Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Όχι όχι δεν θέλει μόνο έναν καθώς θα κάνεις τετραπλασιο χρόνο να δεσεις μια κορνίζα και κινδυνεύεις να σου βγουν στραβά στον άξονα των Ζ.

ακριβώς αυτό κατάλαβα και εγώ και θα αγοράσω άλλον ένα για να τα συνδέω σε Π πρώτα και στο τέλος το κάτω κομμάτι...αλλιώς θες 4 γωνίες για να τελειώνεις με την μία.

Σήμερα αγόρασα μερικά καρφιά καί συρραπτικά γιά τό καρφωτικό

karfot12.jpg

Εχει δίκιο ο Μιχάλης τά έχω δοκιμάσει λίγο παλαιότερα γιά νά δέσω μιά μικρή κορνίζα καί δέν έχουν πρόβλημα

sfikti10.jpg

Δεν πειραζει Δημητρη!
Off topic:
Εχω ενα δεντρακι κουμ κουατ σε γλαστρα, ποτε να το μεταυτεψω?
Να ααιρεσω τους καρπους μετα την μεταφυτευση για να παρει τα πανω του?

Kυριάκο μόλις περάσουν τα κρύα να τό μεταφυτεύσεις,κάπου στά τέλη Μάρτη μέ αρχές Απρίλη,όχι δέν χρειάζεται νά αφαιρέσεις τούς καρπούς.
Αν νομίζεις ότι είναι off-topic μπορείς νά τά μεταφέρεις στό καφενείο

Η καλύτερη μεταφύτευση γίνεται κατά την περίοδο που το δέντρο "κοιμάται" έτσι ώστε να περιορίζεται το μεταφυτευτικό σοκ.
Αυτή η περίοδος που διανύουμε τώρα είναι η καλύτερη για μεταφύτευση. Αφαίρεσε τους καρπούς και προχώρα.

Και η δική μου σημερινή παραλαβή.
Το περίμενα πως και πως εδώ και έναν μήνα από Αμέρικα (μόνο εκεί το βρήκα διαθέσιμο φυσικά) και τώρα ξεκίνησα να το διαβάζω!

Η καλύτερη μεταφύτευση γίνεται κατά την περίοδο που το δέντρο "κοιμάται" έτσι ώστε να περιορίζεται το μεταφυτευτικό σοκ.
Αυτή η περίοδος που διανύουμε τώρα είναι η καλύτερη για μεταφύτευση. Αφαίρεσε τους καρπούς και προχώρα.

Φίλε Νίκο αυτό ισχύει γιά άλλα δέντρα καρποφόρα ξυλώδη π.χ καί όχι γιά οπωροφόρα όπως είναι τό κούμ κουάτ πού είναι ευαίσθητα στίς παγωνιές.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το περίμενα πως και πως εδώ και έναν μήνα από Αμέρικα (μόνο εκεί το βρήκα διαθέσιμο φυσικά) και τώρα ξεκίνησα να το διαβάζω!

Ωχ...

Φίλε Νίκο αυτό ισχύει γιά άλλα δέντρα καρποφόρα ξυλώδη π.χ καί όχι γιά οπωροφόρα όπως είναι τό κούμ κουάτ πού είναι ευαίσθητα στίς παγωνιές.

Αν το βγάλει εκτός σπιτιού συμφωνώ αλλά αν θέλει απλά να αλλάξει γλάστρα μπορεί άνετα να το κάνει.

.........

Τωρα μιλάς ωραία κύριος ..! :-)
(Έχω ενα σε PDF)

Δεν πειραζει Δημητρη!
Off topic:
Εχω ενα δεντρακι κουμ κουατ σε γλαστρα, ποτε να το μεταυτεψω?
Να ααιρεσω τους καρπους μετα την μεταφυτευση για να παρει τα πανω του?

Εφόσον είναι σε γλάστρα και άρα ριζωμένο, η μεταμφύτευση μπορεί να γίνει όλες τις εποχές. Δε χρειάζεται να αφαιρεθούν οι καρποί

Εφόσον είναι σε γλάστρα και άρα ριζωμένο, η μεταμφύτευση μπορεί να γίνει όλες τις εποχές. Δε χρειάζεται να αφαιρεθούν οι καρποί

Εφόσον είναι σέ εσωτερικό χώρο,όπως τό διευκρίνησε ο Νίκος,άν είναι σέ εξωτερικό χώρο δέν είναι καλό η αλλαγή θερμοκρασίας πού είναι ήδη σταθερή στό ριζικό σύστημα στά οπωροφόρα.

Καλορίζικο Νίκο τό βιβλίο