Tι παραλάβαμε σήμερα..

Aν αυτη η κυανοακριλικη εχει ελαστικοτητα και δεν σπαει, τοτε η τιμη της ειναι οντως πολυ καλη! Καλορικη Κωστα.

Παραλαβη πρωτης δοσης καλουπιων για υγρο γυαλι απο διαφορους πωλητες στο ebay. H δευτερη δοση ερχεται απο αμαζον γερμανιας.

40197538775_ef24e59ce7_c.jpg

Να δουμε τι θα πρωτοεγκλωβισουμε στα τοσα καλουπια :flipout:

Έχω παραλάβει & εγώ το υγρό γυαλί της Mercola αλλά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ καθόλου. Οι όποιες πληροφορίες σου (ειδικά για την αναλογία ανάμειξης) θα είναι ευεργετικές κυρ Μιχάλη.

καλορίζικα και καλές εργασίες παιδιά.

Κώστα που την ανακάλυψες αυτή τη κόλα ; είσαι ευχαριστημένος ;

Μιχάλη δεν υπάρχουν ποιο μεγάλα καλούπια ; 50cm ή και παραπάνω για να φτιάξεις κάτι με μεγάλη επιφάνεια ;

Aυτα ειναι τα μεγαλυτερα που βρηκα αλλα σιγουρα δεν χρειαζονται μεγαλυτερα.
Το υγρο γυαλι ειναι κυριως για κοσμηματα και αλλα διακοσμητικα εργα τα οποια ειναι μικρα σε διαστασεις.

50 εκατοστα καλουπι χρειαζεται 2-3 λιτρα υγρο γυαλι για να γεμισει, ισως και παραπανω αναλογα και το υψος το καλουπιου.

Γιώργο την κόλλα αυτήν την χρησιμοποιώ κάνα 4μηνο τώρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά ρε φίλε σχεδόν 2πλασίασε την τιμή αγοράς της ο προμηθευτής.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Tην πλάνη του lidl.

Για 30 ευρώ μου φάνηκε καλή ευκαιρία.

Αύριο εντυπώσεις.

Άριστα έπραξες! :grandpa:
Κάποια στιγμή θα δώσεις άλλα λίγα, 8-10 € νομίζω, και θα πάρεις ένα ζευγάρι μαχαίρια της Bosch και θα είσαι Jet.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Έχω παραλάβει & εγώ το υγρό γυαλί της Mercola αλλά δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ καθόλου. Οι όποιες πληροφορίες σου (ειδικά για την αναλογία ανάμειξης) θα είναι ευεργετικές κυρ Μιχάλη.

60:40 το γραφει και επανω!

Σε διαφανο δε το εχω χρησιμοποιησει μονο για να δω διαυγεια.

Σήμερα παρέλαβα το τσόκ για τον ξυλότορνο.
Δεν πρόλαβα να δώ κάτι ουσιαστικό, μόνο μια πολύ γρήγορη, οπτική κυρίως, επιθεώρηση.
Αρχική εντύπωση καλή. Δεν τρελάθηκα αλλά μου φάνηκε ΟΚ. Σε σχέση με το παλιό μο, με τις συγκεκριμένες σιαγόνες, έχει μαγαλύτερο άνοιγμα γύρω στους 2 πόντους περίπου. Αυτό απ´τη μία είναι πλεονέκτημα, πιάνεις πιο μεγάλα αντικείμενα, γύρω στους 9 πόντους, αλλά δεν μπορείς να πιάσεις κάτι μικρότερο από 5,5 πόντους.
Στα αρνητικά του το οτι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο άνοιγμα των σιαγόνων γιατί δεν υπάρχει τέρμα, αν το παρακάνεις οι σιαγόνες θα πέσουν. Η διαδικασία να ξαναμπο´θν στο σπείρωμα δεν είναι κα´τι το ιδιαίτερο αλλά χρειάζεται προσοχή, πρέπει να μπούν με τη σειρά γιατί αλλιώς θα ανοιγοκλείνουν παράκεντρα.
Σαν ποιότητα κατασκευής δείχνει καλό, το παλιό όμως κι εδώ δείχνει λίγο καλύτερο. Θέλω να δοκιμάσω όταν μπορέσω κάποια στιγμή πάνω στη δουλειά και το σφίξιμο των σιαγόνων, γιατί καλό το σύστημα του ενός εργαλείου αντί για δυό μανέλες αλλά από δύναμη σφιξίματος και σιγουριά δεν αισθάνομαι τόσο πολύ άνετα όσο με τις μανέλες. Αν αυτή τη στιγμή έπρεπε να κρατήσω μόνο το ένα απ´τα δύο μάλλον θα κράταγα το μικρότερο με τις μανέλες. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια, ίσως να το λέω αυτό και λόγω συνήθειας, απλά αυτή είναι η αίσθησή μου.
Όλα αυτά βέβαια μένει να απαληθευθούν στην πράξη.

Attachments

• 30.jpg
    30.jpg
    283.3 KB · Views: 183
  • 31.jpg
    31.jpg
    282.9 KB · Views: 183
  • 32.jpg
    32.jpg
    246.8 KB · Views: 182
  • 33.jpg
    33.jpg
    219.3 KB · Views: 182
Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

60:40 το γραφει και επανω!

Σε διαφανο δε το εχω χρησιμοποιησει μονο για να δω διαυγεια.

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η προσωρινή διαύγεια αλλά αντοχή στο χρόνο. Φοβάμαι οτι αυτή είναι ρυτίνη για βιομηχανικές κατασκευές περισσότερο όπως η Sika που πήρα κι εγώ.

33ee6588cdd559a575d089e082b6fb6aad562c9a.jpg

Last edited:
Λοιπόν κύριοι, μόλις δοκίμασα την πλάνη τους Lidl (parkside).

Ενθουσιάστηκα!!!!!

Κάνει εξαιρετική δουλειά!

Ενθουσιάστηκα!!!!!

Καλά πλανίσματα ...Όταν χαλάσουν τα μαχαίρια από την μία πλευρά γυρίζουν ανάποδα και ξαναχρησιμοποιούνται ...μετά πάρε μαχαίρια bosch

ΓŽβ€ΊΓŽΒ¬ΓŽΒΌΓŽΒ΅Γβ€š ΓŽΒ ΓŽΒ»ΓŽΒ¬ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š.jpg

Ευχαριστώ Νίκο!

Πολύ την χάρηκα την πλάνη... κάνει φανταστική δουλειά.

Και η τιμή ήταν απίστευτη...

Ενθουσιάστηκα!!!!!

Καλοδούλευτη!
Πέρασα από τα Lidl το πρωί, την είδα αλλά αντιστάθηκα...Πήρα βέβαια το κατιτίς μου αλλά στην πλανη αντιστάθηκα αν και σίγουρα χρειάζεται.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σου έβαλα και ποια είναι ...εγώ τα έχω πάρει αλλά ακόμα δεν τα έχω βάλει έχει τα δικά της επάνω.

Να πας να την πάρεις Κώστα είναι χρήσιμο εργαλείο αν δεν έχεις πλάνη-ξεχονδριστήρα.

Last edited by a moderator:
Να πας να την πάρεις Κώστα είναι χρήσιμο εργαλείο αν δεν έχεις πλάνη-ξεχονδριστήρα.
Όχι Νίκο δεν έχω και ειλικρινά δεν ξέρω πως και αντιστάθηκα.Πλανη δεν έχω δουλέψει ποτε αλλά ήδη ήρθαν 2-3 περιπτώσεις στο μυαλό μου που θα εκανα την δουλειά που ήθελα πιο ευκολα σε κατασκευές πορτας-παραθύρων αν την είχα.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δυστυχως αυτο το 100:60 της Μercola μπερδευει λιγο την κατασταση σε σχεση με αλλες μαρκες (πολυ ακριβοτερες και σε μικροτερες ποσοτητες) που ειναι 1 προς 1 και μπορεις να κανεις μιγμα ευκολα, ακομα και με το 'ματι', χωρις ζυγαρια.

Στο δικο μας υγρο γυαλι πρεπει να βαλεις ενα ποτηρακι πανω σε μια ζυγαρια και να μηδενισεις το βαρος.
Μετα ριχνεις οσο υγρο γυαλι Α νομιζεις και βλεπεις τα γραμμαρια,. Μετα ριχνεις τον καταλυτη Β πολλαπλασιαζοντας σε ενα κομπιουτερακι την ποσοτητα σε γραμμαρια του υγρου Α που εριξες επι 0.6. Δηλαδη αν βαλεις 10γρ απο Α, πρεπει να βαλεις 10χ0.6=6γρ απο το Β.

Βεβαια το καλο ειναι να ξερεις εξ'αρχης ποσα γραμμαρια θελεις για μια κατασκευη.
Σε αυτη την περιπτωση, για παραδειγμα εαν μια κατασκευη θελει 12 γραμμαρια υγρου γυαλιου, πρεπει να υπολογισεις οτι θελεις 12χ0.625Α (7.5γρ) και 12χ0.375Β (4.5γρ).

Εγω ολα αυτα τα στοιχεια τα εχω γραψει πανω στα κουτακια. Δεν εχω καταληξει στο τι ακριβως συνεργα χρειαζονται και για την σωστη και ευκολη μιξη και για την χυτευση, ακομα και για το καθαρισμα των καλουπιων και εργαλειων.

Ολα αυτα θα τα τσεκαρω συντομα και θα τα περιγραψω.