Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα παιδια!

Θαναση γνωμη μου ειναι πως ισως θα επρεπε να ψαξεις ακομη καμια τσεπουλα να παρεις ενα μοντελο και με εκκεντρη κινηση για πιο γρηγορες κοπες!
Οπως και να εχει καλοριζικη και ειναι και μια μαρκα που συμπαθω παρα πολυ.

Η σέγα αυτή είναι μόνο για κοπή PCBs, καμιάς πολυστερήνης (ή DOW), δηλαδή λεπτές και εύκολες κοπές. Για πιό απαιτητικές η γρήγορες κοπες ήδη διαθέτω αυτό το εργαλείο στο ενεργητικό μου:

WorxSaw_eng.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι όμως, φαίνεται να έχεις 2 likes!

Μπορεί να φαίνονται στο Tapatalκ οκ.

Εγω ρε παιδια εχω στείλει τα λεφτα στον λογαριασμό μου στο revolut εδώ και μια εβδομαδα και τίποτα ακομα...
Εχω στείλει και δυο τρία email να το δουν το θέμα και ακομα με έχουν γραμμένο στα @@@@ρια τους δυστηχως...μαλλον θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη μεςω τηλεφώνου...άντε να δούμε...

Στείλτους μύνημα στο chat και με μία φωτό της κατάθεσης. Σε δευτερόλεπτα θα σου απαντήσουν.
Απλά δες και την ημερομηνία valeur.

Εκεί έχω στείλει 5 με 6 μνήματα τίποτα ακόμα...

Επιτέλους μόλις έβγαλα ακρη

Μόλις μου βρήκαν τα λεφτά και τα έβαλαν στον λογαριασμό μου...

Συνέχεια με ερωτήσεις περί revolut στο καφενείο...
Κυρ συγνώμη για τι hijack του παρόντος θέματος...

Μολις παρελαβα ενα σκουπιδι σε μια συσκευασια τενεκε που υποτιθεται ειναι παχυμετρο.

image sharing

Περιμενα με 4$ να παρω οργανο ακριβειας :slapface:

Απο bangood

Παιδιά ξέμεινα απο ινερνετ. Εχει πρόβλημα η γραμμή. Κάποιος μαλάκας θα χει ανακατώσει στο κιβώτιο των γραμμών της πολυκατοικίας και μου βγαλε την γραμμή

Αναγκάζομαι και γράφω απο το κινητό.

Αχ να χα ένα σπιτάκι δικό μου ήσυχος. Με μαλάκες προϊστάμενο και γείτονες που εμπλεξα πάντα στην μπρίζα θα είμαι.

Όσο αφορά το παχύμετρο αυτό δεν κάνει;
images

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παιδιά ξέμεινα απο ινερνετ. Εχει πρόβλημα η γραμμή. Κάποιος μαλάκας θα χει ανακατώσει στο κιβώτιο των γραμμών της πολυκατοικίας και μου βγαλε την γραμμή

Αναγκάζομαι και γράφω απο το κινητό.

Αχ να χα ένα σπιτάκι δικό μου ήσυχος. Με μαλάκες προϊστάμενο και γείτονες που εμπλεξα πάντα στην μπρίζα θα είμαι.

Όσο αφορά το παχύμετρο αυτό δεν κάνει;
images

Κανει, αλλα δεν βολευει σε ολα και παντα.

Δηλαδή Νεκ; Τι ακριβώς, δείχνει άλλα αντ' άλλων;
Σε πρωτη φαση δεν μηδενιζει σωστα.
Μετα δεν ειναι σταθερο στος ενδειξεις, ποτε δειχνει ετσι ποτε αλλιως.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μολις παρελαβα ενα σκουπιδι σε μια συσκευασια τενεκε που υποτιθεται ειναι παχυμετρο.

image sharing

Απο bangood

Μικρόμετρο....

Αν ανοιξω το τζαμι και κουνησω τη βελονα, θα ρυθμιστει..:BDGBDGB53:

Ξεσφίγγεις την βίδα που έχει περιμετρικά και γυρνάς/μηδενίζεις γυρνώντας(αριστερά ή δεξιά) το κίτρινο πλαστικό ...

Ωωωχ, το ίδιο παχυμετρο έχω παραγγείλει και περιμένω από μέρα σε μέρα. Τόσο μαπα το καρπούζι;

Απο bangood

κι εγώ την έχω πάθει, πήρα λάμπες led και οι μισές σε 3 μήνες κάηκαν, 2-3 δουλεύουν ακόμα, πάλι καλά.

Ξεσφίγγεις την βίδα που έχει περιμετρικά και γυρνάς/μηδενίζεις γυρνώντας(αριστερά ή δεξιά) το κίτρινο πλαστικό ...

Και με την ακριβεια τι κανουμε? εχω φιλλερ ποιοτικο και δεν ανταποκρινονται οι μετρησεις.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αν ανοιξω το τζαμι και κουνησω τη βελονα, θα ρυθμιστει..:BDGBDGB53:

Για $4 τι σκέφτεσε? Εγώ να δείς πόσα έκαψα! Και με το μεροκάματο ζώ. Δεν τα έχω οικονομημένα

Εγώ λέω να το ανοίξεις και να κάνεις καμία γερή χημεία πάνω του. Αν το χαλάσεις εντελώς πέταξε το στα σκουπίδια. Το μάθημα σου θα αξίζει παραπάνω απο $4 ούτος ή άλλως.

Αυτό είναι το πρόβλημα σε όλες τις αγορές!
Το φτηνό απέχει λίγο από το φτηνιάρικο! :(
Όταν οι τιμές των καλών οργάνων είναι αυτές που μπορείτε να δείτε εδώ....

https://www.gardco.com/pages/measuring_instru/mt/mitutoyo.cfm

....τι περιθώρια να υπάρχουν για τον Χ κατασκευαστή -όσο "γάτα" και να είναι αυτός- να μπορέσει να δώσει την ακρίβεια που "υπόσχεται" και επιπλέον αυτού, την επαναληψιμότητα των μετρήσεων που είναι απαραίτητη σε κάθε δουλειά !

Δε λέω φυσικά ότι κατ' ανάγκη πάς σε όργανα των 800 !!! αλλά σίγουρα και στα 4 πρέπει να σου μπούν ψύλλοι στ' αυτιά!
Για το συγκεκριμένο τώρα, αν δείς ότι έχει κάποια ανεκτή επαναληψιμότητα στις μετρήσεις του, ακόμα και αν δεν καταφέρεις να το μηδενίσεις, θα σημειώσεις το σφάλμα που παρουσιάζει σαν offset .
Αλλά εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Θα πρέπει να παρουσιάζει το ίδιο σφάλμα, είτε λεπτό πάχος μετράει είτε μεγάλο, διαφορετικά, δεν αξίζει τον εκνευρισμό και το κόστος των ενδεχόμενων λαθών !

Και με την ακριβεια τι κανουμε? εχω φιλλερ ποιοτικο και δεν ανταποκρινονται οι μετρησεις.

Να μην το ελέγχεις με φίλλερ ποιοτικό ...

Για την ακρίβεια των μετρήσεων δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνει κάτι εκτός και εάν έχεις την δυνατότητα να φτιάξεις γρανάζια μινιατούρες ακριβείας και να αντικαταστήσεις τα υπάρχοντα.

Πήρες ένα VFM (Value for Money) Όργανο Μέτρησης. Το Μ σε ικανοποίησε απόλυτα αλλά θα πρέπει να συμβιβαστείς με το V.

Last edited:
Φιλε μου καλε Ιωαννη αυτο δεν ειναι VFM.

Για να μην χαλαμε τον ορο.

Οπως ενα μικρομετρο 500 ευρω που κανει αριστα την δουλεια του ετσι και ενα εργαλειο 4$ που δεν κανει την δουλεια του.

Κανενα απο τα δυο δεν ειναι VFM.

Φιλε μου καλε Ιωαννη αυτο δεν ειναι VFM.

Για να μην χαλαμε τον ορο.

Οπως ενα μικρομετρο 500 ευρω που κανει αριστα την δουλεια του ετσι και ενα εργαλειο 4$ που δεν κανει την δουλεια του.

Κανενα απο τα δυο δεν ειναι VFM.

Ποιος είναι ο Ορισμός του VFM ?

Ποιος είναι ο Ορισμός του VFM ?

Ενα ποιοτικο ακριβες, κατα προτιμηση ευρωπαικης κατασκευης παχυμετρο στη τιμη των ~ 20 στην Ελλαδα τη φτωχολογια, 40 στη Γερμανια(που εχουν αλλους μισθους) 30£ στην Αγγλια (που ειναι και τσιγγουνιδες) και 10$ στη Κινα.
Αυτο που πηρα εγω απλα ειναι μερικα ευρω πεταμενα για ενα εργαλειο που δεν μπορεις να το βασιστεις´ απλα λες οτι μπορεις να εχεις μια εικονα μεγεθους.
500 για ενα παχυμετρο θα ηταν κλεψια, εκτος και ειχε διαστημικη τεχνολογια με κρυσταλλους κρυπτονιτ.