Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδουλευτα παιδια τα καινουργια εργαλεια .
δημητρη πολυ proxxon βλεπω σε κολλησε ο μιχαλης χεχε!!

Στα καρυδάκια τής proxon (πήρα τήν μικρή σειρά μέ 1/4 καστάνια γιατί είχα κάτι παλιά πού τά είχαν φάει τα ψωμιά τους) έχω ένα ερώτημα,μπορώ να βγάλω τό καρυδάκι από τήν καστάνια καί χωρίς νά πιέσω τό κόκκινο μπουτόν,απλά μέ τό κόκκινο μπουτόν βγαίνει πολύ εύκολα,έχει πρόβλημα η καστάνια η είναι φυσιολογικό ? Γιατί νόμιζα ότι δέν θά έβγαινε το καρυδάκι άν δέν πατηθεί τό κόκκινο μπουτόν.

Μεγειά!
Εγώ έχω χρόνια το πακέτο με τα καρυδάκια που έχει περισσότερα μέσα, και ποτέ δεν έχω πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πάντα έτσι τα βγάζω. Βγαίνουν πανεύκολα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

http://jenwoodhouse.com/wp-content/uploads/2012/08/base_built.jpg
για τετοιε ενωσεις ειναι χρησιμο!Επομενος στοχος ειναι το σετ για τις καβιλιες!

Ξέρω τη χρήση, απλά δεν μου έτυχε ποτέ μέχρι σήμερα να τη χρησιμοποιήσω.
Νομίζω οτι θα τη χρησιμοποιήσω σε περίπτωση που θα χρειαστεί να επισκευάσω ήδη έτοιμο έπιπλο, πχ κάποιο ράφι σε ντουλάπα. Σε καινούριες κατασκευές κι όπου μπορώ προτιμώ τις καβίλιες.

Ευχαριστώ Βασίλη
Μέ όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θά μάθεις λένε :a0210:

Φίλε petasis (δέν γνωρίζω καί τό όνομα σου) σέ ευχαριστώ,άρα τό κόκκινο μπουτόν είναι απλά γιά νά αφήνει κάτω τό καρυδάκι,καί όχι σαν διακόπτης συγκράτησης πού νόμιζα.

Έκανα καί μιά δοκιμή στό τρυπάνι φτερού εδώ

Στα καρυδάκια τής proxon (πήρα τήν μικρή σειρά μέ 1/4 καστάνια γιατί είχα κάτι παλιά πού τά είχαν φάει τα ψωμιά τους) έχω ένα ερώτημα,μπορώ να βγάλω τό καρυδάκι από τήν καστάνια καί χωρίς νά πιέσω τό κόκκινο μπουτόν,απλά μέ τό κόκκινο μπουτόν βγαίνει πολύ εύκολα,έχει πρόβλημα η καστάνια η είναι φυσιολογικό ? Γιατί νόμιζα ότι δέν θά έβγαινε το καρυδάκι άν δέν πατηθεί τό κόκκινο μπουτόν.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να βγαίνει με τίποτα.Φαντασου οτι αν βαλεις παραλληλα την καστανια με το επιπεδο, τοποθετώντας το καρυδακι να βλεπει το εδαφος και πατησεις το κουμπι πεφτει μονο του.
Αν δεν πατησεις το κουμπί δεν απομονώνει.
Τωρα ποιος ειναι ο λογος υπαρξης του κουμπιου είναι παράλογος αφού τα βαζετε -βγαζετε χωρις δυσκολία και χρήση αυτού .

Γιατί δεν θα έπρεπε να βγαίνει με τίποτα; Το ότι προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο να το βγάζεις, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το βγάλεις και με τον κανονικό τρόπο.
Ένα μεταλλικό σφαιρίδιο σε ελατήριο τα συγκρατεί. Δεν είναι κάποιο άγκιστρο.

Επειδη συνηθως οι καστανιες κλειδωνουν με το καρυδι και αν δεν πατησεις το κουμπι δεν βγαινει!

@petasis Δεν αναφέρθηκα σε άγκιστρο . Απο την στιγμή που αγοράζεις καστάνια με κουμπί , δουλεύει μόνο με αύτο τον τρόπο γιατί είναι εξιδικευμένη .
Ισως να βγαίνουν τα καρυδάκια αν είναι της πλάκας και δεν τα πιάνει καλά η καστάνια. Αν δοκιμάσεις ακριβές καστάνιες θα το καταλάβεις .

edit : Μην πάμε μακρύα , δείτε μία φτηνιάρικη παροπλισμένη καστανια ανάλογης ποιότητας force κλπ που δοκίμασα μόλις τώρα ,δεν ξεκουμπώνει με τίποτα αν δεν την απασφαλίσεις πατώντας το κουμπί.

Για του λόγου το αληθές ρίξε μια ματιά στο video !

http://sendvid.com/a49yacbc

Αν η proxxon είναι σχεδιασμένη να δουλεύει έτσι πιθανόν να είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία, πράγμα οιυ δεν το πιστεύω βέβαια. Εμένα δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα σε καλό εργαλείο να ξεκουμπώνει το καρυδάκι χωρίς πάτημα κουμπιού.
Από περιέργεια πριν λίγο δοκίμασα και τη καδτάνια της Wera. Χωρίς κουμπί νιέντε... Ούτε με σφαιρες...
Πιθανώς της proxxon είναι πιο χαλαρή η σύνδεση, για κάποιο λόγο που εμείς δεν γνωρίζουμε, η καλύτερα εγώ δεν γνωρίζω.

Μην συγκρίνετε wera , wiha, facom κλπ με proxxon. Καλή χρυσή, αλλά μην περιμένουμε εφαρμογή κ ποιότητα σοβαρών εργαλείων.

Με βαλατε και πηγα στην αποθηκη με την παραπανω κουβεντα ,ρε παιδια μαλλον κατι παιζει εδω του λιντλ με 22ευρω και αν δεν πατησεις το κουμπι το καρυδακι δεν βγαινει με τιποτα!! Μολις το δοκιμασα.

Επειδή το αναφέρατε πολλοί, πήγα τελικά και τσέκαρα την καστάνια. Τελικά κλειδώνει και δεν βγαίνει/μπαίνει το καρυδάκι. Έχει όντως ένα μια σφαιρική μπίλια στο πλάι για να ασφαλίζει, αλλά δεν μπορώ να βάλω/βγάλω το καρυδάκι χωρίς να πατήσω το κουμπί.

Θυμόμουν λάθος τελικά, παρότι το χρησιμοποίησα προχτές.

Επειδή το αναφέρατε πολλοί, πήγα τελικά και τσέκαρα την καστάνια. Τελικά κλειδώνει και δεν βγαίνει/μπαίνει το καρυδάκι. Έχει όντως ένα μια σφαιρική μπίλια στο πλάι για να ασφαλίζει, αλλά δεν μπορώ να βάλω/βγάλω το καρυδάκι χωρίς να πατήσω το κουμπί.

Θυμόμουν λάθος τελικά, παρότι το χρησιμοποίησα προχτές.

Δηλαδή τελικά η δικιά μου έχει πρόβλημα από οτι κατάλαβα θά τήν πάω πίσω,μόλις πατάω το κουμπι πέφτει το καρυδάκι ,αν δέν πατήσω τό κουμπί τότε βγαίνει το καρυδάκι αλλά με κάποια δύναμη,μήπως δέν τό τραβάτε μέ δύναμη τό καρυδάκι (οχι με τρομερή δύναμη αλλά λίγο περισσότερο από τίς κλασικές καστάνιες)

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δηλαδή τελικά η δικιά μου έχει πρόβλημα από οτι κατάλαβα θά τήν πάω πίσω,μόλις πατάω το κουμπι πέφτει το καρυδάκι ,αν δέν πατήσω τό κουμπί τότε βγαίνει το καρυδάκι αλλά με κάποια δύναμη,μήπως δέν τό τραβάτε μέ δύναμη τό καρυδάκι (οχι με τρομερή δύναμη αλλά λίγο περισσότερο από τίς κλασικές καστάνιες)

Δεν πρέπει να βγαίνει το καρυδάκι χωρίς το πάτημα του button σε καμία περίπτωση. Το πιο πιθανό είναι κολλάει το μπιλάκι που έχει εκεί και ασφαλίζει (...συμβαίνει αν έχει μείνει πολύ καιρό στο ράφι). Πριν την πας πίσω ως ελαττωματική δοκίμασε να λιπάνεις και να δουλέψεις λίγο το σημείο και την μπίλια αν δεις πως κολλάει που είναι και το πιο πιθανό.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν πρέπει να βγαίνει το καρυδάκι χωρίς το πάτημα του button σε καμία περίπτωση. Το πιο πιθανό είναι κολλάει το μπιλάκι που έχει εκεί και ασφαλίζει (...συμβαίνει αν έχει μείνει πολύ καιρό στο ράφι). Πριν την πας πίσω ως ελαττωματική δοκίμασε να λιπάνεις και να δουλέψεις λίγο το σημείο και την μπίλια αν δεις πως κολλάει που είναι και το πιο πιθανό.

Και εγώ αυτό πιστεύω. Λίγο wd40 δεν βλάπτει...

Πολύ δύναμη δεν έχω, αλλά δεν κατάφερα να βγάλω (ή να βάλω) το καρυδάκι χωρίς να πατήσω το κουμπί. Αν κατάλαβα καλά, μπλοκάρει την μπίλια και δεν μπαίνει στον άξονα. Δεν ξέρω αν λύνεται με λάδι (ίσως όχι).