δεν αναφέρει τα βασικά την έκκεντρης περιστροφής δηλαδή ονομαστικές στροφές το λεπτό, εκκεντρότητα, απόσταση των κέντρων και παλινδρομήσεις το λεπτό, οι παλινδρομήσεις είναι διπλάσιες των ονομαστικών στροφών.

Στη σελίδα του προϊόντος αναφέρεται ρητά ότι λειτουργεί και ως έκκεντρο τριβείο (random orbital sander).
Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά στο site πράγματι δεν αναφέρονται τα στοιχεία που γράφεις, ωστόσο στο manual του, σελ. 2, αναγράφονται οι rpm (9500-13000) της περιστροφής, που είναι οι μισές των παλινδρομήσεων (19000-26000) και η διάμετρος του κύκλου της ταλάντωσης (2 mm).

Για έκκεντρο λοιπόν μου φαίνεται, τώρα το πόσο καλή δουλειά κάνει σε σχέση με ένα κλασικό έκκεντρο τριβείο, είναι άλλο θέμα. Άλλωστε και σε καθαρά τεχνικό επίπεδο δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες (π.χ. αυτό της Skil έχει μόνο δύο ταχύτητες περιστροφής, δεν έχει ενδιάμεσες ρυθμίσεις).

Υ.Γ. έχει και η Black & Decker ένα παρόμοιο εργαλείο (ΚΑ280LK).

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Στη σελίδα του προϊόντος αναφέρεται ρητά ότι λειτουργεί και ως έκκεντρο τριβείο (random orbital sander).
Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά στο site πράγματι δεν αναφέρονται τα στοιχεία που γράφεις, ωστόσο στο manual του, σελ. 2, αναγράφονται οι rpm (9500-13000) της περιστροφής, που είναι οι μισές των παλινδρομήσεων (19000-26000) και η διάμετρος του κύκλου της ταλάντωσης (2 mm).

Για έκκεντρο λοιπόν μου φαίνεται, τώρα το πόσο καλή δουλειά κάνει σε σχέση με ένα κλασικό έκκεντρο τριβείο, είναι άλλο θέμα. Άλλωστε και σε καθαρά τεχνικό επίπεδο δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες (π.χ. αυτό της Skil έχει μόνο δύο ταχύτητες περιστροφής, δεν έχει ενδιάμεσες ρυθμίσεις).

Άμα περιστρέφεται ο δίσκος λείανσης των 125mm σε σχέση με τα υπόλοιπα εξαρτήματα που δεν περιστρέφονται αλλά πάλλονται τότε είναι και έκκεντρο κλασικό τριβείο.

https://flic.kr/p/A9d2o3δοκιμες απο δευτερα!

Με γεια τα φτερακια Βαγγο.
Τώρα για το εξάρτημα προέκτασης δε ξέρω κατά πόσο θα είναι σταθερό αλλά μάλλον θα είναι καθώς θα ακολουθεί την τρύπα που θα έχει ήδη ανοίξει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραίο και το 280 για πολυτριβειο.
Χρόνια πριν είχα αγοράσει τον πάππου του το ΚΑ210.