Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το IP44 παει στον προβολεα.

Αν πηγαινε στο ηλιακο πανελ δεν θα ειχε οντως νοημα, οπως σωστα λεει ο Κυριακος.

Το ΙΡ44 για τον προβολεα η και για τον συλλεκτη?
Γιατι αν δεν ειναι ο συλλεκτης αδιαβροχος τοτε ποιο το νοημα???

http://www.lidl-service.com/static/124946895/110474_EL.pdf
Στη σελίδα 30 λέει "Επιλέξτε ένα σημείο τοποθέτησης τέτοιο, ώστε ο ηλιακός προβολέας LED (1) να προστατεύεται από
τον αέρα, τη βροχή και τους ρύπους"
Σχετικά με το συλλέκτη σαν κατασκευή αποτελείται από το πλαστικό πλάισιο από το συλλέκτη που καλύπτεται από κάποιο είδος κρυστάλλου και το καλώδιό του.
νομίζω πώς αν τοποθετηθεί κάτω από μια μικρή μαρκίζα που θα κόβει την ένταση μιας δυνατής βροχής αλλά και θα επιτρέπει και τη έκθεση στο ηλιακό φώς τότε θα αντέξει.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ανέβασα και μερικές φωτογραφίες για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

2015-07-16 009.jpg2015-07-16 002.jpg2015-07-16 003.jpg2015-07-16 004.jpg2015-07-16 005.jpg2015-07-16 006.jpg2015-07-16 007.jpg2015-07-16 008.jpg2015-07-16 010.jpg2015-07-16 001.jpg

Μιας και μιλάτε για τον προβολέα του lidl να ρωτήσω μήπως ξέρει κανένας... Τον έχω τοποθετημένο περίπου 5 μέρες... Τις 2 τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι γύρω στο μεσημέρι που καίει ο τόπος (όπως αυτή τη στιγμη), ο προβολέας ανάβει και δεν σβήνει αν δεν τον κλείσεις από το κουμπί.. Αν δεν τον κλείσεις σβήνει μόνος του όταν πέσει ο ήλιος και ανάβει όταν πιάσει κίνηση ο αισθητήρας.. Το κάνει και σε κανέναν άλλο αυτό; μήπως υπερφορτώνει τη μπαταρία και ανάβει για αποφόρτιση;

Μερικές ακόμα προσθήκες για το GRO αλλά που κάνουν και σε όλα τα Dremel

dremel2.jpg
Μίνι Βάση τύπου ρούτερ

dremel1.jpg
Προστατευτικό κάλυμμα για τα ρινίσματα

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιας και μιλάτε για τον προβολέα του lidl να ρωτήσω μήπως ξέρει κανένας... Τον έχω τοποθετημένο περίπου 5 μέρες... Τις 2 τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι γύρω στο μεσημέρι που καίει ο τόπος (όπως αυτή τη στιγμη), ο προβολέας ανάβει και δεν σβήνει αν δεν τον κλείσεις από το κουμπί.. Αν δεν τον κλείσεις σβήνει μόνος του όταν πέσει ο ήλιος και ανάβει όταν πιάσει κίνηση ο αισθητήρας.. Το κάνει και σε κανέναν άλλο αυτό; μήπως υπερφορτώνει τη μπαταρία και ανάβει για αποφόρτιση;

Ρυθμισε την βιδα που λεει LUX απο τον ηλιο στο φεγγαρι,η μια βιδα αριστερα ΤΙΜΕ ειναι για τον χρονο που θα αναβει το φως (χρονοδιακοπτης) η μεσαια βιδα SENS ειναι η ευεσθησια στα ποσα μετρα αν δει κινηση να αναψει ,και το LUX φωτοευεσθησια ειναι για αυτο το προβλημα που σου δημιουργει τωρα,σε ποιες συνθηκες φωτός θα αναβει αυτοματα ο προβολεας,αν τον εχεις τον διακοπτη στον ηλιο θα αναβει ο προβολεας με περισσοτερο φως ,ημερα-νυχτα , και αν το εχεις τον διακοπτη στο φεγγαρι θα αναβει ο προβολεας με λιγοτερο φως,νυχτα η σουρουπο

Last edited:
Το LUX το έχω τέρμα φεγγάρι.. Οι ρυθμίσεις είναι ένταξη.. Έχω 5 αυτόματους προβολείς (με ρεύμα οι όλοι)

Το LUX το έχω τέρμα φεγγάρι.. Οι ρυθμίσεις είναι ένταξη.. Έχω 5 αυτόματους προβολείς (με ρεύμα οι όλοι)

Τοτε μηπως εκει που τον εχεις τοποθετηση κουνιεται με τον αερα ? γιατι αν κουνιεται με τον αερα μπερδευεται ο αισθητηρας και αναβει ο προβολεας,η μηπως την μερα πιανει καποια κινηση και αναβει συνεχεια ? ρυθμισε το SENS για λιγοτερη ευεσθησια.

Γενικα προσπαθησε το φωτοκυταρο του προβολεα να μην το εχεις απεναντι στο ηλιο να το εχεις σε καποια γωνια απο τον ηλιο,γιατι απο προσωπικη εμπειρια ο ηλιος αν πεφτει πανω στο φωτοκυταρο του προβολεα το μπερδευει,και δειχνη ψευτοανιχνευση κινησης με συνεπεια να αναβει στο ασχετο ο προβολεας.

Κυριάκο, ο μάστορας είναι γατόνι... Το 12,7 έγινε 12 ακριβώς ! :a0210:

Φίλος κολλητός, μεγαλώσαμε μαζί και δεν είχα πάει ποτέ στο καινούριο μηχανουργείο. Έχει τρομερά μηχανήματα και μ´ έχει βάλει σε τρελές σκέψεις...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    129.5 KB · Views: 265
  • image.jpg
    image.jpg
    115.6 KB · Views: 267
Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπραβο ρε Μπαμπη!!!

12αρι ρουτερ εχεις ομως?
Αν ναι ποιο???

Δεν έχω 12-άρι, το πήρα γιατί νόμιζα οτι ένα Bosch μεγάλο που έχει ο αδερφός μου στο χωριό έπαιρνε και 12άρι αλλά τζίφος...
Τώρα θα δω τι θα κάνω, ίσως το "φάω" ώστε να γίνει 8-άρι αλλά φοβάμαι οτι θα αδυνατίσει πολύ.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν έχω 12-άρι, το πήρα γιατί νόμιζα οτι ένα Bosch μεγάλο που έχει ο αδερφός μου στο χωριό έπαιρνε και 12άρι αλλά τζίφος...
Τώρα θα δω τι θα κάνω, ίσως το "φάω" ώστε να γίνει 8-άρι αλλά φοβάμαι οτι θα αδυνατίσει πολύ.

Δε παίρνει collet 12άρι το ρούτερ σου ε;
Το να το μειώσεις κατα 7χιλ εντάξει. Το να το φας 2,7 όμως μου φαίνεται πολύ σε μηχάνημα που θα δουλεύει 10χιλ στροφές. Μη ξεχνάς ότι με το συγκεκριμένο bit θα κάνεις ένα πέρασμα άπαξ. Δε μπορείς να κάνεις πολλαπλά περάσματα ώστε να μειώσεις το "ζόρι" που θα δεχτεί, άρα για μένα είναι επικίνδυνο.
Γνώμη μου πάντα.. (όλοι έχουν από μία που λέει κι η παροιμία - και κάποια άλλη έχουν όλοι - αλλά δεν είναι του παρόντος).

Καλημέρα,
στα Carrefour εχει πλυστικό-πιεστικό 100bar (carrefour μαρκα) από 89 στα 36.
ότι και ναναι ρε παιδιά αν κάποιος δεν έχει με 36 το παίρνει. Μάλιστα έχει 2 τύπους ένα με 80bar 1500w και ένα με 100bar 1500w,
επειδή δεν είχα πήρα το 100άρι.
Σημ. εγώ πήγα για γάλατα των παιδιών

Τα είδα και εγώ και αγόρασα ένα
Πήρα το ‛μεγάλο’ κουτί όχι το μικρό με τα ροδάκια
Γιατί είδα νε έχει και περιστρεφόμενη σκούπα
Το δοκίμασα για λίγο, πίεση έχει, θόρυβος κλασικός,
Η ποιότητα των πλαστικών πιστολιών και ακροφυσιών δεν είναι και η καλύτερη , αλλά σε αυτή την κατηγορία τιμής κανένα παράπονο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δε παίρνει collet 12άρι το ρούτερ σου ε;
Το να το μειώσεις κατα 7χιλ εντάξει. Το να το φας 2,7 όμως μου φαίνεται πολύ σε μηχάνημα που θα δουλεύει 10χιλ στροφές. Μη ξεχνάς ότι με το συγκεκριμένο bit θα κάνεις ένα πέρασμα άπαξ. Δε μπορείς να κάνεις πολλαπλά περάσματα ώστε να μειώσεις το "ζόρι" που θα δεχτεί, άρα για μένα είναι επικίνδυνο.
Γνώμη μου πάντα.. (όλοι έχουν από μία που λέει κι η παροιμία - και κάποια άλλη έχουν όλοι - αλλά δεν είναι του παρόντος).

Κι εγώ την ίδια άποψη έχω... Κι επειδή χλωμό το βλέπω να αποκτήσω κι άλλο router, ειδικά στην κατηγορία τιμής που παίζουν τα 12-άρια, ίσως καλύτερα να μην το είχα πειράξει καθόλου και να το χάριζα σε κανένα φίλο με φρέζα.. Δεν πειράζει όμως... Αν παίρνει το 12,7 θα παίρνει και το 12.

Υπαρχει φωλια 12χιλιοστα; Εαν οχι δεν ειναι αστεια η διαφορα 0,7χιλιοστα για ενα κοπτικο που γυρναει με πολλες στροφες.
Το 12,7 που ηταν ειναι ακριβως 1/2 ιντσας.
Προσωπικα πιστευω οτι και το 8χιλιοστων θα κρατησει μια χαρα, εξαλου πως τα κανουν τα κοπτικα των 6 και 8 χιλιοστων; Το προβλημα ειναι οτι θα εχεις μια ανασφαλεια σκεφτομενος παντα "και εαν σπασει;". Καταληγοντας δεν θα το εκανα (να μειωσω περαιτερω την διαμετρο του).

Το συγκεκριμένο μπιτ που δείχνει ο Μπάμπης δεν υπάρχει σε 6αρι - 8άρι ή 6,35 (είχα φάει τον τόπο να βρω μπιτ για Τ σλοτ σε μικρότερη της μισής ίντσας διάμετρο)

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το συγκεκριμένο μπιτ που δείχνει ο Μπάμπης δεν υπάρχει σε 6αρι - 8άρι ή 6,35 (είχα φάει τον τόπο να βρω μπιτ για Τ σλοτ σε μικρότερη της μισής ίντσας διάμετρο)

Tο συγκεκριμένο δεν υπάρχει όντως... Υπάρχει το μικρότερο όμως, το 1/4, δεν σου κάνει;

Εχει ατονισει το νημα με τις παραλαβες τωρα τελευταια..
Θα βαλω ομως μια παραλαβη-δωρο απο πελατη! Στυλο παχυμετρο :))

19614823049_eab924fdc3_b.jpg