Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..
Απο ότι καταλαβαίνω ειναι για γυάλισμα αυτα σωστα; Εχουν δοκιμαστεί ή ειναι η πρωτη φορα; Επισης ποσο πήγαν τα μεταφορικά; Και κατι τελευταίο,δε ξερω αν ειμαι και σε λαθος κατηγορία,αλλα για γυάλισμα και ιδιαίτερα σε στυλο ποιο ειναι το καλυτερο για να αποκτήσει γυαλάδα αλλα και να κανει και προστατευτικό στρώμα;εγω δοκίμασα danish oil αλλα δε με ενθουσίασε.
Δεν έχω ιδέα πως χρησιμοποιείται το κερί, δεν το έχω ξανακάνει.
Για τα στυλό εγώ δοκίμασα αρκετές επιλογές, πολλές απ´αυτές έδιναν πολύ φιν'ιρισμα και γυάλισμα αλλά οι περισσότερες μετά από κάποιες ώρες ή μέρες δεν διατηρούσαν τη γυαλάδα και γινόταν πιο ματ. Εξακολουθούσαν όμως να είναι υπέροχα φινιρισμένα τα στυλο´, μάλιστα κάποιοι τα προτιμούσαν κιόλας έτσι.
Η καλύτερη λύση που βρήκα εγώ για γυαλάδα και διατήρηση της είναι συνδυασμός κυανοκρυσταλικής κόλλας με υγρή γομαλάκα. Είναι και ο πιό δύσκολος τρόπος όμως, κυρίως στο πέρασμα της κυανοκρυσταλικής.
Θα θείς πολλά video στο youtube για το πως γίνεται. Εγώ μετά το γυαλοχάρτισμα με 320 γυαλόχαρτο βάζω σ´ένα χαρτί κουζίνας μερικές σταγόνες κυανοκρυσταλικής και, χωρίς πολύ πίεση, την περνάω με πολύ γρήγορες κινήσεις για 3-4 δευτερόλεπτα.
μετά, μόλις η κόλλα στεγνώσει, γυαλοχαρτίζω με 400 grid απαλά να στρώσουν τυχόν μπιμπίκια της κόλλας. Αυτό μπορεί να χρειαστεί γίνει 2-3 φορές.
Μετά συνεχίζω το απαλό γυαλοχάρτισμα με νερό και grid 600-800...κι όσο πιο ψηλό έχεις.
Στο τέλος, αυτό που έκανες με την κυανοκρυσταλική, το κάνεις με υγρή γομαλάκα η οποία δημιουργεί ένα λεπτο στρώμα βερνίκιού, στεγνώνει αμέσως, κι όσα χέρια το περνάς τόσο γυαλίζει.
Προσοχή κι εδω´όμως γιατί κι αυτή κολλάει, μόλις δείς οτι δεν τσουλάει το χαρτί στο ξύλο, οτι δυσκολεύεται, το ξαναποτίζεις με γομαλάκα.
Αυτό κάνω εγώ... Δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος αλλά αυτόν ξέρω.