Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

280 Με μεταφορικα
Όσο και να είμαι υπέρ της στήριξης των ελληνικών καταστημάτων,όταν πχ στην metabo που πήρες Νεκτάριε η διαφορά είναι 150 και με τα μεταφορικά μεσα,λυπάμαι πατρίδα αλλά θα πάρω από εξωτερικό.δυστηχως οι διαφορές στις τιμές,ειδικά σε ακριβά μηχανήματα-εργαλεία,είναι μεγάλες.Καλοδουλευτη και πάλι Νεκτάριε!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπορει να την πηρε χωρις ΦΠΑ, σαν επαγγελματιας.

Αυτο βεβαια δεν αναιρει το γεγονος οτι πολλα προιοντα πωλουνται με πολυ μεγαλο ποσοστο κερδους που πολλες φορες αγγιζει το οριο της αισχροκερδιας. Ειναι τουλαχιστον περιεργο το γεγονος οτι ορισμενα προιοντα εχουν την ιδια ακριβως (υψηλη) τιμη σε ολα τα μαγαζια...

Και το φαινομενο βεβαια δεν ειναι τωρινο, πιο παλια ηταν ακομα χειροτερα.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Mπορει να την πηρε χωρις ΦΠΑ, σαν επαγγελματιας.

Αυτο βεβαια δεν αναιρει το γεγονος οτι πολλα προιοντα πωλουνται με πολυ μεγαλο ποσοστο κερδους που πολλες φορες αγγιζει το οριο της αισχροκερδιας. Ειναι τουλαχιστον περιεργο το γεγονος οτι ορισμενα προιοντα εχουν την ιδια ακριβως (υψηλη) τιμη σε ολα τα μαγαζια...

Και το φαινομενο βεβαια δεν ειναι τωρινο, πιο παλια ηταν ακομα χειροτερα.
Οχι ειναι η τιμη που την αγορασεις απο Γερμανια με ΦΠΑ και μεταφορικα, οταν εδω στην Ελλαδα ο επαγγελματιας θα την αγορασει χωρις ΦΠΑ 325 + μεταφορικα...

Εχω την εντυπωση οτι την ζημια την κανουν πολλες φορες οι αντιπροσωπιες. Δεν ξερω σε τι ποσοστο στα εργαλεια, αλλα σε αλλα προιοντα ( ηλεκτρονικα ειδη , αυτοκινητα) γινεται χωρις προφανη λογο.

Όντως Μιχάλη τώρα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα..όχι ότι οι τιμές είναι ανταγωνιστικες εδώ στην Ελλάδα απλά λόγω του ίντερνετ και της εξοικείωσης πάρα πολύ κόσμου με τις αγορες μέσο αυτού,αναγκάστηκαν να μείωσουν την αισχροκερδια.
Απλά όταν έχεις συνηθίσει να πουλάς χρόνια με ένα καπέλο κέρδους(μεγαλο),δύσκολα δέχεσαι να το μειώσεις.
Τώρα όταν ακούω από επιχειρηματιες να λένε ότι ανέβηκαν όλα τα έξοδα τους,το ΦΠΑ κτλ. απλά αναρωτιέμαι πιο παλιά που ήταν όλα πιο κάτω από εισφορές και ΦΠΑ κτλ γιατί πουλούσαν πιο ακριβά από τώρα.
Πως γίνεται ένας ιδιώτης να αγοράζει πιο φτηνά από ένα έμπορο που κάνει εισαγωγή και επειδή εισάγει ποσότητα αγοράζει και σε πολύ καλύτερη τιμή ανά μονάδα.
Όσο για το τελευταίο που είπες,απλά εδώ σαν υγιή ανταγωνισμό αντιλαμβανονται την υψηλότερη τιμή μάλλον και όχι την χαμηλότερη που θα χάλαγε την πιάτσα.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδουλευτη Νεκταριε. Δωρο του υιου ειναι για τα "καλως σας βρηκα";

Ειναι τουλαχιστον περιεργο το γεγονος οτι ορισμενα προιοντα εχουν την ιδια ακριβως (υψηλη) τιμη σε ολα τα μαγαζια...

Μην σε παραξενευει, γιατι πολλες φορες ο αντιπροσωπος-εισαγωγεας ή ακομα και το εργοστασιο, υποχρεωνουν τους μεταπωλητες σε στανταρ τιμες στο ιντερνετ, με απειλη την διακοπη συνεργασιας.
Οταν βεβαια σαν επαγγελματιας τους πεις οτι στο "ταδε σαιτ" του εξωτερικου ή στο "δεινα" σαιτ το δηθεν ελληνικο εχει τετοια τιμη που δεν βγαινεις εσυ να την πουλησεις βαση της αγορας σου (τιμη που σου κανουν), τοτε η απαντηση ειναι ειτε οτι αυτος που πουλαει ανηκει σε ενα ομιλο μεγαλο ο οποιος κανει μεγαλους τζιρους και εχει αλλη τιμη, ειτε οτι η τιμη για Ελλαδα ειναι αυτη, και αμα σου αρεσει.

Καποτε ειχα παραπονεθει σε ενα γερμανο για κατι παρομοιο, και μου απαντησε κοφτα, οτι δεν τον ενδιαφερει αν υπαρχει κριση. Στους "υπολοιπους" πουλαει στις ιδιες τιμες (σιγα μην), και δεν θα δωσει τιμες Αφρικης σε ευρωπαικη χωρα.

Ακομα και το ιδιο ακριβως αντικειμενο, απο τον ιδιο ακριβως παγκοσμιο προμηθευτη, εχει διαφορετικη τιμη αγορας απο τον αντιπροσωπο στην Ελλαδα, στην Ιταλια και την Γερμανια. Και μιλαμε για τεραστιο εργοστασιο (στασια).
Εχω δει σε αποδειξη να πουλιεται απο το επισημο αντιπροσωπο της Ιταλιας λιανικη, περιπου οσο αγοραζει ο αντιπροσωπος της Ελλαδας.

Ναι υπαρχει και αισχροκερδια, αλλα ο τελικος σκοπος των "απεξω" ειναι να βγαλουν εκτος παιχνιδιου τους μεσα. Μετα θα παμε στην απαντηση που μου εδωσε μια "εταιρια" οταν εξαληφθηκε "ο ανταγωνισμος".
Τι νομισες, 4 ειμαστε, μπορουμε καλλιστα να συνεννοηθουμε μεταξυ μας !!!

Κολλητηράκιον κ λοιπά από το Lidl.

Καλούλι φαίνεται το κολλητηράκι.

Εγώ δεν βγήκα μαγνητικές μπάρες & πήρα μπάρες δημητριακών !

Last edited by a moderator:
Καλημέρα συνονόματε!
Το πήρα και εγώ το κολητηρακι και μερικά κοκοψινια..
8d7dc789f9fb2d5b8b3ba5045f5153f5.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλούλι φαίνεται το κολλητηράκι.
Λίγο που το δοκίμασα φαίνεται μια χαρά!!
Φτάνει θερμοκρασία κόλλησης πάρα πολύ γρήγορα και είναι μικρό,βολικό και ελαφρύ.
Μια χαρά για δουλειές μικρής έκτασης φαντάζομαι(δεν ξέρω πόση ώρα αντέχει η μπαταρία) χωρίς το καλώδιο του ρεύματος που έχει το σταθερό να σε ενοχλεί.

Υπερβολές καταναλωτικές !!! Ακόμα και εγώ που είμαι fan δεν υποκύπτω :grinning-smiley-043
Πείτε μου που εμποδίζει το καλώδιο ??? Αν είναι να τρέξω και εγώ να το πάρω. Στον πάγκο δεν θα κολλήσεις ??? Θα πάρεις το κολλητήρι να τρέχεις στα χωράφια ?? -bye-

Υπερβολές καταναλωτικές !!! Ακόμα και εγώ που είμαι fan δεν υποκύπτω :grinning-smiley-043
Πείτε μου που εμποδίζει το καλώδιο ??? Αν είναι να τρέξω και εγώ να το πάρω. Στον πάγκο δεν θα κολλήσεις ??? Θα πάρεις το κολλητήρι να τρέχεις στα χωράφια ?? -bye-
Νίκο εγώ που ασχολούμαι και με τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στο αυτοκίνητο μου και χρησιμοποιώ το κολητηρι αρκετά,πίστεψέ με όταν είμαι χωμένος κάτω από το ταμπλό,το καλώδιο με ενοχλεί και ακόμα είναι ευκολία για τέτοιες περιπτώσεις αυτό το μικρό χωρίς καλωδιο που για να έχω το σταθερο κολητηρι στην πυλωτή πρέπει να έχω και μπαλαντεζα.
Δεν το ήθελα για τον πάγκο αλλά δεν νομίζω αν κάνει καλά την δουλειά του να ξαναβγαλω το σταθερό.το ίδιο γίνεται και με τα δραπανα ρεύματος.οσοι έχετε μπαταρίας ποιος έχει σαν πρώτη επιλογή να πιάσει πρώτα αυτό με το καλώδιο?

Αλλα ΑΝ σου τυχει να πρεπει να κολλησεις στο χωράφι...???

(Συμφωνω μαζι σου ειδικά για εμένα που αυτο με το καλωδιο δεν του εχω ανοιξει καν την συσκευασια... χαχαχαχαχα)

Παντως πιστευω οτι κατι τετοιο ΙΣΩΣ ειναι εξυπηρετικό αν θελεις να κολλησεις κατι που δεν θα πρεπει να το βγαλεις και να το πας στον παγκο...τι θα ειναι αυτο δεν ξερω αλλα ολο και κατι θα ειναι...

Νίκο εγώ που ασχολούμαι και με τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στο αυτοκίνητο μου και χρησιμοποιώ το κολητηρι αρκετά,πίστεψέ με όταν είμαι χωμένος κάτω από το ταμπλό,το καλώδιο με ενοχλεί και ακόμα είναι ευκολία για τέτοιες περιπτώσεις αυτό το μικρό χωρίς καλωδιο που για να έχω το σταθερο κολητηρι στην πυλωτή πρέπει να έχω και μπαλαντεζα.

Σε αυτή την περίπτωση έπραξες σωστά κυρίως όχι γιατί δεν έχεις μπαλαντέζα αλλά γιατί χωμένος κάτω από το ταμπλό το κολλητήρι με το καλώδιο καίει συνέχεια και δεν τολμάς να το ακουμπήσεις πουθενά... ενώ με το μπαταρίας πατάς τον διακόπτη και καίει. Οπότε για την περίπτωση σου ...ανακαλώ !!! :worshippy:

Παιδες, εκτος απο ειδικες περιπτωσεις, τα καλωδια και το ρευμα περιοριζονται πλεον για τα εργαλεια παγκου.
Ειναι ευλογια να μην εχεις καλωδια (ιδιως για καποιον που μαστορευει συχνα), ακομα και στον παγκο, ας υπαρχει πριζα κοντα.

Ακομα και για το κολλητηρι, το να απλωνεις το καλωδιο πανω στον παγκο και να ερπεται σαν πεινασμενο φιδι, ειναι σπασιμο.

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα νά είναι συνάδελφοι,καλά μαστορέματα-δημιουργίες.

Παιδες, εκτος απο ειδικες περιπτωσεις, τα καλωδια και το ρευμα περιοριζονται πλεον για τα εργαλεια παγκου.
Ειναι ευλογια να μην εχεις καλωδια (ιδιως για καποιον που μαστορευει συχνα), ακομα και στον παγκο, ας υπαρχει πριζα κοντα.

Ακομα και για το κολλητηρι, το να απλωνεις το καλωδιο πανω στον παγκο και να ερπεται σαν πεινασμενο φιδι, ειναι σπασιμο.

Σωστά ..... εκτός αυτού ....τόσες μπαταρίες και φορτιστές ...τι να τα κάνει κάποιος αν δεν τα χρησιμοποιεί :flipout::flipout:-bye-

Προετοιμάζομαι για καινούρια projects κι έκανα μερικές προμήθειες...
Την υγρή σιλικόνη την πήρα από τον Ανδρέου στην Πειραιώς 27 μαζί με τον καταλύτη και είναι διάφανη.
Αρχικά σκέφτηκα να πάρω την κεραμιδί που αντέχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μπορείς να χυτεύσεις ακόμα και λυωμένο μέταλο, και βγάζει και πιό λεπτομερή αντίγραφα, στην περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί για ψιλοαντικείμενα με υπερβολική λεπτομέρεια. Είχε όμως σχεδόν διπλή τιμή κι έτσι είπα να ξεκινήσω απ´ τα απλά πρώτα και βλέπωντας και κάνωντας...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    293.6 KB · Views: 142
Τώρα που το λές δεν είναι άσχημη ιδέα... Καλούπι σιλικόνης και μετά υγρό γυαλί...
Ωραία θα βγούν.