Tι παραλάβαμε σήμερα..

Φιλε αντωνη η σκουπα για σταχτη και μικρα καρβουνακια ειναι πολυ καλη και ειδικα με την προσθηκη φιλτρου καλτσας που εχει το μοτερ-φιλτρο δεν λερωνεται σχεδον καθολου.βεβαια εγω την εχω για πελλετ που εχει ελαχιστη σταχτη αλλα και για τζακι δεν νομιζω να εχεις θεμα.

Λοιπων την αγορασα και εγω σημερα την σκουπα για το τζακι...τι ακριβως πρεπει να φτιαξω τωρα στο φιλτρο ( προσθηκη φιλτρου καλτσας) δλδ απο μια παλια μπλουζα να φτιαξω κατι σαν καλτσα και να το φορεσω στο μεταλικο πλεγμα που εχει μετα το χαρτινο φιλτρο? Χρειαζετε καποια αλλα πατεντα?

Ευχαριστω πολυ...!!!!

Αντωνη τιποτα δεν πρεπει να βαλεις .το ασπρο φιλτρο κανει την δουλεια του t shirt.

Σε κάποιους ο άγιος βασίλης κάνει 2 φορές την εμφάνιση του!!!

Σήμερα μου έφερε ένα Τριβείο 2 ταχυτήτων Festool Rotex 150!!!

Εντυπώσεις προσεχώς!

σίγουρα δεν ποσταρω στο σωστο σημείο αλλα εσείς που γυριζετε ολα τα μαγαζια εκει, εδω χανια λιγες επιλογες, ψαχνω αντλια ακαθαρτων για υπονομο 50χ50χ50 αλλα με μαγνητικο(εσωτερικο) φλοτερ σε οικονομικη τιμη.
ευχαριστώ για τυχον βοήθεια

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σε κάποιους ο άγιος βασίλης κάνει 2 φορές την εμφάνιση του!!!

Σήμερα μου έφερε ένα Τριβείο 2 ταχυτήτων Festool Rotex 150!!!

Εντυπώσεις προσεχώς!

Festool; :stoned:
Υπάρχει τέτοιος Αγιοβασίλης; Ρε το ξεφτύλα το δικό μου.... :bigcry:

Αυτα βγήκαν καλα; Δεν βλεπω πολλα τέτοια να κυκλοφορούν :p

Χαχα, πως να κυκλοφορούν όταν κοστίζουν 700 + ευρώ?

Πλάκα κάνω να ξέρετε, ενός φίλου επαγγελματία είναι αλλά θα μου το δώσει για το δουλέψω!!! Θα σας πω εντυπώσεις!

Χαχα, πως να κυκλοφορούν όταν κοστίζουν 700 + ευρώ?

Πλάκα κάνω να ξέρετε, ενός φίλου επαγγελματία είναι αλλά θα μου το δώσει για το δουλέψω!!! Θα σας πω εντυπώσεις!

Ολα τα εργαλεία μου να πουλήσω...δεν φτάνουν να το παρω...

Δηλαδη ρε μαστορες τι παραπανω κανει αυτο;Ειλικρινης απορια ειναι..
Τι να σου πω... Εμεις λεμε να παρουμε κανενα makita ή μπλε bosch και να λεμε οτι εχουμε επαγγελματικο εργαλειο και απο επαγγελματιες ακουω για festool και Hilti. Δεν εχω πιασει ποτε στα χερια μου για να ξερω τι διαφορα εχουν. Εδω μια πλανη της festool που κοιτουσα εχε 600 και 200 η βαση για να την βαζεις αναποδα στον παγκο.... Ξερω παντως πως η festool εχει "φανατικους" και πιστευω οτι καποια πραγματα τα αντιγραφουν οι αλλες εταιρειες.

Θεωρω οτι τετοιο εργαλειο παιρνει καποιος που εχει συγκεκριμενες αναγκες.. πχ αν καποιος δουλευει ολη μερα καθε μερα ενα εργαλειο, ναι να δωσει τοσα λεφτα. ΠΙΘΑΝΩΝ να τον συμφερει...
Εχω εναν φιλο ηλεκτρολογο εγκαταστασεων.. Δουλευει τα HILTI... Παρα πολυ αξιοπιστα εργαλεια... Αλλα αυτος οταν αρχιζει να σκαβει καναλια σε τοιχους, μπορει να σκαβει απτο πρωι ως το βραδυ...

Λοιπόν, από τα λίγα που έχω καταλάβει γι αυτό το εργαλείο είναι το εξής.
Και ο φίλος μου είναι ψιλοφανατικός με αυτά και δεν τα αλλάζει με τίποτα αλλά υπάρχει πραγματικά λόγος.

Το συγκεκριμένο έχω βαλθεί να του αποδείξω ότι μοιάζει με το Bosch GEX 150 turbo . Ωστόσο από μία πρόχειρη αναζήτηση στο Internet μόνο οπτικά είναι ίδιο. Σίγουρα όμως το φτιάχνει η bosch.

Ωστόσο μόνο ο κατασκευαστής είναι κοινός και αυτό γιατί τα Festool έχουν δικά τους αναλώσιμα (ειδικά pads με πολλές παραμετροποιήσεις, ειδικά γυαλόχαρτα, ειδική υποδοχή σκούπας, δικό τους μετασχηματιστή όπου συνδέονται πολλαπλά εργαλεία κλπ).
Επίσης έχουν υποδειγματικό σύστημα απορρόφησης κραδασμών (έτσι υποστηρίζουν οι περισσότεροι που τα δουλεύουν) και καμία σχέση ακόμα και με μπλε Bosch.

Ο φίλος μου δουλεύει πολύ Corian με αυτό οπότε λογικό να επιλέγει τέτοιου είδους αξιόπιστα εργαλεία. Το συγκεκριμένο είναι 8 ετών και ακόμα έχει ψωμί! Έχει τρίψει 100άδες επιφάνειες Corian και συνεχίζει ακάθεκτο!

Θα ανεβάσω και άλλες φωτό με τα υπόλοιπα Festool που έχει (παγκοπρίονο, ρούτερ, παλμικό τριβείο).

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δηλαδη ρε μαστορες τι παραπανω κανει αυτο;Ειλικρινης απορια ειναι..

Αυτό ρωτούσα γνωστό μαραγκό (με έκθεση χειροποίητων επίπλων και την Κηφισσιά) που μου μίλαγε και το στόμα του, όπως και του πατέρα του, έσταζε μέλι.
Μούλεγε "-Αν δείς λείανση επίπλου απ´ αυτό το εργαλείο θα πάθεις!"
Δεν θυμάμαι για ποιό ακριβώς τριβείο μου έλεγε, το μόνο που θυμάμαι είναι οτι στοίχιζε κοντά στα 800 , και σκέφτηκα οτι για να μιλάνε δυο επαγγελματίες έτσι για εργαλείο, δεν μπορεί, όντως θα κάνει παπάδες.
Επειδή όμως δεν πήγα ποτέ στο εργαστήριο για "να πάθω πλάκα", όπως μου έλεγαν, εξακολουθώ κι εγώ να έχω την ίδια απορία με σένα Νίκο.
- Τι σκατά τρίψημο κάνει αυτό το γαμήδι για ν´ αξίζει τα δάνεια της Αγγλίας; :nounder: