Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλό διάβασμα Παππού!

Σε ευχαριστώ Νικόλα μου.
Για φωτοτυπίες με βλέπω απ ευθείας στα έτοιμα σκαριφημάτα που έχει μέσα κ μετά στην Metabo.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σε ευχαριστώ Νικόλα μου.
Για φωτοτυπίες με βλέπω απ ευθείας στα έτοιμα σκαριφημάτα που έχει μέσα κ μετά στην Metabo.

Διάβασε και λίγο όταν ευκαιρήσεις γιατί μόνο η εικόνα δεν φτάνει! :)

Εγώ σήμερα παρέλαβα 2 διαλυτικά, 1 σετ πινέλων (πολύ καλά πινέλα και με μεγάλη ζωή) και 1 σελοφάν για κάλυψη επίπλων.
Όλα από το τοπικό Λιδλε!

Εγώ σήμερα παρέλαβα 2 διαλυτικά, 1 σετ πινέλων (πολύ καλά πινέλα και με μεγάλη ζωή) και 1 σελοφάν για κάλυψη επίπλων.
Όλα από το τοπικό Λιδλε!

Ωραίες φωτογραφίες και με ζωντανά χρώματα !!!!

όπως και νάχει πάντως καλορίζικα

Καλορίζικα Νικ. κ Νεκ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλοδιάβαστο νά είναι Κώστα,καί καλές κατασκευές έκ τών υστέρων -bye-

Καλοδιάβαστο Κώστα και καλές όμορφες κατασκευές.

Σας ευχαριστώ.

Από την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Last edited by a moderator:
Θα πάθετε πλάκα με τα συγκεκριμένα πινέλα.

Ο ιδιοκτήτης του τοπικού χρωματοπωλείου μου είπε ότι θα πετάξω το πινέλο από την πρώτη χρήση καθώς αυτό θα παγώσει από το αστάρι αμέσως.
Εγώ αυτό που έκανα μετά το αστάρωμα ήταν να το πλύνω με διαλυτικό πινέλων (BAUFIX). Μετά έγινε σαν καινούριο και το δούλεψα όχι μία φορά αλλά 3 ακόμα σε αστάρωμα και 5-6 φορές σε βάψιμο και ακόμα είναι τέλειο (πάντα μετά καλό πλύσιμο).

Το μόνο αρνητικό ήταν (χρησιμοποίησα το μεγάλο με πλάτος 100 mm) ότι τα καρφάκια που πιάνουν το σώμα με τις τρίχες ήταν μικρά και βγήκαν. Πήρα 2 κανονικά μεγάλα καρφιά, τα έβαλα στην θέση των άλλων και τώρα το πινέλο έγινε άτρωτο.

Από την ίδια σειρά πινέλων δουλεύω ανελλιπώς τα μικρά όταν βάφω με βερνίκια εμποτισμού και πολυουρεθάνης τα οποία υποτίθεται ότι καθιστούν το πινέλο άχρηστο με την πρώτη χρήση. Ε λοιπόν με καλό πλύσιμο μετά (50-100 ml διαλυτικό Lidl), το πινέλο είναι άθικτο και έτοιμο για επόμενη χρήση.
Ειλικρινά εγώ καμιά φορά τα ξεχνάω μέσα στο διαλυτικό για εβδομάδες και παγώνουν αλλιώς με ένα σετ θα ήμουν από την αρχή.

Νίκο επειδή τα ξεχνάω και εγώ μέσα στο διαλυτικό και πιάνουν μία ουσία σαν φυτίνη στο κάτω μέρος....τα βγάζω πάω σε μία πέτρα και τα τρίβω λίγο να φύγει η φυτίνη τα πλένω με το λάστιχο τρίβοντας τα κάτω, μετά τα μουλιάζω λίγο σε διαλυτικό....και είναι έτοιμα για βάψιμο....ειλικρινά είναι από τα πιο ανθεκτικά πινέλα στην τιμή αυτή...

Καλορίζικο Κώστα.
Καλά πλανίσματα - ξεχονδρίσματα! :)

Περιμένουμε αναλυτικό review και φωτό από την μετάδοση στο εσωτερικό αν δεν σου κάνει κόπο!

Βγάζοντας χτες το βράδυ το καπάκι για εξερέυνηση:

Τίποτα το πλαστικό, τίποτα το ψεύτικο (ευτυχώς).
Οι δύο κύριες τροχαλίες με τα γρανάζια τους, είναι από χυτό αλουμινίο, με σημάδια (εγκοπές) ευθυγράμμισης για ομαλό γύρισμα.
Τα υπόλοιπα γρανάζια όλα μεταλλικά & η αλυσοκίνηση προσεγμένη με εντατήρες για ομαλή λειτουργία.

Ίσως τα δύο μεταλλικά γρανάζια να ήθελαν κύλιση εντός ρουλεμάν & όχι μόνο πάνω με ρεκτιφιαρισμένο άξονα (αλλά & αργά περιστρέφονται & απλά προωθούν το κομμάτι έξω από τον ξεχονδριστήρα αλλά & την τιμή θα ανέβαζαν κι άλλο).
Καμία δυσάρεστη έκπληξη λοιπόν.

Ο θόρυβος όμως, θόρυβος.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τίποτα το πλαστικό, τίποτα το ψεύτικο (ευτυχώς).
Οι δύο κύριες τροχαλίες με τα γρανάζια τους, είναι από χυτό αλουμινίο, με σημάδια (εγκοπές) ευθυγράμμισης για ομαλό γύρισμα.
Τα υπόλοιπα γρανάζια όλα μεταλλικά & η αλυσοκίνηση προσεγμένη με εντατήρες για ομαλή λειτουργία.

Ίσως τα δύο μεταλλικά γρανάζια να ήθελαν κύλιση εντός ρουλεμάν & όχι μόνο πάνω με ρεκτιφιαρισμένο άξονα (αλλά & αργά περιστρέφονται & απλά προωθούν το κομμάτι έξω από τον ξεχονδριστήρα αλλά & την τιμή θα ανέβαζαν κι άλλο).
Καμία δυσάρεστη έκπληξη λοιπόν.

Ο θόρυβος όμως, θόρυβος.

Ωραίος.
Σε εμένα η τροχαλία και το μεγάλο γρανάζι είναι πλαστικά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ωραίος.
Σε εμένα η τροχαλία και το μεγάλο γρανάζι είναι πλαστικά!

Μπορείς να τα κάνεις αλουμινίου αλλά ....+ ,+ ,+ .
Στείλε ένα mail στον γνωστό "Γ. Χαλάση" μπας & σου δώσει κάποια φθηνή λύση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπορείς να τα κάνεις αλουμινίου αλλά ....+ ,+ ,+ .
Στείλε ένα mail στον γνωστό "Γ. Χαλάση" μπας & σου δώσει κάποια φθηνή λύση.

Δεν αξίζει! Αν τα τινάξουν κάποια στιγμή βλέπουμε!