Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα όλα σας τα αποκτήματα κύριοι.

Εγώ είχα για πολλά χρόνια το τηλεσκοπικό κονταροπρίονο μπαταρίας της black and decker το οποίο και δούλεψα όπου χρειάζονταν.
Μετά το βαρέθηκα και το έδωσα στον ξάδερφο μου!

Eυχαριστώ Μιχάλη αλλά τά μπαταρίας σέ τέτοιες δουλειές δυστυχώς δέν επαρκούν.

Με 2 μπαταριες δεν θα εισαι οκ? Μια μπαταρια διαρκει περιπου 15-20 λεπτα συνεχους κοπης, αναλογα το ζορι.
Για να κοψεις ενα κλαδι 15 εκ θες σαφως λιγοτερο απο 1 λεπτο.

Με 2 μπαταριες δεν θα εισαι οκ? Μια μπαταρια διαρκει περιπου 15-20 λεπτα συνεχους κοπης, αναλογα το ζορι.

Αναλόγως και το μηχάνημα κρατάει πολύ περισσότερο.
Εγώ το 40βολτο Ryobi που είχα με μία 4άρα μπαταρία έβγαζε δουλειά όχι αστεία και μια φορά έκοψα με λάμα 25άρα ολόκληρο δέντρο και η μπαταρία δεν ψόφησε!

Οπως είπε καί ο Νικόλας γιά πιό δυνατά εργαλεία και περισσότερο αυτονομία στά εργαλεία κήπου πρέπει να πάμε στά 36 - 40 volt,γιά νά γίνει σωστή δουλειά,πού είναι βέβαια πανάκριβα καί ασύμφορα.

Δημητρη μια 36βολτη μπαταρια των 4μαω δεν θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια απο μια 10βολτη της αντιστοιχης χωρητικοτητας.
Απλα η μια τροφοφοτει ενα αλυσοπριονο των 20εκ λαμας με μικροτερης ισχυος μοτερ και το αλλο ενα των 30-40εκ. λαμας.

Πρωινη παραλαβη αναλωσιμων.
2 κυλινδρικα γυαλοχαρτα 120grit για το τριβειο της bosch, ενα κοπτικο για το ρουτερ Trio της Dremel και ενα SDS καλεμι για λουκια.

33996505274_796affd351_c.jpg

Δημητρη μια 36βολτη μπαταρια των 4μαω δεν θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια απο μια 10βολτη της αντιστοιχης χωρητικοτητας.
Απλα η μια τροφοφοτει ενα αλυσοπριονο των 20εκ λαμας με μικροτερης ισχυος μοτερ και το αλλο ενα των 30-40εκ. λαμας.

ναι αλλά αν κόβουμε και με τα δύο αλυσοπρίονα τα ίδια ξύλα τα περισσότερα volt δε θα δώσουν περισσότερη αυτονομία αφού θα κουράζεται λιγότερο?

ναι αλλά αν κόβουμε και με τα δύο αλυσοπρίονα τα ίδια ξύλα τα περισσότερα volt δε θα δώσουν περισσότερη αυτονομία αφού θα κουράζεται λιγότερο?

Αν τα βαλεις και τα δυο να δουλευουν χωρις να κοβουν τιποτα (δεν θα κουραζονται), στην ιδια ωρα πιστευω οτι θα τελειωσουν οι μπαταριες. Για να γυρισει εστω στο ρελαντι το μεγαλο μοτερ, θελει και μεγαλυτερη ενεργεια.
Αυτο που δινει περισσοτερη αυτονομια ειναι η χωρητικοτητα και οχι τα volt τα οποια τροφοδοτουν με ενεργεια τα μοτερ.

Αν τα βαλεις και τα δυο να δουλευουν χωρις να κοβουν τιποτα (δεν θα κουραζονται), στην ιδια ωρα πιστευω οτι θα τελειωσουν οι μπαταριες. Για να γυρισει εστω στο ρελαντι το μεγαλο μοτερ, θελει και μεγαλυτερη ενεργεια.
Αυτο που δινει περισσοτερη αυτονομια ειναι η χωρητικοτητα και οχι τα volt τα οποια τροφοδοτουν με ενεργεια τα μοτερ.

Ποιος θα το κάνει αυτό Μιχάλη όμως;
Λόγω μεγαλύτερης ροπής του μεγαλύτερου αλυσοπρίονου οι κοπές που θα κάνει με την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας σε σχέση με το μικρό θα είναι πολύ περισσότερες (λιγότερη υπερφόρτωση).

H μεγαλυτερη ροπη για να δημιουργηθει εχει κοστος ενεργειας, δεν ειναι τσαμπα, εξυπνο παιδι εισαι τι μου λες τωρα.

δε διαφωνώ με το σκεπτικό σου, απλά δεν το κατανοώ με τη πρώτη ματιά

με λίγο google βρήκα αυτό

Rule 2: Lithium Ion Does Not Mean More Run Time
The run time (or number of holes drilled on a single battery charge) is determined by three factors:

1. Battery voltage

2. Battery capacity (amp-hour)

3. Efficiency of tool design

Increasing voltage, amp-hour or tool efficiency improves run time. NiCd and NiMH batteries range in capacity from 1.3Ah to 3.0Ah. In comparison, lithium ion batteries range from 1.1Ah to 3.0Ah.

Remember, amp-hour is only one factor in run time, just as the size of the gas tank is only one factor in how far a vehicle can drive on a tank of gas. The best measure of run time is how many holes are drilled or how many boards cut on a single battery charge. Applications per battery charge factor in voltage, capacity and the efficiency of the tool.

και απο κάτω

Rule 4: Higher Voltage Batteries Have More Power and Run Time
When selecting a cordless tool system, the best place to start is with voltage as it is the best indicator of overall power and run time. Higher voltage tools deliver more power and longer run time.

https://www.lowesforpros.com/articl...hium-ion-and-nicd-battery-benefits_a1475.html

Διαφωνω πληρως με το σκεπτικο οτι περισσοτερο βολταζ σημαινει περισσοτερη διαρκεια οπως υπονοει το παραπανω ποστ, εστω και εμμεσα.
Aλλο πραμα το efficiency του μοτερ, αλλο πραμα η χωρητικοτητα της μπαταριας και αλλο το βολταζ.

Δεν ισχυει ουτε στην θεωρια αλλα ουτε στην πραξη κατα τη γνωμη μου.
Ασχολουμαι με φακους led χρονια οπως επισης με 10βολτα και 18βολτα εργαλεια και σαφεστατα δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο.

Διαφωνω πληρως με το σκεπτικο οτι περισσοτερο βολταζ σημαινει περισσοτερη διαρκεια οπως υπονοει το παραπανω ποστ, εστω και εμμεσα.
Aλλο πραμα το efficiency του μοτερ, αλλο πραμα η χωρητικοτητα της μπαταριας και αλλο το βολταζ.

Ασχολουμαι με φακους led χρονια οπως επισης με 10βολτα και 18βολτα εργαλεια και σαφεστατα δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο.

Ακόμα και να μην ισχύει αυτό που λέω, είναι άλλοι 100 παράγοντες που παίζουν ρόλο (π.χ. efficiency, χρήση του μοτέρ κ.λπ.).
Άλλο το αλυσοπρίονο μπαταρίας με 40άρα λάμα και 18V και άλλο με 40άρα λάμα και 36V.

Εν πάσει περιπτώσει εγώ το σταματάω εδώ για να μην το σουπιάζουμε το θέμα δίχως λόγο και αιτία!

με βάση τη θεωρία το Ah μας δείχνει πόση ενέργεια έχει μία μπαταρία άρα και μόνο με αυτό θα κάναμε σύγκριση

νομίζω όμως ότι ένα 18v 1.2Ah θα βίδωνε πολύ περισσότερες βίδες απο ένα 12v 1.2Ah
(για να το απλοποιήσω βλ. λάμες/αλυσίδες κλπ)

βρήκα και βιντεάκι!
https://www.youtube.com/watch?v=67-OjTcUXQU

με βάση τη θεωρία το Ah μας δείχνει πόση ενέργεια έχει μία μπαταρία άρα και μόνο με αυτό θα κάναμε σύγκριση

νομίζω όμως ότι ένα 18v 1.2Ah θα βίδωνε πολύ περισσότερες βίδες απο ένα 12v 1.2Ah
(για να το απλοποιήσω βλ. λάμες/αλυσίδες κλπ)

βρήκα και βιντεάκι!

Ωραιο το βιντεακι αλλα που ακριβως λεει οτι οι δυο μπαταριες εχουν την ιδια χωρητικοτητα (Αω)?? :))