Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σώτο χωρίς ΦΠΑ με τα μεταφορικά βγήκε περί τα 300 κάτι ευρώ. Με ΦΠΑ γύρω στα 360 βγαίνει.

καλή τιμή Νίκο, μόλις 1 ακριβότερο από την Ελλάδα (με 23% ΦΠΑ), απορώ γιατί το πήρες από έξω ειδικά εσύ που δεν θα πλήρωνες το ΦΠΑ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

καλή τιμή Νίκο, μόλις 1 ακριβότερο από την Ελλάδα (με 23% ΦΠΑ), απορώ γιατί το πήρες από έξω ειδικά εσύ που δεν θα πλήρωνες το ΦΠΑ.

Το πήρα απ έξω γιατί σου αφαιρείται κατευθείαν ο ΦΠΑ. Εδώ πρέπει να περιμένεις 2μηνη εκκαθάριση.
Και 30 ευρώ πιο ακριβό να ήταν πάλι από εδώ θα το έπαιρνα αλλά δεν αξίζει απ ότι βλέπεις..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Από Ελλάδα πάντως βγαίνει πιο φτηνό χωρίς ΦΠΑ. 23% εδώ έναντι 19% Γερμανία. (291,86) για όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να το γλιτώσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Από Ελλάδα πάντως βγαίνει πιο φτηνό χωρίς ΦΠΑ. 23% εδώ έναντι 19% Γερμανία. (291,86) για όποιον ενδιαφέρεται και μπορεί να το γλιτώσει.

Παναγιώτη από Γερμανία βγήκε 288 απλά τα μεταφορικά ήταν 27 ευρώ λόγω όγκου, ωστόσο και εδώ αν πεις να σου το φέρει μεταφορική πάλι το 10άρικο το λιγότερο δεν το γλυτώνεις και πρέπει να πας από την έδρα τους να παραλάβεις (αν περιμένεις δρομολόγιο σε 4-5 μέρες παραλαμβάνεις).
Φυσικά υπήρχε και αλλού πιο φτηνά (το είχα βρει και με 289 με το ΦΠΑ, απλά είχαν αυξημένα μεταφορικά).

Υπολόγισε επίσης ότι παίρνεις άμεσα πίσω το ΦΠΑ και όχι σε 2 μήνες, για εμένα αυτό μετρούσε. ;)

Και εδώ ένας φίλος μόλις του δίνω το τιμολογιο μου δίνει το ΦΠΑ.
Αφού θα το πάρει τι να περιμένει;

Περιμένεις την δίμηνη εκκαθάριση Κυρ.
Μετά από 2 μήνες το παίρνεις πίσω, τώρα δεν ξέρω εσύ τι κάνεις! :)

Εάν μπορείς να γλυτώσεις κάτι με πλάγιους τρόπους ....το κάνεις και δεν το διατυμπανίζεις.
Υπάρχουν και οι άλλοι που πληρώνουν κανονικά και βγάζει και το κράτος κάποια έσοδα .... τα οποία όταν δεν τα έχει τα φορτώνει σε φόρους.

Καταρχάς να ευχαριστήσω και απο εδώ τον Κυριάκο για την εξυπηρέτηση. Πήγε το παλικάρι με κάλεσε στο τηλέφωνο έκανα την επιλογή μου και μου έδωσε σε τσαντούλα κόκκινη (αγαπημένο χρώμα -του τρελου και του παιδιού) τη νέα μου πλάνη.

Από το γεγονός ότι λείπει το καλώδιο καταλαβαίνετε το κατάστημα αγοράς και κάπως έτσι ξεκίνησε μία μικρή επέμβαση.

Αφαιρέθηκε το μέρος του καλωδίου που είχε μείνει στο εσωτερικό και αντικαταστάθηκε με 1.5άρι καλώδιο στις άκρες του οποίου μπήκαν φυσικά ακροχυτώνια. Η πρέσα για όποιον ενδιαφέρεται είναι της εταιρίας WAGO (μοιάζει Proxxon το χρώμα ε Μιχάλη; ) αν και νομίζω φαίνονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες. Φυσικά υπάρχουν πολύ πιο φθηνές για τέτοιες δουλειές αλλά ειπα να το τερματίσω αχχαχαχααχ.

Το ίδιο έγινε και απο τη μεριά του σούκο αρσενικού βύσματος και το μηχάνημα ζωντάνεψε. Τώρα τι πουλιά πιάνει δε το ξέρω μιας και δεν ασχοληθηκα ακόμα μαζί του :)
Τώρα μη σχολιάσει κανείς σας το άσπρο καλώδιο ε; :p
Ειχα μία κουλούρα ολόκληρη οπότε δεν ασχολήθηκα με το να αγοράσω μαύρο.

gU0VX8z.jpg

cDeVRS4.jpg

G9iajC8.jpg

LpVkD8c.jpg

2hfWLtJ.jpg

6xJoxRy.jpg

1GH20pG.jpg

Ακροχυτώνια !!!!!!
Καλά μιλάμε για προχώ ...... ή μάλλον δεν λέμε τίποτα ...απλώς :drool1:
Καλοδούλευτο το εργαλείο.

-------------
Το Depon που το χρησιμοποιείς στο συγκεκριμένο πρότζεκτ ???

Ευχαριστώ Νίκο :)

LOL έλιωσα!!!
Τα είχα απο δίπλα στη περίπτωση που θα με έπιανε κανας πονοκέφαλος αν η πλάνη δε δούλευε :rofl:

Μια μέρα θέλω να βάλεις φώτο διάφορους ακροδέκτες και τις πένσες που χρησιμοποιείς για σφίξιμο τους ...ξέρω ότι έχεις κάνει διατριβή σε αυτά.:ernaehrung004:

karmen 1983, μερακλίδικια δουλειά μπράβο σου. Αλήθεια τα ακροχυτώνια πως τα φτιάχνεις ; βάζεις καλάϊ και μετά τα διαμορφώνεις με το εργαλείο, ή υπάρχουν έτοιμα και απλά τα σφίγγεις ; δεν έχω ιδέα να σου πω, απλά τα βλέπω σε διαφημιστικά από site εργαλείων και με εξηπηρετούν γιατί όλο και κάποιο καλωδιάκι κόβεται και το περνάω με καλάϊ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ακροχυτώνια !!!!!!
Καλά μιλάμε για προχώ ...... ή μάλλον δεν λέμε τίποτα ...απλώς :drool1:

-------------

Αετίσιο μάτι έχεις !! χαχαχα

Και εδώ ένας φίλος μόλις του δίνω το τιμολογιο μου δίνει το ΦΠΑ.
Αφού θα το πάρει τι να περιμένει;

Περιμένεις την δίμηνη εκκαθάριση Κυρ.
Μετά από 2 μήνες το παίρνεις πίσω, τώρα δεν ξέρω εσύ τι κάνεις! :)

Ο παράγων είναι ένας: η ρευστότητα της επιχείρησης. Εάν ο επαγγελματίας έχει περιθώριο να σου "προκαταβάλει" τον ΦΠΑ προτού του επιστραφεί (όταν υποβάλει τη δήλωση του ΦΠΑ, όποτε κι αν είναι αυτή η υποχρέωση - σε δίμηνη ή μηνιαία βάση), τότε έχει καλώς. Εάν όχι, περιμένεις για την εκκαθάριση.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

karmen 1983, μερακλίδικια δουλειά μπράβο σου. Αλήθεια τα ακροχυτώνια πως τα φτιάχνεις ; βάζεις καλάϊ και μετά τα διαμορφώνεις με το εργαλείο, ή υπάρχουν έτοιμα και απλά τα σφίγγεις ; δεν έχω ιδέα να σου πω, απλά τα βλέπω σε διαφημιστικά από site εργαλείων και με εξηπηρετούν γιατί όλο και κάποιο καλωδιάκι κόβεται και το περνάω με καλάϊ.

Οχι φαντάσου το ακροχυτώνιο σαν μια σωλήνα με ένα πλαστικό κ0λαρακι (το μαύρο στη φώτο που ανέβασα)
Υπάρχουν διάφορες διάμετροι στα σωληνάκια ανάλογα τη διατομή του χαλκού.

Για παράδειγμα

ME%20MONOSI.jpg

Αυτό που κάνεις είναι να αποογυμνώσεις το καλώδιο τόσο όσο το μήκος από τη σωλήνα. Το πλαστικό απο πίσω είναι εκεί προφανώς για μονωτικούς λόγους. Εισάγεις το ακροχυτώνιο στη πρέσα και απλά τη πατάς.

Τώρα επειδή βαριέμαι να ξαναγράψω αυτά που είχα γράψει και εγώ και ο Στέλιος σε διπλανό φόρουμ κάνω ένα clopy paste :)

Mε το ακροχιτώνιο εξασφαλίζεις πολλά πράγματα.
Η βίδα δε θα σου πιάσει όλο το χαλκό. Με το ακροχιτώνιο θα εκμεταλλευτείς όλη τη διατομή του και ναι αυτό παίζει ρόλο σε αυξημένα φορτία.
Επίσης αποτρέπεις την οξείδωση του χαλκού, με τη χρήση ακροχιτωνίων.
Η πρέσα της WAGO δεν ειναι τυχαία επιλογή. Είναι η εταιρία που "δημιούργησε" τις κλέμενς ελατηριωτού κλωβού.
(Θαυματουργό "εργαλείο" για όποιον ασχολείται και ενδιαφέρεται για την καλή ποιότητα και τις ελάχιστες δυνατές δυσλειτουργίες !)
Σε αυτές τις κλεμενς οι πολύκλωνοι αγωγοί, από κάποια ποιότητα κατασκευής και πάνω, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι δεν θα προσβληθούν από το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.
Έτσι έφτιαξαν αυτήν την πρέσα που πρεσάρει τα ακροχιτώνια τόσο ισχυρά και με τέτοιο τρόπο που εξασφαλίζει ότι αυτά είναι air tigth (αεροστεγή), από μόνα τους, χωρίς να έχουν ανάγκη την βίδα να εξασκήσει πίεση*!!
{* Βεβαίως εξασφαλίζονται και άλλα πλεονεκτήματα τοποθέτησης κλπ}
Το γεγονός ότι τα συρματιδια του χαλκού έχουν έρθει σε τόσο καλή επαφή μεταξύ τους, εξασφαλίζει και άριστα χαρακτηριστικά διέλευσης του ρεύματος και ελάχιστη αντίσταση διάβασης!