Tι παραλάβαμε σήμερα..

Στο τι παρέλαβα αυτές τις μέρες. Ενα πνευματικό δράπανο dewalt,

Μεγειες καρμεν πολυ καλο εργαλειο το DEWALT - D25134K αλλα τα πνευματικα δραπανα ειναι ζόρικα εργαλεία και θελουν δυναμη,με ολο το θαρρος και τον σεβασμο και απο οτι βλεπω απο το παρακατω βιντεο στο youtube,γιά τό σωματότυπο τών χεριών σου θα σου ειναι δυσκολο να κανεις εργασιες κατεδαφισης με αυτο το πνευματικο δραπανο.

https://www.youtube.com/watch?v=hl83mgDecpI

Μεγειες καρμεν πολυ καλο εργαλειο το DEWALT - D25134K αλλα τα πνευματικα δραπανα ειναι ζόρικα εργαλεία και θελουν δυναμη,με ολο το θαρρος και τον σεβασμο και απο οτι βλεπω απο το παρακατω βιντεο στο youtube,γιά τό σωματότυπο τών χεριών σου θα σου ειναι δυσκολο να κανεις εργασιες κατεδαφισης με αυτο το πνευματικο δραπανο.

https://www.youtube.com/watch?v=hl83mgDecpI

Κιομως αν δεις το παρακατω βιντεο ΔΕΝ ειναι τυχαια η επιλογη της Αγαπης.
https://www.youtube.com/watch?v=g5-8McSKNR0

Για κατεδάφιση δε το έχω δοκιμάσει ακόμα να είμαι ειλικρινής αλλά ακόμα και σε τρύπημα τοίχου με πέτρα (μένω σε παλιά μονοκατοικία με 50εκατοστά πέτρας για εξωτερικούς τοίχους) με το ένα χέρι πήγαινε μόνο του. Εξάλλου αυτά τα τρυπάνια αν δεν θες να σε φέρουν τούμπα (το έχω δει δύο φορές) καλό είναι να μην τα κρατάς σφικτά και με του παππού τη δύναμη.
Οπώς και να εχει όμως κάθε εργαλείο ότι ασφάλειες και να έχει απαιτεί σεβασμό. Ξέρω τις αντοχές μου και όπου δε νιώθω καλά είτε σταματάω είτε ζητάω βοήθεια. :)

Eύλογη η ανησυχία σου πάντως και δε παρεξηγώ απλά όπως είπε και ο Κυριάκος το μελέτησα αρκετά πριν το πάρω.

Μύτη PB Swiss PB E6 L-192 / PZ , μακρουλή...

2s156yb.jpg

2jdjj1i.jpg

ΟΚ , βλέπω και μεταφορικά κοντά στα 5,95 και η μύτη στα 3,95 . Απλά μια ερώτηση γιατί ενδιαφέρομαι. Αν ξέρεις ποια είναι η διαφορά της σειράς C με την σειρά Ε ???

Μμμμμ τα μεταφορικά αυξήθηκαν. Ήταν 3.95 μέχρι 500γρ. πριν λίγο καιρό. Η διαφορά που λες πρέπει να είναι το λούκι στη σώμα του bit για να κλειδώνει στα τσοκ 1/4 που έχουν κάποια εργαλεία, όπως το δικό μου. Δεν έχει σχέση με το μήκος.

Ναι , το είδα το αυλάκι που κάνει. Άρα για το GDR πάω στην Ε. (PH & PZ 1,2)
Thanks.
Έχει πάρει κανείς κάτι άλλο εκτός απο bit απο την PB Swiss να μας πει άποψη ????
Miscin γενικά είναι καλά ?? Πως τα βλέπεις ???

Οι Ελβετοί είναι λίγο ακριβοί. Όχι στα bits τόσο πολύ, όσο είναι στα άλλεν και στα κατσαβίδια. Αλλά έχουν τρομερά μέταλλα. Πάρε ζουμπά PB Swiss και θα με θυμηθείς. Εγώ έχω αυτούς και είναι μακράν ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου.

Τα άλλεν τους είναι σχεδόν τέλεια, αλλά πανάκριβα. Εγώ τα έχω βρει σε δημοπρασίες στο ebay, δε θα έδινα ποτέ 40 τόσα ευρώ για μια συλλογή. Τα βρήκα στο 1/3 της αρχικής τιμής. Δεν έχω χαλάσει ποτέ βίδα με άλλεν της PB Swiss. Αν το ζορίσεις πάνω από το επιτρεπτό θα σπάσει το άλλεν, αλλά η βίδα δε θα χαλάσει. Παίρνεις άλλο μιας και έχει ισόβια εγγύηση (ναι, μου έχου αλλάξει μέχρι και σπασμένη μύτη slot) όλα εκτός από τις καστάνιες που έχουν 3 χρόνια.

Φυσικά κατσαβίδια από άλλο πλανήτη αλλά 15 για strike through ΡΗ2 κατσαβίδι είναι πολλά λεφτά. Με τα μισά παίρνεις εξίσου ποιοτικό κατσαβίδι.
Καλή περίπτωση είναι τα κατσαβίδια ηλεκτρονικών που είναι σε ψιλοκαλή τιμή.

edit: Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τις μύτες με το παλμικό να δω τι ψάρια πιάνουν. Δεν αναφέρουν κάπου ότι είναι impact bits.

Οι Ελβετοί είναι λίγο ακριβοί. Όχι στα bits τόσο πολύ, όσο είναι στα άλλεν και στα κατσαβίδια. Αλλά έχουν τρομερά μέταλλα. Πάρε ζουμπά PB Swiss και θα με θυμηθείς. Εγώ έχω αυτούς και είναι μακράν ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου.

Τα άλλεν τους είναι σχεδόν τέλεια, αλλά πανάκριβα. Εγώ τα έχω βρει σε δημοπρασίες στο ebay, δε θα έδινα ποτέ 40 τόσα ευρώ για μια συλλογή. Τα βρήκα στο 1/3 της αρχικής τιμής. Δεν έχω χαλάσει ποτέ βίδα με άλλεν της PB Swiss. Αν το ζορίσεις πάνω από το επιτρεπτό θα σπάσει το άλλεν, αλλά η βίδα δε θα χαλάσει. Παίρνεις άλλο μιας και έχει ισόβια εγγύηση (ναι, μου έχου αλλάξει μέχρι και σπασμένη μύτη slot) όλα εκτός από τις καστάνιες που έχουν 3 χρόνια.

Φυσικά κατσαβίδια από άλλο πλανήτη αλλά 15 για strike through ΡΗ2 κατσαβίδι είναι πολλά λεφτά. Με τα μισά παίρνεις εξίσου ποιοτικό κατσαβίδι.
Καλή περίπτωση είναι τα κατσαβίδια ηλεκτρονικών που είναι σε ψιλοκαλή τιμή.

edit: Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τις μύτες με το παλμικό να δω τι ψάρια πιάνουν. Δεν αναφέρουν κάπου ότι είναι impact bits.

Καλή και χρήσιμη η παρουσίαση αλλά γνώμη μου να έμπαινε καλύτερα στο "Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων".

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μού είχε χρειαστεί ένας μακρύς φορητός πάγκος για κάποιες εργασίες εκτός αποθήκης-εργαστηρίου π.χ τρίψιμο,βάψιμο,ακούμπισμα εργαλείων σε καποιο χωρο επισκευής ,και αγόρασα 2 καβαλέτα από το praktiker και ένα ράφι ελάτης και με 2 η 4 σφιγκτήρες έτοιμος ο πρόχειρος-συναρμολογούμενος πάγκος.

kavale10.jpg

kavale11.jpg

kavale12.jpg

Καλά τόσες υλοποιήσεις φορητών, αναδιπλουμενων πάρκων έχουμε κάνει πως και δεν έφτιαξες μια?
Και πιο σταθερό θα ήταν και πιο DIY.

Ηθελα νά είναι ελαφρύ συναρμολογούμενος (κομάτι κομάτι δηλαδή) - διαιρούμενο (γιά να μήν πιάνει χώρο αλλού τα καβαλέτα αλλού ο κύριως ογκος της επιφάνειας,λόγο μικρού χώρου) ,και προπάντον ήθελα τα καβαλέτα γιά κάτι πού θα χρειαστώ στό μέλλον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μού είχε χρειαστεί ένας μακρύς φορητός πάγκος για κάποιες εργασίες εκτός αποθήκης-εργαστηρίου π.χ τρίψιμο,βάψιμο,ακούμπισμα εργαλείων σε καποιο χωρο επισκευής ,και αγόρασα 2 καβαλέτα από το praktiker και ένα ράφι ελάτης και με 2 η 4 σφιγκτήρες έτοιμος ο πρόχειρος-συναρμολογούμενος πάγκος.

Καλημέρα Δημήτρη, σκέφτηκες να έβαζες 4 καβίλιες, όχι σταθερές, να σου κρατάνε πιο σταθερή την επιφάνεια και να μη χρειάζεσαι σφιγκτήρες;

Καλά τόσες υλοποιήσεις φορητών, αναδιπλουμενων πάρκων έχουμε κάνει πως και δεν έφτιαξες μια?
Και πιο σταθερό θα ήταν και πιο DIY.

Αναδιπλούμενο πάρκο; Θα ήθελα να το δω... χαχα

Καλημέρα Παναγιώτη,τό σκέφτηκα μέ καβίλιες αλλά το θεώρησα πιό γρήγορο να εχω σφιγκτήρες ,παρά νά σκύβω να κεντράρω τίς τρύπες να πιέζω,ενώ έτσι το αφηνω επανω στα καβαλετα και απλα σφίγκω τους σφιγκτήρες.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλημέρα Παναγιώτη,τό σκέφτηκα μέ καβίλιες αλλά το θεώρησα πιό γρήγορο να εχω σφιγκτήρες ,παρά νά σκύβω να κεντράρω τίς τρύπες να πιέζω,ενώ έτσι το αφηνω επανω στα καβαλετα και απλα σφίγκω τους σφιγκτήρες.

Σιγουρα όπως σε βολεύει καλύτερα.

H καλυτερη και πρακτικοτερη λυση για (μεταφερομενο) παγκο εργασιας. Καλοριζικος Δημητρη, απο τα βασικοτερα 'εργαλεια'!

Αν αγοραζες επιφανεια παχους 40μμ, δεν θα χρειαζοσουν και σφιγκτηρες :))