Έχει κάνει περισσότερα από 500 φρεζαρίσματα και παραμένει στην ίδια θέση. Δεν του έχω αλλάξει θέση, γιατί χρησιμοποιώ βίδες με ίδιο κεφάλι, αλλά φαίνεται σταθερό. Το δαχτυλίδι σταθεροποιείται αμέσως όταν ακουμπήσει στο ξύλο και το ποτηράκι περιστρέφεται ελεύθερα.αν το δουλεψεις λιγο ακομα, δες ποσο καλα κλειδωνει στη θεση του το ποτηρακι
Εννοείς την πράσινη άπόσταση (ακτίνα) μείον την κόκκινη; Μόλις την μέτρησα και πρέπει να είναι 1,8mm (όσο και το ύψος του δοντιού).Δεν το έχω κάνει, βλέπωντας όμως το δισκάκι υποθέτω οτι το κάθε πέρασμα θα πρέπει να είναι, μάξιμουμ, η διαφορά ύψους του που έχει το βίντι μα το μπροστινό του δόντι, το χωρίς βίντι.
Πόσα mm είναι αυτό;
Το παγκοπρίονο έχει τα εξής θέματα:Να κάνω και μια χαζή ερώτηση.
Γιατί το λούκι αυτό δεν το κάνεις με τον τροχό στο παγκοπρίονο;
Το παγκοπρίονο έχει τα εξής θέματα:
-τα παγκοπρίονα που έχουμε δεν ρυθμίζονται ακριβώς στο ύψος. Επίσης, όσο κόβεις η μανιβέλα για το πάνω/κάτω αλλάζει θέση μέχρι να κάτσει ο μοχλός που έχει πάνω της στο κάτω-κάτω σημείο του κύκλου.
-το πάχος του δίσκου (kerf) είναι 3,2mm
-αν θες να σταματάει κάπου το λούκι (όχι από άκρη σε άκρη) δεν γίνεται λόγω μεγάλης ακτίνας του δίσκου. Με τα μικρά δισκάκια του ρούτερ, πάλι μένει καθάρισμα με σκαρπέλο προς το τέλος αλλά είναι λίγο.
Κατά τα άλλα, το παγκοπρίονο κάνει πολύ καλύτερη δουλειά για λούκια όταν για αυτό που φτιάχνεις δεν σε νοιάζουν τα παραπάνω.
Για το βάθος κοπής, μου φαίνεται λίγο το 1,8mm βάθος ανά πέρασμα. Αλλά ακούγεται λογικό αυτό που λέει ο Μπάμπης. Θα κάνω μερικές δοκιμές ξεκινώντας από ρηχά περάσματα να δω πως πάει από θερμοκρασία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.