Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μικρη παραλαβη, ενα εξαρτημα για το 18βολτο πλυστικό της Ryobi. Aπο Amazon.fr.

c1dCNVlh.jpg

Kυριως για τον καθαρισμο απο σκονη/γυρη των τροχοφορων αλλα και επιπλων κηπου.

Καλορίζικο.
Ήθελα να ρωτήσω, πως ακριβώς δηλαδή το χρησιμοποιείς στα έπιπλα κήπου;
Τα πλένεις με το πλυστικό;

Εγώ 3 σετ ξύλινων επίπλων που έχω στο κήπο τα καθαρίζω κάθε τόσο με λιγο βρεγμένο πανί.
Η αλήθεια είναι ότι με ταλαιπωρεί κάπως γιατί στην εξοχή που μένουμε σκονίζονται για πλάκα από τα δέντρα και τα διπλανά χωράφια.

Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro

Αυτό κατάλαβα Μπάμπη αλλά προσπαθώντας να το διαπιστώσω από τις φωτό δεν μου φαινόταν να είναι έτσι.

Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…
Είχες δίκιο τελικά, εγώ λάθος κατάλαβα.

• Like
Reactions: enduras1
Καλορίζικο.
Ήθελα να ρωτήσω, πως ακριβώς δηλαδή το χρησιμοποιείς στα έπιπλα κήπου;
Τα πλένεις με το πλυστικό;

Εγώ 3 σετ ξύλινων επίπλων που έχω στο κήπο τα καθαρίζω κάθε τόσο με λιγο βρεγμένο πανί.
Η αλήθεια είναι ότι με ταλαιπωρεί κάπως γιατί στην εξοχή που μένουμε σκονίζονται για πλάκα από τα δέντρα και τα διπλανά χωράφια.

Ευχαριστω!
Κυριως ειναι για τα τροχοφορα η βουρτσα.
Τα επιπλα κηπου ειναι πλαστικα (παγκακια, τραπεζια,καρεκλες, βοηθητικα επιπλα, κλπ) και συνηθως τα ξεπλενω με το πιεστικο χωρις την βουρτσα.
Αν ομως τα αφησω πολυ καιρο, καποια σημεια θελουν βουρτσα.

Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…
Είχες δίκιο τελικά, εγώ λάθος κατάλαβα.
Δε πειραζει φίλε συμβαίνει.
Κωστή όταν λέμε διπλής φοράς εννοούμε πως κόβει και δεξιόστροφα αλλά και αριστερόστροφα.
Πράγμα που δεν ισχύει στα συγκεκριμένα και μπερδεύτηκε και ο Μπάμπης.
Απλά δεν είναι τόσο επιθετικά με αυτό το αυλάκι σε σχέση με αυτά με την συνεχόμενη κόψη.

• Like
Reactions: KOSSTV
Πηραμε με τον Μπαμπη απο το Αμαζον μια παστα για τα κοπτικα (cutting paste) σε μορφη stick. Δεν θυμαμαι εαν το εχω ηδη ποσταρει :)

HX5jufP.jpg

Λιπαινει, επιταχυνει και γενικως διευκολυνει την κοπη/διατρηση/διαμορφωση μεταλλων, το ανοιγμα σπειρωματων και επειδη ειναι λιπαντικο την βαζω και στην πριονοκορδελα για να μην θερμαινεται απο την τριβη και κανει την κοπη ευκολοτερη στο ξυλο λογω λιπανσης. Εννοειται οτι προφυλασσει τα κοπτικα απο την θερμοτητα και την φθορα, αυξανοντας ετσι την ζωη τους.

+++

Επισης παρελαβα σημερα και μια δωρεαν ενα ποσοτητα ενος Ελληνικου λιπαντικου, την παστα κοπης surf tap που μου εφερε ο Μπαμπης για να δοκιμασω (y)

Για το συγκεκριμενο προιον θα κανω ξεχωριστη αναφορα καθως η παχυρευστη σα μελι παστα αναμιγνυεται με πετρελαιο και αραιωνει σαν λαδι κοπης που επαλειφεται με πινελακι.
bkGUHLOh.jpg

Μετα την αναμιξη εβαλα μια ποσοτητα σε ενα μπουκαλακι βερνικιου για νυχια που ειναι ιδανικο για αυτη τη δουλεια καθως εχει το πινελακι πανω στο καπακι.

Last edited:
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα από τις δοκιμές. Προσωπικά έχω αγοράσει από καιρό μια πάστα κοπής της Karnasch που δεν έχω αξιωθεί ακόμα να δοκιμάσω στην πράξη.

• Like
Reactions: newbie
τι να πω κι εγω που εχω το κορυφαιο (κατα τα τεστ) tap magic απο τη πρωτοχρονια και αν και φαινεται οτι εχει διαφορα απο το λαδι 10-40 του λιντλ, δεν εχω 2-3 ιδια τρυπανια καινουρια να το τεσταρω :)
δεν θελω να βαλω λαδι ή/και λαδακι για αλυσιδα αλυσοπριονου και μετα να το σκουπισω και να βαλω ταπματζικ γιατι δεν θα ειναι σωστο τεστ
το σιγουρο ειναι οτι ολα , τρυπηματα, κοψιματα κλπ θελουν λιπανση.

Eιναι δυσκολο να κανεις συγκριση εαν δεν χρησιμοποιησεις καινουρια τρυπανια για καθε δοκιμη αλλα και μια μεθοδο η οποια εγγυαται την ιδια πιεση σε καθε διατρηση.

Αυτο που σκεφτομαι να κανω ομως ειναι να μετρησω την θερμοκρασια στη λαμα αμεσως μετα την κοπη ενος χαλκοσωληνα με μια σπαθοσεγα.
Κατα τα αλλα, ολες οι αλλες δοκιμες που θα κανω θα ειναι εντελως υποκειμενικες -και εαν μπορεσω βεβαια να καταλαβω καποια διαφορα μεταξυ των λιπαντικων.

Το σιγουρο ειναι ομως οτι τα λιπαντικα κανουν μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα διατρησης, οπως ξεκαθαρα φαινεται απο το εντυπωσιακο βιντεο παρακατω οπου μεταξυ πολλων λιπαντικων, το tap magic ξεχωριζει.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: nickolas
Καντε καμμια ομαδικη παραγγελια για tap magic ρε παιδια. Τα παλιοτερα χρονια απο οτι διαβασα στα παλιά τοπικ, κανατε πολλες ομαδικες παραγγελιες και ειχε και πολλα μελη που εξαφανιστηκαν περιεργως!

Καντε καμμια ομαδικη παραγγελια για tap magic ρε παιδια. Τα παλιοτερα χρονια απο οτι διαβασα στα παλιά τοπικ, κανατε πολλες ομαδικες παραγγελιες και ειχε και πολλα μελη που εξαφανιστηκαν περιεργως!

Γι’αυτό εξαφανίστηκαν.
Απ’τις ομαδικές δεν τους έμενε φράγκο. 😂

Σε μιαμιση μερα το Leroy παρεδωσε το 18βολτο αλυσοπριονακι της Ryobi. Τιμη καλυτερη απο ολα τα Amazon και απο αλλα ευρωπαικα καταστηματα.

Ryobi με λαμα 20εκ/8".
wVh6hQv.jpg

Ευκολη η συναρμολογηση και το τεντωμα της αλυσιδας με ενα κλειδακι που εχει επανω του μονιμα το εργαλειο.
CYKIinl.jpg

Βεβαια καλυτερα να γινοταν η δουλεια χωρις εργαλεια οπως στο μικροτερο (10εκ. λαμα) και το μεγαλυτερο αλυσοπριονο Ryobi (30εκ. λαμα).

Τουλαχιστον ομως δεν θα ψαχνεις κλειδι/κατσαβιδι καθως αυτο βρισκεται μονιμα αποθηκευμενο μεσα στο χερουλι :)
rCfcnfCh.jpg

Θα γινει η συγκριση με το αντιστοιχο Gardena με την γερικη μπαταρια και θα πουμε και δυο λογια για τις εντυπωσεις λιγο αργοτερα.
Q6pSX3th.jpg

Πόσο κόστισε? 90 100?
Αν βγάλει 2 χρονιές θα είναι ακριβό.
90 καλά θα ήταν.
180 ευρώ το πήρα.
Πάμε να δούμε κόστος για δύο χρονιές καθάρισμα σε χωράφι 5 στρέμματα με ελιές.
60 ευρώ θέλουν τη φορά με χορτοκοπτικο για 5 στρέμματα άρα στα τρία καθαρίσματα minimum τη χρονιά είμαστε στα 180 ευρώ έξοδα.... Βγήκε το χορτοκοπτικο..... Όσο παραπάνω ζήσει μια χαρά θα είναι!

Αν σκεφτείς πως 335 πήρα το Mitsubishi και τόσο έχουν και τα αξιόπιστα Oleo Mac θεωρώ πως είναι ακριβό.
Μακάρι να αντέξει πάντως!
Efco η oleo mac ήθελα αλλά των τριών hp sorry αλλά δεν έκαναν 335 ευρώ....

Χωρίς να θέλω να στο χαλάσω σε καμία περίπτωση σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς και να αντέξει χρόνια!
Ναι μωρέ δε θα σκάσουμε κιόλας!
Να σαι καλά!
Το έχει πάρει ένας φίλος. Τέταρτη χρονιά το εχει. 12 στρέμματα πορτοκαλιές. Έχει αλλάξει μόνο ελατήρια και σιαγώνες συμπλέκτη μια φορά...
Και δύο χρόνια να αντέξει καλά είναι!

• Like
Reactions: KOSSTV and enduras1