Ναι το εχω ακουσει αυτο με τις ισχεις. Ειναι λογω περιβαλοντολογικων ευαισθησιων κλπ. Εχουν αλλαξει τεχνολογιες.
Σκουπισα την αποθηκη σημερα.
Μπορω να σημειωσω τα εξης:
Α) πολυ δυναμη, την οποια την καταλαβα οχι τοσο στο τερμα που ρουφαει σαν tornado, αλλα στις χαμηλες στροφες (ναι ειναι ρυμιζομενη) που ρουφαει πολυ καλα χωρις να ενοχλει με τομθορυβο.
Β) ειναι υποφερτη στο θορυβο, καμια σχεση με τη "παλια" εινχελ που εχω. Και αν δουλευει σε χαμηλες στροφες για χρηση καποιυ εργαλειου ειναι ακομη ποιο καλα.
Γ) στη μεγιστη αναρροφηση ακουγεται ενας θορυβος απο τα πλαγια. Πιθανον ειναι απο τη σφραγιση του καδου και του σωματος της μηχανης. Σαν να μην παταει καλα. Μετα απο λιγη χρηση σταματαει.
Δ) Στιβαρη κατασκευη αλλα το σπιραλ δειχνει ευθραυστο. Επισης και το κουμπωμα στη συσκευη δειχνει οχι πολυ στιβαρο. Αλλα εχει το θετικο οτι κουμπωνει-ξεκουμπωνει ευκολα.
Ε) για ποιοτητα φιλτραρισματος δεν μιλαμε, εχει σαν συμπαραδιδομενο αξεσουαρ φλις σακουλα μιας χρησης και φιλτρο πλακε που με κουμπι μηχανικα καθαριζεται αν χρειαστει. Η εταιρια συστηνει/αποτρεπει τη χρηση της δυνατοτητας αυτης αν δουλευει με σακουλα. Αλλα νομιζω δεν χρειαζεται παρα μονο αν χρησιμοποιει καποιος χωρις σακουλα.
Εδω σκεφτομαι ακομη γιατι ανεβηκα τοσο ψηλα σε κατηγορια/τιμη εφοσον θα τη δουλεψω με σακουλα.
Ζ) εχει πεντε, μικρους, τροχους που διευκοληνουν τη κινηση σε τραχια εδαφη πχ τσιμεντο και η οδευση πανω απο καλωδιο δεν ειναι δυσκολη. Ολα τα αξεσουαρ τοποθετουνται πανω στη σκουπα για αποθηκευση.
Η) η επιλογη και επιμονη μου σε σκουπα σαν και αυτη, μιας καιμπριν σκεφτομουν για τη gaz35, ειναι εξαιτιας της θεσης του φιλτρου. Που μπορει να βγει και να καθαριστει ή αντικατασταθει χωρις να ερθουμε σε επαφη με το καδο και το περιεχομενο του. Αλλα και παλι αναρωτιεμαι καποιο επιπλεον πλεονεκτημα εφοσον τη χρησιμοποιουμε με σακουλα. Χρηση χωρι σακουλα ειναι μεγιστο πλεονεκτημα.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Μην κοιτάτε τα watt. Έχουμε ηλεκτρική σκούπα για το σπιτι 600 watt που τραβάει πιο δυνατά απο την παλια 2300 και κανει και λιγότερο θόρυβο .
Η φτηνιαρικες ομως διαδιδουν τα βατ, οχι την αξια τους! Ειναι παλια τεχνολογια μοτερ και τροπου λειτουργιας φανταζομαι.