Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απο ότι καταλαβαίνω ειναι για γυάλισμα αυτα σωστα; Εχουν δοκιμαστεί ή ειναι η πρωτη φορα; Επισης ποσο πήγαν τα μεταφορικά; Και κατι τελευταίο,δε ξερω αν ειμαι και σε λαθος κατηγορία,αλλα για γυάλισμα και ιδιαίτερα σε στυλο ποιο ειναι το καλυτερο για να αποκτήσει γυαλάδα αλλα και να κανει και προστατευτικό στρώμα;εγω δοκίμασα danish oil αλλα δε με ενθουσίασε.

Περι τα 7,5 ευρω το πακετο με τα μεταφορικα κοστισαν.
Ειναι οντως για τελικο φινιρισμα στα ξυλα.
Λογικα θα κανουν για στυλο.
Εκει πολλα παιδια χρησιμοποιουν κυανοακρυλικη κολλα και μετα γυαλισμα με πολυ πολυ ψιλο γυαλοχαρτο εως 12000 grit.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απο ότι καταλαβαίνω ειναι για γυάλισμα αυτα σωστα; Εχουν δοκιμαστεί ή ειναι η πρωτη φορα; Επισης ποσο πήγαν τα μεταφορικά; Και κατι τελευταίο,δε ξερω αν ειμαι και σε λαθος κατηγορία,αλλα για γυάλισμα και ιδιαίτερα σε στυλο ποιο ειναι το καλυτερο για να αποκτήσει γυαλάδα αλλα και να κανει και προστατευτικό στρώμα;εγω δοκίμασα danish oil αλλα δε με ενθουσίασε.

Δεν έχω ιδέα πως χρησιμοποιείται το κερί, δεν το έχω ξανακάνει.
Για τα στυλό εγώ δοκίμασα αρκετές επιλογές, πολλές απ´αυτές έδιναν πολύ φιν'ιρισμα και γυάλισμα αλλά οι περισσότερες μετά από κάποιες ώρες ή μέρες δεν διατηρούσαν τη γυαλάδα και γινόταν πιο ματ. Εξακολουθούσαν όμως να είναι υπέροχα φινιρισμένα τα στυλο´, μάλιστα κάποιοι τα προτιμούσαν κιόλας έτσι.
Η καλύτερη λύση που βρήκα εγώ για γυαλάδα και διατήρηση της είναι συνδυασμός κυανοκρυσταλικής κόλλας με υγρή γομαλάκα. Είναι και ο πιό δύσκολος τρόπος όμως, κυρίως στο πέρασμα της κυανοκρυσταλικής.
Θα θείς πολλά video στο youtube για το πως γίνεται. Εγώ μετά το γυαλοχάρτισμα με 320 γυαλόχαρτο βάζω σ´ένα χαρτί κουζίνας μερικές σταγόνες κυανοκρυσταλικής και, χωρίς πολύ πίεση, την περνάω με πολύ γρήγορες κινήσεις για 3-4 δευτερόλεπτα.
μετά, μόλις η κόλλα στεγνώσει, γυαλοχαρτίζω με 400 grid απαλά να στρώσουν τυχόν μπιμπίκια της κόλλας. Αυτό μπορεί να χρειαστεί γίνει 2-3 φορές.
Μετά συνεχίζω το απαλό γυαλοχάρτισμα με νερό και grid 600-800...κι όσο πιο ψηλό έχεις.
Στο τέλος, αυτό που έκανες με την κυανοκρυσταλική, το κάνεις με υγρή γομαλάκα η οποία δημιουργεί ένα λεπτο στρώμα βερνίκιού, στεγνώνει αμέσως, κι όσα χέρια το περνάς τόσο γυαλίζει.
Προσοχή κι εδω´όμως γιατί κι αυτή κολλάει, μόλις δείς οτι δεν τσουλάει το χαρτί στο ξύλο, οτι δυσκολεύεται, το ξαναποτίζεις με γομαλάκα.
Αυτό κάνω εγώ... Δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος αλλά αυτόν ξέρω.

Ωωωωωωωραίος ο μάστορας !

Τώρα εμείς πρέπει να φτιάξουμε τον στόχο στον τόρνο δηλαδή ? !!!

το ταμπλο του στοχου οπως το ειχα φτιαξει πριν 45 χρονια
την εποχη που γινοντουσαν δυνατες μαχες

παραμενει σταθερο αλλα σε αλλο σπιτι πλεον
μαλλον χρειαζεται ενα καινουργιο με πορτακια
αλλα δεν υπαρχουν οι δυνατοτητες ...

DSC_3523.jpg

Κοίτα σύμπτωση...
Σήμερα συζητούσα με τον Κυρ ακριβώς αυτό, τα πολύ μακρυά τρυπάνια και που θα τα βρώ.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν έχω ιδέα πως χρησιμοποιείται το κερί, δεν το έχω ξανακάνει.
Για τα στυλό εγώ δοκίμασα αρκετές επιλογές, πολλές απ´αυτές έδιναν πολύ φιν'ιρισμα και γυάλισμα αλλά οι περισσότερες μετά από κάποιες ώρες ή μέρες δεν διατηρούσαν τη γυαλάδα και γινόταν πιο ματ. Εξακολουθούσαν όμως να είναι υπέροχα φινιρισμένα τα στυλο´, μάλιστα κάποιοι τα προτιμούσαν κιόλας έτσι.
Η καλύτερη λύση που βρήκα εγώ για γυαλάδα και διατήρηση της είναι συνδυασμός κυανοκρυσταλικής κόλλας με υγρή γομαλάκα. Είναι και ο πιό δύσκολος τρόπος όμως, κυρίως στο πέρασμα της κυανοκρυσταλικής.
Θα θείς πολλά video στο youtube για το πως γίνεται. Εγώ μετά το γυαλοχάρτισμα με 320 γυαλόχαρτο βάζω σ´ένα χαρτί κουζίνας μερικές σταγόνες κυανοκρυσταλικής και, χωρίς πολύ πίεση, την περνάω με πολύ γρήγορες κινήσεις για 3-4 δευτερόλεπτα.
μετά, μόλις η κόλλα στεγνώσει, γυαλοχαρτίζω με 400 grid απαλά να στρώσουν τυχόν μπιμπίκια της κόλλας. Αυτό μπορεί να χρειαστεί γίνει 2-3 φορές.
Μετά συνεχίζω το απαλό γυαλοχάρτισμα με νερό και grid 600-800...κι όσο πιο ψηλό έχεις.
Στο τέλος, αυτό που έκανες με την κυανοκρυσταλική, το κάνεις με υγρή γομαλάκα η οποία δημιουργεί ένα λεπτο στρώμα βερνίκιού, στεγνώνει αμέσως, κι όσα χέρια το περνάς τόσο γυαλίζει.
Προσοχή κι εδω´όμως γιατί κι αυτή κολλάει, μόλις δείς οτι δεν τσουλάει το χαρτί στο ξύλο, οτι δυσκολεύεται, το ξαναποτίζεις με γομαλάκα.
Αυτό κάνω εγώ... Δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος αλλά αυτόν ξέρω.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Κάποια συγκεκριμένη πρόταση αγοράς για κόλλα και για υγρή γομαλάκα έχουμε??

Τρυπανάρα 35cm με 4.5ευρώ...

Σήμερα τυχαία βρήκα πόσο κάνει στην Ινδία (για παραγγελία 100+ τεμαχίων) η πλάνη που αγόρασα από το leroy με 10,-
100Rs περίπου 1,30... Στο γαλλικό leroy την ίδια πλάνη την έχουν 6,75.

Υγρή γομαλάκα πήρα από Art-Time στην Ηπείρου 5, απέναντι απ´ το Μουσείο.
Κυανοακρυλική μπορείς να βρείς παντού, εγώ είχα πάρει μία Titebonde από τον Φράγκο στην Αθηνάς αλλά δεν είναι ανάγκη να πάρεις τόσο ακριβή κόλλα.

Κοίτα σύμπτωση...
Σήμερα συζητούσα με τον Κυρ ακριβώς αυτό, τα πολύ μακρυά τρυπάνια και που θα τα βρώ.

Μακρυυυυυυυ τρυπάνι????
Εφτασεεεε!!!!

Τα έχω σετ καμία διετία και σήμερα αξιώθηκα να τα χρησιμοποιήσω σε κατασκευή πρώτη φορά.

20180122_172318.jpg

Κυανοακρυλική μπορείς να βρείς παντού, εγώ είχα πάρει μία Titebonde από τον Φράγκο στην Αθηνάς αλλά δεν είναι ανάγκη να πάρεις τόσο ακριβή κόλλα.

Έχει στο Jubo πάμφθηνη κυανοακρυλική κόλλα & κάνει πολύ καλή δουλειά.

Γιατι να παρεις ετοιμη γομαλακα; Με 6 το σακουλακι και 95αρι οινοπνευμα με κοστος 2 τα 150ml φτιαχνεις και πιο φρεσκια και πιο φτηνη γομαλακα.

Οτι θες κάνεις. Απλά εγώ προτίμησα να πάρω την έτοιμη αφού δεν έχω ξαναφτιάξει, κι επειδή το κόστος είναι μικρό.

Οτι θες κάνεις. Απλά εγώ προτίμησα να πάρω την έτοιμη αφού δεν έχω ξαναφτιάξει, κι επειδή το κόστος είναι μικρό.
Μισο λιτρο με 9 εφτιαξα πριν τρεις μερες. Σημερα ειδα οτι εχει διαλυθει και ειναι ετοιμη για φιλτραρισμα. Το δυσκολο δεν ειναι να την φτιαξεις, αλλα να πετυχεις την τεχνική βαψιματος. Ακομη δεν την κατεχω...

Πως την εφαρμοζεις την ετοιμη;

Απλά βρέχω ένα χαρτί κουζίνας και περνάω το ξύλο την ώρα που περιστρέφεται. Μόλις αρχίζει να μην γλυστράει άνετα, σημάδι οτι στεγνώνει, ρίχνω ξανά στο χαρτί και συνεχίζω μέχρι το αποτέλεσμα να με ικανοποιεί.
Απλά πράγματα, όχι μπάλες κλπ.

Ας γράψω και εγώ στις παραλαβές που γράφω σπανίως... :-P

Μικρή πχιοτική πρασινοκίτρινη παραλαβή σήμερις...

Είναι μια βασούλα της proxxon που δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το περιστροφικό πολυεργαλείο ως βυθιζομενο ρούτερ και ως κατακόρυφο δραπανάκι. Αν προσέξετε μάλιστα έχει στο άνω μέρος του πέλματος ένα αυλάκι σχήματος V όπου μπορεί να στηριχθεί κάποιο κυλινδρικό μικροαντικείμενο, ώστε να τρυπηθεί κάθετα. Περιλαμβάνει επίσης παράλληλο οδηγό, καθώς και οδηγό-διαβήτη για χάραξη κύκλων. Όλο αλουμινένιο και στιβαρότατο, παρά το μικροσκοπικό μέγεθός του. Μακάρι να με βολέψει για τις κατασκευές που το θέλω.
Η αγορά έγινε από το toolstore.gr στα 32 .

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk