Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ωραίος ο Μιχάλης. Έχει όλα τα μπλε και δεν ξέρει τις λειτουργίες τους!!! :p

Γιάννη, το τελευταίο μήπως ήθελες να το γράψεις ανάποδα?

χαχαχα, ελα βρε, τι λειτουργιες πια να εχει ενα δραπανακι?
Ισως ο Ιωαννης να παρερμηνευσε την διατυπωση μου, οπως εσυ δεν ειδες το κομμα στην προταση του :)))

H αληθεια ειναι οτι ισως να εχω ομως ακομα θεμα με τον δεκαβολτο κοφτη λαμαρινας και στις ρυθμισεις στα λαμακια μπροστα για κοπη διαφορετικου παχους μεταλλου!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δλδ λες Μιχάλη να έχει κάποιος μόνο ένα δραπανοειδεςτης σειράς G 10,8...
Πάει χάλασε ο κόσμος....
Μιχάλη μήπως έχεις πυρετό???
Χαχαχαχα

χαχαχα, δεν ειναι δυνατον να το προτεινω εγω αυτο, ετσι? :)))

Aπλα Κυριακο λεω οτι πλεον τα impact drivers ειναι πολυ κοντα σε ενα GSR ακομα και σε ενα GSB κρουστικο.

Αν καποιος εχει ηδη παλμικο, ισως πριν να αγορασει ακομα ενα δραπανοειδες να εβλεπε κανενα δεκαβολτο 'dremel', η πολυεργαλειο (bosch GRO/GOP), η μια δεκαβολτη σεγα, η ενα δεκαβολτο δισκοπριονο, αναλογα τις αναγκες που υπαρχουν.

Παντως το πρωτο εργαλειο που προτεινα σε καποιον που θα ηθελε να αρχισει με την μπλε δεκαβολτη σειρα θα ηταν το κρουστικο Bosch GSB.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και που λέτε, εκεί που καθόμουν στο αμάξι μου ήσυχα κι ωραία χθες το βράδυ κατά την αλλαγή της ημέρας, ένας μουσάτος μου χτυπάει το τζάμι.

- Φίλε έχω καλό εργαλείο, σε ενδιαφέρει?

Για να μη πολυλογώ, έφυγα με αυτά:

2015-12-16 12.18.43.jpg

Τα εργαλειάκια δείχνουν σε άριστη κατάσταση. Βαγγέλη μου χάρηκα πολύ για τη γνωριμία, να είσαι πάντα καλά! -bye-

Μεγεια! Τωρα περιμενουμε κρας τεστ των δυο εργαλειων. Να αξιζει τα λεφτα του το gks190:idea:

photo storage
Παρελαβα τη σκουπα σταχτης σημερα! Περιλαμβανει μεταλικο σωληνα ενος μετρου, μεταλικο ακροφυσιο καθως και τη "σακουλα/φιλτρο" που μπαινει στο καδο για περισσοτερη προστασια του φιλτρου.
Αυριο τη επιστρεφω γιαρι ηδη ερχετε η αντικαταστατης...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Nαι, το γνωριζω καλα για την σκανδαλη:))
Γραφω ομως οτι το νεο μοντελο που πηραν τα παιδια εχει και επιπλεον 2 ταχυτητες, οπου μαζι με την προοδευτικη σκανδαλη κανει το τρυπημα/βιδωμα ακομα πιο ακριβες απο το παλαιοτερο δικο μου GDR.
Δηλαδη το φερνει πιο κοντα σε ενα κλασσικο δραπανοκατσαβιδο οπως το GSR που θελει να αγορασει ο Γιαννης. Η επικαλυψη που θα εχει αν αγορασει αυτα τα δυο εργαλεια θα ειναι μεγαλη. Αυτο ειναι το νοημα που θελω να περασω παραπανω.

Για την χρηση του παλμικου σε μπετο συμφωνω. Δεν ειναι κρουστικο. Ομως εχω ανοιξει πολλες φορες τρυπες σε μπετο με κανονικο δραπανο και καλο bit. Στην αναγκη, με υπομονη, ανετα ανοιγεις τρυπα σε μπετο με κλασσικο δραπανο.
Γιαυτο γραφω παραπανω οτι με ενα impact driver οπως το νεο GDR μπορεις να κανεις σχεδον ολα οσα μπορεις να κανεις με ενα GSR(κλασσικο)/GSB(κρουστικο), αλλα οχι το αντιθετο. Ιδιως στο βιδωμα λογω τεραστιας διαφορας στη ροπη.

Οι ταχύτητες βοηθάνε στο βίδωμα και όχι στο τρύπημα.

Οι δύο ταχύτητες και οι αντίστοιχες ροπές είναι στα + έναντι του παλιότερου μοντέλου ως προς το βίδωμα αλλά όταν τρυπάς θέλεις στροφές με μεγάλη/αντίστοιχη ροπή.

Ακριβές τρύπημα με παλμικά δεν κάνεις γιατί ο τρόπος συγκράτησης του Bit δεν είναι σταθερός όπως σε είναι στο κλασικό τσοκ.

Τα παλμικά δεν έχουν ρύθμιση προεπιλεγμένης ροπής στρέψης όπως τα δραπανοκαστάβιδα/κατσαβίδια και εύκολα η βίδα μπορεί να διαπεράσει το πάχος του ξύλου και να βγει από την άλλη μεριά ιδίως όταν βίδα είναι ελάχιστα μικρότερη από το πάχος του ξύλου.

Τα παλμικά λόγο της περιστροφικής κρουστικής λειτουργίας βιδώνουν εκεί όπου τα απλά αδυνατούν λόγο έλλειψη ροπής όπως βίδες με μεγάλη διαμέτρου ή/και με μεγάλο μήκος, στριφώνια, μηχανόβιδες, περικόχλια κλπ.

Όλα τα εργαλεία (δράπανα, δραπανοκατσάβιδα, κατσαβίδια, κρουστικά, παλμικά, σφυροδράπανα …) έχουν αλληλοκάλυψη στις λειτουργίες τους αλλά κανένα δεν αντικαθιστά το άλλο πλήρως σε μια κύρια λειτουργία εάν δεν την υποστηρίζει εκ κατασκευής.

Π.χ.
Ένα δράπανο μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από ένα δραπανοκαστάβιδο.
Ένα δραπανοκατσάβιδο μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο.
Κλπ

Στην ανάγκη πολλά κάνεις αλλά υπό κανονικές συνθήκες δε χρησιμοποιείς δραπάνο/δραπανοκατσάβιδο/παλμικό για να ανοίγεις τρύπες σε οπλισμένο σκυρόδεμα, δεν χρησιμοποιείς δράπανο/πιστολέτο για να βιδώνεις κλπ.

Καλοριζικη η πραματεια παιδες !!!

Κυριακο καλοριζικος και ο κιτρινος παλμικος δαιμονας!! Προσεχε μη σου παρει κανα χερι με τετοιο εργαλειο, εχει αχαλινωτη ροπη!!

Δημητρη πως βλεπεις το πιστολακι σε μελαμινη?

Με εβαλες σε σκεψεις με αυτη την προταση και ειπα κατι δεν ξερω καλα, αλλα μαλλον μπερδευτηκες, μπας και εχεις αληθεια πυρετο???

Στο 5:35 η απαντηση!!
https://www.youtube.com/watch?v=lvcKWnWixU0

Οπως και εδω!
https://www.youtube.com/watch?v=GGzSu5jgmPQ

Και να πω ξανα πως δηλωνω ενθουσιασμενος με το τελευταιο κιτρινακι μου!!

https://www.youtube.com/watch?v=J2XAECLXsCg

Μου ήρθαν αυτή τη βδομάδα προς αντικατάσταση των μαϊμουδένιων mitutoyo...

205356q.jpg

20o1dx.jpg

Τα Sylvac είναι ελβετικά, αντάξιας ποιότητας με τα Mitutoyo, ίσως και ανώτερα! Με γεια μου!!

Η σημερινή παραλαβή δεν ήταν κάποιο εργαλείο αλλά ένα παράγωγο αυτού

Επισκέφτηκα τον φίλο μου και συνονόματο Νίκο, ο οποίος διατηρεί εργαστήριο σε ένα χωριό δίπλα μου.
Ξεκίνησε ως απλός αρχάριος και κατέληξε σαν κατασκευαστής μοναδικών χειροποίητων αντικειμένων.
Του έκανα έναν μικρό σεφτέ αγοράζοντας τα παρακάτω είδη. Φτιάχνει μοναδικές κατασκευές με χρήση πολλών εργαλείων χειρός και με φυσικά λάδια.

Για ρίξτε μια ματιά: