Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Tι παραλαβαμε σημερα..

ευχαριστω διαβολικε !!! ειναι γωνιακοι σφιχτηρες.

Re: Απάντηση: Tι παραλαβαμε σημερα..

ευχαριστω διαβολικε !!! ειναι γωνιακοι σφιχτηρες.

Α πολύ ωραία, πρέπει να πάρω και εγώ από αυτούς!!! Αύριο που θα πεταχτώ στα leroy merlin θα πάω να τους δω αν είναι!

ναι απο λεροι τους πηρα 4.5 ευρω το κομματι.

Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

To Diaxyl σαν βερνικι εμποτισμου για εμενα ειναι μια πληρη αποτυχια, δυστηχως εχω ηδη δυο τενεκεδακια απο αυτο. Περασα ενα χερι τον παγκο εργασιας που εφτιαξα και οταν αργοτερα χρειαστηκα να αλλαξω λιγο τις διαστασεις εκοψα μερικα ξυλα. Διαπιστωσα οτι δεν ειναι σε καμια περιπτωση βερνικι εμποτισμου, αλλα ενα χρωμα ξυλου. Δεν εμποτισε ΚΑΘΟΛΟΥ. Και δεν αναφερομαι να εχει εμποτισει 2-3 η παραπανω χιλιοστα μεσα στο ξυλο, δεν μπηκε καθολου μεσα, μονο στην επιφανεια.

To Diaxyl σαν βερνικι εμποτισμου για εμενα ειναι μια πληρη αποτυχια, δυστηχως εχω ηδη δυο τενεκεδακια απο αυτο. Περασα ενα χερι τον παγκο εργασιας που εφτιαξα και οταν αργοτερα χρειαστηκα να αλλαξω λιγο τις διαστασεις εκοψα μερικα ξυλα. Διαπιστωσα οτι δεν ειναι σε καμια περιπτωση βερνικι εμποτισμου, αλλα ενα χρωμα ξυλου. Δεν εμποτισε ΚΑΘΟΛΟΥ. Και δεν αναφερομαι να εχει εμποτισει 2-3 η παραπανω χιλιοστα μεσα στο ξυλο, δεν μπηκε καθολου μεσα, μονο στην επιφανεια.
Εμποτισμο με βαφη κανεις. Οχι με vacuum. 2-3 χιλιοστα νομιζω ειναι καλα..

Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει άλλα βερνίκια εμποτισμού αλλά κανένα δεν μπορεί στην ουσία να εμποτίσει το ξύλο. Ο εμποτισμός του ξύλου γίνεται μόνο με εισαγωγή σε θάλαμο με υψηλή πίεση (το λένε και βράσιμο). Μόνο έτσι επιτυγχάνεται ο πραγματικός εμποτισμός του ξύλου, όλοι οι άλλοι εμποτισμοί είναι πολύ "επιφανειακοί"... ;-)

Κάτι τέτοιο δεν πάει να πει βέβαια ότι το ξύλο με τον απλό εμποτισμό δεν αποκτάει αντοχή( έναντι εντόμων, αυξομειώσεων λόγω υγρασίας κλπ), απλά με τον κανονικό εμποτισμό το ξύλο αντέχει πολύ περισσότερο (εξ' ου και πολύ ακριβότερο έναντι της απλής ξυλείας).

φιλε orck ισως εχεις δικιο δεν το εχω δοκιμαση ξανα αλλα το θελω για καρεκλες κηπου που εφτιαξα για την αυλη μου αρα περνοντας 2-3 χερια 1 φορα τον χρονο με το πιστολη και κοπος δεν ειναι αλλα και για μια σεζον θα ειναι ενταξη.αν π.χ εφτιαχνα μια περγολα φυσικα θα χρησιμοποιουσα κατι καλητερο π.χ bondex.

Οχι δεν εχω δοκιμασει αλλο. Ξερω τον εμποτισμο σε κλιβανο με πιεση-υποπιεση. Εδω μιλαμε για παραπλανηση ομως, σιγουρα δεν περιμενα να εμποτισει τοσο καλα οπως ο κλιβανος αλλα ελπιζα οτι ειχε εισχωρησει εστω και ελαχιστα. Αναφερομαι σε μαλακη ξυλεια ελατη πλανισμενη που υποτιθεται εχει και πιο ανοιχτους πορους, δεν σκεφτομαι καν σκληρη ξυλεια οπως δρυς.
Δεν λεω οτι δεν κανει δουλεια στο ξυλο. Ισως ενας διαχωρισμος του στυλ βερνικι κρουστας και βερνικι μη κρουστας να ειναι πιο σωστος.

Ομωλογω οτι δεν ηξερα οτι τα Bondex ειναι καλυτερα. Καλυτερα ως προς τι ομως;

Ειδικές ιδιότητες: Το Bondex MFWS είναι προϊόν ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και τη βροχή. Οι μιρκοπορώδεις χρωστικές του εισχωρούν μέσα στο ξύλο δίνοντάς του τη μέγιστη δυνατή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Δεν δημιουργεί φίλμ στην επιφάνεια του ξύλου και δε σκάει ποτέ. Διακοσμεί το ξύλο αφήνοντας τα νερά του να φαίνονται και το προστατεύει από την κυάνωση και τους μύκητες.

αυτα λεει η εταιρεια εγω απ την πλευρα του χρηστη και απο συζητησεις που εχω κανει ολοι το θεωρουν και το θεωρω κορυφαιο. επισης σχετικα με τις μεθοδους εμποτισμου:http://www.woodman.gr/el/thetechnical/whytreatment

DSC_4125.jpg

Μια τελευταια μικρη παραλαβουλα...

Πηρα το παρακατω κομματι οξυα για τραπεζι.. βασικα θα βγει και δευτερο γιατι ειναι 2.10cm..

IMG_20150420_165900.jpgIMG_20150420_231131_2.jpg

Last edited:

Πηρα το παρακατω κομματι οξυα για τραπεζι.. βασικα θα βγει και δευτερο γιατι ειναι 2.10cm..

View attachment 114784View attachment 114785

Ενδιαφέρον κομμάτι...
Αν θέλεις πες μου ποςο το πήρες...ποσο πλάτος και πάχος επίσης...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

DSC_4125.jpg

Μια τελευταια μικρη παραλαβουλα...

Το πριόνι μουυυυυυυ... :)

Καλοδουλευτα Κυριακο...
Η εγκράτεια βλέπω σε χαρακτηρίζει...

Kαλοριζικα παιδες! Χαιρεται το ματι μας εργαλεια σε αυτο το νημα :))

Το μπλε σεγακι GSA της bosch ειναι δυναμη!!!

Παρελαβα και γω στην αθηνα σημερα λιγα bench dog cookies. Eιχα φτιαξει δικα μου, αλλα αυτα ειναι αλλο πραμα!! Aπο αμαζον.δε
Homepage_1.jpg

http://www.benchdog.eu/