Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερινη παραλλαβη απο Kentrovidas..
Mια βαση velcro pad 50mm Μ14,γυαλοχαρτα σετ των 12 κομματιων 80grid και 150grid της Proxxon....

20231108_183602.jpg 20231108_183609.jpg

Σημερινη παραλλαβη απο Kentrovidas..
Mια βαση velcro pad 50mm Μ14,γυαλοχαρτα σετ των 12 κομματιων 80grid και 150grid της Proxxon....

View attachment 222509 View attachment 222510

Μεγειές :)
Ωραία φαίνονται.

Σε ποιο εργαλείο θα τα βάζεις αυτά Κωστή;

• Like
Reactions: KOSSTV
Μεγειές :)
Ωραία φαίνονται.

Σε ποιο εργαλείο θα τα βάζεις αυτά Κωστή;
Ευχαριστώ...

Θα το βάλω σε μικρο γωνιακό τροχό με ρυθμιζόμενες στροφές...
Υποψήφια είναι ο 20ν Total και ο μικρός ρευματος της Bosch..
Με την την ρύθμιση στο 2-3 στον Bosch και στην μικρή του Total θεωρώ θα είναι ιδανικά για τρίψιμο σε ξυλεία η σιδερο σε σημεια οπου ο 125αρης δεν μπορεί να μπει..

Εάν το pad πολυρεθανης αποδειχτεί πολύ εύκαμπτο η μαλακό(δεν το νομιζω για την χρηση που θα υποστει)την λύση θα δώσει η wolfcraft μετά..

• Like
Reactions: nikfor
Hρθαν χτες και τα υπολοιπα ρολογακια των 3 ευρω για το εργαστηριο και -με μια μικρη αναδιοργανωση- τωρα ειμαστε κομπλε στα 8 ρολογακια και ενα spare :)

zPobkPwh.jpg

• Like
Reactions: newbie
Tωρα που το σκεφτομαι, το WC-δακι ειναι επιση χωρος εργασιας και αρκετα μεγαλος μαλιστα οπου βρισκονται ολες οι μπογιες τα βερνικια, τα πινελα, τα εξαρτηματα, βαφονται με σπρευ πραματα επειδη ειναι κλειστος χωρος με παραθυρο, καθαριζονται εργαλεια και πολλα αλλα. Θελω να καταληξω Αντωνη μου οτι ισως χρειαζεται και ενα ρολογακι εκει μεσα :)

Μερικά πινέλα-σφουγγάρια. Είχα να περάσω danish oil σε κάτι ξύλινα κουτάκια με πολλά στενά σημεία και εσωτερικές γωνίες , μου είχε βγει η παναγία με το πανάκι να πιέζω με ένα κατσαβίδι στις γωνίες και να μαζεύω χνούδια. Με αυτά η δουλειά έγινε πολύ εύκολα και γρήγορα. Σαν πρώτη εμπειρία, άφηνε πολύ υλικό -θέλει λίγο καλύτερη διαχείριση με το άπλωμα και την αφαίρεση του επιπλέον υλικού. Επίσης, είναι μιας χρήσης (αλλά είναι φτηνά).
View attachment 222165

Τελικά ήταν αποτυχία η εφαρμογή με το σφουγγαράκι. Απορροφά πολύ λάδι οπότε αφήνει παραπάνω από ότι χρειάζεται υλικό στο ξύλο. Μου πήρε αρκετή ώρα μετά να τρίβω φουσκάλες και γραμμές για να διορθώσω τη ζημιά. Προς αποφυγή...

Παρέλαβα σήμερα την επαναφορτιζόμενη τρόμπα από Aliexpress στα 16.5€ ! (δωρεάν μεταφορικά, έκανε να έρθει 2 βδομάδες)

Μοιάζει καλής ποιότητας και συνοδεύεται από εξαρτήματα και πάνινο πουγκί για την αποθήκευση.
Έχει και καλώδιο για τη φόρτιση που είναι USB type C κάτι που υποδηλώνει πως είναι σχετικά πρόσφατης σχεδίασης.

Έχει και φακό με 2 αδύναμα λευκά led (ίσα ίσα να δεις που είναι η βαλβίδα στο σκοτάδι), και 2 κόκκινα που αναβοσβήνουν αν θέλεις, σε ρυθμούς SOS)

Από το λίγο που τη δούλεψα μου φάνηκε πολύ καλή

20231115_151941.jpg

Σε τέτοια τιμή, νομίζω πως είναι ευκαιρία. (y)

Τελικά ήταν αποτυχία η εφαρμογή με το σφουγγαράκι. Απορροφά πολύ λάδι οπότε αφήνει παραπάνω από ότι χρειάζεται υλικό στο ξύλο. Μου πήρε αρκετή ώρα μετά να τρίβω φουσκάλες και γραμμές για να διορθώσω τη ζημιά. Προς αποφυγή...

Κακώς το πέρασες και το άφησες.
Όταν περνάμε λάδι το ξύλο μετά από 5 λεπτά πρέπει να το σκουπίζουνε.

• Like
Reactions: MAN0S and dk31
Κακώς το πέρασες και το άφησες.
Όταν περνάμε λάδι το ξύλο μετά από 5 λεπτά πρέπει να το σκουπίζουνε.
Ναι, σωστά. Αυτό ξέχασα να το κάνω, οπότε θα κάνω άλλη μια δοκιμή μήπως δεν έφταιγε το σφουγγαράκι.

Παρέλαβα σήμερα την επαναφορτιζόμενη τρόμπα από Aliexpress στα 16.5€ ! (δωρεάν μεταφορικά, έκανε να έρθει 2 βδομάδες)

Μοιάζει καλής ποιότητας και συνοδεύεται από εξαρτήματα και πάνινο πουγκί για την αποθήκευση.
Έχει και καλώδιο για τη φόρτιση που είναι USB type C κάτι που υποδηλώνει πως είναι σχετικά πρόσφατης σχεδίασης.

Έχει και φακό με 2 αδύναμα λευκά led (ίσα ίσα να δεις που είναι η βαλβίδα στο σκοτάδι), και 2 κόκκινα που αναβοσβήνουν αν θέλεις, σε ρυθμούς SOS)

Από το λίγο που τη δούλεψα μου φάνηκε πολύ καλή

View attachment 222845

Σε τέτοια τιμή, νομίζω πως είναι ευκαιρία. (y)
Αντέχει αυτό το πραγματάκι να φουσκώσει λάστιχο; Το δοκίμασες δεύτερη φορά, μην τυχόν είναι μιας χρήσης; 😁😁
Πέρα από την πλάκα, προσωπικά σε θέματα ΑΝΑΓΚΗΣ ποτέ δεν στηρίζομαι σε επαναφορτιζόμενα πράγματα, διότι ο νόμος του γνωστού Μέρφι λέει όταν θα το χρειαστείς θα είναι άδειο.......

O νομος του Murphy oμως ισχυει για τα παντα και καθε εργαλειο, οχι μονο για τα μπαταριας. Και τρομπα χειρος να εχεις, μπορει να χανει γιατι διαβρωθηκε η φλαντζα. Ειναι να μη σου τυχει :)

Παντως αναφορικα με αυτες τις αντλιες, εχω ενα κινεζικο αντλιακι και ενα Bosch (τιμη πολλαπλασια των κινεζικων).
Περα απο την διαφορά στην αισθηση και την ποιοτητα κατασκευης, η αποδοση και η αξιοπιστια -μεχρι στιγμης- ειναι ακριβως η ιδια.

• Like
Reactions: enduras1 and nikfor