Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σαν ερασιτεχνης δεν πλησιαζεις ουτε το1.5 χιλιαρικο και δεν υπαρχει λογος να αγορασεις ολα τα εργαλεια απο 2 φορες.

Εγω σαν ερασιτεχνης εχω καταληξει οτι δεν χρειαζομαι 4 διαφορετικα εργαλεια διατρησης-βιδωματος (δραπανοκατσαβιδο, παλμικο, δραπανο και κρουστικο)

δραπανοκατσάβιδο GSB18 VE-EC 400
παλμικό GSB18 VE-EC
σέγα Bosch GST 18 V-LI ~120 Bare tool
τροχό Bosch GWS 18 V-LI ~120 Bare tool
σπαθοσέγα δεν χρειαζομαι.
δισκοπρίονο GKS190 ~130

και
δράπανο GSB18 VE-EC
κρουστικό GSB18 VE-EC
κολονάτο αρκει το parkside ~90
τροχό Bosch GWS 18 V-LI
τανκ αρκει το parkside ~40
έκκεντρο Bosch GEX 125-1 AE ~120

Ολα τα μπαταριας δουλευονται με τις 2Χ6.0 ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ του GSB 18
Συνολικο κοστος: 1020
και τα περισσοτερα Bare tool ερχονται σε L-BOX ενω αυτα που λες εσυ σε χαρτοκουτο.

Γιατι να παρω 2 φορες τα εργαλεια σε μπαταρια και ρευμα οταν το bosch μπαταριας ειναι καλυτερο απο το ρευματος των 60 .
τα έγραψα βιαστικά και δεν εξήγησα πριν, εξηγώ τώρα, στα ηλεκτρικά που είπα παραπάνω
δράπανο = και για χρήση σε πάγκο με βάση σαν οριζόντιος δίσκος λείανσης
κρουστικό = εννοώ το κατεδαφιστικό, τάχα μου, του lidl
κολονάτο
τροχό = και για χρήση σε πάγκο με βάση για λείανση ή στο χέρι για γρήγορη αφαίρεση υλικού
τανκ
έκκεντρο

δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πλέον ότι τα μπαταρίας μπορούν να αντικαταστήσουν τα ηλεκτρικά (τουλάχιστον σε λογικές τιμές) σε δουλειές που αφορούν σίδερο ή πολύωρες δουλειές σε σκαψίματα και σε άλλα.
για παράδειγμα με 2 τροχούς σιδήρου σε 4 μέρες έκοψα κάτι μπιχλιμπίδια ανάμεσα στα κάγκελα και χάλασα 110 δισκάκια, ο τροχός μπαταρίας τι λες? αντέχει?
για παράδειγμα με ηλ. δράπανο σε βάση στο πάγκο σαν τριβείο , το δουλεύω 2-3 ώρες, θα βάλεις το bosch των 400 να κάνει τέτοια δουλειά ή θα αγοράσεις ειδικό τριβείο πάγκου?
για παράδειγμα άνοιξα 20 τρύπες σε τσιμεντόλιθους με το κρουστικό-κατεδαφιστικό του λιντλ με τα ποτυροτρύπανα του λιντλ σαν βούτυρο για να εγκιβωτίσω σωλήνες και να ψηλώσω την περίφραξη, δοκίμασα και με δράπανα (μάλιστα έκαψα και 1 Β&D) αλλά δεν...
τέτοια παραδείγματα μου είχαν προκύψει πάρα πολλά και αναλόγως ψώνιζα τα αντίστοιχα εργαλεία από το λιντλ.

για μένα μπαταρίας πρέπει οπωσδήποτε να είναι το δραπανοκατσάβιδο και το παλμικό και όλα τα άλλα ηλεκτρικά (εάν θες να κάνεις δουλειά σοβαρή) και να έχεις και μερικά φτηνά από τα ηλεκτρικά σε μπαταρίας για λίγα πράγματα εκεί που δεν σε φτάνει η μπαλαντέζα.

και παγκοπρίονο βγήκε μπαταρίας 54V αλλά η κάθε μπαταρία κάνει 300 και το εργαλείο κάνει 1000 , μιλάμε για άλλη κατηγορία τιμής....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

τα έγραψα βιαστικά και δεν εξήγησα πριν, εξηγώ τώρα, στα ηλεκτρικά που είπα παραπάνω
δράπανο = και για χρήση σε πάγκο με βάση σαν οριζόντιος δίσκος λείανσης
κρουστικό = εννοώ το κατεδαφιστικό, τάχα μου, του lidl
κολονάτο
τροχό = και για χρήση σε πάγκο με βάση για λείανση ή στο χέρι για γρήγορη αφαίρεση υλικού
τανκ
έκκεντρο

δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πλέον ότι τα μπαταρίας μπορούν να αντικαταστήσουν τα ηλεκτρικά (τουλάχιστον σε λογικές τιμές) σε δουλειές που αφορούν σίδερο ή πολύωρες δουλειές σε σκαψίματα και σε άλλα.
για παράδειγμα με 2 τροχούς σιδήρου σε 4 μέρες έκοψα κάτι μπιχλιμπίδια ανάμεσα στα κάγκελα και χάλασα 110 δισκάκια, ο τροχός μπαταρίας τι λες? αντέχει?
για παράδειγμα με ηλ. δράπανο σε βάση στο πάγκο σαν τριβείο , το δουλεύω 2-3 ώρες, θα βάλεις το bosch των 400 να κάνει τέτοια δουλειά ή θα αγοράσεις ειδικό τριβείο πάγκου?
για παράδειγμα άνοιξα 20 τρύπες σε τσιμεντόλιθους με το κρουστικό-κατεδαφιστικό του λιντλ με τα ποτυροτρύπανα του λιντλ σαν βούτυρο για να εγκιβωτίσω σωλήνες και να ψηλώσω την περίφραξη, δοκίμασα και με δράπανα (μάλιστα έκαψα και 1 Β&D) αλλά δεν...
τέτοια παραδείγματα μου είχαν προκύψει πάρα πολλά και αναλόγως ψώνιζα τα αντίστοιχα εργαλεία από το λιντλ.

για μένα μπαταρίας πρέπει οπωσδήποτε να είναι το δραπανοκατσάβιδο και το παλμικό και όλα τα άλλα ηλεκτρικά (εάν θες να κάνεις δουλειά σοβαρή) και να έχεις και μερικά φτηνά από τα ηλεκτρικά σε μπαταρίας για λίγα πράγματα εκεί που δεν σε φτάνει η μπαλαντέζα.

και παγκοπρίονο βγήκε μπαταρίας 54V αλλά η κάθε μπαταρία κάνει 300 και το εργαλείο κάνει 1000 , μιλάμε για άλλη κατηγορία τιμής....

Αν δουλευεις ενα δραπανο σαν τριβειο παγκου για 2-3 ωρες τοτε ναι πρεπει να αγορασεις τριβειο. Γιατι αν το δραπανο δουλευει σαν τριβειο 3 ωρες και μιση ωρα σαν δραπανο καθε μερα τοτε εχεις αγορασει λαθος εργαλειο. Αν βεβαια δουλευεις ετσι το δραπανο-τριβειο και αλλες τοσες ωρες σαν δραπανο καθε μερα, πιστευεις οτι σε 6 μηνες θα εχεις δραπανο?. Γιατι αν αντεξει περισσοτερο τοτε τα parkside ειναι επαγγελματικα και δεν το εχουμε καταλαβει.
Αν σου βγαλω τον τροχο μπαταριας Bosch και βαλω ρευματος Bosch θα πεσω κατω απο χιλιαρικο στο συνολο. Εγω να φανταστεις δεν εχω καν τροχο γιατι δεν μου εχει χρειαστει και γι'αυτο θεωρω οτι θα με καλυπτει ο μπαταριας.
Ουτε κατεδαφιστικο μου εχει χρειαστει ακομα και εννοειται πως αν μου χρειαστει θα παρω του lidl γιατι θα ξερω οτι θα το δουλεψω 1-2 φορες σε 5 χρονια. Αν ομως ηξερα οτι θα το πιανω 1 φορα την εβδομαδα, παλι μπλε θα αγοραζα.
Για εργαλεια ομως που κανω καθημερινη χρηση οπως δραπκατσ, σεγα, ρουτερ, δισκοπριονο (ξυλουργικα που ειναι το χομπυ μου) προτιμω να δωσω 300 ευρω ακομα και να ξερω που κοβω και πως κοβω ανα πασα στιγμη.
Και σε καμμια περιπτωση ομως τα 600-700 ευρω που λες οτι εχεις χαλασει δεν ειναι λιγα μπροστα στα χιλια που σου λεω εγω για τα συγκεκριμενα μπλε (μιας και ανεφερες για 2-3-4 χιλιαρικα). Και οσον αφορα τα parkside μπαταριας, απο οτι ειδα εδω μεσα ολοι για μπαταριες ψαχνονται και δεν εχουν κλεισει ουτε χρονο αγορας. Δεν νομιζω οτι συγκρινεται μπαταρια 26 ευρω 2.6Ah αμφιβολου ποιοτητας με μπαταρια 6.0Αh Bosch με ECP.

Ο καθενας τα βλεπει απο την δικη του οπτικη, και εγω ετσι ξεκινησα με Low budget εργαλεια και παντα κατεληγα να τα αντικαθιστω γιατι δεν με ικανοποιουσε η αποδοση και κυριως η ακριβεια.

χεχε, Παυλο τα τριβεια πλεον θα τα χρειαζεσαι αρκετα, καλοριζικα!!

Δημητρη, καλη αγορα.
Εγω εχω τα ιδια αλλα με λαβη κατσαβιδιου που ενω σε ρυθμιση ειναι πιο βολικα, σε πολυ σφιχτες βιδες δεν βολευει τοσο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αν δουλευεις ενα δραπανο σαν τριβειο παγκου για 2-3 ωρες τοτε ναι πρεπει να αγορασεις τριβειο. Γιατι αν το δραπανο δουλευει σαν τριβειο 3 ωρες και μιση ωρα σαν δραπανο καθε μερα τοτε εχεις αγορασει λαθος εργαλειο. Αν βεβαια δουλευεις ετσι το δραπανο-τριβειο και αλλες τοσες ωρες σαν δραπανο καθε μερα, πιστευεις οτι σε 6 μηνες θα εχεις δραπανο?. Γιατι αν αντεξει περισσοτερο τοτε τα parkside ειναι επαγγελματικα και δεν το εχουμε καταλαβει.
Αν σου βγαλω τον τροχο μπαταριας Bosch και βαλω ρευματος Bosch θα πεσω κατω απο χιλιαρικο στο συνολο. Εγω να φανταστεις δεν εχω καν τροχο γιατι δεν μου εχει χρειαστει και γι'αυτο θεωρω οτι θα με καλυπτει ο μπαταριας.
Ουτε κατεδαφιστικο μου εχει χρειαστει ακομα και εννοειται πως αν μου χρειαστει θα παρω του lidl γιατι θα ξερω οτι θα το δουλεψω 1-2 φορες σε 5 χρονια. Αν ομως ηξερα οτι θα το πιανω 1 φορα την εβδομαδα, παλι μπλε θα αγοραζα.
Για εργαλεια ομως που κανω καθημερινη χρηση οπως δραπκατσ, σεγα, ρουτερ, δισκοπριονο (ξυλουργικα που ειναι το χομπυ μου) προτιμω να δωσω 300 ευρω ακομα και να ξερω που κοβω και πως κοβω ανα πασα στιγμη.
Και σε καμμια περιπτωση ομως τα 600-700 ευρω που λες οτι εχεις χαλασει δεν ειναι λιγα μπροστα στα χιλια που σου λεω εγω για τα συγκεκριμενα μπλε (μιας και ανεφερες για 2-3-4 χιλιαρικα). Και οσον αφορα τα parkside μπαταριας, απο οτι ειδα εδω μεσα ολοι για μπαταριες ψαχνονται και δεν εχουν κλεισει ουτε χρονο αγορας. Δεν νομιζω οτι συγκρινεται μπαταρια 26 ευρω 2.6Ah αμφιβολου ποιοτητας με μπαταρια 6.0Αh Bosch με ECP.

Ο καθενας τα βλεπει απο την δικη του οπτικη, και εγω ετσι ξεκινησα με Low budget εργαλεια και παντα κατεληγα να τα αντικαθιστω γιατι δεν με ικανοποιουσε η αποδοση και κυριως η ακριβεια.
εδώ είναι η διαφορά μας, εγώ δεν κάνω καθημερινή χρήση σε κανένα εργαλείο, όποτε κάνω όμως είναι για κάποιο έργο που είναι απαιτητικό, αλλά δεν είναι κάθε μέρα σε καμία περίπτωση.

εσύ που τα δουλεύεις καθημερινά, έκανες πολύ καλά και πήγες σε επαγγελματική σειρά αφού ουσιαστικά τα δουλεύεις περισσότερα και από τους επαγγελματίες που δεν έχουν δουλειά καθημερινά.

το δράπανο σε χρήση τριβείου στοίχισε 10 από λαική και δουλεύει έτσι κανά εξάμηνο χωρίς πρόβλημα και χωρίς συντήρηση, άμα χαλάσει θα πάρω άλλο με 10 . το τριβείο στοιχίζει περισσότερο. έχω και ένα δράπανο του λιντλ με 20 καβάτζα.

όσο αφορά τις μπαταρίες του λιντλ φυσικά και δεν έχουν σχέση με της bosch, αλλά με τα λεφτά που κάνει η bosch παίρνεις 5 του lidl.

βέβαια στα παραπάνω θα χρειαστεί κάποια στιγμή και 1 ρούτερ, που εάν πας σε μπλε θα δώσεις καμιά 250ρια ευρώ.

με την απόδοση δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα στα lidl εργαλεία, με την ακρίβεια μπορεί να υπάρχει πρόβλημα, αλλά όπως είπα και πριν δεν με ενδιαφέρει το χιλιοστό στην ακρίβεια...τουλάχιστον δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ακόμη.

Ενα ερασιτεχνικο εργαλειο μπορει καλλιστα να πεθανει εαν το δουλεψεις εστω και για μια μερα ως επαγγελματικο.

Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι εαν δουλευα το σκαπτικο του lidl σαν bosch, δεν θα ειχε ζησει. Γιαυτο εκανα διαλειμματακια καθε 10λεπτο.
Δεν σπαω μπετον καθε μερα, ουτε καν καθε χρονο. Γιαυτο θα παραμεινω με το σκαπτικο του lidl, γνωριζοντας ομως οτι η δουλεια μου θα γινει με σαφως μεγαλυτερη καθυστερηση απο το εαν ειχα επωνυμο σκαπτικο.

Την αντιπάθειά μου για τα εργαλεία lidl την έχω ξαναγράψει , θα σας πω όμως μια προσωπική ιστορία . Πέρσι ο πατέρας μου , συνταξιούχος Ξυλουργός , και γενικά ασχολούμενος με τα οικοδομικά , παραπονιόταν ότι δεν είχε ένα πνευματικό για να ανοίξει κάτι τρύπες σε μπετό και να κάνει κάτι μικροσκαψίματα . Εκείνη την εποχή είχε προσφορά το lidl κάτι πνευματικά στα 29,90 , μαύρου χρώματος και αγνώστων λοιπών στοιχείων , και του το πήρα , λέω όσο κρατήσει. Φέτος , μου λέει πέρνα μια βόλτα από το εξοχικό να με βοηθήσεις σε κάτι , πάω και βλέπω σε μια γωνία το πνευματικό των 29 euros . Μη μου πεις ότι δουλεύει αυτό ακόμη (ερώτηση εγώ γιατί τον ξέρω ότι δεν τα προσέχει τα εργαλεία , τα ξεζουμίζει) , και γ......μω τα εργαλεία , πολύ καλό δεν έπερνες άλλο ένα (η απάντηση) .Κόκκαλο εγώ . Θέλω να πω , ότι αρκετές φορές και φτηνά ερασιτεχνικά βγαίνουν σκυλιά .Δεν είναι ο κανόνας , αλλά συμβαίνει .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

εδώ είναι η διαφορά μας, εγώ δεν κάνω καθημερινή χρήση σε κανένα εργαλείο, όποτε κάνω όμως είναι για κάποιο έργο που είναι απαιτητικό, αλλά δεν είναι κάθε μέρα σε καμία περίπτωση.

εσύ που τα δουλεύεις καθημερινά, έκανες πολύ καλά και πήγες σε επαγγελματική σειρά αφού ουσιαστικά τα δουλεύεις περισσότερα και από τους επαγγελματίες που δεν έχουν δουλειά καθημερινά.

το δράπανο σε χρήση τριβείου στοίχισε 10 από λαική και δουλεύει έτσι κανά εξάμηνο χωρίς πρόβλημα και χωρίς συντήρηση, άμα χαλάσει θα πάρω άλλο με 10 . το τριβείο στοιχίζει περισσότερο. έχω και ένα δράπανο του λιντλ με 20 καβάτζα.

όσο αφορά τις μπαταρίες του λιντλ φυσικά και δεν έχουν σχέση με της bosch, αλλά με τα λεφτά που κάνει η bosch παίρνεις 5 του lidl.

βέβαια στα παραπάνω θα χρειαστεί κάποια στιγμή και 1 ρούτερ, που εάν πας σε μπλε θα δώσεις καμιά 250ρια ευρώ.

με την απόδοση δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα στα lidl εργαλεία, με την ακρίβεια μπορεί να υπάρχει πρόβλημα, αλλά όπως είπα και πριν δεν με ενδιαφέρει το χιλιοστό στην ακρίβεια...τουλάχιστον δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ακόμη.

Ενδεικτικά η μπαταρία 10.8, 4 Ah σε Bosch κοστίζει μεταξύ 35-40 ευρώ και η μπαταρία 18V 6.0 Ah στα 75 ευρώ (τιμές από Γερμανία με ΦΠΑ).
Αναλογικά αν το πάρεις η 18V του Lidl στα 2.6 Ah κοστίζει 26, οπότε ΑΝ ήταν 6 Ah (φτάνει μέχρι 5.2 σε Einhell) θα κόστιζε στην καλύτερη 50-60 ευρώ, οπότε δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει η 5πλάσια τιμή.
Εγώ δεν την βλέπω ούτε 30% πάνω και αν σκεφτείς ότι παίρνεις πολύ πιο επώνυμα στοιχεία μπαταρίας συν αυξημένη προστασία ακόμα κια από πτώσεις (μέχρι 2 μέτρα σε μπετόν για τις 18V robust) δεν βλέπω τον λόγο να μην επενδύσει κάποιος σε αυτές.

Αρκεί φυσικά να μην έχει το εργαλείο για κοίταγμα αλλά να το δουλεύει....

Τέλος συμφωνώ με την υπόλοιπη σκέψη σου! :)

Αυτό δουλεψε αρκετα χρονια οικοδομη-την χρυση εποχη-στα χερια υδραυλικου,σαν κυριο και μοναδικο πνευματικο.
Εκανε τα παντα,εκτος από ξετρυπηματα πλακων!
Μετα μου το εδωσε και το πηγα στο χωριο,οπου ηταν σε κοινη χρηση,το δουλευε οποιος το χρειαζοταν,μεχρι φετος που το πεταξα.
Η κρουση του τελειωσε πια,αλλα το μοτερ αθανατο!

Και δεν ετυχε...γιατι υπαρχουν και αλλα παραδείγματα...:smash:

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αυτό δουλεψε αρκετα χρονια οικοδομη-την χρυση εποχη-στα χερια υδραυλικου,σαν κυριο και μοναδικο πνευματικο.
Εκανε τα παντα,εκτος από ξετρυπηματα πλακων!
Μετα μου το εδωσε και το πηγα στο χωριο,οπου ηταν σε κοινη χρηση,το δουλευε οποιος το χρειαζοταν,μεχρι φετος που το πεταξα.
Η κρουση του τελειωσε πια,αλλα το μοτερ αθανατο!

Και δεν ετυχε...γιατι υπαρχουν και αλλα παραδείγματα...:smash:
Τωρα αν σου πω οτι φερνει σε bosch...
Παντως εκανε τα ολα και τα παντα...φανταζομαι στις τρυπες με 6αρια και &αρια τα βυσματα κολυμπουσαν γιατι τα τρυπανια ηταν ιδιας "ποιοτητος". Στο καλεμισμα γαμουσεκαι εδερνε με τα χαντακια στους τοιχους και σε μιση ωρα τρεμαν τα χερια ποναγαν και τα αυτια μεσα στο μπανιο γεματο σκονη.
Εχω για γω ενα αθανατο budget απο parkside, αλλα σε θεμα λειτουργιας και δεν λεει να σταματηςει. Σε θεμα ποιοτητος λειτουργιας δεν...

Οποτε οτι θελει και μπορει ο καθενας αγοραζει με τις αναλογες υποχωρησεις. Απλα καποιοι υποχωρουν μονο στην αρχικη τιμη. Μετα εχουν μονο απαιτησεις που μπροστα σε ενα κατοχο ερασιτεχνικων μονο/κυριως εργαλειων φαινονται παραλογες.
Και φυσικα, σε καποιον "εξω απο το χορό" ολα του φαινονται ιδια!

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τωρα αν σου πω οτι φερνει σε bosch...
Παντως εκανε τα ολα και τα παντα...φανταζομαι στις τρυπες με 6αρια και &αρια τα βυσματα κολυμπουσαν γιατι τα τρυπανια ηταν ιδιας "ποιοτητος". Στο καλεμισμα γαμουσεκαι εδερνε με τα χαντακια στους τοιχους και σε μιση ωρα τρεμαν τα χερια ποναγαν και τα αυτια μεσα στο μπανιο γεματο σκονη.
Εχω για γω ενα αθανατο budget απο parkside, αλλα σε θεμα λειτουργιας και δεν λεει να σταματηςει. Σε θεμα ποιοτητος λειτουργιας δεν...

Οποτε οτι θελει και μπορει ο καθενας αγοραζει με τις αναλογες υποχωρησεις. Απλα καποιοι υποχωρουν μονο στην αρχικη τιμη. Μετα εχουν μονο απαιτησεις που μπροστα σε ενα κατοχο ερασιτεχνικων μονο/κυριως εργαλειων φαινονται παραλογες.
Και φυσικα, σε καποιον "εξω απο το χορό" ολα του φαινονται ιδια!

Ακριβώς.
Δούλεψα το μπλε Bosch που πήρα με 85 ευρώ από Γερμανία (105 ευρώ κανονική τιμή) και ούτε πόνους είχα ούτε τίποτα.
Επίσης αυτό με τις τρύπες με 6αρι τρυπάνι που βγαίνανε 8αρες και 10αρες ισχύει....

Η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στην μεση.
Πάντα βέβαια σαν άνθρωποι πρέπει να υπερασπιστουμε τις επιλογές μας οπότε δεν γίνεται να είμαστε αντικειμενικοι.
Όταν πάρεις με 500 ευρώ ένα εργαλείο και έρθει κάποιος και σου πει ότι με 200 ευρώ έκανες την ίδια δουλειά άριστα τότε ενεργοποιειται η άμυνα σου και αντιπαραθετεις επιχειρήματα.
Το ίδιο και για την ανάποδη περίπτωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ενδεικτικά η μπαταρία 10.8, 4 Ah σε Bosch κοστίζει μεταξύ 35-40 ευρώ και η μπαταρία 18V 6.0 Ah στα 75 ευρώ (τιμές από Γερμανία με ΦΠΑ).
Αναλογικά αν το πάρεις η 18V του Lidl στα 2.6 Ah κοστίζει 26, οπότε ΑΝ ήταν 6 Ah (φτάνει μέχρι 5.2 σε Einhell) θα κόστιζε στην καλύτερη 50-60 ευρώ, οπότε δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει η 5πλάσια τιμή.
Εγώ δεν την βλέπω ούτε 30% πάνω και αν σκεφτείς ότι παίρνεις πολύ πιο επώνυμα στοιχεία μπαταρίας συν αυξημένη προστασία ακόμα κια από πτώσεις (μέχρι 2 μέτρα σε μπετόν για τις 18V robust) δεν βλέπω τον λόγο να μην επενδύσει κάποιος σε αυτές.

Αρκεί φυσικά να μην έχει το εργαλείο για κοίταγμα αλλά να το δουλεύει....

Τέλος συμφωνώ με την υπόλοιπη σκέψη σου! :)
Νομίζω πως είδα, δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος, το παλικάρι να την πουλάει την δεύτερη 90 και να λέτε όλοι πως είναι καλή τιμή για Ελλάδα...που έχει τουλάχιστον 130
http://ergalia.gr/batteries/7625-gba-18v-60ah-m-c-professional.html αν είναι αυτό το μοντέλο ή στα 210
http://kounelis.com.gr/bosch-ergaleia-mpatarias-gba-18-v-6-0-ah-m-c-professional-1600a004zn.html εάν είναι αυτό το μοντέλο.

οπότε εάν πας βάσει τιμής και μόνο στου λιντλ βγαίνουν
για 1,2 ΑΗ 20 δηλ 6 έως 10 τουλάχιστον μπαταρίες
ή
για 2.6ΑΗ 26 δηλ. 5 έως 8 τουλάχιστον μπαταρίες.

ενδεικτικά για χρήση ερασιτεχνική, το δραπανοκατσάβιδο του λιντλ με την μικρή μπαταρία ανοίγει και βιδώνει άνετα τουλάχιστον 100 pocket holes και το παλμικό χωνεύει άνετα τουλάχιστον 150 7αρες και 8αρες βίδες σε έλατο ή καμιά 20ρια μακριά στριφώνια σε μασίφ ξύλο.

Για δραπανακατσαβιδο δεν χρειάζεται να δώσεις τόσο πολλά λεφτά. Έχω και πολύ καλά μακιτα και μεταμπο και του λιντλ. Όλα κάνουν την ίδια δουλειά. Άλλο πιο δυνατό άλλο Όχι αλλά δεν έχω προβληματιστεί ποτέ. Τα 18βόλτα μακιτα με τέσσαρες μπαταρίες είχαν 350 ευρώ το σετ δραπανακατσαβιδο και παλμικο. Τα έχουμε 8 χρόνια. Πέρυσι μια μπαταρία χάλασε και πήραμε παλμικο απο τα λιντλ που κόστιζε όσο η καινούργια μπαταρία. Οι εξαρες μπαταρίες είναι υπερβολή ακόμα και για επαγγελματιες που δουλεύουν ξύλο. Για σιδεραδες επαγγελματίες πιστεύω απευθύνονται.

Τα εργαλεια ΔΕΝ κανουν παντα τον μαστορα...ευτυχως...Βοηθανε πολυ...αλλα...
γιατι πριν 5 χρονια (που θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι το επιπεδο των μπατζετ εργαλειων αυτης της εποχης) δεν ειχαμε τα ιδια εργαλεια αλλα καποιοι καταφερναν και εκαναν παπαδες ακομα και με αυτα...

Σε δραπανοκατσάβιδα, όπως λέει και ο Metallikas παραπάνω , μπορεί να μην χρειάζεται να δώσεις πολλά λ7, αλλά σε φαλτσοπρίονα , ρούτερ και κυρίως παγκοπρίονο δεν θα αγόραζα ποτέ κάτι φτηνό και ερασιτεχνικό .Προτιμώ να τα πάρω σιγά-σιγά με οικονομίες , παρά να μαζεύω σαβούρα .Προσωπική άποψη πάντα .

Για δραπανακατσαβιδο δεν χρειάζεται να δώσεις τόσο πολλά λεφτά. Έχω και πολύ καλά μακιτα και μεταμπο και του λιντλ. Όλα κάνουν την ίδια δουλειά. Άλλο πιο δυνατό άλλο Όχι αλλά δεν έχω προβληματιστεί ποτέ. Τα 18βόλτα μακιτα με τέσσαρες μπαταρίες είχαν 350 ευρώ το σετ δραπανακατσαβιδο και παλμικο. Τα έχουμε 8 χρόνια. Πέρυσι μια μπαταρία χάλασε και πήραμε παλμικο απο τα λιντλ που κόστιζε όσο η καινούργια μπαταρία. Οι εξαρες μπαταρίες είναι υπερβολή ακόμα και για επαγγελματιες που δουλεύουν ξύλο. Για σιδεραδες επαγγελματίες πιστεύω απευθύνονται.

Συμφωνω σε αυτα που λες, αλλα πλεον τα "μεγαλα" brushless της bosch βγαινουν μονο με 5.0 ή 6.0 μπαταριες. Αν υπηρχε πακετο με το εργαλειο και 1 μπαταρια 4.0 ή 3.0 θα το επαιρνα σιγουρα, αλλα ακομα και σε κομματια να το αγοραζα μου εβγαινε 320 ευρω με την 4.0 μπαταρια χωρις να ξερω τι μπαταριες θα παρω απο εξω και με το L-box να εχει inlay μονο για το εργαλειο. Γι' αυτο εδωσα 80 ακομα και το πηρα με τις 2 εξαρες και με το σκεπτικο να δωσω την μια αν μπορεσω.
Στην δικη μου περιπτωση θα μπορουσα να παω σε κατι φτηνοτερο με καρβουνακια αλλα επειδη δεν εχω τιποτα αλλο για διατρηση βιδωμα ειπα να τα δωσω μια και εξω για ολα. Θεωρω οτι με αυτο το εργαλειο θα κανω τα παντα για τα επομενα 15+ χρονια αγοραζωντας 1-2 μπαταριες ακομα και σκοπευω να παρω και την σεγα μπαταριας, οποτε η 6αρα θα ειναι ιδανικη να τα δουλευει και τα δυο. Αν μου μεινει η 2η μπαταρια πιστευω οτι θα κρατησει 6-7 χρονια απο τωρα αν αρχισω να την δουλευω σε 3 χρονια. Αλλωστε ειναι τοσο μεγαλες που ακομα και πεσμενες στο 20% θα κανουν δουλεια. Μεχρι τωρα δουλευα ενα Β&D 14.4 και η μπαταρια 1.3Ah κρατησε 6 χρονια, αλλα για τρυπηματα σε μεταλλο-τοιχο δανειζομουν δραπανο ρευματος.

Last edited: