Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικο.
Αυτό που λέει ο Πάνος.
Συντήρηση όταν πρέπει, συχνές στάσεις για να μην λαμπαδιάσει, όχι χρήση πέραν των ορίων του και θα κρατήσει. Μην περιμένεις με τέτοιες κατασκευές να σπάς μπετόν τρείς ημέρες σερί...
Εγώ έχω πάρει Garland (ούτε αυτός που τα φτιάχνει δεν τα ξέρει) και 4 χρόνια τώρα κάνει τη δουλειά τoυ μια χαρά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Last edited:
Τα ιδια και εγω! Φθηνό 150+- το ειχα παρει και μετα απο 12 χρονια ειναι ακόμα εδώ! Μια φορα θυμάμαι εχω αλλάξει κατι ελατήρια.
Περυσι το δούλευα σχεδον ολο το καλοκαίρι με καταστροφέα! Όποιος εχει ξερει τι επίπονο ειναι για τα μηχανήματα. Ε μια χαρα!
Καλο λαδι στην βενζίνη και μετρημένα και γρασο στην κεφαλη.

Το ευχαριστώ είναι λίγο, αν και νομίζω ότι σε βάζω σε κόπο και νιώθω άσχημα. Να δω πως θα βγάλω την υποχρέωση!!!
Μένουμε σε επικοινωνία.
Καλησπέρα Μπάμπη
παρελήφθησαν τα ρουλεμαν με τις κάτωθι διαστάσεις. Για να μην σε βάλω σε κόπο, έψαξα για σωλήνα tubo αλλά δεν τα κατάφερα, οπότε οι ελπίδες μου επαφίενται στις μεγάλες δυνάμεις 😇 .
Το ζητούμενο είναι να μπουν 3 ρουλεμαν στον κύλινδρο :). Έχουμε ελπίδες;

18260.png

Δεν πολυκαταλαβαίνω απ’ το σχέδιο τι ακριβώς θέλεις.
Τρία ρουλεμάν σ´ένα κύλινδρο όμως μπορούμε να τα βάλουμε, αρκεί να μου πείς διάμετρο κυλίνδρου και ρουλεμάν.
Αν το 37mm είναι η διάμετρος του ρουλεμάν με 12 mm τρύπα και 12mm ύψος πες μου μόνο τη διάμετρο που θες για τον κύλινδρο.

Δεν πολυκαταλαβαίνω απ’ το σχέδιο τι ακριβώς θέλεις.
Τρία ρουλεμάν σ´ένα κύλινδρο όμως μπορούμε να τα βάλουμε, αρκεί να μου πείς διάμετρο κυλίνδρου και ρουλεμάν.
Αν το 37mm είναι η διάμετρος του ρουλεμάν με 12 mm τρύπα και 12mm ύψος πες μου μόνο τη διάμετρο που θες για τον κύλινδρο.
Με printscreen απο το video. Νομίζω ότι η εσωτερική διάμετρος του κυλίνδρου πρέπει να είναι 37,1mm και η εξωτερική περίπου 41mm (37 + 4) με μήκος κυλίνδρου 36mm για να χωράει 3 ρουλεμάν πλάτους 12mm έκαστο.
1683315000705.png

1683314856641.png

ΟΚ… κατανοητό. Θα το φτιάξουμε…
Σήμερα έφυγα απο Αθήνα και γυρίζω στις 18 του μήνα.
Μετά τις 18 στείλε μου μήνυμα να οργανωθούμε.

... με μήκος κυλίνδρου 36mm για να χωράει 3 ρουλεμάν πλάτους 12mm έκαστο.
Καλυτερα, το μηκος να ειναι 40mm για να εχεις την επιλογη της 40αρας λαμας, που ειναι πιο διαδεδομενη. Ενδιαμεσα στα ρουλεμαν θα βαλεις ροδελες
Θα μου πεις για 2mm πανω και άλλα τοσα απο κατω, δεν θα εχει προβλημα. Αναλογως την πιεση, θα σου αφησει σημαδακι στην λαμα

Καλυτερα, το μηκος να ειναι 40mm για να εχεις την επιλογη της 40αρας λαμας, που ειναι πιο διαδεδομενη. Ενδιαμεσα στα ρουλεμαν θα βαλεις ροδελες
Θα μου πεις για 2mm πανω και άλλα τοσα απο κατω, δεν θα εχει προβλημα. Αναλογως την πιεση, θα σου αφησει σημαδακι στην λαμα
Καλησπέρα Θανάση και ευχαριστώ που ασχολήθηκες.
Έχεις δίκιο. Στο τέλος θα με βρίσει ο Μπάμπης😁

Πυραμίδες για βαψίματα, αυτές που συζητήσαμε τις προάλλες στο φόρουμ. Ευχάριστη έκπληξη το μέγεθος - νόμιζα ότι θα ήταν πιο μικρές.
20230506_141105.jpg

και μια επέκταση κόλετ από 1/2" σε 1/2" (για το ρούτερ). Πολύ καλή ποιότητα φαίνεται , αλλά για περιορισμένες περιπτώσεις επειδή θα ζορίζεται πολύ ο άξονας του ρούτερ.
20230506_140641.jpg

Καλοδουλευτα Δημητρη!

Xρησιμη η επεκταση αλλα οπως ειπες ειναι ενα θεμα αν διατηρειται η ακαμψια στο ζορι. Αν το δοκιμασεις πες δυο λογια.

Καλη τιμη το σετ οι κωνοι στα 12 λεπτα ο ενας! Για να τυπωθουν κοστιζει ~8 λεπτα μονο το νημα, χωρια ολα τα υπολοιπα :)

και μια επέκταση κόλετ από 1/2" σε 1/2" (για το ρούτερ). Πολύ καλή ποιότητα φαίνεται , αλλά για περιορισμένες περιπτώσεις επειδή θα ζορίζεται πολύ ο άξονας του ρούτερ.

Αυτή η επέκταση που χρειάζεται;

Καλοδούλευτα Δημήτρη, οι πυραμίδες είναι πολύ χρήσιμες.
Για την επέκταση δεν το γνώριζα ότι υπάρχει, χρήσιμη για ιδιαίτερες περιπτώσεις

Την δοκίμασα ήδη - το ρούτερ κάνει τον ίδιο θόρυβο όπως όταν βάζεις πολύ μεγάλο μπιτ. Λογικό επειδή έχει να περιστρέψει πολλή μάζα. Οπότε κατέβασα στροφές και πήγαινα με ρηχά περάσματα.
Μπάμπη, είναι για ιδαίτερες περιπτώσεις όπως αν έχεις κάτι συναρμολογημένο και πρέπει να φτάσεις σε κάποιο βάθος/ύψος. Σε αυτήν την φάση το πήρα πιο πολύ για δοκιμές με τον οδηγό/τόρνο που συζητούσαμε στο άλλο νήμα.

• Like
Reactions: newbie and Babis K.
Από τις αγορές μέσω κινητού στο ALI
20230505_174528.jpg

Το παχύμετρο, αν και πλαστικό, πολύ καλό. Το ότι έχει 1 δεκαδικό δεν με ενοχλεί. Σύγκριση με το άλλο ηλεκτρονικό που έχω, το οποίο έχει αποδεδειγμένη ακρίβεια.
20230505_183459.jpg 20230505_183527.jpg

20230505_183614.jpg 20230505_183555.jpg

Η ζυγαριά έχει και αυτή πολύ καλή ακρίβεια (μέχρι 5kgr την δοκίμασα).
Το μοιρογνωμόνιο, δεν έχω ιδέα πως χρησιμοποιείται. Πχ οι 90ο είναι στο 0.
Το σύρμα κόλλησης θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή.
Το ψαλίδι με αρκετή προσπάθεια, ίσως καταφέρει να κόψει νερό 🤣😂:ROFLMAO:

Από τις αγορές μέσω κινητού στο ALI

Το παχύμετρο, αν και πλαστικό, πολύ καλό. Το ότι έχει 1 δεκαδικό δεν με ενοχλεί. Σύγκριση με το άλλο ηλεκτρονικό που έχω, το οποίο έχει αποδεδειγμένη ακρίβεια.

Η ζυγαριά έχει και αυτή πολύ καλή ακρίβεια (μέχρι 5kgr την δοκίμασα).
Το μοιρογνωμόνιο, δεν έχω ιδέα πως χρησιμοποιείται. Πχ οι 90ο είναι στο 0.
Το σύρμα κόλλησης θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή.
Το ψαλίδι με αρκετή προσπάθεια, ίσως καταφέρει να κόψει νερό 🤣😂:ROFLMAO:
το ψαλιδι ποσο στιβαρο ειναι? δηλαδη αν σε πιεση λυγιζουν οι λεπιδες του, ή αν εχει τζογο στον συνδεσμο

Last edited: