Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερινα,ευχαριστω πολυ τον Ιωαννη για το αψογο power buy και την Αγαπη για την υποδειξη των σκαρπελλων,και τα τρια εργαλλεια "φωναζουν" ποιοτητα,τα σκαρπελλα ειδικα ειναι κοσμηματα..

Attachments

• IMG_20160203_132358.jpg
    IMG_20160203_132358.jpg
    210.5 KB · Views: 301
Καλορίζικα καί καλοδούλευτα συνάδελφοι
Tελικά μετά από σκέψη κατέληξα στό παρακάτω πολυεργαλείο Black&decker,καί μαζί κάτι σέτ γυαλόχαρτα γιαυτό έξτρα
Χρήσιμο εργαλείο κάνει βύθιση άνετα σέ μελαμίνη πού τό δοκίμασα,κόβει φετούλες μικρές τό ξύλο καθετα και οριζόντια σέ χρόνο dt.

polier10.jpg

polier11.jpg

polier12.jpg

Νίκο & Δημήτρη καλορίζικα τα καινούρια εργαλεία σας και προπαντός καλοδούλευτα, άντε να βλέπουμε κατασκευές.

Χρησιμοτατο ειδος εργαλειο Δημητρη καλοριζικο φιλε!!
Δες τωρα τι εξαρτηματα ειναι ενδιαφεροντα για σενα και τι συμβατοτητες υπαρχουν με αναλωσιμα αλλων εταιρειων.
Απειρα εξαρτηματα/bits υπαρχουν γενικοτερα για τετοια πολυεργαλεια. Τι εξαρτηματα ειχε μεσα το συγκεκριμενο?

Χρησιμοτατο ειδος εργαλειο Δημητρη καλοριζικο φιλε!!
Δες τωρα τι εξαρτηματα ειναι ενδιαφεροντα για σενα και τι συμβατοτητες υπαρχουν με αναλωσιμα αλλων εταιρειων.
Απειρα εξαρτηματα/bits υπαρχουν γενικοτερα για τετοια πολυεργαλεια. Τι εξαρτηματα ειχε μεσα το συγκεκριμενο?

Σάς ευχαριστώ συνάδελφοι

Φίλε Μιχάλη τά εξαρτήματα πού είχε μέσα είναι τά παρακάτω 2 ξυστρες (μια ακαμπτη και μια ευκαμπτη ειναι κατω-κατω στην φωτο μεσα στα σακουλάκια) μιά βάση λείανσης και 6 γυαλόχαρτα (Δύο 60 νούμερο-δυό 80 νούμερο και δύο 120 νούμερο)
1 πριονολάμα κοπής καί βύθισης,1 πριονολάμα κυκλικού τομέα,όπως τήν γράφει τό manual
Κατω -κάτω αριστερά διακρίνεται καί μιά βίδα - ο αποστάτης οπως τον γραφει το manual καί κλειδί άλλεν γιά νά προσαρμοστούν εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών μέ βίδα,και να παρακαμφτεί τό αυτόματο σύστημα super-lok,το παραπάνω πολυεργαλείο έχει συμβατότητα στο αυτοματο μοχλο συγκράτησης super lok όπως τό αναφέρει μονο στα εξαρτήματα B&D-Piranha καί στά Stanley πού είδα στό μαγαζί μερικά εξαρτήματα Stanley καί είχαν τίς ίδιες τρύπες και αναφερόταν καί πάνω ότι ταιριάζουν στο B&D .Τά Dewalt έχουν διαφορετικές τρύπες και δέν ταιριάζουν στό B&D,μιλάω πάντα γιά τό αυτόματο σύστημα.

Φίλε Κυριάκο ευχαριστώ .
Ημουν μεταξύ B&D μέ Dewalt (μέ χαρτόκουτο) η διαφορά ήταν καπου 25 - 30 ευρώ ακριβότερο τό Dewalt (όχι πολύ σημαντική,γιά ένα εργαλείο πού τό παιρνεις μιά φορά) προτίμησα B&D για τούς λόγους :

Τά περιεργάστικα γιά αρκετή ώρα καί τά δύο εργαλεία γιά νά έχω καλή άποψη

1) Το Dewalt δέν μού άρεσε τό γκάζι πού είχε πού ρύθμιζει πατώντας το αδιαβάθμιτα,και κουμπώνει μόνο στίς foul στροφές,αν θελουμε λιγοτερες στροφες θα πρεπει να παταμε συνεχεια την σκανδαλη,πραγμα κουραστικο,από αυτό καί μόνο απορίφθηκε άμεσα.
Καί έπονται τά δευτερεύοντα
2) Δέν είχε κουτί καί μού αρέσει τά εργαλεία νά είναι μέσα σέ κουτιά
3) Tό B&D είχε περισσότερα εξαρτήματα από τό Dewalt

Aλλά τό βασικότερο από όλα δέν μού άρεσε η αδιαβάθμιτη σκανδάλη τού Dewalt,το B&D εχει ένα διακόπτη on-off καί ροοστάτη 6 θέσεων,εδω στήν βύθιση τό είχα τόν ροοστάτη στό νούμερο 4 καί στό νούμερο 1 δουλεύω τριβείο ,(καί σκέφτομαι πού χρειάζονται οι φούλ στροφές 20.000) σκεφτήτε νά δουλεύω τριβείο σέ χαμηλές στροφές καί νά πρέπει νά πατάω τόν αδιαβάθμητο διακόπτη τού Dewalt συνέχεια,καί έτσι καί αλλιώς γιά ερασιτεχνική χρήση τό θέλω μιά στό τόσο.

polier13.jpg

Last edited:
Συγγνώμη φίλε Κυριάκο ξέχασα νά σού αναφέρω τήν τιμή 82,70 τό αγόρασα από τό κέντρο βίδας.

Eυχαριστώ συνάδελφοι
Σήμερα παρέλαβα τήν συσκευή ακονίσματος τής Stanley,καθώς καί δυό λάμες πολυεργαλείου,θά γράψω ένα review γιά τό ακονιστήρι,έκ πρώτης δοκιμής πολύ καλό.

ergale16.jpg

Μου αρεσει πολυ η κλιμακα που εχει η λαμα για να ξερεις ποσο βυθιζεται η λαμα στο ξυλο.
Το δικο μου βεβαια εχει οδηγο στοπ και οδηγο ευθειας κοπης.

Και μερικές bosch έχουν. Αλλά όταν ταλαντώνει η λάμα, εγώ δεν έβλεπα τίποτα. Μια άσπρη θολούρα... :flipout: