Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!
340 + Φ.Π.Α
Από amazon.de το έπαιρνα στο σπίτι (μαζί με μεταφορικά) με 330 , αλλά δεν..... (προτιμώ τα ελληνικά μαγαζιά)

Μεγειες,καί μπραβο σου που προτιμας τα Ελληνικα μαγαζια,και εγω το ιδιο,εδω οι περισσοτεροι παιρνουν μεχρι και μπαταριες απο το εξωτερικο για να γλυτωσουν 0,5 ευρω,τι να λεμε τωρα,μόδα εχει γινει η αγορα απο εξωτερικο.

Ήταν μονόδρομος. Εφόσον δεν μπορούσα να πάω σε MAKITA ή DEWALT (που στα χαρακτηριστικά που ήθελα, δλδ. βάθος κοπής 92 mm, δεν ξέρω κ γω πόσο θα κόστιζαν) το αποφάσισα χωρίς 2η σκέψη.
Επίσης με 2-3 επαγγελματίες που μίλησα, μου είπαν τα καλύτερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά, ελπίζω να φτιάξω σύντομα το "τραπέζι" που θα μπει.

Ήταν μονόδρομος. Εφόσον δεν μπορούσα να πάω σε MAKITA ή DEWALT (που στα χαρακτηριστικά που ήθελα, δλδ. βάθος κοπής 92 mm, δεν ξέρω κ γω πόσο θα κόστιζαν) το αποφάσισα χωρίς 2η σκέψη.
Επίσης με 2-3 επαγγελματίες που μίλησα, μου είπαν τα καλύτερα.

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά, ελπίζω να φτιάξω σύντομα το "τραπέζι" που θα μπει.

Ρε μπαγασα δε το ξερα οτι εισαι εργαλειακιας!!!
Καλοφαγωτο βρε συ το αργαλο!!

Με γεια σου και καλά κοψίματα με προσοχή.

Θα ήθελα αν δεν σε πειράζει να εστιάσω στην πολύ μεγάλη διαφορά τιμής στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα.
Για εμένα η διαφορά αυτή είναι απαράδεκτη καθώς στην Ελλάδα παρόλο που οι μισθοί έχουν συνεχώς πτωτική πορεία και το πορτοφόλι είναι μονίμως άδειο, οι διαφορές τιμών σε πολλά προιόντα είναι αξιοθαύμαστες.
Εγώ αν έπαιρνα το συγκεκριμένο θα το έπαιρνα από το Amazon, γιατί τα 90 ευρώ παραπάνω είναι ληστεία...

Να ήταν 20-30 ευρώ να πω οκ... Το έχουν ξευτιλίσει το θέμα!

Σ ευχαριστώ!!!
Δεν έχεις άδικο, αλλά θεωρώ υπεύθυνη την εταιρεία εισαγωγής και όχι το κάθε μαγαζί, που του επιβάλλει η εταιρεία πόσο θα πουλήσει. Το καλό είναι ότι τα μαγαζιά εδώ μπορεί να μην κάνουν έκπτωση στην αναγραφόμενη τιμή, αλλά κάνουν αρκετά δώρα. Θα ανεβάσω φώτο αύριο - μεθαύριο με τα δωράκια που μου έκανε το μαγαζί (τα υπολογίζω γύρω στα 50-60 )

Με γεια σου και καλά κοψίματα με προσοχή.

Θα ήθελα αν δεν σε πειράζει να εστιάσω στην πολύ μεγάλη διαφορά τιμής στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα.
Για εμένα η διαφορά αυτή είναι απαράδεκτη καθώς στην Ελλάδα παρόλο που οι μισθοί έχουν συνεχώς πτωτική πορεία και το πορτοφόλι είναι μονίμως άδειο, οι διαφορές τιμών σε πολλά προιόντα είναι αξιοθαύμαστες.
Εγώ αν έπαιρνα το συγκεκριμένο θα το έπαιρνα από το Amazon, γιατί τα 90 ευρώ παραπάνω είναι ληστεία...

Να ήταν 20-30 ευρώ να πω οκ... Το έχουν ξευτιλίσει το θέμα!

Θα συμφωνήσω 100% αλλά είναι κάτι που σηκώνει συζήτηση και όχι βέβαια εδώ μέσα. Το 20-30 ευρώ που λες ότι συμφωνείς μάλλον σημαίνει ότι το δέχεσαι σαν κέρδος αλλά εγώ και για αυτά τα χρηματα σαν διαφορά θα το επαιρνα από έξω.... Πέρασαν οι εποχες που δεναμε τα σκυλιά "με τα λουκανικα...."

Σ ευχαριστώ!!!
Δεν έχεις άδικο, αλλά θεωρώ υπεύθυνη την εταιρεία εισαγωγής και όχι το κάθε μαγαζί, που του επιβάλλει η εταιρεία πόσο θα πουλήσει. Το καλό είναι ότι τα μαγαζιά εδώ μπορεί να μην κάνουν έκπτωση στην αναγραφόμενη τιμή, αλλά κάνουν αρκετά δώρα. Θα ανεβάσω φώτο αύριο - μεθαύριο με τα δωράκια που μου έκανε το μαγαζί (τα υπολογίζω γύρω στα 50-60 )

Σηκώνει Μεγάλη κουβέντα....Ακόμα και τα "δώρα" είναι πληρωμένα... Πάντως θα συμφωνήσω ότι δεν φταίει πάντα (σχεδόν ποτέ) το μαγαζι

Και μέσα σε όλα, Μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί έχουν ΦΠΑ 19, οι Άγγλοι 20 και εμείς 23

Θα συμφωνήσω 100% αλλά είναι κάτι που σηκώνει συζήτηση και όχι βέβαια εδώ μέσα. Το 20-30 ευρώ που λες ότι συμφωνείς μάλλον σημαίνει ότι το δέχεσαι σαν κέρδος αλλά εγώ και για αυτά τα χρηματα σαν διαφορά θα το επαιρνα από έξω.... Πέρασαν οι εποχες που δεναμε τα σκυλιά "με τα λουκανικα...."

Σηκώνει Μεγάλη κουβέντα....Ακόμα και τα "δώρα" είναι πληρωμένα... Πάντως θα συμφωνήσω ότι δεν φταίει πάντα (σχεδόν ποτέ) το μαγαζι

Και μέσα σε όλα, Μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί έχουν ΦΠΑ 19, οι Άγγλοι 20 και εμείς 23

Για το ΦΠΑ σίγουρα.

Επίσης αν υπολογίσεις τα δωράκια που λες τότε θα έλεγα οκ αλλά και πάλι δεν μπορεί να σου επιβάλει κάτι ως δώρο για να δικαιολογήσει την διαφορά τιμής.

Εν τέλει φυσικά, αν εσύ είσαι ευχαριστημένος τότε εμάς μας περισσεύει! :)

Για το ΦΠΑ σίγουρα.

Επίσης αν υπολογίσεις τα δωράκια που λες τότε θα έλεγα οκ αλλά και πάλι δεν μπορεί να σου επιβάλει κάτι ως δώρο για να δικαιολογήσει την διαφορά τιμής.

Εν τέλει φυσικά, αν εσύ είσαι ευχαριστημένος τότε εμάς μας περισσεύει! :)

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω εκτός και δεν αναφέρεσαι σε μένα. Είπα ότι ακόμα και τα δώρα είναι πληρωμένα (αγορασμένα απο εσένα). Και είπα ότι ακόμα και 20ευρώ διάφορα, εγώ πάλι από έξω θα το επαιρνα (δηλ. Θα διάλεγα το οικονομικότερο για την τσέπη μου).

Δεν κατάλαβα λοιπόν που φαίνεται ότι εγώ είμαι ευχαριστημένος....

Δημητρη καλοριζικο το φαλτσοπριονο, ειναι πραγματικο εργαλειο!

Μεγειες,καί μπραβο σου που προτιμας τα Ελληνικα μαγαζια,και εγω το ιδιο,εδω οι περισσοτεροι παιρνουν μεχρι και μπαταριες απο το εξωτερικο για να γλυτωσουν 0,5 ευρω,τι να λεμε τωρα,μόδα εχει γινει η αγορα απο εξωτερικο.

Μην βιαζεσαι να κρινεις.
Μακαρι να ειχαμε ολοι την ανεση να ψωνιζαμε απο την Πατριδα μας αλλα οταν καποιος ειναι ανεργος, ειτε πληρωνεται με καθυστερηση μηνων, ειτε μειωνεται ο μισθος του, δεν μπορει να θεωρηθει κατακριτεος.
Δεν ειναι βιτσιο η αγορα απο το εξωτερικο, ειναι αναγκαιοτητα οταν μαζι με τις υπολοιπες υποχρεωσεις προσπαθεις να εξοικονομησεις κατι παραπανω για το χομπυ σου. Για καποιους, ακομα και το ενα ευρω μπορει να κανει διαφορα.

Λίγο απ'όλα παιδιά. Και ανάλογα την διαφορά. Να μείνουν και φυσικά καταστήματα να βλέπουμε και κανένα μηχάνημα από κοντά πριν αγοράσουμε.

Όσο για το κυνήγι του ενός ευρώ, θεωρώ πως είναι κάπως μάταιο. Και δυστυχώς έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Για μεγάλες διαφορές δεν το συζητώ, κοιτάς την τσέπη σου πάνω απ'όλα.

Μην βιαζεσαι να κρινεις.
Μακαρι να ειχαμε ολοι την ανεση να ψωνιζαμε απο την Πατριδα μας αλλα οταν καποιος ειναι ανεργος, ειτε πληρωνεται με καθυστερηση μηνων, ειτε μειωνεται ο μισθος του, δεν μπορει να θεωρηθει κατακριτεος.
Δεν ειναι βιτσιο η αγορα απο το εξωτερικο, ειναι αναγκαιοτητα οταν μαζι με τις υπολοιπες υποχρεωσεις προσπαθεις να εξοικονομησεις κατι παραπανω για το χομπυ σου. Για καποιους, ακομα και το ενα ευρω μπορει να κανει διαφορα.

Eιδικα εσυ που αγοραζεις καθε μερα καινουργια εργαλεια,και εχεις συλλογη απο εργαλεια,και εργαλεια καινουργια σε κουτια που δεν εχεις χρησιμοποιηση,και καλα κανεις φυσικα δεν ειναι κατακριτεο αυτο,δεν φαινεται να εχεις κανενα οικονομικο προβλημα,ισα ισα το αντιθετο φαινεται.

Οπως προειπε ο Γιαννης αν δεν δειτε απο κοντα ενα εργαλειο,να το πιασετε στα χερια σας,να δειτε το βαρος του,αν σας βολευει εργονομικα, πως θα το αγορασετε γουρουνι στο σακι απο το εξωτερικο ?
Τελος παντον μεγαλη κουβεντα ανοιξαμε,αλλα με αυτο το σκεπτικο θα κλεισουν ολα τα μαγαζια στην Ελλαδα,τα μαγαζια εχουν εξοδα,ενοικια,ασφαλεια,υπαλληλους,εφορια κ.τ.λ ,τα amazon και τα banggood πουλανε πιο φτηνα λογο αλλης φορολογησης στην χωρα τους,καλυτερες τιμες απο τα εργοστασια παραγωγης λογο ποσοτητας κ.τ.λ.
Και στην τελικη πως μπορειται να περιμενετε 1 μηνα ενα εργαλειο απο την Κινα να ερθει η μια βδομαδα απο το amazon,δεν μπορω να το καταλαβω,εγω αν θελω ενα εργαλειο το θελω αμεσα μεσα σε μιση ωρα να το εχω στα χερια μου για να κανω την δουλεια μου,μετα απο 1 μηνα η μια βδομαδα που θα ερθει απο Κινα η Γερμανια,καληνυχτα.

Σημερα παρελαβα το παγκοτρυπανο parkside
ic8t1s.jpg

Να ευχαριστησω δημοσια το Δημητρη που μας εμπιστευτηκε και ετρεξε για να μας κανει την αγορα αυτη.

παρακαλω...

--- Το στορι του πακετου...
Εχω καθησει εξω απο ενα σουπερμαρκετ να χρησιμοποιησω τα χαρτονια απο την ανακυκλωση του για να τυλιξω τα δραπανα. Την ωρα που εχω φορτωσει στο αμαξι τα δραπανα, βλεπω οτι γινεται της ποπης στο μαγαζι. Βγαινει ενας τυπος τρεχοντας, φατσα πρεζακι, προς ενα στενο. Ακουω κατι μηχανες να φτανουν και διακρινω την ΔΙΑΣ. Πεταγομαι πισω απο τον τυπο κανοντας νοηματα και με φωνη στην ΔΙΑΣ. Τρεχαλα...
Εναν δρομο πιο περα, Μαζι με ενα παιδι της ΔΙΑΣ την πεφτουμε στον τυπο, βαλτον κατω, χειροπεδες κλπ.
Τελικα ειχε ληστεψει με ενα κατσαβιδι για την δοση του.
Με ρωτανε, εσυ, τι εκανες εδω; τυλιγα κατι τρυπες αρχισα να λεω.... :)
Αυτα για το στορι...
---

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω εκτός και δεν αναφέρεσαι σε μένα. Είπα ότι ακόμα και τα δώρα είναι πληρωμένα (αγορασμένα απο εσένα). Και είπα ότι ακόμα και 20ευρώ διάφορα, εγώ πάλι από έξω θα το επαιρνα (δηλ. Θα διάλεγα το οικονομικότερο για την τσέπη μου).

Δεν κατάλαβα λοιπόν που φαίνεται ότι εγώ είμαι ευχαριστημένος....

Όχι δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα. Μόνο για το ΦΠΑ σχολίασα το ποστ σου. Στα υπόλοιπα όπως βλέπεις συμφωνούμε :)

sakisap
Πως, τα βλεπουν στον ηλιθιο που τα εχει πληρωσει να στοκαρει, και μετα τα περνουν απο αλλου.
Πριν απο χρονια καποιος γνωστος δουλευε στις πωλησεις μεγαλου εξιδικευμενου πολυκαταστηματος (Νταχαου) στη Στουρναρη. Στο σεμιναριο λοιπον τους ελεγαν οτι ο μαχιμουμ χρονος που πρεπει να ξοδεψουν με τον πελατη σε επιδειξεις εξηγησεις κτλ. ειναι τα 5 λεπτα. Αφηστε τα υπολοιπα μαγαζια γυρω - γυρω που ειχαν το φιλοτιμο και την υπομονη να αναλωθουν σε εξηγησεις για τα προιοντα (τεχνικα χαρακτηριστικα κ.τ.λ), και μετα να ερθει σε εμας κατασταλαγμενος, και να παρουμε την πωληση λογω τιμης, ψυχολογιας κτλ.

Τωρα μετα απο 10-15 χρονια που εχουν κλεισει ολοι οι αλλοι, βγαινουν στο νετ και γραφουν οτι το συγκεκριμενο μαγαζι πουλαει οεμ "σκουπιδια" ακριβα,δεν εχει εξυπηρετηση κτλ.

Να βλεπετε την συνολικη εικονα και αρκετα μπροστα. Μην το κανετε σαν ενα γνωστο (και δημοσιο υπαλληλο) που ψωνιζει ακομα και τις πανες, αλλα και τις οδοντοκρεμες απο εξωτερικο.
Και ειναι και πραγματα που πολλοι δεν τα αντιλαμβανονται. Εγω πχ στην δουλεια μου, αν αντιληφθω (και το αντιλαμβανομαι αρκετα ευκολα) οτι καποιος πηρε "το χοντρο πακετο" απο πολυεθνικη, και ειδικα χωρις να παρει προσφορα και απο μενα, και εμφανιστει να ζηταει το μικρο ιδιοτροπο που δεν βρισκει πουθενα αλλου, α) του "σκιζω" τα ματια, β) προφασιζομαι ελειψη, και τον παω πισω καμμια εβδομαδα, γ) δεν του το δινω και το κραταω να εξυπηρετησω τον πραγματικο μου πελατη που θα το χρειαστει να κανει δουλεια του.
Πρεπει να κατανοησουν οτι πρεπει να στηριξουν για να στηριχθουν, και με δωρεαν πληροφορια (=χρημα), και με διευκολυνση (= σε περιμενω εκτος ωραριου να το παρεις), ειτε με αλλο τροπο.
Να με ρωτησει και να ειμαι ακριβοτερος στην ιδια ποιοτητα, ναι το δεχομαι, ψωνισε απο αλλου. Αλλα τα ευκολα αλλου και τα περιεργα στο μ@λ@κ@ οχι.
Τοσα χρονια φιλοτιμο στην εξυπηρετηση, κοινωνικα αναγνωρισμενο, πλεον μονο κακο μου κανει. Πλεον διαχωριζω αυστηρα τον πελατη-φιλο απο τον πες μου - δωσε μου να κανω την δουλεια μου και μετα σε γραφω, τους φιλτραρω και συμπεριφερομαι αναλογα.

Γενικα τα πραγματα ειναι περιεργα και να ψαχνεται να μαθαινεται και τα απο κατω. Ξερετε ποσα αεριτζιδικα e-shop υπαρχουν ? Παρα πολλα, που απλα εχουν παρει ετοιμους τους τιμοκαταλογους χονδρικης εταιριων (κυριως ελληνοποιημενων εξωτερικου), το παρουσιαζουν σαν δικο τους στοκ, και πουλανε αερα +2 ευρω πανω, χωρις να εχουν επενδυσει τιποτα, παρα μονο ενα domain και ενα προγραμμα.
Και οταν οι πελατες σας, φιλοι σας, εργοδοτες σας κλεισουν, τοτε οι 2-3 που θα απομεινουν, θα κανουν την μοιρασια και θα κανονισουν τις τιμες.

καλημέρα, παρέλαβα και εγώ με την σειρά μου το δεματάκι από τον xelonakia και ήθελα δημοσίως να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ καθώς, χωρίς να με ξέρει, μπήκε στον κόπο και διέθεσε χρήμα και χρόνο να αγοράσει ότι ζήτησα και να μου τα στείλει και με ΚΤΕΛ!
Δημήτρη σου αξίζουν συγχαρητήρια διότι έχεις όλη την καλή διάθεση να βοηθήσεις όντας (πολύ) νέο μέλος του φόρουμ.

image.jpg
[/url] image hoster[/IMG]

η συσκευασία ΑΨΟΓΗ!

image.jpg
[/url] photo sharing[/IMG]

το κολωνάτο δράπανο που σας είχα "ζαλίσει"!

image.jpg
[/url] img host[/IMG]

image.jpg
[/url] screenshot program[/IMG]

μαζί του και, εκτός από την κασετίνα με τα μικροεξαρτήματα για dremel και ένα σετ τρυπάνια για να αφαιρείς καβίλιες!

Eιδικα εσυ που αγοραζεις καθε μερα καινουργια εργαλεια,και εχεις συλλογη απο εργαλεια,και εργαλεια καινουργια σε κουτια που δεν εχεις χρησιμοποιηση,και καλα κανεις φυσικα δεν ειναι κατακριτεο αυτο,δεν φαινεται να εχεις κανενα οικονομικο προβλημα,ισα ισα το αντιθετο φαινεται.

Οπως προειπε ο Γιαννης αν δεν δειτε απο κοντα ενα εργαλειο,να το πιασετε στα χερια σας,να δειτε το βαρος του,αν σας βολευει εργονομικα, πως θα το αγορασετε γουρουνι στο σακι απο το εξωτερικο ?
Τελος παντον μεγαλη κουβεντα ανοιξαμε,αλλα με αυτο το σκεπτικο θα κλεισουν ολα τα μαγαζια στην Ελλαδα,τα μαγαζια εχουν εξοδα,ενοικια,ασφαλεια,υπαλληλους,εφορια κ.τ.λ ,τα amazon και τα banggood πουλανε πιο φτηνα λογο αλλης φορολογησης στην χωρα τους,καλυτερες τιμες απο τα εργοστασια παραγωγης λογο ποσοτητας κ.τ.λ.
Και στην τελικη πως μπορειται να περιμενετε 1 μηνα ενα εργαλειο απο την Κινα να ερθει η μια βδομαδα απο το amazon,δεν μπορω να το καταλαβω,εγω αν θελω ενα εργαλειο το θελω αμεσα μεσα σε μιση ωρα να το εχω στα χερια μου για να κανω την δουλεια μου,μετα απο 1 μηνα η μια βδομαδα που θα ερθει απο Κινα η Γερμανια,καληνυχτα.

Eισαι λιγους μηνες στο φορουμ και με περισσια ευκολια, που αγγιζει τα ορια της αγενειας, κρινεις εντελως αυθαιρετα και δινεις μαθηματα αγοραστικης συμπεριφορας στα μελη.

Νομιζω οτι τα μελη μας ειναι ωριμα και υπευθυνα και εχουν το δικαιωμα να διαχειριστουν τις αγορες τους οπως επιθυμουν, χωρις αντιπαραγωγικες υποδειξεις.

cbfdim
Δεν διαφωνω μαζι σου,εσυ θιγεις το ενχωριο ανταγωνισμο,και την κουτοπονηρια του πελατη.
Μεσα στο προγραμα ειναι ολα αυτα,εγω θιγω τις αγορες απο το εξωτερικο με κερδος λιγα ευρω,anyway ο καθενας κοιταει το συμφερον του,αλλα σαν συνολο αν το εκαναν ολοι θα εκλειναν ολα τα μαγαζια και αυτα τα πραγματα πανε αλυσιδα τα οικονομικα,και μετα δεν θα ειχαν χρηματα να ψωνισουν απο το εξωτερικο οι νεοΕλληνες.Γιατι η μεσαια ταξη κραταει εστω και αυτη την πενιχρη οικονομια που υπαρχει σημερα.

Χιωτης
Δεν απαντω περαιτερω,ας κρινουν τα μελη.