Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλή Χρονιά Μπάμπη και Κυριάκο. Κυριάκο όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο post περιμένω εντυπώσεις και μια δίκαιη σύγκριση του Metabo KGS254 με το Bosch 8 JSL

Κοντά κοντά πάνε , αλλά το 8 JSL θεωρείται κορυφή .Και σας το λέω εγώ , που δεν την πάω την Bosch με τίποτα , άσχετα αν έχω κάποια μπλέ Bosch . Στα πριόνια , σέγες , τριβεία η Bosch κρατάει ακόμα καλά . Όχι , ότι θα μας χάλαγε το 254 αλλά .......λέμε τώρα .

Εγώ το Bosch δεν το έχω δεί απο κοντά, ο Κυριάκος που το έχει μου είπε οτι δείχνει ένα "κλίκ" πιο ποιοτική κατασκευή.
Το METABO το προτίμησα για τρείς λόγους, πρώτον η διαίτερη συμπάθεια που έχω στη μάρκα, δεύτερον το μεγαλύτερο ύψος κοπής και τρίτον η τιμή. Επειδή έπρεπε να αγοραστεί απο Ελλάδα το Bosch μου έβγαινε 100 ακριβότερο.
Εκτός απο laser το ΜΕΤΑΒΟ έχει και φώς, που δεν έχει το Bosch, το Bosch όμως έχει κάτι πιο σημαντικό, που δεν έχει το ΜΕΤΑΒΟ, και θα το ήθελα, το Soft Starter. Το ΜΕΤΑΒΟ ξεκινάει με πλήρη ισχύ κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα ελαφρύ κλώτσημα στο ξεκίνημα.
Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία.

μπάμπη , το φώς μην σε πολυπροβληματίζει , γιατί με τα πριονίδια θα μειωθεί γρήγορα ο φωτισμός . Τo soft start είναι βασικό , και ακόμη πιο βασικό , κατ' εμέ , είναι το φρένο .Δεν ξέρω αν τα συγκριμένα μηχανήματα έχουν φρένο.

Δεν με προβληματίζει το φώς, ούτε και με πολυενδιαφέρει όμως... Άλλωστε το ΜΕΤΑΒΟ έχει φώς.
Για το soft start είπα οτι θα το ήθελα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ξέρω αν τα συγκριμένα μηχανήματα έχουν φρένο.

Δεν ξέρω για το Bosch, το ΜΕΤΑΒΟ δεν έχει φρένο με την έννοια του ακαριαίου, μέχρι να σταματήσει εντελώς ο τροχός χρειάζονται περίπου 3 δευτερόλεπτα.

To Bosch έχει φρένο το οποίο βέβαια δεν σταματάει ακαριαία τον δίσκο αλλά τον σταματάει αρκετά γρήγορα.

To Bosch έχει φρένο το οποίο βέβαια δεν σταματάει ακαριαία τον δίσκο αλλά τον σταματάει αρκετά γρήγορα.

Το "αρκετά γρήγορα" είναι λιγότερο απο 3 δευτερόλεπτα;

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το "αρκετά γρήγορα" είναι λιγότερο απο 3 δευτερόλεπτα;

Δεν το έχω μετρήσει Μπάμπη αλλά κάπου εκεί είναι ίσως και ένα τσικ λιγότερο... :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν το έχω μετρήσει Μπάμπη αλλά κάπου εκεί είναι ίσως και ένα τσικ λιγότερο... :)

Κι εγώ στο περίπου το λέω.. Μάλλον και τα δύο λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Συνεχίζουμε με απορίες...

Κοιτώντας το video διαπίστωσα οτι το δικό μου δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η οριζόντια κλίση φτάνει μέχρι τις 47 μοίρες (τέρμα αριστερά) ενώ η κάθετη πάει από 0 μελχρι 45 μοίρες.
Στο δικό μου δεν συμβαίνει αυτό, και η κάθετη κλίση φτάνει μέχρι τις 47 μοίρες, και στην κάθετη θέση δεν σταματάει στο 0, όπως στο video και τη φωτογραφία αλλά πάει και 2 μοίρες δεξιότερα, στο -2 δηλαδή.
Ξέρει κανείς που χρησιμοποιούνται αυτές οι δύο μοίρες δεξιά-αριστερά;
Γιατί η κλίμακα στο δικό μου είναι 47 έως -2 δηλαδή κι όχι 45 ελως 0;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    76.3 KB · Views: 165
  • image.jpg
    image.jpg
    76.7 KB · Views: 166
Μπαμπη αν κατάλαβα καλα δεν σταματάει ακριβώς στο 0 και στο 45 η κάθετη φαλτσοκοπη . Σε ολα σχεδόν έχουν 2-3 μοίρες πλέον της κλίμακας . Απο κάπου θα ρυθμίζονται τα τέρματα της καθετης φαλτσοκοπης , και στο parkside και σε ενα makita που δουλευω τελευταια έχουν βιδες-ρεγουλατορους αλεν .

Ηλία, αν δείς τη πρώτη φωτογραφία η κλίμακα είναι 0 έως 45. Στο δικό μου, η ίδια κλίμακα είναι -2 έως 47. Γιατί γίνεται αυτό; Χρειάζεται να πάς ποτέ στο -2 ή στο 47; Χρησιμεύουν σε κάτι, και σε τί;
Μου κάνει εντύπωση που υπαρχουν στο δικό μου, αν δεν χρειαζόταν θα μπορούσε απλά να είναι όπως στη φωτογραφία. Πιθανολογώ οτι για κάποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι 2 μοίρες δεξιά-αριστερά αλλά δεν τον ξέρω. Μάλιστα, υπάρχει στο πίσω μέρος ένα κουμπί που θα πρέπει να πατηθεί για να σου δώσει τη δυνατότητα να χρησημοποιήσεις το εύρος των επιπλέον 2 μοιρών δεξιά-αριστερά, αν δεν το πατήσεις σε περιορίζει στο 0-45. Άρα κάτι κάνει, σίγουρα.
Επίσης δεν ξέρω και γιατί η κλίμακα της οριζόντιας κλίσης φτάνει μέχρι το 47 (δεύτερη φωτογραφία) και δεν σταματάει στο 45.

Last edited:
Να σου δώσω έναν λόγο , για να χωρέσει το τρίγωνο που γράφει 45 . Δεν υπάρχει χρηστικος ουσιαστικός λόγος σε κάτι για τις 2-3 επιπλέον μοίρες πάντως . Μπορεί να ειναι ενας τόσο γελοίος λόγος όπως αυτός που σου έγραψα .

Κιομως δεν είναι έτσι Ηλία.
Στην διαφήμιση του δικού το αναφέρει ως δυνατότητα οπότε για κάποιο λόγο γίνεται.
Επίσης ο Μπάμπης αναφέρεται σε κλίση της κεφαλής όχι του γυροσκοπικου της βάσης.
Κάποια εφαρμογή έχει το -2 της φαλτσοκοπης.

Εγώ το Bosch δεν το έχω δεί απο κοντά, ο Κυριάκος που το έχει μου είπε οτι δείχνει ένα "κλίκ" πιο ποιοτική κατασκευή.
Το METABO το προτίμησα για τρείς λόγους, πρώτον η διαίτερη συμπάθεια που έχω στη μάρκα, δεύτερον το μεγαλύτερο ύψος κοπής και τρίτον η τιμή. Επειδή έπρεπε να αγοραστεί απο Ελλάδα το Bosch μου έβγαινε 100 ακριβότερο.
Εκτός απο laser το ΜΕΤΑΒΟ έχει και φώς, που δεν έχει το Bosch, το Bosch όμως έχει κάτι πιο σημαντικό, που δεν έχει το ΜΕΤΑΒΟ, και θα το ήθελα, το Soft Starter. Το ΜΕΤΑΒΟ ξεκινάει με πλήρη ισχύ κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα ελαφρύ κλώτσημα στο ξεκίνημα.

Όλο και κάτι θα βρεθεί για να μας αλλάξει γνώμη. Το να μην έχει soft start μου την χαλάει. Κρίμα και μου άρεσε.
Όπως και να είναι έχει καλές κριτικές στο σύνολο και όπως διάβασα σε σχόλιο: για να κατέβει η Metabo χαμηλά σε τιμή, σε σχέση πάντα με την ποιότητά της, κάτι έπρεπε να θυσιάσει.
Καλοδούλευτο Μπάμπη και καλές κατασκευές.
Δεν πιστεύω να το έβαλες πάλι στο κουτί!

ρίξτε μια ματιά για την 254 σε αυτό το βίντεο ,https://www.youtube.com/watch?v=VrxrMGTPxZE , και προσέξτε το κάλυμμα στον κινητήρα . Ο τύπος (στα γερμανικά) λέει ότι είδε το σύστημα αυτό σε μεγάλο Ξυλουργείο , και το κάνουν γιατί η μηχανή για να ψύξει τον κινητήρα τραβάει μέσα από τις σχισμές κρύο αέρα , και έτσι μαζί με τον αέρα τραβάει και πριονίδια που κάνουν (ως γνωστό) μεγάλη ζημιά στον κινητήρα .Ενδιαφέρον , αν και θα ήθελα το φίλτρο που έχει βάλει να είναι πιο "ψιλό" .Μέχρι τώρα ήξερα ότι από τις σχισμές αποβάλλεται ο ζεστός αέρας και όχι το ανάποδο .

Και από Γερμανία να τα έπαιρνες 100 είναι η διαφορά. Μπάμπη έχε υπ' οψη σου ότι το 254Μ έχει 2 εκδόσεις. Έχει μια έκδοση 2015 που είναι πιο καινούρια. Στην έκδοση 2015 είναι μικρότερο και ελαφρύτερο. 16,3 κιλά έναντι 17,5. Αν μπορείς δες ποια έκδοση έχεις.
Εδώ το 2015 μοντέλο με τα χαρακτηριστικά του:
http://www.toolstop.co.uk/metabo-kgs254m-sliding-mitre-saw-254mm-1800w-240v-new-2015-model-p72254

Χαχαχαχα!!!
Από πρώτη εντύπωση παιδιά το Bosch είναι ανώτερο σε ποιότητα και αίσθηση.

Και αν έδινες και άλλα 100 παραπάνω θα έπαιρνες ακόμα καλύτερο. Έτσι δεν πάει;

Υποτίθεται ότι έχουν φυγοκεντρικό σύστημα καθαρισμού σκόνης όπως και τα αλυσοπρίονα.
Οι κάτοχοι bosch θα έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχει φουρφούρα στο εξωτερικό μέρος του κινητήρα που είναι γι αυτήν ακριβώς την δουλειά.
Εκτός αυτού όμως, προσωπικά στο δικό μου bosch τόσο με όσο και χωρίς σκούπα, η σκόνη δεν φτάνει ποτέ στον κινητήρα.
Σίγουρα βοηθάει πολύ το αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης σκόνης.

Γι αυτό το λόγο σε φαλτσοπρίονα παλαιών εποχών όπως το parkside δίνουν ζευγάρια ψύκτρες καθώς λόγω της σκόνης έχει θέμα και φθείρονται εύκολα.