Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

windows print screen
Λαμα για το topman 240 5
Και λαδι ψιλο για πασα χρηση και μ... λαδοπετρα ακονισματος 3 .

Άντε σε έσωσα πάλι!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ ωραίος ο σφιγκτήρας. Ταμάμ για κάδρα!

Βρε συντεκνε Γράψε και τιμουλες.
Αυτος ο τελαρωτος σφιγκτήρας εξυπηρετεί? Αγάπη τον είδα και σε εσένα.

Εξυπηρετεί πολύ ναι και όχι μόνο σε κάδρα/κορνίζες. Τον έχω κάπου 2 χρόνια. Τον ειχα πάρει και εγώ απο κέντρο βίδας αν θυμάμαι καλά 11.50ευρώ. Τωρα εχει ενα ευρώ πάνω

Σωστα!Παιδια 12 ευρω ο σφιγκτηρας και αλλα 14 περιπου η ζωνη,στην οποια με ξενισε λιγο πως η κρεμαστρα για το σφυρι-σκεπαρνι ειναι απο αριστερα.Κατα τα αλλα η ποιοτητα κατασκευης της ειναι πολυ καλη.Αποφασισα να την παρω γιατι οταν φτιαχνω κατι πολλες φορες στριφογυρναω σαν το σκυλι πισω απο την ουρα του για να βρω εργαλεια τα οποια ειχα πριν δυο λεπτα στα χερια μου.Σοου λεμε!

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Βρε συντεκνε Γράψε και τιμουλες.
Αυτος ο τελαρωτος σφιγκτήρας εξυπηρετεί? Αγάπη τον είδα και σε εσένα.

Κυριάκο, με ...μησες...
Κάτι βρήκα αλλά έχω βγάλει κιρσούς και φλεβίτιδα απ´το περπάτημα... :ernaehrung004:

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα συνάδελφοι τά νέα σας εργαλεία
Σήμερα αγόρασα ένα αυτόματο τσόκ dremel γιά τό dremelοειδές B&D πού έχω,μεγάλη ευκολία έκανα καί μιά δοκιμή σέ μιά βίδα Μ4
2 τρυπάνια forstner Βosch 15 και 20 mm,αλήθεια υπάρχουν μεντεσέδες τόσο μικροί ? γιατί περισσότερο τά αγόρασα επειδή τά είχα δεί όταν ο φίλος Μιχάλης (χιώτης) πειραματιζόταν μέ κάτι χελιδονοουρές,καί λέω κάπου θά χρειαστούν,πολύ καθαρή τρύπα ανοίγουν καί διαμπερές καί τυφλή αυτά τά τρυπάνια,αλλά πάνε πολύ πιό αργά μέσα στό ξύλο από τα φτερού bosch selfcut.
Καί τέλος γιά τό πολυεργαλείο B&D μιά λάμα Piranha γιά ξύλο-μέταλο,καί μιά λάμα Piranha καρβιδίου

Ερώτηση: Eχει κάποιος φίλος τρυπάνι Fostner woolfcraft σέ 26-35 mm ? νά μου πεί άν είναι ευχαριστημένος ?

ergale10.jpg

ergale11.jpg

ergale12.jpg

Καλοριζικα Δημητριε!!!!
Εμενα το βιντεακι με το forstner με επεισε! just for your info, 35 χιλιοστα δεν κανει για ρεσω. 40mm θελει.
Ναι μεντεσεδες υπαρχουν και πιο μικροι. Αλλα τα τρυπανια μεντεσεδων δεν κανουν μονο για μεντεσεδες :))

Ποσο χρονο σου πηρε να κοψεις τη βιδα? 3 χιλιοστα ειναι?

Ερώτηση: Eχει κάποιος φίλος τρυπάνι Fostner woolfcraft σέ 26-35 mm ? νά μου πεί άν είναι ευχαριστημένος ?

Το έχω εγώ Δημήτρη και δουλεύει καθαρά και χαλαρά. Και με λιγότερο "ζόρι" από κάτι άλλα που είχα. Το δουλεψα σε μελαμίνη το καλοκαίρι και δεν έχω και κολωνάτο. Το 35αρι είναι ότι πρέπει για τους κλασικούς μεντεσέδες και καλό είναι να υπάρχει. Θέλεις βέβαια και ένα οδηγό (για την απόσταση από την ακμή της πόρτας) ή αλλιώς φτιάχνεις ένα, όπως είχα κάνει και εγώ.

Αυτό ψάχνω να βρω Ελλάδα, αλλά μόνο στο Πρακτικερ το βλέπω και το έχει πανάκριβα (κοντά στο 20αρικο). Το έχει δει κανείς?

Last edited:
Καλοριζικα Δημητριε!!!!
Εμενα το βιντεακι με το forstner με επεισε! just for your info, 35 χιλιοστα δεν κανει για ρεσω. 40mm θελει.
Ναι μεντεσεδες υπαρχουν και πιο μικροι. Αλλα τα τρυπανια μεντεσεδων δεν κανουν μονο για μεντεσεδες :))

Ευχαριστώ φίλε Μιχάλη καί Παναγιώτη,πρωτομηνιά γιά νά πάει καλά ο μήνας στό δώσε χαχαχα
Μιχάλη δέν μέτρησα αλλά περίπου υπολογίζω 30 sec νά έκανε νά τήν κόψει Μ4 ήταν 4 mm δηλαδή.
Εκτος από μεντεσέδες,κεριά ρεσώ,μόρσες,πού αλλού είναι χρήσιμα τά Fostner Mιχάλη ? γιατί εμένα σέ αυτά πάει τό μυαλό μου
Επίσης μεντεσέ εκτός απο 26 mm και 35 mm δέν έχω δει σέ praktiker καί Leroy εκτος άν δέν έψαξα καλά.
Είμαι αναμεσα σέ fortner woolfcraft και dewalt πιό ακριβό τό dewalt τί λέτε ?

Edit: Ευχαριστώ φίλε amsen,ναί τό γνωρίζω γιά οδηγό έχω δεί έχει η woolcraft

Καλοριζικα Δημητριε!!!!

Το 35άρι δεν φτάνει. Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του Μιχάλη.

Χρειάζεσαι φτερού από 38 mm μέχρι 40 mm.
Εγώ πήρα ένα Benman και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ευχαριστώ φίλε Μιχάλη καί Παναγιώτη,πρωτομηνιά γιά νά πάει καλά ο μήνας στό δώσε χαχαχα
Μιχάλη δέν μέτρησα αλλά περίπου υπολογίζω 30 sec νά έκανε νά τήν κόψει Μ4 ήταν 4 mm δηλαδή.
Εκτος από μεντεσέδες,κεριά ρεσώ,μόρσες,πού αλλού είναι χρήσιμα τά Fostner Mιχάλη ? γιατί εμένα σέ αυτά πάει τό μυαλό μου
Επίσης μεντεσέ εκτός απο 26 mm και 35 mm δέν έχω δει σέ praktiker καί Leroy εκτος άν δέν έψαξα καλά.
Είμαι αναμεσα σέ fortner woolfcraft και dewalt πιό ακριβό τό dewalt τί λέτε ?

Δημητρη και εγώ δεν έχω βρει μεντεσέ πάνω από 35 mm.
Δες σε φτερού που έχει σίγουρα.

Σημερινή παραλαβή για τον ΚΥΡ.
Τα παίρνει δύο δύο γιατί μετά τον γάμο δεν θα έχει!!!

Καλορίζικα Δημήτρη :)

Τα χρησιμοποιούν και για να ανοίγουν τρύπες και να βάζουν μεγάλες καβίλιες και να κάνουν συνδέσεις τα συγκεκριμένα και γενικά όπου θες μεγάλη τρύπα αλλά χωρίς να πας στην απέναντι"όχθη".
Περιμένω και εγώ αρκετά αλλά απο china μεριά μιας και δε τα πολυχρησιμοποιώ. Αυτό που δουλευω περισσότερο και ειναι για το λόγο που ανέφερες ειναι το 35άρι.

Το dewalt που δείχνεις έχει μεγάλη ακίδα αν δεις. Τα wolfcraft και τύπου σαν αυτά έχουν μικρότερη οπότε ο πάτος της τρύπας σου βγαίνει χωρίς μεγάλο σημάδι στο κέντρο. Εξαρτάται βέβαια αν σε νοιάζει ή όχι κάτι τέτοιο.

Καλορίζικα Δημήτρη :)

Τα χρησιμοποιούν και για να ανοίγουν τρύπες και να βάζουν μεγάλες καβίλιες και να κάνουν συνδέσεις τα συγκεκριμένα και γενικά όπου θες μεγάλη τρύπα αλλά χωρίς να πας στην απέναντι"όχθη".
Περιμένω και εγώ αρκετά αλλά απο china μεριά μιας και δε τα πολυχρησιμοποιώ. Αυτό που δουλευω περισσότερο και ειναι για το λόγο που ανέφερες ειναι το 35άρι.

Το dewalt που δείχνεις έχει μεγάλη ακίδα αν δεις. Τα wolfcraft και τύπου σαν αυτά έχουν μικρότερη οπότε ο πάτος της τρύπας σου βγαίνει χωρίς μεγάλο σημάδι στο κέντρο. Εξαρτάται βέβαια αν σε νοιάζει ή όχι κάτι τέτοιο.

Eυχαριστώ τόν φίλο Νίκο (diabolic) καλή παραλαβή κιόλας,καί τήν Αγάπη
Ακριβός αυτό παρατήρησα Αγάπη καί κάπου δέν μού άρεσε τό Dewalt επειδή έχει μεγαλύτερη ακίδα,μάλλον θά πάω στά woolfcraft σέ 26-35 mm,μιάς πού τό έχει δοκιμάσει καί ο φίλος Amsen (Νίκος άν θυμάμαι καλά)

Το 35άρι δεν φτάνει. Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του Μιχάλη.

Χρειάζεσαι φτερού από 38 mm μέχρι 40 mm.
Εγώ πήρα ένα Benman και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Φίλε Νίκο δέν κάνει δουλειά ένα Forstner 40 mm γιά κεριά ρεσώ,πιό καθαρή καί λεία τρύπα ανοίγει,έτσι καί αλλιώς τυφλή θά είναι γιά ρεσώ όχι διαμπερές

Eυχαριστώ τόν φίλο Νίκο (diabolic) καλή παραλαβή κιόλας,καί τήν Αγάπη
Ακριβός αυτό παρατήρησα Αγάπη καί κάπου δέν μού άρεσε τό Dewalt επειδή έχει μεγαλύτερη ακίδα,μάλλον θά πάω στά woolfcraft σέ 26-35 mm,μιάς πού τό έχει δοκιμάσει καί ο φίλος Amsen (Νίκος άν θυμάμαι καλά)

Φίλε Νίκο δέν κάνει δουλειά ένα Forstner 40 mm γιά κεριά ρεσώ,πιό καθαρή καί λεία τρύπα ανοίγει,έτσι καί αλλιώς τυφλή θά είναι γιά ρεσώ όχι διαμπερές

Δεν τα έγραψες καλά και δεν σε έπιασα? :p

Δεν τα έγραψες καλά και δεν σε έπιασα? :p

Εχεις δίκιο
Φίλε Νίκο εννοώ ότι ένα τρυπάνι Forstner 40 mm κάνει καλύτερη τρύπα γιά ρεσώ πιό λεία καί πιό καθαρή από ένα φτερού 40 mm.
Eπειδή η τρύπα γιά ρεσώ θά είναι τυφλή (τυφλή εννοώ όχι διαμπερές)