Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..
karmen 1983, μερακλίδικια δουλειά μπράβο σου. Αλήθεια τα ακροχυτώνια πως τα φτιάχνεις ; βάζεις καλάϊ και μετά τα διαμορφώνεις με το εργαλείο, ή υπάρχουν έτοιμα και απλά τα σφίγγεις ; δεν έχω ιδέα να σου πω, απλά τα βλέπω σε διαφημιστικά από site εργαλείων και με εξηπηρετούν γιατί όλο και κάποιο καλωδιάκι κόβεται και το περνάω με καλάϊ.
Οχι φαντάσου το ακροχυτώνιο σαν μια σωλήνα με ένα πλαστικό κ0λαρακι (το μαύρο στη φώτο που ανέβασα)
Υπάρχουν διάφορες διάμετροι στα σωληνάκια ανάλογα τη διατομή του χαλκού.
Για παράδειγμα
Αυτό που κάνεις είναι να αποογυμνώσεις το καλώδιο τόσο όσο το μήκος από τη σωλήνα. Το πλαστικό απο πίσω είναι εκεί προφανώς για μονωτικούς λόγους. Εισάγεις το ακροχυτώνιο στη πρέσα και απλά τη πατάς.
Τώρα επειδή βαριέμαι να ξαναγράψω αυτά που είχα γράψει και εγώ και ο Στέλιος σε διπλανό φόρουμ κάνω ένα clopy paste
Mε το ακροχιτώνιο εξασφαλίζεις πολλά πράγματα.
Η βίδα δε θα σου πιάσει όλο το χαλκό. Με το ακροχιτώνιο θα εκμεταλλευτείς όλη τη διατομή του και ναι αυτό παίζει ρόλο σε αυξημένα φορτία.
Επίσης αποτρέπεις την οξείδωση του χαλκού, με τη χρήση ακροχιτωνίων.
Η πρέσα της WAGO δεν ειναι τυχαία επιλογή. Είναι η εταιρία που "δημιούργησε" τις κλέμενς ελατηριωτού κλωβού.
(Θαυματουργό "εργαλείο" για όποιον ασχολείται και ενδιαφέρεται για την καλή ποιότητα και τις ελάχιστες δυνατές δυσλειτουργίες !)
Σε αυτές τις κλεμενς οι πολύκλωνοι αγωγοί, από κάποια ποιότητα κατασκευής και πάνω, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι δεν θα προσβληθούν από το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.
Έτσι έφτιαξαν αυτήν την πρέσα που πρεσάρει τα ακροχιτώνια τόσο ισχυρά και με τέτοιο τρόπο που εξασφαλίζει ότι αυτά είναι air tigth (αεροστεγή), από μόνα τους, χωρίς να έχουν ανάγκη την βίδα να εξασκήσει πίεση*!!
{* Βεβαίως εξασφαλίζονται και άλλα πλεονεκτήματα τοποθέτησης κλπ}
Το γεγονός ότι τα συρματιδια του χαλκού έχουν έρθει σε τόσο καλή επαφή μεταξύ τους, εξασφαλίζει και άριστα χαρακτηριστικά διέλευσης του ρεύματος και ελάχιστη αντίσταση διάβασης!