Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραλαβη απο το Τεμου κοντρα πλακε σημυδας, 10 τεμαχια σε μεγαλη διασταση Α3

Τελεια ποιοτητα, αψεγαδιαστη!
iHjMn9Bh.jpg

Δεν το βγαζω απο την προσεγμενη συσκευασια για να εχει την χαρα ο πραγματικος κατοχος να κανει το unboxing :)

Απλα να πω οτι αυτο το κ/π σημυδας κοστισε 20 ευρω/τμ σε αντιθεση με το κοντρα πλακε σημυδας που αγοραζαμε απο Αθηνα το οποιο κοστιζει 23 ευρω/τμ χωρις ΦΠΑ, χωρις μεταφορικα και χωρις να υπολογιζεται το κοστος κοπης ανα τεμαχιο στις επιθυμητες διαστασεις.

Τελευταία είπα να δοκιμάσω υγρό γυαλί και υγρή σιλικόνη από Temu.
Οι πρώτες εντυπώσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου, κυρίως στην εμφάνιση/διαύγεια της ρυτίνης και στο χρόνο σκλήρυνσης.
Από το υγρό γυαλί δεν έχω φωτογραφία, ξέχασα να τραβήξω, αλλά ένα μενταγιόν με μιά τεράστια αράχνη που έφτιαξα έγινε υπέροχο.
Ύψος χύτευσης γύρω στα 4cm, βγήκε διαυγέστατο χωρίς φουσκάλες και στερεοποίηση σε μισή μέρα😳. Βοηθάνε βέβαια και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της εποχής αλλά σκλήρυνση υγρού γυαλιού σε λιγότερο από 24 ώρες δεν έχω ξαναδεί.
Σαν αρχή δηλώνω ενθουσιασμένος… τώρα τι θα γίνει σε βάθος χρόνου κι αν εξακολουθήσει να είναι τόσο διαυγής ή θα κιτρινίσει δεν το ξέρω, ο χρόνος θα δείξει.

Την υγρή σιλικόνη τη δοκίμασα σήμερα.
Έβαλα να ψήσω κάτι ψαράκια στη ταράτσα και μέχρι να ζεσταθεί η ψησταριά λέω ας δούμε τι ψάρια πιάνει και η σιλικόνη 😛
Άλλη μεγάλη έκπληξη εδώ!
Πρίν ζεσταθεί η ψησταριά τα δύο υποτυπώδη καλουπάκια που δοκίμασα να φτιάξω ήταν έτοιμα. Σε λιγότερο από 10’ λεπτά, κυριολεκτικά!

IMG_1758.jpegIMG_1755.jpegIMG_1756.jpeg

Παρα πολυ καλη η τιμη και πραγματικα ελαχιστος ο χρονος σκληρυνσης της ρητινης ιδιαιτερα για τετοιο υψος χυτευσης 4εκ.!!

Κριμα που εχω στοκαρει πολυ Μερκολα και μαλιστα και απο την Crystal γιατι με βλεπω να παραγγελω την ιδια απο το Τεμου και εγω αμεσα.
Ο ελαχιστος χρονος επωασης ειναι για μενα υψιστης σημασιας καθως βαριεμαι απιστευτα να περιμενω την επομενη μερα και ως εκ τουτου εχω μειωσει τις κατασκευες με υγρο γυαλι.
Οι κατασκευες με UV ρητινη που στεγνωνει αμεσως ειναι για μικρες/ρηχες κατασκευες και συνεπως σε περιοριζει αρκετα. Επισης δεν εχει την αντοχη της κανονικης ρητινης.

• Like
Reactions: Babis K.