Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δύο βαλίτσες DEWALT και δύο μύτες MILWAUKEE. Βασικά μία βαλίτσα ήθελα για την σέγα, αλλά τελικά πήρα δύο 😁.
Οι βαλίτσες είναι για δράπανα της DEWALT, αλλά τροποποιήθαν με το Dremel :cool:.

View attachment 243534

Η σέγα εφάρμοσε πολύ καλά και σταθεροποιείται απόλυτα κλείνοντας το καπάκι.
View attachment 243532 View attachment 243533

Οι μύτες https://www.tbshop.gr/milwaukee-4932430867-myti-pz2x90mm-shockwave.html , https://www.tbshop.gr/milwaukee-4932430854-myti-ph2x50mm-shockwave.html και ο αντάπτορας https://www.tbshop.gr/milwaukee-4932352406-magnitikos-antaptoras-10xlife-shockwave-1-4-60mm.html.

View attachment 243535

Στην 2η βαλίτσα, σκέφτηκα να βάλω αναλώσιμα κτλ, αλλά μετά θυμήθηκα ότι έχω ένα router και ένα δράπανο της BOSCH σε χάρτινο κουτί. Αν και το δράπανο "έκατσε" τέλεια, δοκίμασα να βάλω το router που το δουλεύω σπάνια και ήταν σχετικά εύκολο με λίγα κοψίματα.
View attachment 243538 View attachment 243539

Από τις βαλίτσες T-STAK έχω μείνει ικανοποιημένος από την αντοχή τους.
View attachment 243540

Στο κατάστημα TBSHOP, παρόλο που είναι πολύ κοντά μου, ήταν 1η φορά που πήγα. Θετικότατες εντυπώσεις, με καταρτισμένο και εξυπηρετικό προσωπικό.
Ωραια σεγα!
Την εχω καιρο στο στόχαστρο.

• Like
Reactions: newbie
Ωραια σεγα!

Ωραια σεγα!
Ευχαριστώ Κυριάκο
Γιατι όχι την 334 που είναι το καινούργιο μοντέλο; Βέβαια, το ότι είναι ουσιαστικά στην ίδια τιμή είναι περίεργο.

Έχω ερωτήσεις!!! :geek:

Τι είναι είναι τα παρακάτω; (για αρχή)
View attachment 243570

View attachment 243571
Όλα αυτά χρησιμοποιούνται και κάποια άλλα από συνάδελφο σαν εργαλεία 🛠️ Φανοποιίας επεξεργασία ,κοπής κτλ κτλ .
Αλλά μιλάμε πάντα για λαμαρίνες χοντρές ,όχι λεπτό φύλλο ,οπότε εκεί χρειάζονται καθαρά επαγγελματικά εργαλεία .

• Like
Reactions: newbie
Eορταστικο πακετακι που το ειχα παραγγειλει απο τις 4 Νοεμβριου αλλα δεν ηταν διαθεσιμο.
oclyNN4l.jpg

Το συλλεκτικο σετ μικροκατσαβιδιων της WERA. Σε παχουλο και αρχοντικο κουτακι!
vW2kYbAh.jpg

Δεν υπαρχει πλεον διαθεσιμο στο Αμαζον.

Συλλεκτικο κανει το σετ η προσθηκη των τριων εξτρα κατσαβιδιων στην ειδικη θηκη.
czEPiS9h.jpg

Υπαρχει φυσικα και το κανονικο σετ με τα ιδια κατσαβιδια, χωρις ομως τα 3 εξτρα κατσαβιδακια στην μικρη θηκη.

Διπλωμενα ομορφα και ωραια στις ιδιαιτερα καλαισθητες και χρηστικες θηκες τους
HneFUGeh.jpg

Απλωμενα, με ολα τα λαχταριστα κατσαβιδακια στη φορα.
FKsWaPkh.jpg

Η διαφοροποιηση με προηγουμενα παρομοια σετ ειναι στον χρωματισμο των κατσαβιδιων.

Η ποιοτητα των Wera πραγματικα δεν παιζεται..
Hu5mcVIh.jpg

Εργαλειακια κοσμημα, να τα βλεπεις και να τα χαιρεσαι!

Εδω η περιγραφη ολων των τυπων των μικροκατσαβιδιων.
kMHr0Uxl.jpg

Αφού πήγαμε και ηπιαμε το ωραιότατο καφεδάκι μας στο εργαστήρι των Βορείων Προαστίων παραλάβαμε και την ωραιότατη ζώνη μας...

20241214_170518.jpg
Πράγματι εξαιρετικη σε ποιότητα σε όλα τα επίπεδα και με το νέο σύστημα δεσίματος Pro click...που κανει πανεύκολη την ασφάλιση και απασφαλιση της ζώνης..

20241214_170524.jpg

20241214_170559.jpg

Σε σύγκριση με την Dewalt οι διαφορές είναι στο είδος κλειδώματος και στο ύψος της ζώνης στην περιοχή της μέσης..
Σημείο στο οποίο εμένα με ενοχλεί η Dewalt ,αλλά για να είμαι ειλικρινής είναι για να κρατάει την μέση με ασφάλεια αλλά δεν είναι για συνεχομενα καθώς κουράζει..
Της Bosch είναι παντού το ίδιο...

20241214_170709.jpg

Πάντως τέτοιες ζώνες απλες,οχι σαν αυτην,με τέτοιο κλιπ κλειδώματος μπορείς να βρέι καποιος και στο Temu..φυσικά δεν γνωρίζω
https://share.temu.com/vpu8dDB5FuA

Καλοφορετη!

Καλα η ζωνη φοβερη!! Αυτο το κουμπωμα δεν το ειχα ξαναδει, παρα πολυ ευχρηστο!!

Θα παραγγειλω απο το τεμου τις αντιστοιχες, τσαμπα ειναι!

• Like
Reactions: KOSSTV
Εδώ και δύο χρονια τις χρησιμοποιω κακ μου εχουν λυσει τα χερια.
Οι πρωτες που ειχα παρει ηταν με μεταλλικες πορπες και επειτα με πλαστικες τις οποιες τις αφηνω πανω σε παντελονια κυνηγετικα και εργασιας και πλενονται αφοβα μαζι στο πλυντηριο.
Τις συνιστω.

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Σε συνέχεια από εδω, έπρεπε να πάρω και βίδες. Όντας σίγουρος ότι θα βρω εδώ, δεν πήρα μαζί με το εργαλείο από το Banggood. Τελικά δεν βρήκα, με βασικό πρόβλημα την διάμετρο του κεφαλιού της βίδας (ψωμάκι) που έπρεπε να είναι 9mm, λόγω τρυπανιού. Υπήρχαν λύσεις, αλλά λόγω του ότι η επικείμενη κατασκευή δεν συγχωρεί λάθη έπρεπε να παω στα σίγουρα.
Από Banggood, στα 8,5€ οι 100 βίδες στα 32mm (1-1/4").
Από τον ΒΑΡΔΑΚΑ, KREG στα 10,3€.
Ήταν επόμενο ότι η αγορά θα γινόταν από ΒΑΡΔΑΚΑ.

20241214_104749.jpg

Η αγορά έγινε για την αριστερά συσκευασία. Η δεξιά είναι παράπλευρη αγορά 😆

Έμεινα εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα παράδοσης από τον ΒΑΡΔΑΚΑ. Η παραγγελία έγινε Παρασκευή στις 14:56 και η παράδοση Σάββατο στις 10:00!!!!

Αφού πήγαμε και ηπιαμε το ωραιότατο καφεδάκι μας στο εργαστήρι των Βορείων Προαστίων παραλάβαμε και την ωραιότατη ζώνη μας...

View attachment 243611
Πράγματι εξαιρετικη σε ποιότητα σε όλα τα επίπεδα και με το νέο σύστημα δεσίματος Pro click...που κανει πανεύκολη την ασφάλιση και απασφαλιση της ζώνης..

View attachment 243610

Σε σύγκριση με την Dewalt οι διαφορές είναι στο είδος κλειδώματος και στο ύψος της ζώνης στην περιοχή της μέσης..
Σημείο στο οποίο εμένα με ενοχλεί η Dewalt ,αλλά για να είμαι ειλικρινής είναι για να κρατάει την μέση με ασφάλεια αλλά δεν είναι για συνεχομενα καθώς κουράζει..
Της Bosch είναι παντού το ίδιο...

Πάντως τέτοιες ζώνες απλες,οχι σαν αυτην,με τέτοιο κλιπ κλειδώματος μπορείς να βρέι καποιος και στο Temu..φυσικά δεν γνωρίζω
https://share.temu.com/vpu8dDB5FuA
τι εγινε? προχωρησε η Μπος σε cobra buckles?

τεχνολογια απο τον κοσμο του στρατου

παντως για την δουλεια εξω και για το βουνο, εχω κανει και εγω μια ζωνη με πλαστικη πορπη απο τον λαλιζα...
με τον μαλακο ιμαντα ειναι ανετη αν δεν βαζεις βαρος, και μπορω και κοιμαμαι με αυτην στο sleeping bag

Αυτές τις μέρες, όπως όλοι φαντάζομαι, έχω πολλές παραλαβές αλλά οι περισσότερες είναι μικροπράγματα που νομίζω οτι δεν αξίζει καν τον κόπο να αναφερθούν.
Μερικά απ’αυτά όμως αποδεικνύονται αρκετά καλά και, κυρίως, εξυπηρετικά.
Όπως έγινε με αυτό το μικροσκόπιο που παρήγγειλα πιο πολύ για πλάκα και μέχρι τώρα το έχω βολευτεί μια χαρά.

IMG_0376.jpegIMG_0375.jpegIMG_0374.jpeg

Oλοκληρωθηκε η παραγγελια με τα εργαλεια με τις τιμες Βlack Friday απο Αμαζον που ειχε σπασει σε 4 αποστολες!!

Μια πενσα/grip Knipex, στην παραδοσιακη τρισαθλια συσκευασια και ενα σετ καλυμματα για τις κομπρες, παραδοξως σε αξιοπρεπη συσκευασια blister!!
GU4DJmqh.jpg

H σκυλα/grip Κνιπεξ εχει ακριβως το ιδιο φινιρισμα και οψη με τις αντιστοιχες τσιπικες (κινεζικες,λιντλ, κλπ), ΟΜΩΣ....
qgngQNMh.jpg

...το πιασιμο/δαγκωμα σε σωληνα ειναι αλλο πραμα, καμμια σχεση με τα αλλα. Εκανα και (αχρειαστο) τεστ σε σιδεροσωληνα πιασμενο σε σωληνομεγγενη!

Τα παπουτσακια για τις δαγκανες των Cobra ειναι παρα πολυ χρησιμα για γερο πιασιμο χωρις να τραυματιζει.
jftMBdqh.jpg

Κανουν μονο για τις γκαζοταναλιες μηκους 250μμ.
0qg41Ovh.jpg

Στο παρελθον ειχα τυπωσει τετοια παπουτσακια στον 3D printer με νηματα PLA & TPU, αλλα δεν ειχαν ουτε καλη εφαρμογη, ουτε αποδοση.
Τα συγκεκριμενα, οχι μονο κουμπωνουν τελεια, αλλα φαινεται οτι ειναι και πολυ ανθεκτικα στην καταπονηση. Ακριβα, αλλα δεν υπαρχει εναλλακτικη..

Αυτές τις μέρες, όπως όλοι φαντάζομαι, έχω πολλές παραλαβές αλλά οι περισσότερες είναι μικροπράγματα που νομίζω οτι δεν αξίζει καν τον κόπο να αναφερθούν.
Μερικά απ’αυτά όμως αποδεικνύονται αρκετά καλά και, κυρίως, εξυπηρετικά.
Όπως έγινε με αυτό το μικροσκόπιο που παρήγγειλα πιο πολύ για πλάκα και μέχρι τώρα το έχω βολευτεί μια χαρά.

View attachment 243691View attachment 243692View attachment 243693
Πολυ παρεα με τον Μιχαλη κανεις...
Τον ακονοστροπερομαχαιριστη.

Διάφορες παραλαβές της Παρασκευής και σήμερα.
Καταρχάς ένα τοπικό κατάστημα (δεν έχει σελίδα στο ίντερνετ) με χρώματα-σιδηρικά βαράει διάλυση και ξεπουλάει, οπότε την Παρασκευή πήγα και φόρτωσα 12 κιλά βίδες, παξιμάδια και καρφιά καθώς και διάφορα άλλα που βρήκα (δυστυχώς τα εργαλεία εξαφανίστηκαν από την πρώτη μέρα)

IMG20241216093254.jpg
Τα καρφιά και τις βίδες τα πουλούσε 3 ευρώ το κιλό ανεξαρτήτως τύπου και μεγέθους, την κλειδαριά 4 ευρώ, το βερνίκι 3 ευρώ και γενικά όλα τα χρώματα, ριπολίνες, βερνίκια των 750ml τα είχε σε αυτήν την τιμή, τους μεντεσέδες και το μπουζόκλειδο 1 ευρώ.

Το γνωστό σετ με τα γερμανικά κλειδιά από το Lidl που το έβγαλε σήμερα, ένα σετ πένσες της ingco στα 20 ευρώ και το σετάκι με τις μύτες-κατσαβιδάκι κλπ στα 7,90 ευρώ:

IMG20241216115953.jpg

Το σετάκι με τις μύτες αν και πλήρες έχει μέτρια ποιότητα, ειδικά το κατσαβίδι του δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, καμία σχέση με ένα σετάκι της Xiaomi που έχω χρόνια και είναι εξαιρετικό. Θα δείξει πόσο θα αντέξει.

Από την άλλη οι πένσες αν και δεν συγκρίνονται φυσικά με knipex, για τα λεφτά τους έχουν μια καλή ποιότητα κατασκευής και λόγω της κατασκευής τους με το υπομόχλιο απαιτούν λιγότερη δύναμη στο πιάσιμο και κόψιμο. Διαφημίζονται ότι απαιτούν 65% λιγότερη δύναμη.
Καρφί 2,5mm όλες το κόβουν με το ένα χέρι......

IMG20241216121017.jpg
.....εν αντιθέσει με την 180άρα πένσα της Knipex που για να το κόψει απαιτούνται ΚΑΙ τα δύο χέρια και περισσότερη δύναμη!

IMG20241216121526.jpg

Ομοίως, ατσάλινη ακτίνα ποδηλάτου κόβεται εύκολα με όλα τα ingco με ένα χέρι, ενώ η τανάλια knipex την κόβει με μεγάλη προσπάθεια και με τα δύο χέρια

IMG20241216121757.jpg
Αυτό όμως που διαπίστωσα από το μικρό τεστ που έκανα είναι ότι αν και δεν επηρεάζεται το μέταλλο από τις κοπές, εντούτοις χαλάει λίγο η βαφή στο σημείο κοπής:

IMG20241216121320.jpg
Σε γενικές γραμμές φαίνεται καλή αγορά!