Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικο...!!!
Έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά την ίδια ένταση βγάζουν...!!!
Μου φενεται ότι συμμαζεμενο αυτό..

αν το δουλεψεις λιγο ακομα, δες ποσο καλα κλειδωνει στη θεση του το ποτηρακι
Έχει κάνει περισσότερα από 500 φρεζαρίσματα και παραμένει στην ίδια θέση. Δεν του έχω αλλάξει θέση, γιατί χρησιμοποιώ βίδες με ίδιο κεφάλι, αλλά φαίνεται σταθερό. Το δαχτυλίδι σταθεροποιείται αμέσως όταν ακουμπήσει στο ξύλο και το ποτηράκι περιστρέφεται ελεύθερα.

• Like
Reactions: nikfor
Σημερινη παραλλαβη εποιτα απο 35 μερες παραγελειας ενα 12v παλμικο της Parkside απο το Πολωνικο Lidl.. στα 52 ευρω συνολικα(189zl = 44,50 ευρω +7.5 ευρω μεταφορικα)..
Μια μπαταρια 5ah απο Kormernass στα 25 ευρω.....

Aπαντηση για το πως εφτασε στα χερια μου 100% δεν μπορω να την δωσω...απλος ειναι αγορα ντοπιου απο εκει,εκ νεου δοσιμο σε αλλον που το πηγε σε μεταφορικη μεσο γνωστου,και απο εκει η μεταφορικη για εισαγωγη Ελλαδα...και απο κει σε αλλον για να φτασει στα χερια μου...!!!Αστα να πανε...!!!Δεν νομιζω να το ξανακανω....!!!!Σε περιπτωση εγγυσης υπαρχει ο τροπος να το αποστειλουμε αλλα ειναι διαδικασια....αλλα ας ελπισουμε οτι δεν θα εχουμε θεμα....

Για την μπαταρια τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα...κανονικα εγγραφεσαι και παραγγελνεις..Το αναφερω γιατι ημουν δυσπιστως για το site και εποιιτα απο προτροπη φiλου που εκανε την παραγγελεια ηρθαν κανονικα....και μαλιστα δεν μας εβγαλε και μεταφορικα...θεωρω οτι η 5αρα Performance αξιζει σε αυτα τα χρηματα...

Τον μικρον διαστασεων πλαστικο βαλιτσακι πολυ περιποιημενο και ανθεκτικο και το 12v παλμικο ενα λιλιπουτιο εργαλειο και η μπαταρια ειναι της νεας σειρας Performance..
Ως πρωτη επεξεργασια χει 4 ταχυτητες και το συμαντικο ολων ειναι οτι κραταει στην μνηνη την ταχυτητα που εχεις πατησει τελευταια φορα..πραγμα που σ εκανενα αλλο παλμικο η μπουλονοκλειδο δεν εχω συναντησει..

20250413_111745.jpg 20250413_111838.jpg

20250414_110930.jpg 20250413_111936.jpg

Το μονο που θα αρκεστω να πω ειναι οτι η μαχη με το 12v Gdr της Bosch θα εχει ενδιαφερον...

20250414_125915.jpg

Πήρα σήμερα το BOSCH GMS 120-27.
Η αγορά έγινε από το z-Ergaleia στα 100€. Ήταν η πρώτη φορά που αγοραζα εργαλείο από το συγκεκριμένο κατάστημα. Θετική η 1η εντύπωση, τόσο τηλεφωνικά όσο και στο κατάστημα. Μου έκανε εντύπωση η αναλυτική αναφορά και οι γραπτές οδηγίες για την 3ετή εγγύηση. Παρόλο που έχω αγοράσει αρκετά εργαλεία BOSCH, ήταν η πρώτη φορά που με ενημέρωνε υπάλληλος για την εγγύηση.

214156.jpg

Θα γίνουν και οι ανάλογες δοκιμές μόλις διαβάσω το manual (λέμε τώρα :ROFLMAO::LOL:)

Έχω πιάσει φιλίες με τους πιλότους της FRONTEX που πετούν το UAV HERON, το οποίο περιπολεί στην μισή Ελλάδα με βάση το τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Πέρα του γεγονότος πως έχω μάθει πολλά, κονόμησα και ένα λιπαντικό σπρέι που τους το παρέχουν οι Ισραηλινοί κατασκευαστές του εργαλείου για την λίπανση των κινούμενων μερών του. Είναι made in USA.

491024294_1181396287000544_5377779197484870591_n.jpg

Δισκοειδές φρεζάκι CMT και ο άξονάς του.
Για αυλάκια με πλάτος μόλις 1.8mm - αν έχει ψάξει κανείς μέχρι πόσο βαθιά μπορούμε να φρεζάρουμε σε κάθε πέρασμα ας μας δώσει τα φώτα του...
x1.jpg

Θα το δουλέψω για αρκετά μέτρα πατούρας 1,8mm πλάτος επί 6mm βάθος, που πρέπει να γίνουν σε ένα επιπλάκι που φτιάχνω.

Αυτό το 6mm βάθος δεν έχει πάει καθόλου καλά μέχρι στιγμής... Είχα γράψει για μια πετυχημένη δοκιμή με δισκάκια για ντρέμελ. Τελικά άλλο να δοκιμάζεις σε ένα ρετάλι 20εκ μήκος και άλλο να κόβεις τα πολλά μέτρα - το δισκάκι μαύρισε και άρχισε να βγάζει καπνούς. Πήγα να συνεχίσω την δουλειά με δύο ίσια φρεζάκια 1 και 1,5mm - ό,τι καταφέρω με πολύ ρηχά περάσματα είπα. Έσπασαν και τα δύο σε dt. Τέλος, συνέχεια με το πιο λεπτό δισκάκι (1,9mm) από το σετ του aliexpress. Από τα χοντρά δισκάκια του σετ έμεινα ευχαριστημένος, τα λεπτά τελικά βγήκαν τελείως για πέταμα: στο βάθος της φωτογραφίας το δισκάκι που κάποια στιγμή δίπλωσε σαν παπαρούνα. Παρατηρώντας ένα δεύτερο ίδιο καινούργιο που είχα, τα δόντια είναι θεόστραβα κολλημένα -εννοείται πάει για πέταμα.

Εδώ σε παράταξη όλες οι απώλειες των τελευταίων ημερών.
x3.jpg

Δεν το έχω κάνει, βλέπωντας όμως το δισκάκι υποθέτω οτι το κάθε πέρασμα θα πρέπει να είναι, μάξιμουμ, η διαφορά ύψους του που έχει το βίντι μα το μπροστινό του δόντι, το χωρίς βίντι.
Πόσα mm είναι αυτό;
Να κάνω και μια χαζή ερώτηση.
Γιατί το λούκι αυτό δεν το κάνεις με τον τροχό στο παγκοπρίονο;
.

• Like
Reactions: dk31 and newbie
Δεν το έχω κάνει, βλέπωντας όμως το δισκάκι υποθέτω οτι το κάθε πέρασμα θα πρέπει να είναι, μάξιμουμ, η διαφορά ύψους του που έχει το βίντι μα το μπροστινό του δόντι, το χωρίς βίντι.
Πόσα mm είναι αυτό;
Εννοείς την πράσινη άπόσταση (ακτίνα) μείον την κόκκινη; Μόλις την μέτρησα και πρέπει να είναι 1,8mm (όσο και το ύψος του δοντιού).

x6.jpg
Να κάνω και μια χαζή ερώτηση.
Γιατί το λούκι αυτό δεν το κάνεις με τον τροχό στο παγκοπρίονο;
Το παγκοπρίονο έχει τα εξής θέματα:
-τα παγκοπρίονα που έχουμε δεν ρυθμίζονται ακριβώς στο ύψος. Επίσης, όσο κόβεις η μανιβέλα για το πάνω/κάτω αλλάζει θέση μέχρι να κάτσει ο μοχλός που έχει πάνω της στο κάτω-κάτω σημείο του κύκλου.
-το πάχος του δίσκου (kerf) είναι 3,2mm
-αν θες να σταματάει κάπου το λούκι (όχι από άκρη σε άκρη) δεν γίνεται λόγω μεγάλης ακτίνας του δίσκου. Με τα μικρά δισκάκια του ρούτερ, πάλι μένει καθάρισμα με σκαρπέλο προς το τέλος αλλά είναι λίγο.

Κατά τα άλλα, το παγκοπρίονο κάνει πολύ καλύτερη δουλειά για λούκια όταν για αυτό που φτιάχνεις δεν σε νοιάζουν τα παραπάνω.

Το παγκοπρίονο έχει τα εξής θέματα:
-τα παγκοπρίονα που έχουμε δεν ρυθμίζονται ακριβώς στο ύψος. Επίσης, όσο κόβεις η μανιβέλα για το πάνω/κάτω αλλάζει θέση μέχρι να κάτσει ο μοχλός που έχει πάνω της στο κάτω-κάτω σημείο του κύκλου.
-το πάχος του δίσκου (kerf) είναι 3,2mm

-αν θες να σταματάει κάπου το λούκι (όχι από άκρη σε άκρη) δεν γίνεται λόγω μεγάλης ακτίνας του δίσκου. Με τα μικρά δισκάκια του ρούτερ, πάλι μένει καθάρισμα με σκαρπέλο προς το τέλος αλλά είναι λίγο.
Κατά τα άλλα, το παγκοπρίονο κάνει πολύ καλύτερη δουλειά για λούκια όταν για αυτό που φτιάχνεις δεν σε νοιάζουν τα παραπάνω.

Δημήτρη, το έχεις ξαναγράψει αυτό, αλλά σε μένα δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα μπορούσα να φτιάξω μία κατασκευή όπως αυτή που περιγράφω εδώ που έκανα 36 κοψίματα στο ίδιο ακριβώς ύψος.

Στο δικό μου DeWalt (που είναι όμως το πιο μικρο μοντέλο από το δικό σου) η μανιβέλα σταματάει εκεί που την αφήνεις όσα κοψίματα κι αν κάνεις. Μήπως είναι θέμα ρύθμισης; Μήπως θέλει κάτι σφίξιμο; :unsure:

Και για το κερφ, υπάρχουν και λεπτοί δίσκοι. Αν ταιριάζει η μεσαία τρύπα.θα μπορούσα να σου δανείσω αυτόν του DSP600ZJ που είναι μόλις 1,5 χιλιοστό!

Βέβαια, με αυτό το ποιοτικό κοπτικό που πήρες θα κάνεις τέλεια τη δουλειά σου. (y)
Και σε ό,τι αφορά το αρχικό σου ερώτημα, θα έλεγα πως αν το ρουτερ έχει τη δύναμη, μπορεί να κόψει αυτά τα 6mm βάθους του καναλιού με ένα πέρασμα, καθώς από θέμα γεωμετρίας δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το κοπτικό θα καλύψει σωστά το βάθος μέχρι να φτάσεις το ξύλο στο στοπ του ρουλεμάν.

Νικ, ευχαριστώ - μάλλον κάτι θέλει σφίξιμο στο παγκοπρίονο μου. Για τους λεπτούς δίσκους που γράφεις, υπάρχουν αλλά είναι θέμα να βρεις να ταιριάξει η τρύπα (Φ30), το πάχος του σώματος του δίσκου (νομίζω 1,6mm είναι το minimum για να κουμπώσει στο dewalt) και να έχει νορμάλ τιμή.

Για το βάθος κοπής, μου φαίνεται λίγο το 1,8mm βάθος ανά πέρασμα. Αλλά ακούγεται λογικό αυτό που λέει ο Μπάμπης. Θα κάνω μερικές δοκιμές ξεκινώντας από ρηχά περάσματα να δω πως πάει από θερμοκρασία.

Για το βάθος κοπής, μου φαίνεται λίγο το 1,8mm βάθος ανά πέρασμα. Αλλά ακούγεται λογικό αυτό που λέει ο Μπάμπης. Θα κάνω μερικές δοκιμές ξεκινώντας από ρηχά περάσματα να δω πως πάει από θερμοκρασία.

Το σωστό είναι αυτό που λέει ο Νίκος.
Αυτό που λέω εγώ είναι οτι το κοπτικό κόβει 1,8mm σε κάθε περιστροφή κι αυτό επί 3.
Αν σκεφτείς με πόσες στροφές το λεπτό περιστρέφεται τότε θα έπρεπε να είναι παιχνιδάκι αυτό το βάθος των 6mm.
Υποψιάζομαι οτι κάτι γυρίζει στραβά γι’αυτό και υπερθερμαίνεται.
Επίσης κάτι πάει στραβά και με το παγκοπρίονο, ποτέ δεν μου έχει αλλάξει το ύψος κατά τη διάρκεια κοπής.

• Like
Reactions: dk31
Τελείωσα με τα φρεζαρίσματα. Δοκίμασα να τελειώσω με ένα πέρασμα ~6,5mm βάθος και το κοπτικό ανέβαζε θερμοκρασία. Δεν ήθελα να το ρισκάρω και τελικά το πήγα σε τρία βήματα. Θα έλεγα ότι 2 με 2,5 χιλιοστά είναι το όριό του.

Πανέμορφα κομμάτια καρυδιάς, παραλαβή από temu. Με λίγες ατέλειες, όχι κάτι σημαντικό.
walnut wood temu.jpg

Συν ένας χάρακας 50cm πάχους 3mm. Τον ήθελα πιο πολύ σαν οδηγό για χαράξεις-κοψίματα λόγω πάχους, οπότε δεν με ένοιαζε και πολύ η ακρίβειά του, αλλά αυτό το ρημάδι χάνει 4+mm στα 50cm.
link: 50cm ruler temu
SS ruler 50cm 3mm.jpg

Ωραια τα σανιδακια καρυδιας!

Το παχος ειναι οντως αυτο που λενε? Αν εχεις παχυμετρο, μπορεις να μετρησεις των 3 και 2μμ αν ειναι οντως τοσο?

Εχεις το λινκ?

Χρόνια πολλά, χθεσινή παραλαβή από Temu, κάποια είναι αγορά και κάποια δωράκι από Temu.
Μήπως κάποιος γνωρίζει να μου πει ποια είναι η χρήση τους στα τρίγωνα πλαστικά στην τελευταία φωτογραφία που μοιάζουν σαν πένες κιθάρας;

IMG_20250422_072054.jpg

IMG_20250422_120650.jpg

IMG_20250422_120741.jpg

IMG_20250422_120828.jpg

IMG_20250422_120916.jpg

IMG_20250422_122722.jpg

IMG_20250422_122757.jpg

IMG_20250422_130125.jpg

Attachments

• IMG_20250422_120941.jpg
    IMG_20250422_120941.jpg
    699.9 KB · Views: 8