Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευχαριστώ για το GSR.

Link για (φθηνότερα) το προβολάκι της Bosch?

Το βλεπω 41 ευρω Κωστα χωρις μεταφορικα απο αμαζον αγγλιας. Οταν ειχε πρωτοβγει κοστιζε 50 ευρω.
https://www.amazon.co.uk/dp/B00MIUZAZA/?tag=halfschromext-21

Βαζω λινκ αμαζον αν και μπορει να βρεθει και φτηνοτερα σε αλλα καταστηματα. Ομως αν σου κατσει μια στραβη, με το αμαζον εισαι 100% ησυχος ακομα και για τα μεταφορικα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το βλεπω 41 ευρω Κωστα χωρις μεταφορικα απο αμαζον αγγλιας. Οταν ειχε πρωτοβγει κοστιζε 50 ευρω.
https://www.amazon.co.uk/dp/B00MIUZAZA/?tag=halfschromext-21

Βαζω λινκ αμαζον αν και μπορει να βρεθει και φτηνοτερα σε αλλα καταστηματα. Ομως αν σου κατσει μια στραβη, με το αμαζον εισαι 100% ησυχος ακομα και για τα μεταφορικα.

Μιχάλη σε ευχαριστώ. Τα πιο φθηνά δεν τα στέλνει Ελλάδα.
Οι άλλοι sellers με μεταφορικά πάνε πολύ πιο ψηλά από το Κέντρο βίδας. Θα περιμένω τον mixalio να μας πει την πηγή (αν φυσικά είναι εφικτό).

Ευχαριστώ όλους συνάδελφοι.
Καλορίζικο καί καλοδούλευτο Κώστα.

Δημητρη η συγκεκριμενη πενσα που πηρες δεν εχει αναγκη απο προστασια και δεν προκειται να φθαρουν τα ακρα. Εχει ο πατερας μου αμερικανικους & γιαπωνεζικους κοφτες απο την δεκαετια του 70 που ειναι κυριολεκτικα αφθαρτοι.

Μιχάλη κοιτάω ώρα τώρα στό youtube,καί κανείς δέν βάζει κάτω από τήν ζώνη προστασία γιά νά μήν έρχονται σέ επαφή τά μέταλλα.
Δέν ξέρω τί ισχύει,θά ρωτήσω καί άλλους τσαγκαράδες έτσι γιά νά πάρω μια δεύτερη γνώμη απο επαγγελματίες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεγεια το αργαλειο! Αλλα ποια η χρηση του? για κουμπια και κουμποτρυπες ειναι αυτο?

Ευχαριστώ Νεκτάριε,ανοίγει τρύπες σέ ζωστήρες,λουράκια ρολογιού,δέρματα,κ.τ.λ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχάλη σε ευχαριστώ. Τα πιο φθηνά δεν τα στέλνει Ελλάδα.
Οι άλλοι sellers με μεταφορικά πάνε πολύ πιο ψηλά από το Κέντρο βίδας. Θα περιμένω τον mixalio να μας πει την πηγή (αν φυσικά είναι εφικτό).
κωστα απο εδω τα πηρα αλλα δεν τα ειχαν ετοιμοπαραδοτα και περιμενα περιπου 10 μερες

Δημήτρη το κομμάτι δέρμα από κάτω το βάζουν και για προστασία του κοπτικού ...αλλά κυρίως γιατί το ξετρύπημα γίνεται πιο εύκολα και πιο τέλειο όταν υπάρχει μαλακή επιφάνεια κάτω από το κομμάτι που θες να τρυπήσεις.

Δημήτρη το κομμάτι δέρμα από κάτω το βάζουν και για προστασία του κοπτικού ...αλλά κυρίως γιατί το ξετρύπημα γίνεται πιο εύκολα και πιο τέλειο όταν υπάρχει μαλακή επιφάνεια κάτω από το κομμάτι που θες να τρυπήσεις.

Ναί Νίκο γιαυτό αναφέρομαι γιά προστασία τού κοπτικού,γιατί μέ τό κλείσιμο τής πρέσσας οταν διαπερνάει τό δέρμα καί σφίγγονται τά δύο μέταλλα άνω καί κάτω λογικό μού ακούγεται σταδιακά νά χάνουν τήν κοπτικότητα τους,ίσως και να διαστρεβλώνεται ελαφρός η σγρόμπια (τό άνω μέρος).

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ναί Νίκο γιαυτό αναφέρομαι γιά προστασία τού κοπτικού,γιατί μέ τό κλείσιμο τής πρέσσας οταν διαπερνάει τό δέρμα καί σφίγγονται τά δύο μέταλλα άνω καί κάτω λογικό μού ακούγεται σταδιακά νά χάνουν τήν κοπτικότητα τους,ίσως και να διαστρεβλώνεται ελαφρός η σγρόμπια (τό άνω μέρος).

Δημήτρη, πάντα είναι καλύτερα να βάζεις κάτι απο κάτω όταν ξετρυπάς, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, είτε δέρμα είτε ξύλο είτε σίδερο. Εκτός απ´ την προστασία του εργαλείου ή του υλικού, και η κοπή γίνεται καλύτερη.
Αυτό βέβαια στο δέρμα δεν είναι τόσο εμφανές όσο στο ξύλο πχ ή στο σίδερο που σπάνε τα τρυπάνια και δεν ξέρουμε γιατί, αλλά αν μπορείς καλό είναι να το κάνεις.

Σημερινή αγορά ένας εργαλείο χειρός Rennsteig γιά τρύπες σέ ζώνες κ.τ.λ.
Ενας τσαγκάρης μού είχε πεί μήν βάζεις ποτέ τό πρός τρύπημα υλικό μόνο του και τρυπάς,γιατί από τό άλλο τέρμα άν έρχεται σέ επαφή μέταλλο μέ μέταλλο θα χαλάσει η σγρόμπια,και μού είπε να βάζω πίσω απο τό πρός τρύπημα υλικό ένα χοντρό δέρμα,αυτήν τήν λεπτομέρεια ομολογώ δέν τήν ήξερα καί ευτυχώς πού μού τό είχε πεί πρίν τήν αγοράσω.

Παντα ενα κομματι δερμα κατω απο το προς τρυπημα. Γινεται πολυ πιο καλη η τρυπα καθως η σγομπια περναει ολοκληρη και κοβει τελεια την τρυπα χωρις να αφηνει ινες και "ξεφτια".
Εγω εχω κρατησει κοματια απο παλια αρβυλα και τα χρησιμοποιω για αυτο το λογο.
Βεβαια τωρα τελευταια δεν μου εχει χρειαστει καθως χρησιμοποιω τρυπες ανοιγμενες προ δεκαετιας (μαζευω, μαζευω, μαζευω........)

Βεβαια τωρα τελευταια δεν μου εχει χρειαστει καθως χρησιμοποιω τρυπες ανοιγμενες προ δεκαετιας (μαζευω, μαζευω, μαζευω........)

Να πάρεις και τιράντες ....να μην σου πέφτει το παντελόνι :flipout:-bye-

Ημέρα αγοράς, ημέρα χαράς... :-)

Από τα αγαπημένα μου εργαλεία μετρήσεως, δεν είναι για εμένα, μαζευτήκαμε τρεις και το πήραμε για έναν κοινό φίλο μας που είχε γενέθλια.
Μέχρι να του το παραδώσουμε όμως θα το κοιτάζω και θα το καμαρώνω.

IMG_20161109_152002304_HDR.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοδούλευτο τό ροπόκλειδο τού εορτάζων

Παντα ενα κομματι δερμα κατω απο το προς τρυπημα. Γινεται πολυ πιο καλη η τρυπα καθως η σγομπια περναει ολοκληρη και κοβει τελεια την τρυπα χωρις να αφηνει ινες και "ξεφτια".
Εγω εχω κρατησει κοματια απο παλια αρβυλα και τα χρησιμοποιω για αυτο το λογο.

Σήμερα είχε επιχείρηση Τσαγκαρόσα (από τήν Μπαρμπαρόσα) σέ τρία τσαγκαράδικα πού βρήκα καί οι τρείς μού είπαν ότι απαραίτητα κάτω απο τήν πρέσσα δέρματος νά υπάρχει ένα χόντρό δέρμα η ένα χοντρο χαρτόνι,καί επειδή όταν ρωτάει κανείς μαθαίνει,ο ένας απο αυτούς μού λέει δέν θά πρεσσάρεις μόνο,αλλά θά πρεσάρεις καί οπως είσαι πατημένος θά στρίβεις τήν πρέσσα λίγο αριστερά-δεξιά γιά νά τό κόψει καλά τό δέρμα από τήν κάτω πλευρά.
Αρα το εμπεδώσαμε καί αυτό τό θέμα ξεψαχνίζοντας το σχολαστικά (όπως κάνουμε πάντα στό forum),πάμε στό επόμενο :flipout:

Last edited:
Σήμερα είχε επιχείρηση Τσαγκαρόσα (από τήν Μπαρμπαρόσα) σέ τρία τσαγκαράδικα πού βρήκα καί οι τρείς μού είπαν ότι απαραίτητα κάτω απο τήν πρέσσα δέρματος νά υπάρχει ένα χόντρό δέρμα η ένα χοντρο χαρτόνι,καί επειδή όταν ρωτάει κανείς μαθαίνει,ο ένας απο αυτούς μού λέει δέν θά πρεσσάρεις μόνο,αλλά θά πρεσάρεις καί οπως είσαι πατημένος θά στρίβεις τήν πρέσσα λίγο αριστερά-δεξιά γιά νά τό κόψει καλά τό δέρμα από τήν κάτω πλευρά.
Αρα το εμπεδώσαμε καί αυτό τό θέμα ξεψαχνίζοντας το σχολαστικά (όπως κάνουμε πάντα στό forum),πάμε στό επόμενο :flipout:

Αααααακριβως!
Και θα δεις που σε χοντρα δερματα θα κανεις πολυ πιο ευκολη την ζωη σου αυτο.

χαχαχα, Δημητρη δεν παιζεσαι, μπραβο!!!

Ρωτησες ομως γιατι βαζουν δερμα απο κατω? Για να μην φθειρεται το κοπτικο η για να γινεται καλυτερα η τρυπα? Η και τα δυο?
Νομιζω οτι οι επαγγελματιες που ανοιγουν αβερτα τρυπες το κανουν περισσοτερο για προστασια των κοπτικων. Για μας ειναι μαλλον αδιαφορο με τις ελαχιστες τρυπες που ανοιγουμε, οποτε χρειαστει.

Για κανε κανα πειραμα και ανοιξε μια τρυπα με χαρτονι/δερμα απο κατω και μια τρυπα χωρις. Εχω την αισθηση οτι η τρυπα θα βγει καλη χωρις να βαλεις τιποτα.
Δοκιμασε σε καμμια ζωνη και κανα χοντρο υφασμα η πλαστικο. Παντως εγω που χρησιμοποιω τετοιο εργαλειο, ποτε δεν εβαζα τιποτε απο κατω και οι τρυπες παντα εβγαιναν μια χαρα.

Μετα τα παραπανω αποτελεσματα που θα βρεις και θα ανακοινωσεις, μπορουμε οντως να πουμε οτι το θεμα το πεθαναμε στο ξεψαχνισμα :flipout:

Αντάπτορας, για σπειροειδης λάμες χωρίς pins, για την κόκκινη σέγα Einhell.

https://www.amazon.co.uk/Draper-244...8&qid=1478700954&sr=8-1&keywords=draper+24433

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έγινε παραγγελία στις 3/11 κ η Αγγλική Αμαζόνα το έστειλε σήμερα μαζί με τις λάμες Olson SA4650.