Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ναι. 160 κιλά αναφέρει. Φαίνονται πολύ ποιοτικοί. Επίσης το πάνω μέρος αφαιρείται και μπαίνει στην κάτω πλευρά.

Για τους Wolfcraft σε ρώτησε....

Α, σόρρυ, αυτά της βολφκραφτ τα ξέχασα ότι τα αγόρασα... :flipout:
Τα μικρά όχι και τόσο, αν το βάλεις στο δάκτυλο το αντέχεις. Σαν 3-4 φορές την πίεση από ένα μανταλάκι μπουγάδας.
Το μεγάλο είναι αρκετά δυνατό, αν το βάλεις στο δάκτυλο, δεν αντέχεται, πονάει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω θα ηθελα να μου πεις για τους stanley Γιωργη,ποσο μηκος εχουν και τιμη!

30 εκατοστά, κάτι λιγότερο από 20 ευρώ. 39 και κάτι ψιλά οι 2. Τιμή πράκτικερ φυσικά, αλλού θα υπάρχουν και φθηνότεροι.

Eδω δυο εργαλειακια μετρησης που παρελαβα απο amazon.de την Παρασκευη.

Μια τσιπικη γωνια μαραγκου, αλλα η μονη χρηση της ειναι για να χαραζω καθετες και για οδηγο κοπης στην μικρη πριονοκορδελα, επειδη εχει το ιδανικο μεγεθος. 5 ευρω νομιζω οτι κοστισε.

Και ενα εργαλειο χαραξης για μεντεσεδες. Σημαδευει ακριβως πανω στο ξυλο την θεση του μεντεσε. 5 ευρω.

24870364555_de75cc7c0c_b.jpg

το εργαλείο για το μεντεσέ δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί...δηλ. αντί να βάζεις τον μεντεσέ πάνω στο ξύλο και να σχεδιάζεις το περίγραμμά του, τι κάνεις?

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημαδεύει Τις 2 τρύπες για βίδα και την μεγάλη τρύπα του μεντεσε (το κέντρο της εννοω)?

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Για πες το λίγο με δικά σου λόγια.... :p
Που βρίσκεις κερί μέλισσας; Κι άντε και το βρήκες... Ποιά είναι η διαδικασία μετά;

Καλησπέρα Μπάμπη. Sorry για τη καθυστέρηση αλλά ήμουν εκτός :)
Στο φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα.

πάστα με την οποία περνάω κουτάλες, πλάκες κοπής αλλά και όλα τα έπιπλα στο σπίτι (παρακάτω φώτο)

120γρ πόσιμο παραφινέλαιο (απο το φαρμακείο)
25γρ μελισσοκέρι

Σε μπεν μαρι να διαλυθεί το κερί και μετά σε βάζο. Θα γίνει στερεό σα σκληρό βούτυρο. Παίρνεις ένα μάλλινο πανί το βουτάς μέσα και αρχίζεις το άπλωμα. Εννοείται ότι μιλάμε για γυμνό ξύλο και όχι λουστραρισμένο κλπ

tG6f4qZ.jpg

Dkxiqw7.jpg

Αλλη μία συνταγή που μου την έδωσε ο άνθρωπος που μου έβαλε το παρκέ στο σπίτι

Κέρωμα επίπλων
1. Παραφίνη = 100γρ
2. Λινέλαιο = 100γρ
3. Στεγνωτικό = 100γρ
4. Νέφτι πεύκου = 100γρ

Τα 1,2,3 μπαίνουν σε μπεν μαρί να λιώσουν.
Μετά το βγάζεις από το μπεν μαρί και ρίχνεις το νέφτι και ανακατεύεις οπότε προκύπτει ενα παχύρευστο λάδι (το νέφτι δεν αφήνει το κερί να ξαναγίνει στερεό).

Περνάμε μια παχιά στρώση με πινέλο και αφήνουμε να στεγνώσει μια μερα.
Το περνάμε ντουκοχαρτο.

Αν το έπιπλο είναι για εσωτερικό χώρο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και δεν χρειάζεται μετά τρίψιμο.

Αν το έπιπλο είναι για εξωτερικό χώρο και θέλουμε και να γλιστράει.
Βάζουμε σε κούπα λίγο νερό μέσα και σε αυτό τρίβουμε πράσινο σαπούνι και το αφήνουμε να λιώσει.
Κατόπιν το ρίχνουμε στο μείγμα με τα λάδια.
Ανακατεύουμε και περνάμε το τελικό μείγμα σαν δεύτερο χέρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Στο φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα.

πάστα με την οποία περνάω κουτάλες, πλάκες κοπής αλλά και όλα τα έπιπλα στο σπίτι (παρακάτω φώτο)

120γρ πόσιμο παραφινέλαιο (απο το φαρμακείο)

25γρ μελισσοκέρι

Σε μπεν μαρι να διαλυθεί το κερί και μετά σε βάζο. Θα γίνει στερεό σα σκληρό βούτυρο. Παίρνεις ένα μάλλινο πανί το βουτάς μέσα και αρχίζεις το άπλωμα. Εννοείται ότι μιλάμε για γυμνό ξύλο και όχι λουστραρισμένο κλπ

tG6f4qZ.jpg

Dkxiqw7.jpg

Αλλη μία συνταγή που μου την έδωσε ο άνθρωπος που μου έβαλε το παρκέ στο σπίτι

Κέρωμα επίπλων
1. Παραφίνη = 100γρ
2. Λινέλαιο = 100γρ
3. Στεγνωτικό = 100γρ
4. Νέφτι πεύκου = 100γρ

Τα 1,2,3 μπαίνουν σε μπεν μαρί να λιώσουν.
Μετά το βγάζεις από το μπεν μαρί και ρίχνεις το νέφτι και ανακατεύεις οπότε προκύπτει ενα παχύρευστο λάδι (το νέφτι δεν αφήνει το κερί να ξαναγίνει στερεό).

Περνάμε μια παχιά στρώση με πινέλο και αφήνουμε να στεγνώσει μια μερα.
Το περνάμε ντουκοχαρτο.

Αν το έπιπλο είναι για εσωτερικό χώρο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και δεν χρειάζεται μετά τρίψιμο.

Αν το έπιπλο είναι για εξωτερικό χώρο και θέλουμε και να γλιστράει.
Βάζουμε σε κούπα λίγο νερό μέσα και σε αυτό τρίβουμε πράσινο σαπούνι και το αφήνουμε να λιώσει.
Κατόπιν το ρίχνουμε στο μείγμα με τα λάδια.
Ανακατεύουμε και περνάμε το τελικό μείγμα σαν δεύτερο χέρι.
είναι σίγουρα σωστά τα νούμερα του μείγματος?
ειδικά το νέφτι είναι πολύ μεγάλο το νούμερο, αλλά και το στεγνωτικό είναι αρκετό ποσοστό.
συνήθως με 2 μέρη λινέλαιο 1 μέρος νέφτι και 0.5 στεγνωτικό ή λιγότερο, το ξύλο στεγνώνει σε 1-2 μέρες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μμμ..μου εδωσες ιδεα με την παραπανω συνταγη. Θα βαλω στεγνωτικο στο ωμο λινελαιο να δω μηπως δουμε λιγο φως!
το χρησιμοποιείς έτσι όπως είναι από το μπουκάλι?
καλά, σε πόσες μέρες στεγνώνει έτσι για να περάσεις το 2ο χέρι ?

Δεν πειράζει, μια μικρή "καθυστέρηση" είναι αποδεκτή... :p

smileys-thanks-771216.gif

Θα το τυπώσω να το κρατήσω.

Πόσιμο παραφινέλαιο; :hmmmm2:
Καλά, το νέφτι πεύκου είναι ειδικό νέφτι; Πόσα είδη νευτιού υπάρχουν;

Οι ποσότητες είναι όπως ακριβώς μου τις έδωσε. Το δεύτερο μείγμα δε το έχω δοκιμάσει για να πω άποψη μιας και το νέφτι πεύκου το έχει ο Κυρ και το κρατάει όμηρο :rofl:

Ναι Μπάμπη είναι διαφορετικό απο το κοινό. Το πόσιμο παραφινέλαιο στο φαρμακείο όπως το λινέλαιο που είχα δείξει σε μπουκαλάκι :)

Αγάπη πες μου σε παρακαλώ από οσμές πως είναι; Το υπάρχον πρόβλημα βλέπεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

το χρησιμοποιείς έτσι όπως είναι από το μπουκάλι?
καλά, σε πόσες μέρες στεγνώνει έτσι για να περάσεις το 2ο χέρι ?

Oι επιφανειες που το χρησιμοποιω ειναι μικρες οπως και η ποσοτητα που βαζω, λεπτοτατο στρωμα.... για μινιατουρες μιλαμε, οποτε σε 2 μερες ειναι οκ και περναω το βερνικι, αν θελω.
Αν με το στεγνωτικο βερνικιου που εχω, η οξειδωση του λινελαιου γινεται γρηγοροτερα, θα ειναι καλα.

Παναγιωτη, το λινελαιο μυριζει.. πρεπει ο χωρος να αεριζεται καλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αγάπη πες μου σε παρακαλώ από οσμές πως είναι; Το υπάρχον πρόβλημα βλέπεις.

Παναγιώτη άοσμο είναι :)
Απλά δε χρωματίζει το ξύλο αλλά αναδικνύει το φυσικό του χρώμα. Δε ξέρω αν μπορείς να προσθέσεις κάνα χρώμα λαδιού για να το χρωματίσεις. Ισως το δοκιμάσω σε κάποια φάση.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

το εργαλείο για το μεντεσέ δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί...δηλ. αντί να βάζεις τον μεντεσέ πάνω στο ξύλο και να σχεδιάζεις το περίγραμμά του, τι κάνεις?

Mετρας την αποσταση απο την μια ακρη του μεντεσε μεχρι το κεντρο του, και μεταφερεις την αποσταση στο ξυλο (και την χαραζεις), σε οσα σημεια χρειαζεται για οσους ιδιους μεντεσεδες βαλεις.
hinge-mortise-cutting-gauge.jpg

Βεβαια, η χρηση του εργαλειου δεν περιοριζεται εκει, ο μεντεσες ειναι παραπλευρη χρησιμοτητα. Απλα εγω το θελω για αυτη τη δουλεια.

Το εργαλειο το πηρα απο amazon.de. Το πηρα καπου 5-6 ευρω.
Αν θελει καποιος να βρει τις αλλες του χρησεις, το εργαλειο λεγεται mortise gauge or marking gauge.