Tι παραλάβαμε σήμερα..

νεκταριε δυστυχως σπανια φοραω γυαλια ( μονο στο πεδιο βολης κατι αντιιθραυσματικα oacley m frame χαχα :violent-smiley-030:) και οταν δουλευω τροχο.
στο δικο σου το μετρητη βαθους τον εχεις βαλει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πανο ευχαριστω αρα χωρις το προστατευτικο δεν μπορω να το βαλω.

δημητρη και νικο ευχαριστω, ναι τελικα πιστευω οτι ειναι καλη περιπτωση.
Τα αξιζει τα λεφτα του, αν δεν φορας γυαλια που κακως δεν φορας ειδικα τωρα με τοσα power tools, να το βαλεις το προστατευτικο. Το μετρητη βαθους δεν μπορεσα να τον συνηθισω. Παντα με ενοχλουσε και τον απορρυθμισζα κατα τη διαρκεια του τρυπηματος. Μεχρι που εσπασε και το ξυλωσα,δεν ηταν και " τερας" στιβαροτητας.

Συνιστω, κατι πουβμαλλον θα το δειτε και σεις, να ξυλωσετε τον παραδιδομενο σφικτηρα και να φτιαξετε ενα πλατο με φρακτη στερεωμενο σε μια πλευρα. Ετσι αυξανεται κατα πολυ το ευρος εργασιων και απο την αλλη με τη μετακινηση το απειρες θεσεις, τον σφιγγεις με ενα σφικτηρα εκεινπου θες και με ενα ακομη το αντικειμενο.

νεκταριε εχεις δικιο για τα γυαλια και κακως δεν φοραω βεβαια ,θα αρχισω να τα βαζω. αυτο με το πλατο ειναι καλο αν δεις ακι γω εβαλα ενα ψευτοπλατο με ενα πηχακι απο κατω το οποιο εσφιξα με το μεγγενακι .

Βασίλη έχω λύσει το προστατευτικό διαφανο απο μεντεσε και έχω βάλει μονο την βαση του για τον μετρητή . Για μένα αυτο το προστατευτικό ειναι άβολο και ανοιχτό που ειναι (+φοράω γυαλια) . Όπως λέει και ο Νεκταριος , πάρε ενα κομμάτι MDF (30x30 πχ)και βιδωσε το στην ρυθμιζομενη βαση για μεγαλυτερη επιφάνεια εργασίας . Η μεγγενη που είχε μαζι θα σε βολέψει περισσότερο να την χρησιμοποιείς ελεύθερα στην επιφάνεια εργασίας .

ηλια αν μπορεσεις καποια στιγμη καποια φωτο με το μετρητη βαθους χωρις το προστατευτικο να το καταλαβω γιατι δεν το επιασα .
αυτο με το πλατο το εκανα απλα οπως ειπα και φαινεται και στις φωτο αντι να το βιδωσω βιδωσα ενα πηχακι απο κατω και το επιασα στην μεγγενη.

Εχει μια μικρη βιδα με ενα παξιμαδι ασφαλείας που παίζει και τον ρόλο του μεντεσε για να ανοιγοκλεινει το προστατευτικο . Αν την λύσεις αυτη μένει μονο η βαση του προστατευτικου που σε αυτήν πιάνει ο οδηγός βάθους . Ααα και τα 2 ελατηριάκια .
Φωτο αύριο Βασίλη , πρέπει να κατέβω κάτω (αποθήκη-εργαστήριο) .

Και κάτι ακόμα , για να μπει το προστατευτικό (όλο ή μονο η βαση του) δεν πρέπει να εχει μπει πρωτα το τσοκ .

Σήμερα αγόρασα ένα γωνιακό τροχό καί ένα πολυεργαλείο τύπου dremel
Φίλε Μιχάλη καί Αχιλλέα προτίμησα B&D,λόγο ότι τό dremel 3000 είναι πιό ογκώδης και λιγο βαρύτερο πού τό έπιασα στό χέρι καί δέν έχει χαμηλές στροφές,έχει min 10000.
Τό proxxon τό ειδα και αυτό στό χέρι,δέν μού άρεσε ο διακόπτης στήν θέση πού είναι μπορεί να πατηθεί κατά λάθος εύκολα,καί δέν εμπιστεύθηκα τό αυτόματο τσόκ,καί έτσι πήγα στό B&D πού έχει καί σύστημα νά μήν κρατάει ο χρήστης πατημένο το μπουτόν γιά νά κλειδώσει ο άξονας,καί έχει ρυθμιζόμενες στροφές αβαθμίδωτες,όχι ανα σκάλα όπως έχει το dremel
Πήρα όμως ένα dremel speedclick πού μού άρεσει ο αυτόματος τρόπος κλειδώματος στελέχους μέ δίσκο,καί 4 στελέχη απλά dremel
Γέμισα B&D άν καί βλέπω ότι στό forum δέν τραβάει αυτή η μάρκα,εγώ πάντος γιά ερασιτεχνική χρήση είμαι ευχαριστημένος μέ αυτήν τήν εταιρία,καί τήν εμπιστεύομαι περισσότερο από τήν skil.

ergale19.jpg

ergale21.jpg

Μια χαρά είναι η Black and decker. Εγώ με τον ταινειολειαντήρα που πήρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και σίγουρα θα τον ξαναγόραζα.
Επίσης έχω μία σέγα και ένα δράπανο B&D εικοσαετίας και βάλε και ακόμα ζούνε οπότε μια χαρά εργαλεία είναι.
Πρόσφατα πήρα στον ξάδερφο μου ένα τριβείο και έμεινε πολύ ευχαριστημένος.

Καλοριζικα τα νεα σας εργαλεια παιδια!!!!!

Βασιλη αν σου λενε να φορας γυαλια με το κολωνατο δραπανο με γωνιακο τροχο σε βλεπω με καρνος κεβλαρ ...

Περα απο την πλακα προσεχουμε για να εχουμε παιδια!

Εγώ φοράω ακόμα και στην πλάνη και στο δισκοπρίονο. Ένα ξυλάκι να βρει στο μαχαίρι ή στο δίσκο αντίστοιχα και για πότε εκτοξεύεται χαμπάρι δεν παίρνεις.
Φυλάμε τα ρούχα μας...

Απλά μου έρχεται στο μυαλό ο τύπος στα μαστορεματα στο ΣΚΑΙ όπου βιδωνε βίδες με γυαλιά γάντια και ωτασπιδες και εκοβε με φαλτσοπρίονο με το μαγιό που λένε.

Εντάξει οι βίδες κομματάκι δύσκολο να σου κάνουν ζημιά έτσι αλλά καλού κακού προσωπικά τα φοράω πάντα (σαν τον Rick)

Καλοριζικα τα νεα σας εργαλεια παιδια!!!!!

Βασιλη αν σου λενε να φορας γυαλια με το κολωνατο δραπανο με γωνιακο τροχο σε βλεπω με καρνος κεβλαρ ...

Περα απο την πλακα προσεχουμε για να εχουμε παιδια!

Eίχα ακούσει κάτι σωστό Κυριάκο,άν πάς Βαλκάνια σέ εργοτάξιο σπάνια θά δείς εργαζόμενο μέ κράνος καί μέσα προστασίας,στήν Αμερική δέν διανοείται κανείς σέ εργοτάξιο νά μήν φοράει κράνος και μέσα προστασίας.

Μια χαρά είναι η Black and decker. Εγώ με τον ταινειολειαντήρα που πήρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και σίγουρα θα τον ξαναγόραζα.
Επίσης έχω μία σέγα και ένα δράπανο B&D εικοσαετίας και βάλε και ακόμα ζούνε οπότε μια χαρά εργαλεία είναι.
Πρόσφατα πήρα στον ξάδερφο μου ένα τριβείο και έμεινε πολύ ευχαριστημένος.

Φίλε Νίκο τό ανέφερα γιά τά B&D γιατί δέν τά βλέπω πολύ στό forum
Kαί εγω έχω δράπανο απο το 1986 και το 1998 και ακόμα δουλεύουν μιά χαρά,πάντα μέ ερασιτεχνική χρήση
Πάντος τά skil άν καί ρωτάω τούς εμπορους μου λενε οτι ειναι ισάξια μέ τά B&D εγώ καπου επειδή έχω δύο εργαλεια skil ένα φυσητήρα καί ένα καρφωτικό,βλέπω ότι τά πλαστικά τους είναι υποδεέστερα από τά B&D.

Last edited:
Καλορίζικα και καλοδούλευτα τα νεα εργαλεία σας. Δημήτρη καρφί για την Skil; Θα αρχίσουμε και εδώ τις κόντρες;

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα και καλοδούλευτα τα νεα εργαλεία σας. Δημήτρη καρφί για την Skil; Θα αρχίσουμε και εδώ τις κόντρες;

Να σαι καλά ευχαριστώ
Χά χά χά όχι Παναγιώτη,απλά τα πλαστικά πού ρυθμίζουν τίς στροφές στόν φυσητήρα,καί τήν δύναμη του καρφωτικού στό καρφωτικό τά βλέπω υποδεέστερα απο τά αντίστοιχα ρυθμιστικά τών B&D.
Απο πλευράς μοτέρ και μηχανικά μέρη θά δείξει η πορεία στόν χρόνο

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν είναι θέμα καρφιου και κοντρας Παναγιώτη.
Αν αυτό εισέπραξε ο Δημήτρης αυτό θα μεταφέρει.

Πλακίτσα Κυριάκο, σιγά μην αρχίσουμε τα bocsho-makito-dewaltιστικα. Ο Δημήτρης το έπιασε :ernaehrung004:

Ο καθένας γράφει τις εμπειρίες του για το καλό των συμφορουμιτων. Δεν υπάρχει θέμα κοντρας!