Tι παραλάβαμε σήμερα..

Προφανως, απο τα συμφραζομενα, αναφερομουν μονο στον Μπαμπη που γνωριζω οτι εχει συμβατες μπαταριες και φορτιστη.

Συγνώμη αλλά δεν πρέπει να το θεωρούμε ότι κάνει 20 ευρώ. Αν το βγάλεις από το κουτί μπορείς να κάνεις δουλειά; Όχι.
Τα 20 ευρώ προϋποθετουν ότι έχεις μπαταρία από άλλο μηχάνημα. Άρα δεν κάνει 20 ευρώ.

Τάσο, με 20€ σήμερα παίρνεις 3 πιττόγυρα δεν παίρνεις εργαλείο. :p

Επίσης, το τσοκ του άρχισε να κάνει κάτι δυσκολίες στο να μπουν και να βγουν οι μύτες, οπότε του έβαλα μόνιμα πάνω του ένα ανταπτοράκι της Wera και είναι μια χαρά

Αυτό το κάνει και τώρα, πρίν το δουλέψω.

Συγνώμη αλλά δεν πρέπει να το θεωρούμε ότι κάνει 20 ευρώ. Αν το βγάλεις από το κουτί μπορείς να κάνεις δουλειά; Όχι.
Τα 20 ευρώ προϋποθετουν ότι έχεις μπαταρία από άλλο μηχάνημα. Άρα δεν κάνει 20 ευρώ.

Να στο πω και διαφορετικά.
Είναι σα να αγοράζεις ένα αρκετά καλό ενισχυτή σε πολύ φτηνή τιμή.
Ούτε αυτός μπορεί να παίξει μόνος του αν τον βγάλεις απ’το κουτί.

100Nm με την καμια.
Δεν ειναι παλμικο, ενα απλο κατσαβιδι ειναι παιδια.
Και τα 50 να πιανει που γραφει επανω ευτυχημα θα ειναι.

Όχι, δεν είναι με τίποτα 50!
Για καμιά τριανταριά Nm το κόβω. Στο περίπου προφανώς.
Γιατί στην πράξη έχει περίπου τη μισή δύναμη από το Makita DHP484Z που είναι επίσημα 60nm.

Μου έτυχε να το αφήσω στην άκρη και να πάρω το Makita για να βιδώσω κάποιες μεγάλες βίδες.
Αλλά όπως είπα, είναι πολύ χρήσιμο για τις περισσότερες δουλειές που κάνουμε :)

Ποσο κάνει ενα δυναμόμετρο; Να το πάρουμε να μας λυθούν οι απορίες. :unsure:

Αν και έχω καιρό να ποστάρω κάτι , να ρωτήσω το εξής
αγόρασα ένα φορτιστή dewalt μπαταριών από τον Ντέτσικα , και μόλις τον βάλεις στην μπρίζα κάνει έναν υψύσιχνο θόρυβο , χωρίς να έχεις βάλει μπαταρία πάνω για να αρχίσει να φορτώνει . Το ωραίο είναι
ότι ο θόρυβος συνεχίζεται για κάνα λεπτό και όταν τον βγάλεις από την μπρίζα. Διαβάζω ότι είναι φυσιολογικό (?????) λόγω των επαγωγικών ρευμάτων , αλλά μην μου κάψει καμία μπαταρία.
Μην πείτε για την εγγύηση ,το ξέρω , απλά ρωτάω ......

Το γεγονός πως σας το κάνει αυτόν τον θόρυβο, δεν σημαίνει πως έτσι έπρεπε να είναι.
Οι δικοί μου δεν κάνουν τίποτα.

Συνήθως, είναι "αρπαγμένοι" μετασχηματιστές (ή απλώς κακά κομμάτια, δεν ξέρω).
Τις συσκευές που έχουν αυτό το πρόβλημα και δεν έχουν διακόπτη ON-OFF, τις φοβάμαι και τις βάζω στην πρίζα μόνo κατά τη χρήση τους.

Αφού του Wagelis έχει εγγύηση, θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

• Like
Reactions: KOSSTV
Το γεγονός πως σας το κάνει αυτόν τον θόρυβο, δεν σημαίνει πως έτσι έπρεπε να είναι.

Τις συσκευές που έχουν αυτό το πρόβλημα και δεν έχουν διακόπτη ON-OFF, τις φοβάμαι και τις βάζω στην πρίζα μόνo κατά τη χρήση τους.

Όταν δεν έχει μπαταρία πάνω δεν κάνει κανένα θόρυβο παντως

Pocket hole

Πολύ καλή συσκευασία!!!!
20241205_162958.jpg 20241205_163040.jpg

Πλήρες
20241205_163936.jpg

Αφού το παρήγγειλα και είχε φτάσει ήδη Ελλάδα, θυμήθηκα μια κουβέντα που είχαμε κάνει εδω, όπου ο Δημήτρης @dk31 μου είχε πει ότι καλύτερα να πάω σε μόρσες.
Μετά θυμήθηκα ότι το έχει και ο Νίκος @nikfor και το είχε παρουσιάσει εδώ, μένοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Θα χρησιμοποιηθεί σύντομα και ελπίζω να συμφωνήσω με τον Νίκο, αλλιώς τσάμπα τα 55€ και πάμε για μόρσες.

Pocket hole

Πολύ καλή συσκευασία!!!!
View attachment 243149 View attachment 243150

Πλήρες
View attachment 243151

Αφού το παρήγγειλα και είχε φτάσει ήδη Ελλάδα, θυμήθηκα μια κουβέντα που είχαμε κάνει εδω, όπου ο Δημήτρης @dk31 μου είχε πει ότι καλύτερα να πάω σε μόρσες.
Μετά θυμήθηκα ότι το έχει και ο Νίκος @nikfor και το είχε παρουσιάσει εδώ, μένοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Θα χρησιμοποιηθεί σύντομα και ελπίζω να συμφωνήσω με τον Νίκο, αλλιώς τσάμπα τα 55€ και πάμε για μόρσες.
Το εχω και εγω και ειναι πραγματικά εξαιρετικο κανοντας την διαδικασία παιχνιδακι.
Η εκδοση Pro Max ειχε επιπλεον οδηγο βαθοθς τρυπανιού και προεκτασης στηριξης μεγαλων κομματιων με έξτρα δεκα ευρω.
Νομιζω αξιζει.

• Like
Reactions: newbie

εμενα της μακιτα τον κάνει εδώ και 13 χρόνια. Αν ήταν κάτι αρπαγμένο λογικά τοσα χρόνια θα είχε εμφανίσει δυσλειτουργία. λεω εγώ τώρα...

Μεγειά σου.

Τσάμπα εντελώς δεν θα πάει μιας και είναι χρήσιμο για κάθετες ενώσεις κόντρα πλακέ - mdf - osb που έχουν βέβαια και το κατάλληλο πάχος.
Κυρίως χρησιμοποιείται σε τελάρα συρταριών που επειδή μένουν κάπου ακίνητα και υποστηρίζονται από άλλα υλικά δεν ανοίγουν με τον καιρό.
Αυτά τα κόλπα τα έχουν βγάλει τα αμερικανάκια που ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο να κάνουν κάτι λειτουργικό γρήγορα - γρήγορα χωρίς να τους ενδιαφέρει η αξιοπιστία και η αντοχή σε βάθος χρόνου, για την εμφάνιση δεν το συζητάμε καν. Είναι η φιλοσοφία τους βέβαια τέτοια (πετάω το παλιό και βάζω κάτι καινούργιο χωρίς να το πολύ σκεφτώ) και την έχουν σε πάρα πολλούς τομείς. Είναι ένας από τους λόγους που το χρήμα στο Αμέρικα κινείται και η οικονομία τους κρατιέται γερά εδώ και δεκαετίες...

Για ξύλο προτιμάμε συνδέσμους. Απείρως πιο ανθεκτικοί, πιο όμορφοι και επισκευάζονται στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

• Like
Reactions: nikfor and newbie
Το εχω και εγω και ειναι πραγματικά εξαιρετικο κανοντας την διαδικασία παιχνιδακι.
Η εκδοση Pro Max ειχε επιπλεον οδηγο βαθοθς τρυπανιού και προεκτασης στηριξης μεγαλων κομματιων με έξτρα δεκα ευρω.
Νομιζω αξιζει.
Έχεις δίκιο, αλλά δεν το πρόσεξα :(. Τρυπάνια βρίσκουμε στην Ελλάδα;

Μεγειά σου.

Τσάμπα εντελώς δεν θα πάει μιας και είναι χρήσιμο για κάθετες ενώσεις κόντρα πλακέ - mdf - osb που έχουν βέβαια και το κατάλληλο πάχος.
Κυρίως χρησιμοποιείται σε τελάρα συρταριών που επειδή μένουν κάπου ακίνητα και υποστηρίζονται από άλλα υλικά δεν ανοίγουν με τον καιρό.
Αυτά τα κόλπα τα έχουν βγάλει τα αμερικανάκια που ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο να κάνουν κάτι λειτουργικό γρήγορα - γρήγορα χωρίς να τους ενδιαφέρει η αξιοπιστία και η αντοχή σε βάθος χρόνου, για την εμφάνιση δεν το συζητάμε καν. Είναι η φιλοσοφία τους βέβαια τέτοια (πετάω το παλιό και βάζω κάτι καινούργιο χωρίς να το πολύ σκεφτώ) και την έχουν σε πάρα πολλούς τομείς. Είναι ένας από τους λόγους που το χρήμα στο Αμέρικα κινείται και η οικονομία τους κρατιέται γερά εδώ και δεκαετίες...

Για ξύλο προτιμάμε συνδέσμους. Απείρως πιο ανθεκτικοί, πιο όμορφοι και επισκευάζονται στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Βασικά για κάθετες ενώσεις το θέλω, τις παράλληλες τις κάνω με το router.
Όταν λες συνδέσμους, εννοείς καβίλιες/μπισκότα ή κάτι άλλο;