Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εφόσον είναι σε γλάστρα και άρα ριζωμένο, η μεταμφύτευση μπορεί να γίνει όλες τις εποχές. Δε χρειάζεται να αφαιρεθούν οι καρποί

Καλύτερα όμως είναι να γίνει όταν είναι σε λήθαργο για τον λόγο που προανέφερα.
Ο Καρπός για να αναπτυχθεί καταναλώνει ενέργεια οπότε οι περικοπές είναι καλές μιας και που το φυτό πρέπει να έχει πέρισση ενέργεια για την επιτυχή του εγκατάσταση και για την αύξηση του.

Εγώ Κυριάκο καί τό σωστό φυσικά είναι ότι δέν θά τό άλλαζα τώρα τά οπωροφόρα σέ εξωτερικό χώρο,άν θέλεις νά πάρεις τό ρίσκο νά τό αλλάξεις,άλλαξε το αλλά υπευθύνη σου,μπορεί καί νά μήν πάθει τίποτα,αλλά μπορεί καί να ξεραθεί μετά από 2-3 βδομάδες.Και θέλει προσοχή η αλλαγή νά μήν είναι βρεμένη η ´μπάλλα´ τού χώματος γιά νά μην μαδήση αν δέν έχει πολύ ριζικό σύστημα καί σού μείνη η ρίζα στό χέρι,πρέπει να είναι στεγνό τό χώμα καί προσεκτικά βγάλσιμο από τήν παλιά γλάστρα.
Ωχ ωχ συνεχίζεται το off-topic και θά έχουν δίκιο τά άλλα μέλη νά μάς κάνουν παρατήρηση,δέν τά μεταφέρεις στο καφενείο.

Αύριο θα μεταφερθούν όλα σε νέο τοπικ.
Δεν θα πάρω ευθύνη τώρα να το μεταφυτευσω καθώς είναι ένα δεντρακι μικρό που αρέσει πολύ στην μητέρα μου και δε θέλω να πάθει τπτ.

Σήμερα παρέλαβα 2 ταμπακιερες STANLEY αρκετά ποιοτικές και πολύ βολικά τα σκαφακια που έχει μέσα!!
uploadfromtaptalk1453243481068.jpg

Είναι οι ριχες, οι βαθιές δε θα με βόλευαν τόσο! Πιο πολύ ήθελα τη δεξιά γιατί έχει πολλά και μικρά σκαφακια! Αλλά τελικά και η FATMAX βολεύει αν και είναι για πιο μεγάλες βίδες. .. η αγορά έγινε από eshop.gr 13 η δεξια και 17 η FATMAX!

Καλημέρα, μικροζημιά σε εργαλείο

Αυτός είναι ο σφιγκτήρας stanley που πήρα προχθές. Με το πρώτο δοκιμαστικό σφίξιμο έφυγε απο τη μία ντίζα η ροδέλα συγκράτησης
που είναι προς τα έξω (για όσους έχουν ίδιον έχει δύο ροδέλες) και βέβαια που να βρεθεί
τόσο μικρή που είναι(εδώ είναι που χρειάζεται η μαγνητική ράβδος). Αυτή η ροδελίτσα συγκρατείται σε ένα λούκι στη ντίζα και νομίζω
πως πρέπει να έχει και κάποιο "δόντι". Η λύση που βρήκα ήταν, μια άλλη ροδέλα και κόλλημα με κόλλα δύο συστατικών. Λέτε να
κρατήσει όταν εξασκηθεί πίεση ; και αν όχι τι άλλο μπορώ να κάνω ; Στη φωτογραφία φαίνεται η κανονική πάνω και κάτω με το κόλλημα

IMG_2000[1].JPG

Καλημέρα, μικροζημιά σε εργαλείο

Αυτός είναι ο σφιγκτήρας stanley που πήρα προχθές. Με το πρώτο δοκιμαστικό σφίξιμο έφυγε απο τη μία ντίζα η ροδέλα συγκράτησης
που είναι προς τα έξω (για όσους έχουν ίδιον έχει δύο ροδέλες) και βέβαια που να βρεθεί
τόσο μικρή που είναι(εδώ είναι που χρειάζεται η μαγνητική ράβδος). Αυτή η ροδελίτσα συγκρατείται σε ένα λούκι στη ντίζα και νομίζω
πως πρέπει να έχει και κάποιο "δόντι". Η λύση που βρήκα ήταν, μια άλλη ροδέλα και κόλλημα με κόλλα δύο συστατικών. Λέτε να
κρατήσει όταν εξασκηθεί πίεση ; και αν όχι τι άλλο μπορώ να κάνω ; Στη φωτογραφία φαίνεται η κανονική πάνω και κάτω με το κόλλημα

View attachment 123667

Σύνηθες φαινόμενο όταν ασκείς μεγάλη πίεση σε αυτόν το σφιγκτήρα. Η ασφάλεια πετάγεται κυρίως όταν ξεσφίγγεις. Σωστά? Πήγαινε και πάρε μερικές extra ασφάλειες τύπου "ωμέγα" για καβάντζα. Αν και εγώ όταν έβαλα την καινούρια δεν μου ξανασυνέβει. Πιθανόν οι δικές του ασφάλειες είναι για τα μπάζα. Η ροδέλα που έβαλες δεν ξέρω αν σου κάνει δουλειά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επιστροφή στο μαγαζί για αντικατάσταση φίλε μου.
Αν δε στο αλλάξουν ένα περαστο καρφακι σε μορφή πιρου θα κάνει δουλειά.
Αλλά ξαναλέω να ζητήσεις να στο αλλάξουν.

Είναι "θέμα" του συγκεκριμένου σφιγκτήρα Κυριάκο. Έχω 2 και οι 2 παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα. Θέμα κατασκευής. Κατα τ'αλλα πολύ βολικό εργαλειάκι.

Από Leroy το πήρα.'Έχω τη κακή συνήθεια να πετάω αμέσως τη συσκευασία και να μη κρατάω αποδείξεις.
Με καρφάκι το σκέφτηκα και εγώ αλλά είναι πολύ λεπτή η ντίζα και δύσκολο το βλέπω για μένα, απαιτεί μάλλον μικροχειρουργική

Ευχαριστώ amsen, αυτές τις τύπου ωμέγα δεν τις ήξερα, θα το κοιτάξω

Έχεις κολωνατο δραπανο?
Αν ναι θα είναι παιχνιδάκι.
Εφόσον βέβαια υπάρχει και η λύση του Νίκου είσαι καλυμμένος.
Επίσης συσκευασίες και απόδειξη έχεις έχεις....
Δεν πρέπει να πάρεις και ένα δεύτερο????????
;-)

Από Leroy το πήρα.'Έχω τη κακή συνήθεια να πετάω αμέσως τη συσκευασία και να μη κρατάω αποδείξεις.
Με καρφάκι το σκέφτηκα και εγώ αλλά είναι πολύ λεπτή η ντίζα και δύσκολο το βλέπω για μένα, απαιτεί μάλλον μικροχειρουργική

Ευχαριστώ amsen, αυτές τις τύπου ωμέγα δεν τις ήξερα, θα το κοιτάξω

Δεν χρειάζεται να το γυρίσεις πίσω γιατί και το άλλο θα έχει το ίδιο πρόβλημα. Πάρε τις ασφάλειες αντικατέστησέ τες και θα είσαι κομπλέ. Απλά δεν θέλει πολύ σφιξιμο.
Αν δεν μπορείς να βρείς (πράγμα απίθανο) πες μου να σου δώσω καμία.

Όπως είπα και παραπάνω,συσκευασία και απόδειξη δε κράτησα, κολωνάτο δεν έχω, θα δω αν κάνει
δουλειά η κόλλα και μετά πάω σε τύπου ωμέγα. Ναι, βέβαια, κάποια στιγμή θα χρειαστώ κι άλλους

Δεν χρειάζεται να το γυρίσεις πίσω γιατί και το άλλο θα έχει το ίδιο πρόβλημα. Πάρε τις ασφάλειες αντικατέστησέ τες και θα είσαι κομπλέ. Απλά δεν θέλει πολύ σφιξιμο.
Αν δεν μπορείς να βρείς (πράγμα απίθανο) πες μου να σου δώσω καμία.

οκ σε ευχαριστώ

Όπως είπα και παραπάνω,συσκευασία και απόδειξη δε κράτησα, κολωνάτο δεν έχω, θα δω αν κάνει
δουλειά η κόλλα και μετά πάω σε τύπου ωμέγα. Ναι, βέβαια, κάποια στιγμή θα χρειαστώ κι άλλους

Βρε ακου τον amsen τι σου λεει παρε απο αυτον η αγορασε τυπου ωμεγα ροδελες,κολλα σε συστημα μεγγενης ειναι ατοπο,θα ξαναξεκολληση,εκτος αν μετα το παθημα λογο φοβικου συνδρομου,σφιγγεις απαλα και χαλαρα,αλλα οι μεγγενες δεν ειναι για απαλο και χαλαρο σφιξιμο,και καθε φορα που θα σφιγγεις-ξεσφιγγεις θα εχεις ενα αγχος μην σου ξεκολληση.

Αmsen σκεφτηκα και το αλλο με ενα σιδεροπριονο να κανει ενα δοντι λιγο στην ντιζα απο την μια μερια για να φωλιαζει η μιση ροδελα τυπου ωμεγα και να μην ξαναβγει ουτε με ροπη 150 Nm,που λεει ο λογος

Last edited:
Λοιπόν, λέω να πάω στο Κέντρο βίδας που είναι και κοντά μου και να ρωτήσω για ροδέλες, αλλά σήμερα κάνει διαβολόκρυο δε ξεμυτάω.
Sakisap, και η λύση με το σιδεροπρίονο καλή μου φαίνεται, επίσης αν είχα ηλεκτροκόλληση θα είχε λυθεί και για τους μελλοντικούς.

αλλά σήμερα κάνει διαβολόκρυο δε ξεμυτάω.

Γεια σου απογονε του Λεωνιδα του Μεγα Αλεξανδρου και του επους του 1940 :flipout:
Δεν ειμαστε σκληροτραχηλοι μαστορες παντος καιρου απο οτι φαινεται,κανουμε μαστορεματα μονο με θερμοκρασιες 15 c - 27 c τις υπολοιπες μερες ειμαστε μεσα με καλοριφερ (χειμωνας) και air contition (καλοκαιρι).Επισης αν βρεχει κοιταμε απο το παραθυρο την βροχη. :ernaehrung004:

Η ΩΜΕΓΑ θα φωλιάσει έτσι και αλλιώς. Το Κεντρο Βίδας έχει, απλά πήγαινε τους το δείγμα (αν δεν το έχεις βγάλε από την άλλη ντίζα´έτσι και αλλιώς θα αλλάξεις και τις 2) για να πάρεις την σωστή διάσταση ασφάλειας. Αλλιώς, πετάξου στον Δαμίγο στην Φιλαδέλφεια (στην γέφυρα της Αυρας...τέλος Βρυούλων) που έχει τα πάντα.