Σήμερα παρέλαβα το τσόκ για τον ξυλότορνο.
Δεν πρόλαβα να δώ κάτι ουσιαστικό, μόνο μια πολύ γρήγορη, οπτική κυρίως, επιθεώρηση.
Αρχική εντύπωση καλή. Δεν τρελάθηκα αλλά μου φάνηκε ΟΚ. Σε σχέση με το παλιό μο, με τις συγκεκριμένες σιαγόνες, έχει μαγαλύτερο άνοιγμα γύρω στους 2 πόντους περίπου. Αυτό απ´τη μία είναι πλεονέκτημα, πιάνεις πιο μεγάλα αντικείμενα, γύρω στους 9 πόντους, αλλά δεν μπορείς να πιάσεις κάτι μικρότερο από 5,5 πόντους.
Στα αρνητικά του το οτι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο άνοιγμα των σιαγόνων γιατί δεν υπάρχει τέρμα, αν το παρακάνεις οι σιαγόνες θα πέσουν. Η διαδικασία να ξαναμπο´θν στο σπείρωμα δεν είναι κα´τι το ιδιαίτερο αλλά χρειάζεται προσοχή, πρέπει να μπούν με τη σειρά γιατί αλλιώς θα ανοιγοκλείνουν παράκεντρα.
Σαν ποιότητα κατασκευής δείχνει καλό, το παλιό όμως κι εδώ δείχνει λίγο καλύτερο. Θέλω να δοκιμάσω όταν μπορέσω κάποια στιγμή πάνω στη δουλειά και το σφίξιμο των σιαγόνων, γιατί καλό το σύστημα του ενός εργαλείου αντί για δυό μανέλες αλλά από δύναμη σφιξίματος και σιγουριά δεν αισθάνομαι τόσο πολύ άνετα όσο με τις μανέλες. Αν αυτή τη στιγμή έπρεπε να κρατήσω μόνο το ένα απ´τα δύο μάλλον θα κράταγα το μικρότερο με τις μανέλες. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια, ίσως να το λέω αυτό και λόγω συνήθειας, απλά αυτή είναι η αίσθησή μου.
Όλα αυτά βέβαια μένει να απαληθευθούν στην πράξη.