Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχάλη σ´ ευχαριστώ πάρα πολύ, το εκτιμάω, αλλά δεν πρόκειται να σου στερήσω τη δική σου.
Χρειάζεται και λίγη τσίπα. :D
Το ήθελα για το radial που δεν χωράει κανονική γωνία και το εργαλείο που πήρα απ´ το Axminter έχει όλλες τις γωνίες εκτός από 90".

Θες των 2 ιντσων η το μικρο της μιας ιντσας? Για τσεκαρε τις φωτο που εχω ανεβασει. Οταν λεμε ιντσες εννοουμε το μηκος της λαμας, οχι το συνολικο μαζι με την βαση.
Δες τι σε βολευει καλυτερα για το radial.

Μεγειές!!! :)
Οι πριτσιναδόροι και τα πριτσίνια με πάσο, δίνουν ΤΗΝ λύση σε σημεία που δεν έχουμε εύκολη (ή και καθόλου) πρόσβαση στην πίσω πλευρά!
Αν ας πούμε θέλουμε να βάλουμε βίδα μετρική σε ένα προφίλ αλουμινίου κλειστό, η σε´ένα σταντζαριστό, όσο και να αγαπάς τη "καθαρή δουλειά" του παξιμαδιού, απλά δεν γίνεται !
Αλλά και σε σημεία που έχουμε πρόσβαση στην πίσω πλευρά, πολλές φορές για λόγους ταχύτητας και ευκολίας στην συναρμολόγηση αλλά και στο λύσιμο, πολλές φορές τα πριτσίνια με πάσο δίνουν την pro απάντηση.
Πριτσίνια υπάρχουν πολλών ειδών, από αυτά που ήδη δείξατε με το σχετικό κανελάζ για να μην ολισθαίνουν, μέχρι φρεζάτα, αλλά και τυφλά (μπαίνουν με άλλο εργαλείο) , με τα οποία μπορείς να στήσεις ένα "παξιμάδι" μέσα σε μια κατασκευή, χωρίς από την εξωτερική της πλευρά να φαίνεται τίποτε !

Και ένα μικρό μυστικό για ακόμα καλύτερο πιάσιμο των πριτσινιών, για τις περιπτώσεις που έχουμε πρόσβαση και στην πίσω πλευρά της οπής τοποθέτησης.
Το καθάρισμα της εμπρός πλευράς δεν πρέπει να γίνει με φρεζαδόρο, αλλά με μια ψιλή λίμα, ένα γυαλόχαρτο, η μια λίμα ειδική να παίρνει πρόσωπο.
Έτσι η οπή θα έχει κάθετα χείλη και σε αυτά θα πιάσει καλύτερα το κανελάζ του πριτσινιού!
Ακόμα πιο σημαντικό είναι να μην καθαρίσετε τα γρέζια από την πίσω πλευρά, αφήστε τα όπως είναι!
Με τη σωστή ρύθμιση σύσφιξης, θα βοηθήσουν στο καλύτερο πιάσιμο του πριτσινιού!
Επίσης προσοχή στην ποιότητα των πριτσινιών, ιδιαίτερα στα μικρά νούμερα, γιατί οι δυνάμεις σύσφιξης είναι μεγάλες σε σχέση με το βάθος τους σπειρώματός τους και μπορεί να κλωτσήσουν.
Στην τοποθέτηση, πάμε όσο πιο κάθετα μπορούμε και πιέζουμε δυνατά το πριτσίνι πάνω στο κομμάτι πριν να σφίξουμε !
Αν τα κάνουμε αυτά, τότε, μόνο αν το βανδαλίσουμε το πριτσίνι, μπορεί να κάνει τζόγο και να γυρίσει τρελά!

Εύχομαι καλές κατασκευές και φυσικά καλό καλοκαίρι ! :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Θες των 2 ιντσων η το μικρο της μιας ιντσας? Για τσεκαρε τις φωτο που εχω ανεβασει. Οταν λεμε ιντσες εννοουμε το μηκος της λαμας, οχι το συνολικο μαζι με την βαση.
Δες τι σε βολευει καλυτερα για το radial.

Σ´ ευχαριστώ πολύ βρε...
Νομίζω αυτή των 2 ιντσών θα ειλναι τέλεια.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ηρθε σημερα και το σετακι με τις λιμες της Rolson απο αμαζον αγγλιας.

Ωραιοτατη ποιοτητα και πιο μεγαλο σε μεγεθος σετακι απο οτι περιμενα. Η θηκη ειναι παρα πολυ βολικη και θα φιλοξενησει τις μικροτερες λιμες, ρασπες και διαμαντολιμες στα αριστερα.
Ετσι θα νοικοκυρευτουμε, ολα τα λιμιδια σε ενα πακετακι :))

27783019872_c76dc42ff2_b.jpg

Μιχάλη οι λαβές είναι καλές η με την χρήση θα μας μείνουν στο χέρι ?

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχάλη οι λαβές είναι καλές η με την χρήση θα μας μείνουν στο χέρι ?

Γενικά σαν ποιότητα η Rolson τι λένε; Δεν είμαι γνώστης πάνω στις λίμες και ξέρω μόνο ότι οι nicholson είναι οι τοπ. Οπότε συγκριτικά αξίζουν; Είναι εφάμιλλες ή είναι αρκετά κατώτερες ;

Tις λιμες τις χρησιμοποιω αποκλειστικα για ξυλο αν και ειναι για μεταλλα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Η ποιοτητα τους ειναι ικανοποιητικη (κατασκευη και εργονομια) και 1 κλαση ανωτερη απο λιμες τυπου silverline η parkside.

Λιμες τυπου Nickolson, Heller/AmericanSwiss (δεν ξερω αν βγαινουν πλεον) και κατι γιαπωνεζικες απλα δεν παιζονται, το ατσαλι τους ειναι το κατι αλλο, δεν χαλανε ενα πραμα.
Γιαυτο μιαμιση λιμα nicholson κοστιζει οσο ενα πληρες σετ των υπολοιπων..

Ήμουν κέντρο για κάτι δουλίτσες και "χτύπησα" απ´ τον Μητρόπουλο αυτές τις Nicholson γύρω στα
12 .
Απ´ ότι μου είπε μπορεί να μου φέρει ότι θέλω αλλά η μεγάλη ποικιλία είναι στο κατάστημα της Πάτρας.
Κι επειδή ήταν χωρίς τσάπια πετάχτηκα απέναντι και πήρα αυτά τα πλαστικούρια με 2 .

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    162.9 KB · Views: 168
Ήμουν κέντρο για κάτι δουλίτσες και "χτύπησα" απ´ τον Μητρόπουλο αυτές τις Nicholson γύρω στα
12 .
Απ´ ότι μου είπε μπορεί να μου φέρει ότι θέλω αλλά η μεγάλη ποικιλία είναι στο κατάστημα της Πάτρας.
Κι επειδή ήταν χωρίς τσάπια πετάχτηκα απέναντι και πήρα αυτά τα πλαστικούρια με 2 .

ΩΡΑΙΟς
jn75.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

12 .

Δεν μιλάς να σου στείλω κάμποσα ξύλινα Carlton σε συμβολική τιμή!!!
Με τον Κυρ ειστε σχετικά κοντά?

Κοντά δεν θα το έλεγα αλλά βρισκόμαστε με τον Κυριάκο...

Να σου στείλω μερικά αν είναι γιατί θα στείλω κάτι αυτές τις μέρες στον Κυρ.
Δες αν θες και τίποτε άλλο!!!!

Θέλω και πορτοκαλέλαιο... :flipout:

Όταν πάρω για μένα θα πάρω και για σένα αλλά μάλλον θα αργήσω πάρα πολύ καθώς δεν τελειώνει με τίποτα...

Ο μαστορας ειναι σαν την εγκυμονουσα. Οταν θελει κατι δεν πρεπει να του το στερεις.
Βαλτου ρε συ λιγο σε ενα βαζακι και δώστου το, να το δει, να το μυρισει, να το δουλεψει, να του φυγει ο καυμος.
Θες να "αποβαλει" και να χασουμε τα "διμιουργικα τέκνα του";

χμμ..μακαρι να "εγκυμονουσαμε" 9 μηνες το χρονο. Εδω μερικοι "εγκυμονουμε" 365 μερες το χρονο με τα αντιστοιχα συνδρομα λαχταρας για 'φαι' :))

Eφτασαν οι παραγγελιες των αξιοτιμων μελων για τις μινι γωνιτσες μαραγκου! Του Μπαμπη, μαλλον ερχεται την αλλη βδομαδα.
Το βραδυ φωτο.